никулец 10 „Најдобри“ маркетинг алатки за вештачка интелигенција (мај 2024)
Поврзете се со нас
Низа ( [ID] => 1 [user_firstname] => Antoine [user_lastname] => Tardif [прекар] => Antoine Tardif [user_nicename] => админ [display_name] => Antoine Tardif [user_email] => [заштитена по е-пошта]
  [user_url] => [user_registered] => 2018-08-27 14:46:37 [user_description] => Основачки партнер на unite.AI и член на Технолошкиот совет на Форбс, Антоан е а футуристички кој е страстен за иднината на вештачката интелигенција и роботиката. Тој е и основач на Хартии од вредност.io, веб-страница која се фокусира на инвестирање во непушачка технологија. [user_avatar] => mm
)

Најдоброто од

10 најдобри маркетинг алатки за вештачка интелигенција (мај 2024 година)

Ажурирани on

Unite.AI е посветена на ригорозни уредувачки стандарди. Може да добиеме компензација кога ќе кликнете на линковите до производите што ги прегледуваме. Ве молиме погледнете го нашиот придружно откривање.

Алатките за вештачка интелигенција (ВИ) го револуционизираат речиси секој сектор, вклучително и маркетингот. Многу компании од сите големини се потпираат на маркетинг алатки за вештачка интелигенција за да ги промовираат своите брендови и бизниси. Тие треба да бидат дел од секој бизнис план, без разлика дали сте поединец или организација, и тие имаат потенцијал да ја подигнат вашата маркетинг стратегија на следното ниво. 

Маркетинг алатките за вештачка интелигенција се софтвер или платформи кои помагаат да се креираат автоматизирани одлуки засновани на податоци што се собираат и анализираат, и тие го направија далеку полесно да се предвиди однесувањето на купувачот. Поголемиот дел од времето не е потребна човечка интервенција. 

Вештачката интелигенција може да обработи огромни количини на информации добиени од различни извори, како што се социјалните медиуми и е-поштата. Секој знае дека податоците се клучни за маркетингот, а вештачката интелигенција го прави тоа еден чекор понатаму, а истовремено заштедува еден тон пари и време. Организациите повеќе не треба да се потпираат на персонал за овие задачи, што им овозможува да се користат во други клучни области од бизнисот.

Друга голема придобивка од маркетинг алатките за вештачка интелигенција е тоа што тие им овозможуваат на бизнисите да ги персонализираат своите продажни и маркетинг стратегии. Ова може да се направи преку предвидлива аналитика, која обезбедува длабоки увиди во навиките за купување. Знаете како компаниите како Google и Netflix се за препораки? Ова е дело на маркетинг алатките за вештачка интелигенција. 

Има многу импресивни опции на пазарот, па ајде да ги погледнеме 10-те најдобри маркетинг алатки за вештачка интелигенција: 

1. Порасни

UpGrow – Врвната услуга за раст на Инстаграм со вештачка интелигенција во 2024 година (10 пати ваши следбеници)

UpGrow органски ја користи вештачката интелигенција зголемете ги вашите следбеници на Инстаграм, приспособувајќи го својот пристап кон одредени филтри како локација, возраст, пол, јазик, интереси и хаштагови. Целосно усогласен со политиките на Instagram, UpGrow ја менува играта од 2016 година, нудејќи замена за цел тим за маркетинг на социјалните медиуми со привлекување милиони органски следбеници.

Она што го издвојува UpGrow е неговата посветеност да ве поврзе со следбеници кои не се само активни, туку и искрено желни да се вклучат во вашата содржина на Инстаграм, од објави до приказни. Ова осигурува дека, за разлика од другите услуги кои би можеле да ги зголемат бројките со неавтентични сметки, секој следбеник што го добивате преку UpGrow е реален, активно ангажиран и вистински заинтересиран за вашата содржина уште од самиот почеток.

