никулец 10 најдобри создавачи на апликации без код (мај 2024 година) - Unite.AI
Поврзете се со нас

Најдоброто од

10 најдобри создавачи на апликации без код (мај 2024)

Ажурирани on

Unite.AI е посветена на ригорозни уредувачки стандарди. Може да добиеме компензација кога ќе кликнете на линковите до производите што ги прегледуваме. Ве молиме погледнете го нашиот придружно откривање.

Во постојано развивачкиот пејзаж на технологијата, подемот на создавачи на апликации без код е доказ за демократизацијата на развојот на апликации. Помина времето кога креирањето дигитално решение беше само во доменот на искусни кодери и развивачи на софтвер. Платформите без код ги отворија вратите за претприемачите, деловните професионалци и креативните мислители да ги оживеат своите дигитални визии без да напишат ниту една линија код.

Во срцето на оваа револуција се создавачите на апликации без код - интуитивни платформи прифатливи за корисниците кои го прават создавањето апликации достапно за секого. Овие алатки го поедноставуваат процесот на развој и им овозможуваат на поединците и бизнисите брзо да одговорат на потребите на пазарот, да тестираат идеи и да имплементираат решенија со невидена брзина.

Во овој блог пост, ќе истражуваме во некои од најдобрите создавачи на апликации без код кои го преобликуваат пејзажот на развој на апликации.

1. Меур

Што можете да изградите без код - Основи на меурчиња: Лекција 1

Bubble се појавува како трансформативна сила во областа на развој на веб-апликации без код. Оваа платформа ја менува играта за оние кои сакаат да дизајнираат, развиваат и распоредуваат софистицирани веб-апликации без да навлегуваат во сложеноста на кодирањето. Интуитивниот уредувач за влечење и спуштање на Bubble, заедно со силни работни текови и флексибилен систем на бази на податоци, им овозможува на корисниците да ги оживеат своите идеи за апликации со извонредна леснотија и ефикасност.

Дизајниран да ги задоволи претприемачите, сопствениците на бизниси и амбициозните програмери, Bubble бара посветеност целосно да ги искористи своите способности. Иако моментално не поддржува мајчин развој на апликации за iOS и Android, неговата сила лежи во создавање моќни, одговорни веб-апликации. Bubble блеска во својата способност беспрекорно да се интегрира со плејада надворешни услуги, API и извори на податоци, овозможувајќи им на корисниците да креираат апликации богати со функции кои беспрекорно комуницираат со различни алатки и платформи.

Клучни Карактеристики на Bubble:

 • Сеопфатен сет на алатки: Вклучува оптимизација за оптимизација, можности за е-пошта и интеграции за следење активност, обезбедувајќи сеопфатен пакет со алатки за развој на апликации.
 • Флексибилност и поврзување: Овозможува врски со повеќе надворешни услуги, API и извори на податоци за градење повеќеслојни апликации.
 • Образовни ресурси: Нуди обемна документација која опфаќа основни до напредни функции, упатства чекор-по-чекор, совети за решавање проблеми и увид во најдобрите практики. Ова е надополнето со видео упатства за да им помогне на корисниците во нивното развојно патување.

2. Помек

Помеки мобилни апликации без код

Softr стои на чело на движењето без код, повторно замислувајќи го начинот на кој создаваме портали за клиенти и внатрешни алатки. Оваа иновативна платформа беспрекорно го премостува јазот помеѓу сложените системи за управување со податоци, како што се Airtable или Google Sheets, и прилагодливите, приспособливи апликации. Тоа им дава овластување на корисниците да ги трансформираат сложените збирки на податоци во целосно функционални апликации без потреба од какви било вештини за кодирање.

Суштината на привлечноста на Softr лежи во неговиот сеопфатен пакет на претходно изградени блокови. Тие вклучуваат списоци, графикони, форми, табели, календари и мапи, меѓу другото, кои им овозможуваат на корисниците брзо да конструираат робусни апликации од основата. Овој пристап не само што го поедноставува процесот на развој, туку и го забрзува патувањето од идеја до имплементација.

