никулец 10 најдобри генератори на AI Pitch Deck (мај 2024) - Unite.AI
Поврзете се со нас

Најдоброто од

10 најдобри генератори на AI Pitch Deck (мај 2024)

Ажурирани on

Unite.AI е посветена на ригорозни уредувачки стандарди. Може да добиеме компензација кога ќе кликнете на линковите до производите што ги прегледуваме. Ве молиме погледнете го нашиот придружно откривање.

Во динамичниот свет на стартапи и претприемништвото, правењето привлечна понуда е од клучно значење за обезбедување финансирање и поддршка. Уметноста на изработка на ефективни терени еволуираше, при што алатките напојувани со вештачка интелигенција го револуционизираа начинот на кој претприемачите и бизнисите ги презентираат своите идеи. Овие иновативни платформи не само што го рационализираат процесот на создавање влијателни презентации, туку и ги влеваат со увиди базирани на податоци и врвни дизајни.

Во овој блог, истражуваме во врвните AI Pitch Deck Builders кои ја менуваат играта. Од интуитивни интерфејси до напредна аналитика, секоја алатка од нашата листа носи нешто уникатно на масата, задоволувајќи широк спектар на потреби и индустрии.

Без разлика дали сте искусен претприемач или нов иноватор, овие решенија за вештачка интелигенција се дизајнирани да го подигнат вашиот терен и да ја ангажираат вашата публика како никогаш досега.

1. Упеметрика

Слика: Upmetrics

Upmetrics се издвојува како пионерски генератор на AI pitch deck, специјално дизајниран за стартап и мали бизниси. Оваа алатка ја редефинира уметноста на создавање убедливи презентации за инвеститорите и продажни терени. Со своите напредни способности за вештачка интелигенција, Upmetrics нуди мноштво интерактивни шаблони, што носи ново ниво на ангажираност и јасност на вашите идеи. Неговите интелигентни предлози за дизајн и сознанија засновани на податоци работат во тандем за да ја подобрат и визуелната привлечност и информативната длабочина на вашите терени. Оваа алатка не е само за естетика; се работи за создавање наратив што резонира со вашата публика, осигурувајќи дека вашата порака е и привлечна и јасна.

Она што го издвојува Upmetrics е неговиот ласерски фокус на максимизирање на перформансите на различни типови екрани и уреди. Ова осигурува дека вашиот теренски уред не само што изгледа професионален, туку е и ефективен и достапен каде и да е претставен. Дизајниран да го рационализира сложениот процес на истражување на изгледите и фокусирање на вашата порака, Upmetrics интегрира емоционална врска со фактички податоци, создавајќи избалансирана и влијателна презентација. Неговите уникатни карактеристики, кои вообичаено не се среќаваат во другите генератори на AI pitch deck, го прават идеален избор за претприемачи кои сакаат да ги усовршат своите терени за инвеститори.

Главните карактеристики на Upmetrics:

 • Разновиден избор на шаблони: Изберете од широк спектар на шаблони, вклучувајќи стартување, продажба, модерни, производи и креативни шаблони.
 • Дизајн управуван од вештачка интелигенција: Искусете ја леснотијата на дизајнот со вештачка интелигенција што интуитивно го избира најдобриот распоред и беспрекорно ги вклучува средствата на брендот.
 • Увиди водени од податоци: Направете совршена рамнотежа помеѓу богатството на информации и емоционалниот ангажман со остроумна анализа на податоци.
 • Човечка креативност и баланс на вештачка интелигенција: Upmetrics ја нагласува синергијата на алатките за вештачка интелигенција со човечката креативност и увид за да создаде извонредни терени.

