никулец 10 најдобри алатки за модни дизајнери со вештачка интелигенција (мај 2024 година) - Unite.AI
Поврзете се со нас

Најдоброто од

10 најдобри алатки за модни дизајнери со вештачка интелигенција (мај 2024)

Ажурирани on

Unite.AI е посветена на ригорозни уредувачки стандарди. Може да добиеме компензација кога ќе кликнете на линковите до производите што ги прегледуваме. Ве молиме погледнете го нашиот придружно откривање.

Во светот на модата што постојано се развива, спојот на креативноста и технологијата отвора невидени патишта за дизајнерите. Најновата револуција доаѓа во форма на вештачка интелигенција (ВИ), трансформирајќи го начинот на кој ја замислуваме, создаваме и прилагодуваме модата. ВИ не е само алатка; тоа е креативен партнер кој нуди бескрајни можности на оние кои се осмелуваат да замислат и да иновираат.

Нашето патување во сферата на ВИ во модата нè носи до куриран избор на 10 најдобри алатки за модни дизајнери со вештачка интелигенција. Овие алатки се повеќе од само софтвер; тие се порти кон новата ера на дизајнот, каде што интуицијата се среќава со податоците, стилот се меша со алгоритамската прецизност, а уметничката визија се зголемува со машинската интелигенција.

Додека истражуваме во секоја алатка, ќе истражиме како вештачката интелигенција ги редефинира границите на модниот дизајн. Без разлика дали сте искусен дизајнер кој сака да ја вклучи вештачката интелигенција во вашиот работен тек или ентузијаст љубопитен за иднината на модата, овој водич ќе ви помогне да се движите низ возбудливиот пејзаж на модниот дизајн со помош на вештачка интелигенција.

1. Новото Црно

Како да го креирате вашиот моден дизајн со вештачка интелигенција - Новиот генератор за моден дизајн за облека за црна - AI

Во динамичниот и брз свет на модата, The New Black се појавува како револуционерна платформа во спојот на модниот дизајн и вештачката интелигенција. Оваа платформа е благодет за дизајнерите и брендовите, овозможувајќи им да ги оживеат уникатните и оригинални модни дизајни за само неколку секунди.

Со The New Black, едноставен опис на концептот е сè што е потребно за вештачката интелигенција да го визуелизира и создаде, нудејќи невидено ниво на прилагодување и брзина што ги надминува традиционалните методологии за дизајн.

Извонредната карактеристика на оваа платформа лежи во нејзината способност постојано да генерира целосно уникатни дизајни, осигурувајќи дека оригиналноста и креативноста на дизајнерите остануваат во првите редови. The New Black се грижи за широк спектар на категории на дизајн, од врвни обувки и луксузни чанти до елаборирани венчаници со 3D печатење.

карактеристики:

 • Креирање на уникатен дизајн: Осигурува дека секој генериран дизајн е карактеристичен, зачувувајќи ја оригиналноста на креаторите.
 • Широк опсег на категории: Сместува разновидна низа модни предмети, вклучувајќи патики, луксузни чанти и облека со 3D печатење.
 • Брза итерација на дизајн: Олеснува брзи модификации и повторувања, овозможувајќи им на корисниците лесно да ги приспособат и развиваат дизајните.
 • Поставување фотографии и подобрување: Им овозможува на корисниците да поставуваат постојни дизајн фотографии за дотерување и трансформација со вештачка интелигенција.
 • Конверзија со висока дефиниција: Брзо ги трансформира сликите со ниска резолуција во верзии со висока дефиниција.
 • Организациски алатки: Нуди карактеристики за категоризација за организирање дизајни во колекции за подобра визуелизација и планирање.
 • Ангажман во заедницата: Поттикнува енергична заедница на креатори на вештачка интелигенција, прикажувајќи различни модни дизајни генерирани од вештачката интелигенција и служејќи како извор на секојдневна инспирација.

Посетете го The New Black →

2. Исклучено/Скрипт

Off/Script, самоопишуван како „The Kickstarter for Fashion“, е мобилна апликација напојувана со вештачка интелигенција која го трансформира пејзажот на модата и дизајнот овозможувајќи им на корисниците да ги оживеат своите идеи за производи. Корисниците поставуваат макети со дизајни на мода, патики и домашни производи, за кои заедницата гласа. Избраните идеи, врз основа на гласови, влегуваат во фаза на кампања каде што им се доделува продажна цена и минимална количина на нарачка за производство.

Оваа иновативна платформа нуди уникатен спој на креативност и технологија, дозволувајќи им на креаторите да ги задржат сите права на ИС додека имаат корист од управувањето со производството, обезбедувањето квалитет и испораката од крај до крај на Off/Script. Се истакнува со директно интегрирање со производителите за да се обезбеди изводливост и оптимално усогласување со производствените способности, демократизирајќи го пристапот до производствените ресурси за создавачите ширум светот.