Некои од понудените филтри за таргетирање вклучуваат:

 • Локално таргетирање: Го подобрува вашето присуство во одредена географска област.
 • Избор на возраст и пол: Овозможува попрефинет пристап кон тоа кој ве следи, овозможувајќи поблиско усогласување со демографската слика на вашата идеална публика.
 • Подобрување на профилот управувано од вештачка интелигенција: Користи напредна вештачка интелигенција за фино подесување на вашиот профил на Инстаграм, осигурувајќи дека силно и препознатливо резонира со вашата посакувана публика.

Прочитајте Преглед →

Посетете UpGrow →

2. Genius.AI

Introducing Genius.AI - The Ultimate Sales & Marketing Assistant

Genius.AI is an advanced AI platform specifically designed to enhance sales and marketing efforts by helping businesses grow their audience, promote their products, and convert interest into sales. It provides a comprehensive suite of tools that simplifies and automates marketing tasks, making it accessible to users with varying levels of expertise. By leveraging AI, Genius.AI can create unlimited marketing materials, handle objections, and guide sales conversations, all while maintaining the user's unique tone and style.

The platform begins by training on the user's products and brand personality, ensuring that all content generated aligns with the user’s voice. It integrates seamlessly with social media platforms like Facebook and Instagram, allowing it to assist in managing communications and converting prospects into customers. Additionally, Genius.AI includes an AI-enhanced CRM that organizes tasks and conversations, making follow-ups and note-taking effortless.

Genius.AI is designed to be user-friendly, with a focus on simplicity and mobile accessibility, enabling users to manage their marketing activities efficiently from anywhere. It supports multiple languages, allowing for global reach and adaptability. The platform's flexibility is further enhanced by its LLM-agnostic approach, which enables it to use the best language models available for any given task, ensuring high-quality outputs.

Overall, Genius.AI is tailored for direct sales and network marketing, offering specialized features that differentiate it from general AI tools. It supports users in building their brand, generating leads, and increasing sales, all while minimizing the need for extensive marketing knowledge or experience.

 • Enhances sales and marketing with tailored AI tools.
 • Simple, mobile-friendly design for easy management.
 • Integrates with Facebook and Instagram for conversions.
 • AI-enhanced CRM for organizing tasks and follow-ups.
 • Uses the best language models for high-quality outputs.

Visit Genius.AI →

3. Јаспис

Запознајте го Џаспер, вашиот асистент со вештачка интелигенција 👋 Напишете неверојатна содржина 10 пати побрзо со #1 платформата за содржина со вештачка интелигенција

Многумина го препознаваат Џаспер како најдобриот асистент за пишување со вештачка интелигенција, кој го води пазарот со своите импресивни карактеристики и квалитет. Најпрво му давате семенски зборови, кои Џаспер потоа ги анализира пред да создаде фрази, параграфи или документи врз основа на темата и тонот на гласот. Тој е способен да произведе статија од 1,500 зборови за помалку од 15 минути.

Платформата има повеќе од 50 шаблони за генерирање содржина со вештачка интелигенција, вклучувајќи објави на блогови, е-пошта, маркетиншка копија, генератор на реклами на Facebook, генератор на реклами на Google, мета наслов и опис, соопштение за печатот и многу повеќе.

Еве еден поглед на некои од најдобрите карактеристики на Џаспер:

 • Повеќе од 11,000 бесплатни фонтови и 2,500 категории на стилови на пишување
 • Поддржува над 25 јазици
 • Интуитивен интерфејс
 • Помошник за пишување со долга форма (1,000+ зборови)
 • Идентификувајте ги клучните елементи во текстот (заменки, глаголи, имиња, итн.)

Прочитајте Преглед →

Посетете го Џаспер →

4. MarketMuse

Што е MarketMuse?

MarketMuse е одлична опција за оние кои бараат сеопфатна ефикасна алатка за маркетинг со вештачка интелигенција, особено затоа што ја применува технологијата на вештачка интелигенција низ сите свои услуги. Дизајниран е специјално за бизниси кои сакаат да ја оптимизираат содржината со долга форма, како што се целни страници, е-пошта, написи или продажни копии. 