Посетете Upmetrics →

2. Slidebean

15 слајдови што ви требаат на вашиот Pitch Deck - Стартапи 101

Slidebean се појавува како менувач на играта во доменот на алатките на теренот со вештачка интелигенција, специјално прилагодени за стартапи и бизниси кои сакаат да создадат професионални, привлечни презентации. Она што го издвојува Slidebean е неговата иновативна употреба на генетски алгоритам. Оваа напредна функција за вештачка интелигенција тестира илјадници конфигурации на слајдови, осигурувајќи дека секој елемент од вашата презентација е автоматски распореден со прецизност и брзина. Овој уникатен пристап гарантира дека вашите слајдови не само што изгледаат кохезивно и полирано, туку и рефлектираат професионален стандард што се усогласува со карактеристиките и етосот на вашиот бренд.

Моќта на Slidebean лежи во неговата исклучителна рамнотежа на дизајн управуван од вештачка интелигенција и прилагодување на корисниците. Со преку 120 бесплатни шаблони за презентација, платформата одговара на широк спектар на потреби - од стартап терени до креативни изложби. Секој шаблон е направен за да ги максимизира перформансите и компатибилноста на различни екрани и уреди, осигурувајќи дека вашата порака е ефикасно испорачана, без оглед на медиумот. Понатаму, разновидноста на Slidebean се проширува и на неговите опции за извоз, овозможувајќи им на корисниците беспрекорно да ги конвертираат своите презентации во HTML, PDF, формати за онлајн споделување или PPT-датотеки. Оваа флексибилност е клучна за допирање на разновидна публика и прилагодување на различни средини за презентација.

Главни карактеристики на Slidebean:

 • Напреден AI дизајн: Користи софистициран генератор на вештачка интелигенција за да избере оптимални распореди за дизајн и автоматски да ги применува средствата на брендот.
 • Широка библиотека со шаблони: Пристапете до над 120 приспособливи шаблони кои покриваат низа теми, вклучително и стартување, продажба, модерни, производи и креативни терени.
 • Повеќе опции за извоз: Лесно извезете ги вашите презентации во различни формати за да ги задоволите специфичните потреби на вашата публика и контекстот на презентација.
 • Интерфејс лесен за корисници: Направете волшебни презентации брзо, без мака од сложени грижи за дизајнот и распоредот.
 • Платформа фокусирана на стартување: Вредна алатка за основачите на стартап компании, која помага во создавање на привлечни терени за да се обезбеди финансирање.

Посетете го Slidebean →

3. Storydoc

Storydoc - Привлечни палуби, олеснети ✨

Storydoc се позиционира како најсовремен генератор на AI pitch deck, уникатно дизајниран да произведува многу привлечни, интерактивни и мобилни презентации. Неговата примарна цел е значително да ги зголеми вашите шанси да ја освоите вашата публика, било да е тоа инвеститори, клиенти или партнери. Во срцето на Storydoc е неговиот асистент за дизајн управуван од вештачка интелигенција, алатка која не само што ја структурира вашата палуба туку и помага во изработката на привлечна содржина. Вклучувањето на широк спектар на приспособливи шаблони, заедно со документацијата за приказната на производот, примерите и студиите на случај, гарантира дека вашата презентација не е само визуелно привлечна, туку и богата со контекст и релевантност.

Она што навистина го издвојува Storydoc е неговата интеграција на алатки за вештачка интелигенција кои се протегаат надвор од дизајнот и генерирањето содржина. Асистентот за пишување со вештачка интелигенција ги дотерува пораките на вашиот pitch deck, обезбедувајќи јасност и влијание, додека визуелниот асистент со вештачка интелигенција генерира соодветни слики, додавајќи слој на визуелно раскажување приказни на вашата презентација. Но, Storydoc не застанува само на создавањето; тој исто така нуди автоматски аналитички увиди. Овие моќни аналитики ги следат перформансите на вашиот pitch deck во реално време, следејќи ги клучните метрики како што се нивоата на ангажирање на корисниците, времето поминато на секој слајд и ефективноста на интерактивните елементи. Овој пристап базиран на податоци овозможува континуирана оптимизација на вашата презентација, обезбедувајќи таа да резонира со вашата публика.