 • Ги овластува креаторите: Корисниците можат да поставуваат макети на мода, патики и идеи за домашни производи, користејќи вештачка интелигенција за да ги оживеат концептите.
 • Водени од заедницата: Системот за гласање ѝ овозможува на заедницата да избере кои производи ќе продолжат во фазата на кампања за производство.
 • Предности на создавачот: Дизајнерите ги задржуваат сите права на интелектуална сопственост на нивните креации и заработуваат од продажбата на нивните производи.
 • Управување со производство од крај до крај: Off/Script се справува со целиот производствен процес, од производство до испорака, обезбедувајќи квалитет.
 • Директна интеграција на производителот: Уникатната вештачка интелигенција на платформата го спојува секој концепт со идеалниот производител, рационализирајќи го патот од дизајн до пазар.

Посетете Off/Script →

3. Абло

Слика: Абло

Абло се издвојува во доменот на алатките за моден дизајн со вештачка интелигенција, чија цел е да ја револуционизира индустријата преку овозможување на бизнисите да создаваат и размеруваат свои брендови. Нуди уникатен спој на карактеристики што ги надминуваат ограничувањата на традиционалниот софтвер за моден дизајн, олеснувајќи го беспрекорното креирање бренд и ко-креирање меѓу разновидна палета на креатори и модни дизајнери.

Оваа платформа за вештачка интелигенција е особено вредна за бизнисите кои сакаат да ги размерат операциите, нудејќи напредни дизајнерски способности кои ги поместуваат границите на традиционалниот моден дизајн. Мисијата на Абло е да го демократизира дизајнот, правејќи го модниот дизајн достапен за пошироката публика и редефинирање на пејзажот на индустријата.

карактеристики:

 • Приспособливост за модни бизниси: Обезбедува решенија управувани од вештачка интелигенција за да ги зголеми модните брендови и производните процеси.
 • Беспрекорно заедничко создавање: Ја олеснува соработката меѓу креаторите за ефикасен развој на брендот.
 • Напредни можности за дизајн: Ја користи вештачката интелигенција за да ги надмине традиционалните ограничувања на дизајнот.
 • Демократизација на модниот дизајн: Има за цел да го направи модниот дизајн достапен за поширок опсег на креатори.

Посетете го Абло →

4. Да, молз

Што вклучува комплетниот пакет за откривање производи?

YesPlz се издвојува како модна алатка од следната генерација на AI, која го преобликува пејзажот на откривање и персонализација на производи за е-трговија. Воведува интерактивна алатка за визуелно откривање која им овозможува на клиентите да истражуваат различни модни атрибути, вклучувајќи стил, фит, дизајн и расположение. Овој иновативен пристап го подобрува искуството за купување преку Интернет, што го прави попривлечно и прилагодено на индивидуалните преференции.

Моторот за персонализација на платформата користи модна вештачка интелигенција за да го научи однесувањето, преференциите и вкусовите на купувачот. Обезбедува свежи избори и дневни модни капки, држејќи ги купувачите ангажирани со нови и релевантни селекции.

Исклучителна карактеристика на YesPlz е неговиот виртуелен личен купувач напојуван со вештачка интелигенција, ChatGPT Fashion Stylist. Оваа алатка го револуционизира модното купување преку Интернет со користење на обработка на природен јазик и напредна компјутерска визија за да испорача вистински персонализирани стилски препораки.

карактеристики:

 • Виртуелен личен купувач напојуван со вештачка интелигенција: Нуди персонализирани совети за стил преку модниот стилист ChatGPT.
 • Интерактивна алатка за визуелно откривање: Го подобрува откривањето на производот со интуитивен и привлечен интерфејс.
 • Мотор за персонализација: Го учи однесувањето на купувачот за да обезбеди приспособени модни избори.
 • Напредна технологија за означување на слики: Идеален за онлајн трговците на мало кои сакаат да испорачаат прецизни препораки за производите.

Посетете YesPlz →

5. Ботика

Слика: Ботика

Botika се појавува како најсовремена софтверска платформа напојувана со вештачка интелигенција, дизајнирана за онлајн трговците на мало за облека. Неговата примарна цел е да произведе висококвалитетни, хиперреалистични фотографии од производи за облека на брз и економичен начин. Платформата ја користи генеративната технологија за вештачка интелигенција за да создаде разновиден опсег на слики на моделот, значително намалувајќи ја потребата за традиционални фотосесии, а со тоа заштедува време и трошоци.