Алатката работи на тој начин што спроведува длабоко истражување на вештачката интелигенција за некоја тема пред да создаде прв нацрт врз основа на избраната тема, која потоа може да се подобри од корисниците. MarketMuse исто така нуди KPI и краток преглед за содржината, како и вграден уредник. 

Еве некои од главните карактеристики на MarketMuse: 

 • ВИ во сите нејзини услуги
 • Спроведува длабоко истражување на вештачката интелигенција
 • Создава прв нацрт кој потоа може да се промени
 • Вграден уредник и кратка содржина

Visit MarketMuse →

5. GetResponse AI

Генератор на е-пошта со вештачка интелигенција: Упатство чекор-по-чекор

Генераторот на е-пошта GetResponse AI е во првите редови на иновациите за маркетинг на е-пошта, со инкорпорирање на софистицирана технологија GPT-3.5. Оваа алатка ја менува играта за бизниси и продавачи кои се борат со создавање привлечна содржина за е-пошта. Тој се однесува на основните предизвици на маркетингот преку е-пошта, како што се изработка на интересни теми и генерирање содржина што резонира со одредена публика.

Она што го прави генераторот за е-пошта GetResponse AI особено вреден за внимание е неговиот опсег на интелигентни карактеристики. Нуди тематски линии оптимизирани за вештачка интелигенција кои се дизајнирани да ги зголемат стапките на отвореност со тоа што веднаш ќе го привлечат вниманието на примачот. Генераторот, исто така, се истакнува во создавањето содржина специфична за индустријата, осигурувајќи дека секоја е-пошта е прилагодена на уникатните трендови и клучни зборови на вашиот бизнис сектор.

Алатката значително го поедноставува процесот на креирање е-пошта. Корисниците можат да ги дефинираат своите цели за е-пошта, да изберат индустрија и тон, да го прилагодат изгледот, а потоа да ги прегледаат и испратат своите е-пошта изработени со вештачка интелигенција. Овој рационализиран процес не е само лесен за корисниците, туку и многу ефикасен, заштедувајќи драгоцено време и ресурси.

Со искористување на Генераторот на е-пошта GetResponse AI, бизнисите можат да ја искористат моќта на вештачката интелигенција за да ги подобрат своите стратегии за маркетинг на е-пошта. Ова води не само до заштеда на време, туку и до создавање на попривлечни, релевантни и ефективни кампањи за е-пошта кои резонираат со публиката и поттикнуваат конверзии.

Прочитајте Преглед →

Visit GetResponse →

6. AdCreative AI

Генеративната вештачка интелигенција ги револуционизира рекламните креативци: Официјално промо видео на AdCreative.ai 2023 година

AdCreative AI е единствената генеративна вештачка интелигенција фокусирана на конверзија која произведува висококвалитетни рекламни креативни подготвени за употреба. Сè што треба да направите е да го поставите вашето лого и да ја изберете вашата шема на бои и моќната платформа потоа е подготвена да лансира 100 различни креативни реклами од кои можете да изберете.

Откријте каде вашите конкуренти го добиваат најголемиот дел од нивниот сообраќај и продажба и следете ги нивните рекламни креативни со најдобри перформанси на сите социјални платформи и платформи за прикажување.

Определете кои реклами имаат најдобри перформанси во вашите рекламни сметки, научете кога да воведете повеќе креативни за да спречите замор од рекламите и разберете како вашите реклами се совпаѓаат со оние на другите компании во вашата ниша.

Најдобро од сè, имате слобода да генерирате онолку креативци колку што сакате, без разлика дали сте ги искористиле сите ваши кредити или не. Ќе ги користите вашите кредити само кога ќе изберете да ги преземете вашите генерирани креативци.

Некои од карактеристиките вклучуваат:

 • Анализирајте ги рекламите од конкурентите и зголемете ги стапките на конверзија.
 • Генерирајте онолку реклами колку што ви треба - плаќајте само за она што го користите.
 • Идентификувајте ги рекламите со врвни перформанси.
 • Оваа платформа ги нуди најдобрите реклами што сме ги виделе на сите платформи.

