никулец 10 најдобри медицински писари за вештачка интелигенција (мај 2024) - Unite.AI
Поврзете се со нас

Најдоброто од

10 најдобри медицински книжници за вештачка интелигенција (мај 2024)

Ажурирани on

Unite.AI е посветена на ригорозни уредувачки стандарди. Може да добиеме компензација кога ќе кликнете на линковите до производите што ги прегледуваме. Ве молиме погледнете го нашиот придружно откривање.

Технолошките иновации имаа длабоко влијание врз здравствениот сектор, при што медицинските писари со ВИ го револуционизираа управувањето со евиденцијата на пациентите. Овие алатки не само што го олеснуваат товарот на земање белешки за лекарите, туку и ја подобруваат грижата за пациентот преку ефикасна документација. Во овој блог, истражуваме во првите пет медицински писари со вештачка интелигенција што го брануваат медицинскиот сектор денес.

1. Ослободен

Freed е платформа која ја транскрибира вашата посета на пациентот, а вештачката интелигенција потоа извлекува, резимира и структурира медицински релевантни информации. Потоа сето тоа го става во вистинскиот формат, исто како писар, но без обука. Текстот е напишан во ваш стил и готов во моментот кога посетата ќе заврши. 

Транскрипцијата е генерирана врз основа на медицински упатства и шаблони за најдобра практика. Следниот чекор е да ја прегледате, уредите и копирате белешката во вашата „омилена“ EHR со еден клик. Најдобро од сè користејќи машинско учење Freed го учи вашиот стил, формат и шаблони.

Платформата е дизајнирана да биде во согласност со HIPAA, таа ги користи најдобрите практики во индустријата и не складира снимки од пациентите.

 • Користи машинско учење за да го научи вашиот стил и формат.
 • Користи обработка и разбирање природен јазик за транскрипција
 • Може да го имитира вашиот стил на пишување врз основа на примероците од вашите белешки.
 • Во согласност со HIPAA

Visit Freed →

2. DeepCura

DeepCura Најдобар медицински писар со вештачка интелигенција за 2024 година

DeepCura нуди клиничка автоматизација и дијагностички решенија со помош на вештачка интелигенција. Клиничките перформанси на моделите со вештачка интелигенција на платформата користат GPT-4 и Bio Clinical Bert и се транспарентно документирани во водечките научни списанија и универзитети ширум светот.

Едно значајно спомнување се клиничките контејнери за вештачка интелигенција, ова располага со библиотека за брзи кратенки, вграден клинички скенер за вештачка интелигенција и многу повеќе. Со користење на сопствени потсетници или диктат, AI Medical Scribe може да генерира секаков вид клиничка белешка со ваши сопствени клинички полиња или параметри. Можете дури и да додадете примерок белешки за да го имитирате вашиот стил на пишување. За да се обезбеди клиничка точност, тие користат комбинација од оптимизирани за здравствена заштита OpenAI модели, Bio Clinical Bert и многу повеќе.

Главни карактеристики:

 • Најсовремени транскрипции со повеќе звучници и повеќејазични.
 • Автоматизиран и приспособлив САПУН, белешки H&P, кодирање и повеќе за која било специјалност.
 • Помошник на вештачка интелигенција заснован на докази за клинички планови и DDx.
 • Единствена платформа опремена со клинички скенер со вештачка интелигенција и однапред програмирана библиотека за кратенки за клинички информации.
 • Во индустријата рекордно време на пресврт на ноти од 60 секунди.
 • Може да го имитира вашиот стил на пишување врз основа на примероците од вашите белешки.
 • Интегрирајте ја вашата сопствена база на знаење или до 20 страници истражувачки студии.
 • Автоматско пополнување на EHR/EMR интеграција за претплатници на претпријатија.
 • Инстант 24/7 поддршка за корисници.

Visit DeepCura →

3. DeepScribe

DeepScribe со седиште во Сан Франциско ја носи моќта на вештачката интелигенција во клиничката документација. Основана во 2017 година, компанијата користи амбиентална вештачка интелигенција, машинско учење и обработка на природни јазици базирани на правила за автоматски да генерира медицинска документација.