Платформата е компатибилна со водечките платформи за е-трговија и може да генерира слики што одразуваат широк спектар на различности, вклучувајќи етничка припадност, фризура, израз на лицето и позадина. Мисијата на Botika е да им помогне на трговците на мало во ефикасно управување со нивните колекции, оптимизирање на движењето на акциите, минимизирање на повратот и приспособување на фотографии за одредени демографија, како локација, возраст и тип на тело.

карактеристики:

 • Генеративна ВИ технологија: Создава разновидни, реални слики на моделот.
 • Разновидност во застапеноста: Нуди прилагодување во однос на етничката припадност, фризурата, изразот на лицето и многу повеќе.
 • Рационализиран маркетинг процес: Ги елиминира сложените спецификации за поднесување и хардверските барања.
 • Глобална пристапност: Овозможува употреба низ целиот свет, задоволувајќи ја глобалната публика.
 • Систем заснован на кредит: Обезбедува пригоден метод за поднесување и уредување фотографии од производите.

Посетете ја Ботика →

6. ЗМО

Слика: ЗМО

ZMO е пионерска платформа напојувана со вештачка интелигенција која генерира висококвалитетни слики на модел за модни брендови. Оваа алатка користи напредни алгоритми за вештачка интелигенција за да создаде реални слики од облека на различни модели, елиминирајќи ја потребата од традиционални фотосесии и поврзаните трошоци и време.

Главните карактеристики на ZMO вклучуваат генерирање на неограничени слики на моделот со едноставни фотографии од производите, што значително ги намалува трошоците. Платформата е брза и ефикасна, овозможувајќи им на корисниците да ги визуелизираат своите производи на модели за неколку минути. Ја нагласува различноста и инклузивноста, нудејќи реален поглед на производите на етнички разновиден опсег на дигитални модели. Дополнително, ZMO ги намалува трошоците со отстранување на потребата од фотографи, модели, студија и пост-обработка.

карактеристики:

 • Неограничени слики на моделот: Создава бескрајни слики со различни модели.
 • Брза обработка: Визуелизира производи на модели брзо и ефикасно.
 • Различност и инклузивност: Се одликува со низа етнички различни дигитални модели.
 • Намалување на трошоците: Значително ги намалува трошоците за фотографирање модели.
 • Прилагодливи опции: Обезбедува флексибилност во менувањето на моделите и изгледот без дополнителни трошоци.
 • Разновиден генератор на слики со вештачка интелигенција: Нуди лесен за употреба генератор за различни стилови на слики.

Посетете го ZMO →

7. CALA

Слика: CALA

CALA се позиционира како водечки моден интерфејс за синџирот на снабдување, интегрирајќи го дизајнот, развојот, производството и логистиката во единствена, обединета дигитална платформа. Се издвојува како прва и единствена алатка за дизајн и производство на облека што ја користи вештачката интелигенција од следната генерација за да го олесни процесот на создавање.

Оваа сеопфатна платформа е дизајнирана за соработка помеѓу сопствениот тим на брендот, производителите и внатрешните експерти на CALA, рационализирајќи го целото патување за дизајн и производство. Алатките на CALA напојувани со вештачка интелигенција генерираат нови дизајнерски идеи од природни описи на текст или поставени референтни слики, поттикнувајќи ја креативноста и оригиналноста во дизајнот.

карактеристики:

 • Дизајн и соработка напојувана со вештачка интелигенција: Вработува алатки за вештачка интелигенција за генерирање иновативни идеи за дизајн.
 • Унифициран процес на дизајнирање: Ја интегрира секоја фаза од дизајнот, од замислување до овозможување е-трговија и исполнување на нарачките.
 • Глобална мрежа на партнери: Се одликува со мрежа на производители и добавувачи од светска класа.
 • Ефикасна логистичка мрежа: Управува со подигање на залихи, царинење и испорака.
 • Широк опсег на производи: Нуди експертиза во широк спектар на категории на производи.
 • Еволутивни карактеристики: Постојано додава нови, наменски изградени функции за модните брендови.
 • Мобилна апликација за управување со синџирот на снабдување: Воведува мобилна апликација за соработка за создавање производи од крај до крај.

Посетете ја CALA →

8. Дизајннов

Слика: Designovel

Designovel е алатка за моден дизајн управувана од вештачка интелигенција која се фокусира на прогнозирање на трендови и препораки за дизајн, од суштинско значење за модните дизајнери и брендови кои имаат за цел да останат напред во индустријата. Нуди низа решенија, вклучувајќи анализа на трендови, прогнозирање и насетување на пазарот за планирање на производи и услуги, а сето тоа е поттикнато од неговиот напреден моден свет со вештачка интелигенција.