Главните карактеристики на Storydoc:

 • AI дизајн и помош за пишување: Користете вештачка интелигенција за структурирање палуби, пишување содржини и генерирање релевантни слики, правејќи ги вашите презентации информативни и визуелно впечатливи.
 • Широк опсег на шаблони: Пристапете до разновиден избор на интерактивни шаблони дизајнирани за различни потреби, вклучително и стартување, продажба, модерни, производи и креативни шаблони.
 • Мобилни и интерактивни: Создавајте презентации кои не само што се привлечни, туку и оптимизирани за перформанси на кој било екран и уред.
 • Автоматски увид во аналитиката: Добијте непроценливи сознанија за нивоата на ангажирање, времето на слајд и ефективноста на интерактивниот елемент, овозможувајќи ви постојано да го усовршувате вашиот тон.
 • Беспрекорна интеграција на алатки: Способностите за вештачка интелигенција на Storydoc непречено се интегрираат со други алатки, подобрувајќи ја неговата функционалност и леснотија на користење.

Посетете го Storydoc →

4. Убава.ai

Како да креирате презентација во Beautiful.ai

Beautiful.ai стои како извонредна алатка за напојување со вештачка интелигенција, дизајнирана да им помогне на корисниците да направат професионални и визуелно привлечни презентации со леснотија. Неговата извонредна карактеристика е опсегот на приспособливи шаблони, вклучувајќи специјализирани дизајни на теренот. Овие шаблони не се само визуелно привлечни, туку и оптимизирани за перформанси на кој било екран и уред, обезбедувајќи вашата порака да се доставува беспрекорно во која било поставка. Асистентот за дизајн на вештачка интелигенција во Beautiful.ai ја менува играта, автоматски го избира најсоодветниот распоред и ги применува средствата на брендот на вашата презентација. Оваа функција им овозможува дури и на оние со минимално искуство во дизајнот да креираат презентации кои се и професионални и естетски пријатни.

Покрај неговите дизајнерски способности, Beautiful.ai нуди робусни функции за визуелизација на податоци, како што се графикони и графикони. Овие алатки им овозможуваат на корисниците да презентираат сложени информации во јасен, привлечен и лесно сварлив формат. Додавањето на автоматски аналитички увиди е уште една значајна предност. Оваа функција ги следи перформансите на вашите терени, обезбедувајќи вредни податоци за нивоата на ангажираност, времето поминато на секој слајд и ефективноста на интерактивните елементи. Овој увид е од клучно значење за рафинирање на вашата презентација и за обезбедување резонирање со вашата публика.

Главни карактеристики на Beautiful.ai:

 • Прилагодени обрасци: Широк избор на шаблони на pitch deck, приспособени за различни потреби за презентација и компатибилност на уредот.
 • Асистент за дизајн на вештачка интелигенција: Го автоматизира изборот на дизајн распоред и примената на средствата на брендот, поедноставувајќи го процесот на дизајнирање.
 • Алатки за визуелизација на податоци: Карактеристики за создавање јасни и влијателни графикони и графикони.
 • Автоматски увид во аналитиката: Го следи ангажманот и интеракцијата со вашата презентација, нудејќи вредни повратни информации за оптимизација.

Посетете го Beautiful.ai →

5. Бимер

Слика: Бимер

Beemer се појавува како корисник-пријателски генератор на теренот со вештачка интелигенција, фокусирајќи се првенствено на потребите на стартапите. Нејзината ефикасна платформа го олеснува брзото креирање на презентации на Google Slides и PowerPoint, рационализирајќи го процесот што често одзема многу време. Помошта со вештачка интелигенција во Beemer е клучна карактеристика, која нуди автоматски распоред на дизајнот, структурирање на содржината и прилагодување на слајдовите. Овие способности осигуруваат дека вашиот pitch deck не само што изгледа професионално, туку и беспрекорно се усогласува со пораките и целите на вашиот стартап.

