Поврзете се со нас

Најдоброто од

9 најдобри генератори на бизнис план за вештачка интелигенција (јуни 2024 година)

Ажурирани on

Unite.AI е посветена на ригорозни уредувачки стандарди. Може да добиеме компензација кога ќе кликнете на линковите до производите што ги прегледуваме. Ве молиме погледнете го нашиот придружно откривање.

Во денешниот брз деловен свет, да се има добро изработен деловен план е од суштинско значење за обезбедување финансирање, насочување на донесувањето одлуки и трасирање на курс за успех. Сепак, креирањето сеопфатен и убедлив бизнис план може да биде застрашувачка задача, особено за претприемачите и сопствениците на мали бизниси кои можеби немаат долгогодишно искуство во оваа област. За среќа, подемот на алатките за вештачка интелигенција го подобри креативниот процес, правејќи го попристапен, ефикасен и ефективен од кога било досега.

Ќе ги истражиме врвните генератори на бизнис планови за вештачка интелигенција кои можат да ви помогнат да креирате победнички план за вашиот потфат.

1. Упеметрика

Како да напишете бизнис план? | Упатство за бизнис план | Водич чекор по чекор

Upmetrics е алатка за бизнис план со вештачка интелигенција која ги води поединците и малите бизниси низ процесот на пишување на врвен бизнис план. Со својата платформа погодна за корисниците и чекор-по-чекор насоки, Upmetrics му олеснува на секој да креира план со професионален квалитет, без оглед на нивното ниво на деловна експертиза.

Алатката нуди широк спектар на функции, вклучително и 400+ примероци на деловни планови, пишување со помош на вештачка интелигенција и финансиско предвидување до 7 години. Upmetrics, исто така, обезбедува функција генерирана од ВИ, овозможувајќи им на корисниците да создадат привлечна презентација за помалку од еден час. Флексибилноста и приспособливоста на платформата ја прават погодна за различни индустрии, од технолошки стартапи до продавници на мало и услужни бизниси.

Главните карактеристики на Upmetrics:

 • 400+ примероци од бизнис план
 • Бизнис планови генерирани од вештачка интелигенција (Целосно генерирани од вештачка интелигенција)
 • Финансиско предвидување до 7 години
 • Вештачка интелигенција за создавање на теренот за помалку од еден час
 • Бесплатни водичи и образовни ресурси
 • Складирање облак во реално време
 • Лесна опција за соработка и споделување

Посетете Upmetrics →

2. Плус вештачка интелигенција

Плус AI е алатка напојувана со вештачка интелигенција која е специјализирана за создавање професионални, добро дизајнирани презентации, што го прави идеален избор за изработка на деловни планови. Платформата беспрекорно се интегрира со Google Slides, овозможувајќи им на корисниците пристап до вградените функции за уредување и соработка.

Со Plus AI, корисниците можат да генерираат сеопфатен преглед на бизнис план врз основа на краток опис на нивниот бизнис, кој потоа може лесно да се уредува и преуреди за да одговара на нивните специфични потреби. Плус вештачката интелигенција нуди флексибилност за генерирање слајдови еден по еден или создавање на цела презентација во еден чекор, што ја прави разновидна алатка за бизниси од сите големини. Платформата обезбедува и бесплатен пробен период, овозможувајќи им на корисниците да ги истражуваат нејзините карактеристики пред да се посветат на платен план.

Главни карактеристики на Plus AI:

 • Директна интеграција со Google Slides за лесно уредување и соработка
 • Приспособливи слајдови што може да се уредуваат, ревидираат и тематизираат по генерирањето на првиот нацрт
 • Опции за генерирање слајд-по-слајд или целосна презентација
 • Достапен е бесплатен пробен период за корисниците да го пробаат Plus AI пред да се посветат на платен план

Користете го кодот за попуст: UNITEAI10 да бара 10% попуст.

Прочитајте Преглед →

Посетете Plus AI →

3. Storydoc

Storydoc

Storydoc е генератор на бизнис план со вештачка интелигенција кој го поедноставува создавањето на интерактивни и убедливи деловни планови, без да бара никакви вештини за дизајн. Платформата нуди кориснички интерфејс со широк избор на интерактивни слајдови прилагодени за стартапи и нови бизниси, кои лесно може да се приспособат за да се усогласат со визијата и барањата на корисникот.

Дизајнер на презентации за вештачка интелигенција на Storydoc создава презентации базирани на лизгање, веб-пријателски и оптимизирани за мобилни телефони, комплетирани со аналитика на перформанси. Платформата, исто така, обезбедува безбедност и приватност на податоците на корисниците, придржувајќи се до строгите безбедносни протоколи и најдобрите практики во индустријата. Со Storydoc, корисниците можат да креираат привлечни презентации кои го привлекуваат вниманието на инвеститорите и засегнатите страни.

