никулец 10 најдобри билтени за машинско учење и вештачка интелигенција (мај 2024)
Поврзете се со нас

Футуристичка серија

10 најдобри билтени за машинско учење и вештачка интелигенција (мај 2024)

mm
Ажурирани on

Има бројни билтени за машинско учење и вештачка интелигенција, подолу ги прикажуваме најдобрите. Тие ви овозможуваат да бидете во тек со најновите вести од индустријата, важните случувања итн.

Се разбира, ние самите ги следиме сите овие билтени за да се погрижиме секогаш да останеме на врвот на индустријата. Ако сакате да дознаете повеќе за нашиот сопствен билтен посетете ја оваа страница.

 


Алфа сигнал – Добијте неделно резиме на врвните модели на истражување кои се идентификувани со комерцијален алгоритам кој ги идентификува најновите теми дискутирани од истражувачи од светска класа.

Нарушувач на вештачка интелигенција – Напишано од нашите сопствени Алекс Мекфарланд. Вештачката интелигенција (ВИ) ќе го наруши речиси секој аспект од општеството. Како се подготвуваме?

Вештачко незнаење – Ова е рачно изработен билтен од Чарли Гуо и е напишан за основачите. Придобивките од овој билтен се дека тој навистина се фокусира на главните најави за вештачка интелигенција и навистина копа длабоко во различни прашања со вештачката интелигенција.

Еликсир на податоци -Напишано од Лон Ризберг, Data Elixir повеќе се фокусира на обезбедување информации на инсајдерите во индустријата и конкретно на научниците и инженерите за податоци. Можете да дознаете за новите алатки за машинско учење, како и за огласите за работа.

Машина за податоци – Ова е двонеделен многу персонализиран билтен од Карлос алг0 кој го основал Data Science Лондон. Дознајте за интересните книги за вештачка интелигенција што ги чита Карлос, како и за курсевите и написите што ги препорачува. Ова е еден од потехничките билтени.

Неделник за наука за податоци – Овој билтен е повеќе нишан од другите што ги профилиравме, бидејќи тие се фокусираат исклучиво на нудење курирани вести, понуди за работа, како и можности за обука во науката за податоци.

Неделник за длабоко учење – Како што покажува името, овој билтен се фокусира на технологијата за длабоко учење и е дизајниран за инсајдери во индустријата кои се и во академскиот и корпоративниот свет.

Експоненцијален приказ -Напишано од Azeem Azhar, ова е лесно сварлив неделен билтен кој се фокусира на импликациите на новата технологија за вештачка интелигенција, како што се автономни возила, сопственост на податоци, лажни вести, итн. теми кои се важни за опстанокот на човечкиот род и за доброто на општеството воопшто.

Увезете вештачка интелигенција – Овој неделен билтен е доста пријатен особено за луѓе од нетехничко потекло. Тие често ги профилираат случаите на употреба во реалниот свет за вештачка интелигенција, како и разговараат за етички прашања како што е пристрасноста на машинското учење. Едно нешто што ни се допаѓа е тие да се погрижат да истакнат зошто одредени прашања се важни за општеството воопшто. Напишано од Џек Кларк кој е Директориум за политики во OpenAI.

Алгоритам - МИТ Технолошки преглед – MIT Technology Review нуди курирани билтени за многу технолошки индустрии, вклучувајќи блокчејн, вселенски и секако вештачка интелигенција. Алгоритмот нуди лесен за читање билтен кој гарантира дека ќе останете информирани за врвните случувања во индустријата. Единствениот недостаток е тоа што не можете да ги прочитате сите написи освен ако не се претплатите на Технолошки преглед.

Градиентот – Овој билтен зазема уникатен пристап не само поврзувајќи се со некои од врвните наоди во вештачката интелигенција, туку нуди концизно резиме, преглед и уште поважно дискусија за тоа зошто вестите се важни. Бесплатната опција нуди многу предности, но тие имаат и платена верзија.

Приземната вистина – Ова е двонеделен билтен на заедницата за практичарите на компјутерска визија. Бесплатен е и фокусиран на внесување вредност на заедницата за вештачка интелигенција. Изборот на авторот е доста често интересен и нуди анализа што не може лесно да се најде на друго место.

Основачки партнер на unite.AI и член на Технолошкиот совет на Форбс, Антоан е а футуристички кој е страстен за иднината на вештачката интелигенција и роботиката.

Тој е и основач на Хартии од вредност.io, веб-страница која се фокусира на инвестирање во непушачка технологија.