Прочитајте Преглед →

Visit AdCreative AI →

7. Креирај

Creatify AI - Креирајте кратки видео реклами за неколку секунди, само со URL на производот

Creatify нуди робустен пакет алатки за вештачка интелигенција приспособени да го револуционизираат дигиталниот маркетинг и рекламирањето за е-трговија. Платформата го поедноставува создавањето на видео реклами дозволувајќи им на корисниците директно да ги трансформираат URL-адресите на производите во привлечни видеа, надополнети со хиперреалистични гласовни преноси за да го насочат производството на содржина и да ги подигнат резултатите од кампањата. Главните карактеристики го вклучуваат конверторот од URL-во-видео, кој беспрекорно генерира приспособена видео содржина со анализа на деталите за производот и медиумите директно од URL-адреси.

Додавањето личен допир на рекламите е олеснето со преку 70 реалистична вештачка интелигенција аватари. Корисниците исто така можат да одлучат да создадат сопствен дигитален близнак од нивното видео, што помага да се одржи постојано дигитално присуство без потреба од континуирано снимање. Писателот на AI Script на Creatify помага во создавање на привлечни наративи кои ја воодушевуваат и претвораат публиката, обучени на илјадници успешни реклами на социјалните мрежи.

За подобрување на слухот, функцијата AI Voice-Over овозможува избор на еден од 40-те уникатни гласовни знаци за да се пренесе пораката на брендот со јасност и реализам. Дополнително, платформата поддржува 29 јазици, овозможувајќи им на брендовите ефективно да ги приспособат своите пораки за разновидна глобална публика.

 • URL-до-видео: Автоматски ги трансформира URL-адресите на производите во сопствени видео реклами.
 • Аватари на вештачка интелигенција: Обезбедува над 70 реални аватари и прилагодено создавање дигитални близнаци.
 • Пишување сценарија: AI генерира привлечни маркетинг скрипти од успешни податоци за реклами.
 • Глас преку: Нуди 40 уникатни гласови генерирани од вештачка интелигенција за реалистична нарација.
 • Повеќејазичен: Поддржува 29 јазици за да се грижи за глобалната публика.

Посетете Creatify →

8. Семнуш

Преглед на Semrush: Сè-во-едно Оптимизација за алатки за маркетинг професионалци

Semrush е цел пакет кој ви овозможува да изведувате кампањи за маркетинг на содржина, оптимизација, маркетинг на социјалните медиуми, аналитика, PPC и многу повеќе. Неговата карактеристика е неговиот следеч на позиции, кој им овозможува на бизнисите начин да следат како се рангираат во однос на другите сајтови кога станува збор за употребата на клучни зборови. 

Алатката за маркетинг со вештачка интелигенција, исто така, нуди пакет алатки за маркетинг на содржина што ви овозможува да вршите пребарување на теми, што дава увид во она што е во тренд. Потоа можете да креирате планови за маркетинг на содржина врз основа на овие информации. 

Еве некои од главните карактеристики на Semrush: 

 • Следење позиции што ви покажува рангирање за целни клучни зборови
 • СЕО на страница
 • 7 алатки насочени кон анализа на конкурентите
 • Управување со социјалните медиуми и маркетинг содржина

Прочитајте Преглед →

Посетете го SEM Rush →

9. Плус вештачка интелигенција

Создавајте презентации користејќи вештачка интелигенција со Plus AI за Google Slides

Оваа алатка им овозможува на корисниците да креираат презентации и да уредуваат слајдови користејќи Generative AI во Google Slides.

Предлозите напојувани со вештачка интелигенција ја менуваат играта. Тоа е како да имате личен асистент за презентација. Процесот е исклучително едноставен, стартирајте со барање да генерирате приспособлив преглед, а потоа гледајте како вештачката интелигенција ја претвора во слајдови за само неколку минути.