Softr се издвојува со брзиот развој на функции и циклус на ослободување, постојано подобрувајќи го корисничкото искуство. Оваа агилност осигурува дека Softr останува на најсовремената технологија без код. Дополнително, нејзината глобална заедница на градители е извор на иновации и поддршка, нудејќи простор за корисниците да се поврзат, учат и колективно да растат.

Клучни Карактеристики на Softr:

 • Блок на карактеристики: Дизајнирани за прикажување производи, овие блокови ги истакнуваат клучните карактеристики и предности, прикажувајќи ги на јасен и привлечен начин.
 • Персонализација: Нуди широки опции за приспособување, дозволувајќи им на корисниците да прикажуваат или сокријат делови од апликацијата врз основа на специфични услови, како што се статусот на најавување на корисникот, улогата или нивото на претплата.
 • Заедница и поддршка: Може да се пофали со динамична заедница на градители, збогатена со работилници, настани и можности за соработка, поттикнувајќи средина за поддршка за учење и споделување.

3. Нацрт-бит

Draftbit се појавува како интуитивна платформа без код дизајнирана да го поедностави процесот на креирање и лансирање мобилни апликации. Тоа е идеално решение за бизниси кои сакаат да развијат функционални и визуелно привлечни апликации без сложеноста на кодирањето. Корисничкиот интерфејс и визуелниот програмски јазик на Draftbit го прават достапен за корисниците од сите нивоа на вештини, овозможувајќи им да ги оживеат концептите на нивните апликации со минимално техничко знаење.

Исклучителна карактеристика на Draftbit е неговата колаборативна природа. Платформата поддржува тимска работа, овозможувајќи им на повеќе засегнати страни да придонесат за еден проект, што е особено корисно за бизнисите кои сакаат да вклучат различни членови на тимот во процесот на развој на апликации. Овој заеднички пристап гарантира дека различните перспективи и идеи се интегрирани во финалниот производ, подобрувајќи ја неговата функционалност и дизајн.

Главни карактеристики на Draftbit:

 • Визуелен програмски јазик: Им овозможува на корисниците без искуство со кодирање да создаваат функционални мобилни апликации преку визуелен интерфејс.
 • Интерфејс погоден за корисникот: Дизајниран за лесно користење, овозможувајќи брзо прилагодување и креирање апликации.
 • Флексибилна база на податоци: Поддржува разноврсно управување со податоци, од суштинско значење за динамичната функционалност на апликацијата.
 • Соработка: Олеснува тимска работа, овозможувајќи заеднички развој на проекти и придонес од повеќе корисници.
 • Персонализација: Нуди низа шаблони и теми за персонализирање на изгледот на апликациите, осигурувајќи дека тие се истакнуваат и го одразуваат идентитетот на брендот.

4. FlutterFlow

Вовед во текови: Изградба на апликација за патување со разговор, вештачка интелигенција и автентикација

Изграден врз Flutter SDK на Google, FlutterFlow се издвојува како платформа со ниски кодови која им овозможува на корисниците да создаваат домашни мобилни и веб-апликации. Ја комбинира ефикасноста на визуелниот интерфејс со робусните способности на Flutter, овозможувајќи развој на визуелно зачудувачки апликации со високи перформанси на повеќе платформи користејќи една единствена база на кодови. Овој пристап значително го рационализира процесот на развој на апликации, што го прави достапен и за почетниците и за искусни програмери.

Интерфејсот за влечење и спуштање на FlutterFlow и визуелниот програмски јазик го демистифицираат создавањето апликации, што го прави едноставно за корисниците да ги дизајнираат и приспособат нивните апликации. Посветеноста на платформата за флексибилност е очигледна во нејзините опции за базата на податоци, овозможувајќи ефективно управување со податоци и складирање за различни потреби на апликациите. Дополнително, способноста да се креираат меѓуплатформски апликации гарантира дека корисниците можат да допрат до поширока публика без потреба од посебни напори за развој за секоја платформа.