Главни карактеристики на Storydoc:

 • Дизајнер за презентација на бизнис план со вештачка интелигенција за презентации базирани на лизгање, веб-пријателски и оптимизирани за мобилни презентации
 • Сигурна и сигурна платформа која обезбедува безбедност и приватност на податоците на корисниците
 • Интерактивни слајдови кои може да се прилагодат за да се усогласат со визијата и барањата за презентација на корисникот
 • Презентации оптимизирани за мобилни телефони кои изгледаат одлично на кој било уред
 • Интеграции со Calendly, Loom, YouTube, Typeform и повеќе за дополнителна функционалност

Посетете го Storydoc →

4. 15 минутен план

15 минутен план

15minuteplan.ai е генератор на ВИ кој го рационализира процесот на креирање, дозволувајќи им на претприемачите и малите до средни претпријатија (МСП) да произведуваат ефективни документи за само 15 минути. Дизајнирана да го направи деловното планирање универзално достапно, платформата се грижи за корисниците од сите нивоа на деловно искуство или искуство во пишување.

Со своите напредни алгоритми за вештачка интелигенција, 15minuteplan генерира сеопфатни, ажурирани планови засновани на најновите пазарни трендови и најдобри практики. Платформата исто така располага со уникатна функционалност „Talk To Plan“, овозможувајќи им на корисниците да диктираат конкретни промени или дополнувања, кои потоа беспрекорно се интегрираат со вештачката интелигенција. Дополнително, 15minuteplan поддржува различни јазици, што го прави достапен за корисниците ширум светот.

Главни карактеристики на 15-минутниот план:

 • Создавање вештачка интелигенција врз основа на најновите трендови на пазарот и најдобри деловни практики
 • Функционалност Talk To Plan за лесно диктирање на промени или дополнувања
 • Повеќејазична поддршка за 10+ јазици, а повеќе се додаваат постојано
 • Кориснички интерфејс за внесување суштински деловни информации
 • Word документ што може да се преземе за лесно споделување и модификација

Посетете го 15минутен план →

5. Поим ВИ

Поим ВИ

Notion AI е алатка во Notion напојувана со вештачка интелигенција која го поедноставува креирањето на сеопфатни деловни планови, нагласувајќи организиран и структуриран пристап за бизнис стратегии. Платформата нуди широк спектар на функции дизајнирани да го насочат процесот на деловно планирање, вклучувајќи генерирање содржини, препишување, скратување, проширување и прилагодување на тонот управувано од вештачка интелигенција.

Notion AI беспрекорно се интегрира со платформата Notion, овозможувајќи им на корисниците пристап до функции како што се создавање база на податоци, организација и управување, како и опции за соработка и споделување. Со Notion AI, корисниците можат да креираат приспособена содржина што се усогласува со нивните деловни цели и глас, истовремено намалувајќи го нивниот обем на работа во изработката на привлечни наративи кои обезбедуваат купување од инвеститорите и засегнатите страни.

Главни карактеристики на Notion AI:

 • Генерирање, препишување, скратување, проширување и прилагодување на тонот управувано од вештачка интелигенција
 • Интеграција со концепт за креирање, организација и управување со бази на податоци
 • Карактеристики за соработка и споделување за поканување членови на тимот и засегнати страни
 • Складирање облак во реално време за безбедни и достапни податоци
 • Рационализиран процес на деловно планирање за изработка на привлечни наративи

Посетете го Notion AI →

6. Прекрасна вештачка интелигенција

Прекрасна вештачка интелигенција

Beautiful AI е софтвер за презентација со вештачка интелигенција кој им овозможува на корисниците да креираат неверојатни деловни презентации и планови за кратко време, без да бараат никакви дизајнерски вештини. Со оваа платформа, корисниците едноставно треба да додаваат текст, а Beautiful AI ќе ја трансформира содржината во елегантни слајдови за презентација, елиминирајќи ја потребата за рачно менување на големината на сликата или поставување содржина.

До шаблонот за бизнис план може да се пристапи со најавување, а од корисниците ќе биде побарано да пополнат неколку клучни детали за нивниот бизнис. Прекрасната вештачка интелигенција нуди широк спектар на функции, вклучувајќи над 65 паметни шаблони за слајдови, прилагодени теми за презентација за конзистентност на брендот и стотици приспособливи почетни шаблони, обезбедувајќи дека корисниците никогаш нема да треба да започнат презентација или деловен план од нула.

Главни карактеристики на Beautiful AI:

 • 65+ паметни шаблони за слајдови со претходно дизајнирани галерии на слајдови
 • Конзистентност на брендот со прилагодени теми за презентација
 • Стотици приспособливи почетни шаблони
 • Дизајнер бот за креирање први нацрти врз основа на барањата на корисниците
 • Лесна трансформација на содржината во елегантни слајдови за презентација

Посетете го Beautiful AI →

7. Wordkraft AI

Wordkraft AI е веб-апликација со вештачка интелигенција која генерира оптимизирана, автентична и висококвалитетна содржина за различни потреби. Користејќи го моќниот модел на големи јазици GPT-3.5, Wordkraft AI е специјализиран за создавање содржина приспособена на специфични барања, вклучувајќи професионални и добро организирани деловни планови. Оваа алатка им помага на корисниците ефикасно да развијат стратешки документи кои ги исполнуваат нивните единствени деловни цели.