Додека Beemer моментално обезбедува основни опции за прилагодување, неговиот патоказ укажува на планови за проширување на овие функции, сугерирајќи иднина каде што корисниците ќе можат да ги приспособат своите презентации поконкретно на нивните потреби. Пакетот „Pitch Booster“ на платформата е особено значаен. Вклучува алатки како што се извршно резиме, писмо за е-пошта на инвеститорот и дополнителни слајдови за персонализирање на вашиот теренски дек. Овој пакет додава слој на приспособување и стратешка содржина што може значително да го подобри влијанието на вашиот терен.

Главните карактеристики на Beemer:

 • Создавање презентација со AI-Powered: Автоматски дизајн и структурирање содржина за Google Slides и PowerPoint.
 • Опции за прилагодување: Основно прилагодување со планови за проширени функции.
 • Пакет за засилување на теренот: Дополнителни алатки за подобрување и персонализирање на вашиот терен.

Visit Beemer →

6. Степен на теренот

Слика: Степен степен

Pitchgrade се издвојува во светот на генераторите на AI pitch deck за неговиот исклучителен фокус на прилагодување и ефикасност. Обезбедува целосно приспособлив генератор за презентација на вештачка интелигенција кој им овозможува на корисниците да го приспособат секој аспект од нивниот терен за да ги задоволат специфичните потреби и преференциите за брендирање. Ова ја вклучува можноста за менување на шеми на бои, додавање логоа и прилагодување на распоредот, осигурувајќи дека секоја презентација точно го одразува уникатниот стил и брендирање на корисникот. Ваквите обемни можности за прилагодување го прават Pitchgrade разноврсна алатка за широк опсег на корисници, од стартап до етаблирани корпорации.

Посветеноста на алатката за ефикасност и квалитет е очигледна во понудата на преку 300 видови слајдови и 8 режими на прегледување, кои одговараат на различните барања за презентација. Овој огромен избор не само што го подобрува квалитетот на генерираните терени, туку и го рационализира процесот на создавање, заштедувајќи драгоцено време и ресурси. Интуитивниот интерфејс на Pitchgrade дополнително придонесува за неговата прифатлива природа, поедноставувајќи го процесот на селекција и прилагодување и правејќи го достапен за корисници со различни нивоа на техничка експертиза.

Главни карактеристики на Pitchgrade:

 • Широка приспособување: Целосна контрола врз изгледот на презентацијата, вклучувајќи шеми на бои, логоа и распоред.
 • Широк спектар на слајдови и режими: Над 300 типови слајдови и 8 режими на прегледување за да одговараат на различни стилови и цели на презентација.
 • Интерфејс лесен за корисници: Интуитивна платформа која овозможува брзо и лесно прилагодување на презентациите.

Visit Pitchgrade →

7. Презентирајте вештачка интелигенција

Револуционизирајте ги деловните презентации со Prezent

Prezent AI се појавува како специјализиран генератор на теренот со вештачка интелигенција, фокусирајќи се првенствено на потребите на стартапите. Го олеснува ефикасното креирање на разновидни деловни документи како што се терени, терени за инвеститори, терени за лифтови и извршни резимеа. Помошта со вештачка интелигенција во рамките на Prezent AI значително го подобрува процесот преку обезбедување на приспособени распореди на дизајнот, структурирање на содржината и прилагодување на слајдовите. Ова осигурува дека секоја презентација не само што изгледа професионално, туку и совршено се усогласува со уникатните преференции за брендирање и стил на стартапот.

И покрај ограничените карактеристики во споредба со другите генератори на пазарот, Prezent AI нуди значителни опции за прилагодување. Корисниците можат да модифицираат различни аспекти на нивните презентации, вклучувајќи шеми на бои, логоа и распоред, правејќи го секој теренец јасно репрезентативен за нивниот бренд. Способноста на платформата да презема презентации во формати PDF или PowerPoint или да презентира директно од Prezent AI ја зголемува нејзината разновидност.