Откако ова ќе заврши, имате повеќе опции, вклучително и препишување на содржината за да го промените тонот или ремиксирање на слајдот за да ја трансформирате содржината во специфичен распоред.

Најдобро од сè, Плус AI ќе генерира преглед, кој можете да го приспособите пред да ја генерирате самата презентација. За да понудите дополнителна флексибилност, кога ги генерирате вашите слајдови, можете да изберете визуелна тема. Откако ќе се генерираат слајдовите, можете да ги уредувате исто како и секоја друга презентација во Google Slides, да ги извезувате за PowerPoint и да продолжите да ги уредувате со Plus AI.

Врвни карактеристики на Plus AI

 • Овозможено од најновото во Generative AI
 • Интеграцијата помеѓу Google Slides и Powerpoint е беспрекорна
 • Создава презентација на која треба само мало уредување кога се користи со детални инструкции
 • Способноста да се препишува содржина на слајдови ја менува играта

Користете го кодот за попуст: UNITEAI10 да бара 10% попуст.

Прочитајте Преглед →

Посетете Plus AI →

10. Скаленут

Отклучете го вашиот потенцијал за оптимизација со Scalenut

Scalenut во суштина е маркетиншка алатка сè во едно и е дизајнирана да се размери. Тоа ви овозможува брзо и да го добиете целиот план за клучни зборови за вашата ниша и да генерирате стратегија за управување со содржина за да доминирате со овие услови. Софтверот е поделен на 4 дела:

истражувања – Откријте сознанија и изградете стратегија што функционира така што ќе ги добиете сите увиди и семантички клучни термини што ви се потребни за да ја надминете вашата конкуренција.

Креирај – Напишете содржина за оптимизација која се рангира со користење на најнапредните верзии на NLP и NLU (Natural Language Processing & Natural Language Understanding). Нуди оптимизација во реално време заснована на SERP статистика и нуди содржина што може да испорача.

Оптимизирате – Добијте повратни информации во реално време за тоа каде стои вашата содржина со динамичен резултат за оптимизација. Подобрете се во движење, нема повеќе ревизии!

Маркетинг копија – Напишете убедлива копија што носи конверзии со 40+ шаблони за пишување копирање со вештачка интелигенција. Ова го вклучува следново:

  • Описи на производи
  • Копија од веб-страница
  • Рамки за пишување копии
  • Авторско право на е-пошта

Побарајте попуст од 20% од месечната претплата. Код за попуст: ЗАСЕКОГАШ20 

Прочитајте Преглед →

Visit Scalenut →

Резиме

In summary, artificial intelligence (AI) marketing tools are transforming the way businesses promote their brands and connect with their target audience. By automating decision-making processes based on анализа на податоци, these tools can predict buyer behavior, personalize marketing strategies, and significantly reduce the need for human intervention. This not only saves time and resources but also enhances the effectiveness of marketing campaigns.

AI marketing tools gather and process massive amounts of data from various sources, providing deep insights into consumer habits and preferences. This allows businesses to create highly targeted and personalized marketing efforts, similar to the recommendation systems used by major companies. With the ability to automate and optimize different aspects of marketing, AI tools are indispensable for any business looking to stay competitive in today's data-driven world.

The options discussed, from platforms that automate social media growth to those that generate compelling content, offer a range of capabilities to suit different marketing needs. By integrating these AI tools into their marketing strategies, businesses can achieve greater efficiency, accuracy, and success in their promotional efforts.

Алекс Мекфарланд е новинар и писател за вештачка интелигенција кој ги истражува најновите случувања во вештачката интелигенција. Соработувал со бројни стартапи и публикации за вештачка интелигенција ширум светот.

Основачки партнер на unite.AI и член на Технолошкиот совет на Форбс, Антоан е а футуристички кој е страстен за иднината на вештачката интелигенција и роботиката.

Тој е и основач на Хартии од вредност.io, веб-страница која се фокусира на инвестирање во непушачка технологија.