Главни карактеристики на FlutterFlow:

 • Визуелен програмски јазик: Го поедноставува создавањето апликации, овозможувајќи им на корисниците со минимално знаење за кодирање да развиваат целосно функционални апликации.
 • Интерфејс за влечење и спуштање: Ја подобрува леснотијата на користење, овозможувајќи брзо прилагодување и дизајн на апликациите.
 • Флексибилна база на податоци: Олеснува ефикасно складирање и управување со податоци за функционалноста на апликацијата.
 • Развој на повеќе платформи: Поддржува создавање апликации за повеќе платформи, вклучувајќи iOS, Android и веб, од една база на кодови.
 • Интеграција со услуги и API од трети страни: Им овозможува на корисниците да ги подобрат своите апликации со инкорпорирање на различни надворешни услуги и API.

5. Запиер интерфејси

Лесно изградете четбот без код користејќи Zapier и ChatGPT

Zapier Interfaces се појавува како револуционерен создавач на апликации без код, искористувајќи ја моќта на автоматизацијата за да им овозможи на корисниците да создадат широк спектар на персонализирани решенија. Од форми и целни страници до тракери и прегледи на Kanban, Zapier Interfaces го поедноставува создавањето на интерактивни веб-апликации. Како лидер во автоматизацијата без код, силата на Zapier лежи во неговите широки способности за интеграција, поврзувајќи се со преку 6,000 апликации од реномирани партнери како Google, Salesforce и Microsoft.

Во моментов во бета верзија, Zapier Interfaces нуди рационализирана и флексибилна платформа за корисниците да градат безбедни, автоматизирани системи. Ова ја олеснува оптимизацијата на деловните критични работни текови низ технолошкиот оџак на организацијата. Едноставноста и приспособливоста на интерфејсите на Zapier го прават моќна алатка за секој што сака да креира сопствени веб-апликации без да се нурне во сложеноста на кодирањето.

Главни карактеристики на интерфејсите на Zapier:

 • Решенија напојувани со автоматизација: Овозможува корисниците да креираат персонализирани, автоматизирани решенија без да бараат експертиза за кодирање.
 • Широка интеграција на апликации: Се поврзува со огромна низа од над 6,000 апликации, подобрувајќи ја компатибилноста и интеграцијата со алатките што веќе ги користат корисниците.
 • Интерактивни и декоративни компоненти: Нуди пакет на компоненти за изградба на различни веб-апликации, кои се движат од основни форми и портали за клиенти до алатки за CRM.

6. планирам

Направете апликација за земање белешки со вештачка интелигенција без код | Упатство за апликации за лизгање | Нема код | OpenAI

Glide е платформа без код, приспособена за создавање мобилни апликации, нагласувајќи ја корисничката пријателство и разноврсност. Тоа е одличен избор за различни апликации, без разлика дали за внатрешни деловни алатки, портали за клиенти или системи за управување со настани. Она што го издвојува Glide е неговата енергична заедница, која нуди ресурси, предлози и поддршка, што ги охрабрува и води корисниците низ процесот на креирање апликации.

Оваа платформа е доказ за леснотијата на развој на апликации, дури и за оние кои немаат претходно искуство со кодирање. Асортиманот на шаблони и блокови на Glide им овозможува на корисниците да ги приспособат своите апликации на специфични потреби и естетика. Овие алатки вклучуваат интуитивни форми, табели и графикони, што го поедноставува процесот на градење апликации.