Главни карактеристики на Prezent AI:

 • Опции за прилагодување: Приспособете ги презентациите за да одговараат на специфичните преференции за брендирање и стил.
 • Дизајн и содржина напојувана со вештачка интелигенција: Автоматска помош при креирање презентации кои се и визуелно привлечни и богати со содржина.
 • Интерактивни елементи: Вклучува функции како соработка во реално време, интерактивни анкети и аналитика за подобрување на ангажираноста на презентацијата.
 • Достапни формати: Нуди формати за преземање и можности за директна презентација од платформата.

Visit Prezent AI →

8. СлајдовиAI

SlidesAI - Текст до презентација напојувана со вештачка интелигенција

SlidesAI претставува значаен напредок во светот на правењето презентации. Неговата основна карактеристика, способноста да се конвертира текст во презентации, е менувач на играта, овозможувајќи им на корисниците да ги претворат своите идеи во полирани слајдови во дел од времето што вообичаено би им одземало. Оваа функција е особено корисна за корисниците кои треба брзо да генерираат презентации без да го жртвуваат квалитетот или конзистентноста во дизајнот.

Покрај способноста за текст во презентација, SlidesAI нуди широко прилагодување на дизајнот. Корисниците можат да избираат од постојните претходно поставени бои или да креираат свои, осигурувајќи дека секоја презентација се усогласува со нивното специфично визуелно брендирање. Тековната компатибилност на алатката со Google Slides и идните планови за интеграција со Microsoft PowerPoint ја демонстрираат нејзината посветеност на разновидност и удобност на корисниците. Дополнително, неговата поддршка за над 100 јазици и достапноста во повеќе преводи ја нагласуваат неговата глобална пристапност.

Главни карактеристики на SlidesAI:

 • Конверзија од текст во презентација: Веднаш создава презентации од внесување текст.
 • Прилагодување на дизајнот: Нуди низа опции за прилагодување на дизајнот и распоредот.
 • Мулти-јазична поддршка: Компатибилен со над 100 јазици и достапен во неколку преводи.
 • Леснотија на користење: Дизајниран за едноставност, не бара техничка експертиза за поставување и употреба.

Visit SlidesAI →

9. Visme

13 Совети за дизајн на Pitch Deck за создавање на совршен терен за стартување

Visme, иако не е исклучиво генератор на AI pitch deck, се издвојува како разноврсна платформа за графички дизајн со низа функции подобрени со вештачка интелигенција. Неговиот AI Presentation Maker ја користи вештачката интелигенција за брзо и ефикасно генерирање дизајни, овозможувајќи им на корисниците да креираат сопствени презентации за неколку секунди. Оваа алатка е особено вредна за оние кои сакаат да го подигнат квалитетот на нивните слајдови и целокупната содржина.

Покрај AI Presentation Maker, Visme нуди и други алатки за вештачка интелигенција како што се AI Image Generator и AI TouchUp Tools. Овие функции се дизајнирани да го насочат процесот на дизајнирање и уредување, обезбедувајќи дека корисниците можат лесно да креираат и приспособат презентации, графики и слики со резултати со професионален квалитет. Иако Visme можеби нема посебен генератор на pitch deck, неговите способности напојувани со вештачка интелигенција го прават силен конкурент за создавање различни видови визуелни содржини, вклучувајќи презентации и слајдови.

Главни карактеристики:

 • Создавач на презентации за вештачка интелигенција: Брзо генерира сопствени презентации, подобрувајќи го дизајнот и процесот на креирање содржина.
 • Дополнителни алатки за вештачка интелигенција: AI Image Generator и AI TouchUp Tools за напреден дизајн и уредување слики.
 • Разновидни способности за дизајн: Погоден за широк опсег на креирање визуелни содржини надвор од само темпераменти.

