никулец Запознајте го тимот - Unite.AI
Поврзете се со нас

Запознајте го тимот

Unite.ai е дизајниран да нуди детални анализи и новости за најновите достигнувања во машинското учење и технологијата за вештачка интелигенција. Исто така, сакаме да бидеме платформа за истакнување на новите и претстојните компании со вештачка интелигенција кои за жал не го добиваат признанието што го заслужуваат од главните медиуми.

Во обид да помогнеме да се обедини заедницата за вештачка интелигенција, нудиме и пристап до врвот Настани со вештачка интелигенција, Курсеви за вештачка интелигенција, и Билтени за вештачка интелигенција.

Нашите канцеларии се наоѓаат во срцето на Сан Франциско.

44 Монтгомери Св
San Francisco, CA 94104

глас: 1-415-854-5209 или контактирајте не

Антоан Доцна
Основач / извршен директор
Антоан е сериски претприемач. Тој е страстен за вештачката интелигенција и верува дека таа на крајот ќе го наруши општеството како електричната енергија. Здраво е често фатен како беснее за непушачите технологија и AGI.
Rebecca Стонер
Основач / КОО
Ребека има големо внимание на деталите и е инвестициски аналитичар и претприемач. Некои рани инвестиции ги вклучуваат Spotify и Lyft.
Алекс McFarland
Истражувач/Новинар
Алекс е технолошки писател кој ги покрива најновите случувања во вештачката интелигенција. Работел со неколку успешни стартапи и публикации за вештачка интелигенција низ целиот свет.
Хазика Сајид
Истражувач/Новинар
Хазика е научник за податоци со долгогодишно искуство во пишување технички содржини за AI и SaaS компании.
Ајуш Митал
Истражувач/Новинар
Изминатите пет години ги поминав потопувајќи се во фасцинантниот свет на машинското учење и длабокото учење. Мојата страст и експертиза ме наведоа да придонесам за над 50 различни проекти за софтверско инженерство, со посебен фокус на AI/ML. Мојата постојана љубопитност, исто така, ме привлече кон Обработка на природни јазици, поле кое јас сум желен да го истражам понатаму.
Кунал Кејривал
Истражувач/Новинар
„Инженер по професија, писател напамет“. Кунал е технички писател со длабока љубов и разбирање за вештачката интелигенција и ML, посветен на поедноставување на сложените концепти во овие области преку неговата ангажирана и информативна документација.
Janine Хајнрихс
Специјалист за преглед
Janine Heinrichs е создавач и дизајнер на содржини што им помага на креативците да го насочат својот работен тек со најдобрите алатки за дизајн, ресурси и инспирација.
д-р Техсин Zia
Истражувач/Новинар
Д-р Техсеен Зиа е вонреден професор на Универзитетот COMSATS во Исламабад, доктор по вештачка интелигенција од Виенскиот универзитет за технологија, Австрија. Тој е специјализиран за вештачка интелигенција, машинско учење, наука за податоци и компјутерска визија.
д-р Асад Абас
Истражувач/Новинар
Д-р Асад Абас, вонреден професор на Универзитетот COMSATS во Исламабад, Пакистан, го доби својот докторат. од Државниот универзитет во Северна Дакота, САД. Неговото истражување се фокусира на напредни технологии, вклучувајќи облак, магла и пресметување на работ, аналитика на големи податоци и вештачка интелигенција.