Главни карактеристики на Glide:

 • Интуитивен интерфејс: Дизајниран за едноставност, што го прави достапен за корисниците без оглед на нивната позадина за кодирање.
 • Приспособливи шаблони и блокови: Обезбедува разновидни шаблони и блокови за лесно креирање разновидни апликации.
 • Поддршка на заедницата: Може да се пофали со заедница која поддржува и богата со ресурси, која им помага на корисниците во нивното патување за развој на апликации.
 • Интеграција во Excel: Беспрекорно се интегрира со Excel, олеснувајќи го креирањето и управувањето со апликации управувани од податоци.

7. сликар

Создадете апликација на една страница во Bildr без КОД за помалку од 15 минути

Bildr се издвојува во пејзажот без код за неговиот високо визуелен и флексибилен пристап кон развојот на апликации. Се истакнува во креирањето на различни апликации, вклучувајќи веб-апликации, екстензии на Chrome, прогресивни веб-апликации за телефони и апликации овозможени за блокчејн за Web3. Корисниците запознаени со платформи како Figma или Miro ќе го сметаат интерфејсот на Bildr интуитивно сличен, бидејќи ги прикажува сите компоненти на апликацијата на едно опширно платно.

Оваа платформа е малку потехничка од другите на оваа листа, нудејќи низа приспособливи елементи како контејнери за формулари, уредници со богат текст и прекинувачи за префрлување. Bildr го поедноставува процесот на дизајнирање со примена на логика слична на CSS, без да бара вистинско кодирање. Овој пристап им овозможува на корисниците да се фокусираат на креативноста и функционалноста без да се заглават во техничките работи.

Главни карактеристики на Bildr:

 • Процес на визуелно градење: Нуди интерфејс сличен на Figma, овозможувајќи им на корисниците да ги прегледуваат и преуредуваат сите компоненти на апликацијата на едно платно.
 • Влечете и спуштете елементи: Вклучува широк опсег на приспособливи елементи, што го олеснува создавањето на различни функционалности на апликациите.
 • Креирање на шаблон: Им овозможува на корисниците да создаваат обрасци за повеќекратна употреба од често користените колекции на елементи, зголемувајќи ја ефикасноста и конзистентноста.

8. Бескрајна

Изградба на апликација за разговор (Дел 1)

Backendless се издвојува како разноврсна платформа за развој на визуелни апликации што го редефинира начинот на кој се градат и управуваат апликациите. Неговата околина со ниски кодови се грижи и за искусни програмери и за почетници, нудејќи спој на интуитивен дизајн и моќна функционалност. Со функции како дизајн на интерфејс, логика без код, база на податоци во реално време и пораки, Backendless го забрзува процесот на развој на апликации, овозможувајќи им на корисниците ефикасно да создаваат апликации со високи перформанси.

Сеопфатниот пакет на алатки на платформата вклучува визуелен UI Builder, кој им овозможува на корисниците брзо да креираат прекрасни кориснички интерфејси. Backendless дополнително го подобрува развојот на апликации со својот робустен и скалабилен заднина, со база на податоци во реално време што обезбедува молскавично брзи перформанси. Корисниците, исто така, уживаат во флексибилноста на опциите за распоредување, вклучително и без сервер за приспособливост, само-домаќин за контрола или управуван за лесно ракување.

Главни карактеристики на Backendless:

 • Визуелен Градител на апликации со низок код: Нуди интуитивен градител со интерфејс, логика без код, база на податоци во реално време и пораки за брз развој на апликации.
 • Приспособливост и проширливост: Обезбедува скалабилни, проширливи решенија, кои одговараат на различни потреби за развој на апликации.
 • Елегантен Visual UI Builder: Овозможува брзо создавање на визуелно привлечни интерфејси за апликации и веб-локации.
 • Моќен и скалабилен заден дел: Се одликува со робустен и ефикасен заднина, што обезбедува високи перформанси на апликацијата.
 • Флексибилни опции за распоредување: Им овозможува на корисниците да избираат од распоредување без сервер, само-домаќин или управувано за оптимално управување со апликациите.