Алатката користи генеративна вештачка интелигенција, користејќи техники како што се метричко учење и мултимодално вградување за да се создаде содржина што се усогласува со потребите на корисниците. Покрај тоа, услугата за анализа и известување на Designovel нуди решение SaaS кое обезбедува вредни сознанија, помагајќи им на корисниците брзо и ефикасно да донесат информирани одлуки.

карактеристики:

 • Анализа на тренд и прогнозирање: Обезбедува увид во новите модни трендови и динамиката на пазарот.
 • Генеративни техники за вештачка интелигенција: Создава приспособена содржина заснована на метричко учење и мултимодално вградување.
 • SaaS решение за анализа и известување: Обезбедува акциски увиди за стратегиско одлучување.

Посетете го Designovel →

9. TeeAI

Слика: TeeAI

TeeAI е иновативна алатка напојувана со вештачка интелигенција специјално дизајнирана за генерирање уникатни и приспособливи дизајни на маици. Користејќи ја технологијата за генерирање слики со вештачка интелигенција, тој е обучен на огромна база на податоци со слики и шаблони за брзо да создаде висококвалитетни, прецизни дизајни.

TeeAI се грижи за поединци кои сакаат да ја изразат својата креативност преку персонализирани маици и бизниси во индустријата за прилагодена облека кои сакаат да го насочат својот процес на дизајнирање и да понудат разновиден спектар на креативни опции на клиентите.

Алатката може да се пофали со неколку клучни карактеристики како што се дизајни генерирани со вештачка интелигенција, интерфејс лесен за корисникот, опција „запознајте го вашиот личен дизајнер“, обемен онлајн каталог и без барање за пријавување, што го прави достапен и лесен за користење.

TeeAI е совршен за креирање сопствени маици за лична употреба, генерирање уникатни дизајни за стоки и брзо изработка на висококвалитетни дизајни за настани или промоции.

карактеристики:

 • Дизајни генерирани од вештачка интелигенција: Нуди уникатни дизајни на маици создадени со вештачка интелигенција.
 • Интерфејс погоден за корисникот: Обезбедува пристапен и лесен процес на дизајнирање.
 • Карактеристика на личен дизајнер: Обезбедува персонализирана помош за дизајн.
 • Онлајн каталог: Нуди широк спектар на опции за дизајн и инспирации.
 • Нема потреба за пријавување: Овозможува непосреден пристап до карактеристиките на алатката.

Посетете го TeeAI

10. FashionAdvisorai

Слика: FashionAdvisorAI

FashionAdvisorAI стои како софистицирана алатка со ВИ, дизајнирана да им обезбеди на корисниците одговори на нивните прашања поврзани со модата. Ја користи вештачката интелигенција за да дава персонализирани модни совети и препораки прилагодени на индивидуалните преференции, типови на тело и стилови. Со користење на алгоритми за машинско учење, FashionAdvisorAI може да ги анализира корисничките податоци за да понуди увид во најновите модни трендови, стилови и брендови.

Оваа алатка е особено вредна за поединци кои сакаат да бидат во тек со најновите модни трендови и да прават информирани модни избори. Дополнително, тој служи како ресурс за модните брендови и трговците на мало кои сакаат да ги разберат тековните трендови и да обезбедат персонализирани препораки за нивните клиенти.

карактеристики:

 • Персонализиран моден совет: Нуди приспособени препораки врз основа на преференциите на корисниците.
 • Анализа на трендови: Обезбедува увид во актуелните модни трендови, стилови и брендови.
 • Препораки за брендови: Предлага модни брендови кои се усогласуваат со преференциите на корисниците.

Посетете FashionAdvisorAI →

Навигација во иднината на модата со алатки за вештачка интелигенција

Појавата на вештачката интелигенција во модната индустрија означува трансформативна ера, комбинирајќи ја креативноста со најсовремената технологија. Секоја од овие алатки за модни дизајнери со вештачка интелигенција нуди уникатни способности кои се грижат за различни аспекти на модниот дизајн, производство и персонализација.

Додека ја прифаќаме оваа иднина управувана од вештачката интелигенција, овие алатки не само што ги насочуваат различните процеси туку и отвораат нови патишта за креативност, ефикасност и персонализација во модата.

Без разлика дали станува збор за индивидуално изразување или за потребите на растечките модни брендови, разноврсноста и иновативноста на овие алатки за вештачка интелигенција го преобликуваат модниот пејзаж, правејќи го поинклузивен, динамичен и одговорен на променливите трендови и преференциите на потрошувачите.

Алекс Мекфарланд е новинар и писател за вештачка интелигенција кој ги истражува најновите случувања во вештачката интелигенција. Соработувал со бројни стартапи и публикации за вештачка интелигенција ширум светот.