Комерцијалната вештачка интелигенција на DeepScribe ја слуша и ја снима интеракцијата пациент-лекар во реално време преку безбедна апликација за iOS. Оваа снимка е транскрибирана и обработена за да се идентификуваат клучните медицински детали, кои потоа се организираат во формат на белешка SOAP и се вградуваат во постоечкиот EHR систем. Ригорозниот механизам за контрола на квалитетот на луѓето ја обезбедува точноста на овие белешки додека континуирано го подобрува системот за вештачка интелигенција.

Главни карактеристики:

 • Во реално време, точна транскрипција
 • Амбиентална вештачка интелигенција за искуство без раце
 • Беспрекорна интеграција со EHR системи
 • Обезбедување на човечки квалитет за зголемена точност
 • Автоматско креирање белешки во формат SOAP

Visit DeepScribe →

4. нијанса

Nuance Communications е добро позната по развивање на софтверски платформи за гласовен интерфејс кои го прошируваат пристапот до услуги и информации преку различни медиуми. По нејзиното преземање од страна на Мајкрософт во март 2022 година, компанијата продолжи да иновира.

Решението на Nuance со вештачка интелигенција, DAX, нуди амбиентална клиничка интелигенција (ACI) со овозможен глас. DAX не само што ги транскрибира средбите со пациентите со висока точност и ефикасност, туку и ги разгранува организациите за да ги подобри искуствата во здравствената заштита за давателите на услуги и пациентите.

Главни карактеристики:

 • ACI со гласовно овозможено AI
 • Подобрено корисничко искуство за провајдерите и пациентите
 • Приспособливост низ организациите
 • Сеопфатна клиничка документација

Visit Nuance →

5. ScribePT

Користете ScribePT за диктирање белешки, снимање на интеракции со пациентите или комбинација од двете. Секоја снимка дава прецизна транскрипција на која можете да додавате дополнителни прибелешки.

Започнете го вашиот процес на документација со користење на напредната вештачка интелигенција на ScribePT, која создава приспособена претходна белешка што го одразува вашиот уникатен пристап за документација.

Со еден клик, беспрекорно интегрирајте ги сите детални информации од ScribePT во вашиот тековен систем за електронска медицинска евиденција.

Главни карактеристики:

 • Нуди интуитивна услуга за препишување
 • Користи Generative AI за да го отслика вашиот стил на документација
 • Сеопфатно решение во едно
 • Лесен пренос на податоци на постоечки EMR

Visit ScribePT →

6. Suki

Суки е дигитален асистент со вештачка интелигенција, овозможен глас, кој го ублажува притисокот на документацијата од лекарите, овозможувајќи им да се фокусираат повеќе на своите пациенти. Овој интелигентен асистент ги насочува административните задачи и пристапува до потребните податоци за пациентот од EMR со извонредна брзина и точност.

Способноста за обработка на природниот јазик на Суки им овозможува на лекарите да зборуваат природно без да мораат да запомнат одредени команди. Како резултат на тоа, кривата на учење е драматично намалена, а лекарите можат брзо да го приспособат Суки во нивните работни процеси.

Главни карактеристики:

 • Дигитален асистент со овозможен глас
 • Ефикасно справување со административни задачи
 • Обработка на природен јазик
 • Брза интеграција со популарните EMR
 • Значително намалување на времето за документирање

Visit Suki →

7. Аугмедикс

Augmedix, компанија со седиште во Сан Франциско, основана во 2012 година, обезбедува автоматизирана медицинска документација и услуги за податоци за здравствените установи на национално ниво. Користејќи ја својата платформа за амбиентална автоматизација, Augmedix ја претвора природната интеракција помеѓу лекарите и пациентите во сеопфатни медицински белешки.

Augmedix Live, водечкиот производ на компанијата, ја користи амбиенталната AI технологија за да испорача медицинска документација во реално време. Специјалист за медицинска документација, дел од тимот за нега, обезбедува поддршка во точката на нега преку комуникација со лекарот преку двонасочна порака.