9. AppGyver

AppGyver е платформа без код која го поедноставува процесот на креирање мобилни и веб апликации. Дизајниран е да биде и лесен и ефикасен, што го прави идеална алатка за развој на низа апликации со професионален квалитет. Платформата нуди библиотека со приспособливи компоненти и моќен мотор за теми, заедно со прегледи во реално време, кои се инструментални за создавање визуелно привлечни и функционални апликации.

AppGyver се издвојува по својот интуитивен интерфејс, погоден за корисници без искуство со кодирање. Логичките функции на платформата, како што се сензорите и операциите со датотеки, може лесно да се имплементираат преку визуелно логичко платно. Дополнително, неговите способности за интеграција, вклучувајќи беспрекорни врски со SAP решенијата и модерните API, ја подобруваат функционалноста и досегот на апликацијата.

Главни карактеристики на AppGyver:

 • Интерфејс погоден за корисникот: Дизајниран за лесно користење, олеснувајќи го развојот на апликации за сите нивоа на вештини.
 • Прилагодливи компоненти: Нуди сеопфатна библиотека на компоненти со моќен мотор за теми и прегледи во реално време.
 • Разновидни логички функции: Овозможува имплементација на различни логички функции на визуелно платно.
 • Беспрекорна интеграција: Обезбедува лесна интеграција со SAP решенија и други API со користење на волшебник за интеграција REST.
 • Способности за трансформација на податоци: Овозможува софистицирана манипулација со податоци со формули во стил на табеларни пресметки.

10. Адало

Започнување со Adalo | Градител на апликации без код

Adalo се здоби со популарност во арената на платформата без код, овозможувајќи им на корисниците без напор да креираат, дизајнираат и лансираат мобилни и веб-апликации. Неговиот пристапен интерфејс и сеопфатниот сет на функции одговараат на широк спектар на потреби за развој на апликации, од креатори почетници до искусни професионалци.

Силата на Adalo лежи во неговиот визуелен интерфејс, кој користи методологија за влечење и спуштање, што го прави дизајнот и прилагодувањето на апликациите едноставни и пријатни. Платформата нуди флексибилни опции за база на податоци, дозволувајќи им на корисниците или да управуваат со своите податоци во рамките на Adalo или да се интегрираат со надворешни задни делови како Xano или Airtable. Дополнително, Adalo го поедноставува процесот на објавување апликации, овозможувајќи директно објавување во App Store, Google Play и приспособени домени.

Главните карактеристики на Adalo:

 • Развој на апликација без код: Го олеснува создавањето на домашни мобилни и прогресивни веб-апликации без кодирање.
 • Интуитивен визуелен интерфејс: Се одликува со кориснички интерфејс за влечење и спуштање за дизајнирање апликации.
 • Флексибилно управување со бази на податоци: Нуди различни опции за интеграција и управување со базата на податоци.
 • Рационализирано објавување апликации: Овозможува лесно објавување на апликации во големи продавници за апликации и приспособени домени.

Зајакнување на иновациите со градителите на апликации без код

Како што го завршуваме нашето истражување на најдобрите создавачи на апликации без код, јасно е дека пејзажот на развојот на апликации доживува трансформативна промена. Овие платформи, секоја со своите уникатни предности и карактеристики, го демократизираат процесот на креирање апликации, правејќи ги достапни за пошироката публика.

Подемот на создавачите на апликации без код означува нова ера во која моќта за иновации повеќе не е ограничена на оние со големо знаење за кодирање. Без разлика дали сте претприемач, сопственик на бизнис или некој со креативна идеја, овие алатки обезбедуваат средства да ја претворите вашата визија во реалност.

Алекс Мекфарланд е новинар и писател за вештачка интелигенција кој ги истражува најновите случувања во вештачката интелигенција. Соработувал со бројни стартапи и публикации за вештачка интелигенција ширум светот.