Посетете го Visme →

10. Piktochart

Како да направите Pitch Deck (+ Шаблон Pitch Deck создаден од инвестициски експерти)

Piktochart се појавува како робусна веб-базирана алатка за графички дизајн, приспособена за создавање на терени со професионален изглед, како што се VC pitch decks и продажни палуби. Платформата нуди богата библиотека од над 80 стручно развиени шаблони за презентација, секој дизајниран да го привлече вниманието и да ја вклучи публиката. Овие шаблони не се само визуелно привлечни, туку се и целосно приспособливи. Корисниците можат да ги приспособат за да одговараат на нивните специфични бои и стил на брендот, осигурувајќи се дека секој теренец совршено се усогласува со нивниот корпоративен идентитет.

Извонредната карактеристика на Piktochart е нејзиниот уредник за влечење и спуштање, лесен за корисникот. Оваа алатка го поедноставува процесот на додавање и распоредување на елементи како слики, графикони и мапи во презентацијата. Корисниците исто така имаат флексибилност да прикачуваат свои слики, дополнително персонализирајќи ги нивните терени. Покрај тоа, Piktochart се истакнува во претворањето на сложените податоци во јасни, привлечни визуелни слики. Оваа способност е клучна за стартапите и бизнисите кои треба да ги претстават аргументите засновани на податоци на начин кој е разбирлив и привлечен.

Piktochart ја подобрува функционалноста на pitch decks со вградениот режим на презентација и различни опции за преземање, вклучувајќи PDF и формат .ppt на Microsoft. Оваа разновидност гарантира дека презентациите се лесно достапни и споделени. Дополнително, алатката обезбедува функција за генерирање врски што може да се споделат, овозможувајќи им на корисниците да ги следат погледите на нивните терени - непроценлива карактеристика за мерење на досегот и влијанието на нивните презентации.

Главни карактеристики на Piktochart:

 • Приспособливи експертски шаблони: Над 80 шаблони дизајнирани за професионална употреба и усогласување на брендот.
 • Уредувач на влечење и спуштање: Интуитивен интерфејс за лесно додавање и распоредување на различни елементи за презентација.
 • Ефикасна визуелизација на податоци: Алатки за претворање на сложени податоци во визуелно привлечни и разбирливи формати.
 • Опции за преземање и споделување: Повеќе формати за преземање на pitch decks и функција за следење на прегледите преку врски што може да се споделат.

Visit Piktochart →

Зајакнете ги вашите идеи со алатките на Pitch Deck со вештачка интелигенција

Во еволуирачкиот пејзаж на деловни презентации, улогата на алатките на теренот со напојување со вештачка интелигенција не може да се прецени. Секоја платформа што ја истражувавме нуди уникатни карактеристики и способности, задоволувајќи широк спектар на потреби. Од фокусот на Upmetrics на увиди и дизајн водени од податоци до интерактивниот и аналитичкиот пристап на Storydoc, овие алатки го револуционизираат начинот на кој се креираат и испорачуваат презентациите. Beautiful.ai и Beemer го поедноставуваат процесот на дизајнирање, додека Pitchgrade и Slides AI ги подобруваат прилагодувањата и ефикасноста. Prezent AI и Piktochart се издвојуваат по нивните кориснички интерфејси и моќните способности за визуелизација.

Заедничката нишка меѓу сите овие алатки е нивната посветеност да го направат создавањето на теренот подостапно, поефикасно и повлијателно. Без разлика дали сте основач на стартап, бизнис професионалец или едукатор, овие алатки со помош на вештачка интелигенција нудат начин да ги трансформирате вашите идеи во визуелно зачудувачки и убедливи презентации. Со искористување на моќта на вештачката интелигенција, можете да се фокусирате на содржината и приказната што сакате да ги раскажете, додека техничките сложености на дизајнот и презентацијата на податоците се справуваат беспрекорно.

Алекс Мекфарланд е новинар и писател за вештачка интелигенција кој ги истражува најновите случувања во вештачката интелигенција. Соработувал со бројни стартапи и публикации за вештачка интелигенција ширум светот.