Главни карактеристики:

 • Медицинска документација во реално време
 • Амбиентална AI технологија
 • Поддршка во точка на грижа
 • Сеопфатни медицински белешки

Visit Augmedix →

8. Тали АИ

Tali AI, компанија со седиште во Торонто, основана во 2020 година, нуди виртуелен асистент со овозможен глас кој работи со сите веб-базирани EHR системи. Асистентот помага да се намалат административните задачи преку вградениот медицински писар и функционалноста за медицинско пребарување.

Лекарите можат да го користат Tali за да диктираат белешки директно во софтверот EMR, да поставуваат прашања во врска со дозите на лекови или да пристапат до медицинската историја на пациентот, а со тоа да го олеснат ефикасното управување со пациентот.

Главни карактеристики:

 • Виртуелен асистент со овозможен глас
 • Ги намалува административните задачи
 • Вграден медицински писар
 • Ефективна функционалност за медицинско пребарување

Visit Tali AI →

9. ScribeLink

ScribeLink нуди уникатна услуга за медицинско запишување каде што лекарите разговараат со пациентите додека истовремено комуницираат преку поврзани слушалки. Списарот документира директно во системот за EHR и ги пренесува бараните информации до лекарот, обезбедувајќи точност и ефикасност.

Со користење на услугите на ScribeLink, лекарите треба само да ги прегледаат и потпишат белешките на крајот од секоја средба со пациентите, со што значително ќе се намали нивниот административен товар.

Главни карактеристики:

 • Услуги за запишување во реално време за време на средби со пациенти
 • Директна документација во EHR системите
 • Поедноставен процес на преглед и потпишување за лекарите

Visit ScribeLink →

10. Mutuo Health Solutions

Mutuo Health Solutions со седиште во Торонто ја носи медицинската документација чекор понатаму. Комерцијализирајќи го истражувачкиот проект AutoScribe, Mutuo ги снима дијалозите лекар-пациент, применувајќи препознавање говор напојуван со вештачка интелигенција и обработка на природен јазик за да генерира предложени клинички белешки и дејства EHR во реално време.

Основана во 2018 година, Mutuo Health Solutions обезбедува иновативно решение за мачната задача на рачна медицинска документација.

Главни карактеристики:

 • Автоматизирани клинички белешки и EHR дејства
 • Препознавање говор напојуван со вештачка интелигенција и обработка на природен јазик
 • Снимање и транскрипција на дијалози лекар-пациент во реално време

Visit Mutio Health →

Напредокот во медицинската вештачка интелигенција

Напредокот на технологијата за вештачка интелигенција во медицинското поле создава огромни можности, а медицинските решенија што ги разгледавме овде денес се само дел од она што е достапно. Тие ја отелотворуваат клучната рамнотежа помеѓу човечката експертиза и ефикасноста на машината, придонесувајќи за подобри резултати на пациентите, намалено исцрпување на лекарите и поголема ефикасност во здравствените системи.

Сепак, усвојувањето на медицински писари за вештачка интелигенција не е само за зголемување на продуктивноста; се работи за трансформирање на суштината на медицинската професија. Со елиминирање на досадните и одземаат многу време задачи, овие решенија за вештачка интелигенција им даваат слобода на медицинските професионалци да се фокусираат на нивниот примарен повик: обезбедување сочувствителна грижа насочена кон луѓето. Тие го обновуваат односот пациент-лекар, поттикнувајќи здравствена средина која е повеќе фокусирана на личноста отколку на процесот. Така, додека вештачката интелигенција продолжува да се развива, можеме да очекуваме позначајни подобрувања во здравствениот сектор што ќе имаат корист и за лекарите и за пациентите.

Алекс Мекфарланд е новинар и писател за вештачка интелигенција кој ги истражува најновите случувања во вештачката интелигенција. Соработувал со бројни стартапи и публикации за вештачка интелигенција ширум светот.