Платформата нуди шаблон што може да се користи за креирање нацрт со обезбедување суштински детали за бизнисот. Способностите за вештачка интелигенција на Wordkraft AI им помагаат на корисниците да креираат содржини што се усогласуваат со нивните деловни цели и глас, а истовремено поддржуваат функции за соработка и споделување. Со складирање во облак во реално време и беспрекорна интеграција со платформата Wordkraft, Wordkraft AI е драгоцено средство за деловно планирање и презентации.

Клучни карактеристики на Wordkraft AI:

 • Генерирање, препишување, скратување, проширување и прилагодување на тонот управувано од вештачка интелигенција
 • Интеграција со Wordkraft за креирање, организација и управување со бази на податоци
 • Карактеристики за соработка и споделување за поканување членови на тимот и засегнати страни
 • Складирање облак во реално време за безбедни и достапни податоци
 • Шаблон за креирање нацрти со обезбедување суштински деловни детали

Посетете Wordkraft AI →

8. Бит AI

Bit AI е платформа напојувана со вештачка интелигенција дизајнирана да го подобри создавањето на интерактивни и колаборативни стратешки документи. Се одликува со моќни викија и алатки за пишување со вештачка интелигенција кои помагаат во изработката на добро структурирана и привлечна содржина. Со Bit AI, корисниците можат да произведуваат визуелно привлечни и информативни документи кои ефикасно ја пренесуваат нивната стратешка визија.

Платформата поддржува соработка во реално време, овозможувајќи им на членовите на тимот беспрекорно да работат заедно на документи и ефикасно да вградуваат повратни информации. Bit AI, исто така, гарантира дека документите целосно реагираат, приспособувајќи се на различни уреди за оптимална пристапност и читливост. Покрај тоа, корисниците имаат можност да креираат приватни документи, со што се подобрува приватноста и безбедноста на податоците.

Главни карактеристики на Bit AI:

 • Интерактивни и колаборативни бизнис планови за поттикнување тимска работа и креативност
 • Карактеристики за пишување на вештачка интелигенција за изработка на јасна и кохерентна содржина
 • Соработка во реално време за беспрекорна тимска работа и интеграција со повратни информации
 • Целосно одговорни документи кои се прилагодуваат на различни уреди
 • Споделување на приватни документи за приватност и безбедност на податоците

Посетете Bit AI →

9. поедноставен

Simplified е сè-во-едно платформа напојувана со вештачка интелигенција која нуди сеопфатно решение за управување со маркетинг напори и изработка на привлечна содржина, заедно со единствена карактеристика за креирање бизнис план. Генераторот на бизнис план за вештачка интелигенција на платформата е дизајниран да им помогне на претприемачите и сопствениците на мали бизниси во брзото производство на професионални и детални стратешки документи.

Со своите напредни способности за вештачка интелигенција, Simplified обезбедува точни прогнози за раст и стратегии за инвестирање, овозможувајќи им на корисниците да донесуваат добро информирани одлуки за нивните потфати. Платформата нуди опции за прилагодување за да се осигура дека конечниот излез се усогласува со визијата и целите на корисникот. Дополнително, ја поддржува соработката, овозможувајќи им на членовите на тимот ефективно да придонесат во документот. Интегрираните маркетинг алатки дополнително го воспоставуваат Simplified како разноврсно решение и за стратешко планирање и за маркетинг потреби.

Главни карактеристики на поедноставен:

 • Ефикасно деловно планирање со професионален и сеопфатен план креиран со само неколку кликања
 • Точни прогнози за раст и инвестициски стратегии обезбедени од способностите за вештачка интелигенција
 • Опции за приспособување за усогласување на бизнис планот со визијата и целите на корисникот
 • Карактеристики за соработка за работа со членовите на тимот на сеопфатен и точен план
 • Интегрирани маркетинг алатки за кохезивна и ефективна маркетинг стратегија

Посетете го поедноставено →

Креирање на најдобри бизнис планови со вештачка интелигенција

Подемот на генераторите на бизнис планови напојувани со вештачка интелигенција го промени начинот на кој претприемачите и сопствениците на мали бизниси пристапуваат кон клучната задача за планирање на успехот на нивните потфати. Со искористување на најдобрите 10 генератори на вештачка интелигенција за кои се дискутираше во овој блог пост, корисниците можат да го насочат процесот на креирање, да обезбедат планови со професионален квалитет и да пристапат до вредни увиди и прогнози.

Од платформата за корисник на Upmetrics и чекор-по-чекор насоки до решението се-во-едно на Simplified за деловно планирање и маркетинг, овие алатки напојувани со вештачка интелигенција ги задоволуваат различните потреби на бизнисите во различни индустрии. Со искористување на моќта на вештачката интелигенција, претприемачите можат да заштедат време, напор и ресурси додека создаваат привлечни и убедливи планови кои привлекуваат инвеститори и ги водат нивните процеси на донесување одлуки.

Алекс Мекфарланд е новинар и писател за вештачка интелигенција кој ги истражува најновите случувања во вештачката интелигенција. Соработувал со бројни стартапи и публикации за вештачка интелигенција ширум светот.

Последни пораки