никулец 10 најдобри алатки за вештачка интелигенција за социјални медиуми (мај 2024 година) - Unite.AI
Поврзете се со нас

Најдоброто од

10 најдобри алатки за вештачка интелигенција за социјални медиуми (мај 2024 година)

Ажурирани on

Unite.AI е посветена на ригорозни уредувачки стандарди. Може да добиеме компензација кога ќе кликнете на линковите до производите што ги прегледуваме. Ве молиме погледнете го нашиот придружно откривање.

Употребата на социјалните мрежи само продолжува да расте, што значи дека расте и количината на вредни податоци и увиди достапни за компаниите од сите големини. Стратегиите за социјалните медиуми се клучни за секој бизнис кој сака да обезбеди место во иднината управувана од вештачката интелигенција. Секој бизнис што нема, несомнено ќе заостане. 

Со подемот на технологијата за вештачка интелигенција (ВИ), социјалните медиуми ни обезбедуваат увиди што ниеден човек или група луѓе никогаш не може да ги постигне. Постојат многу алатки за вештачка интелигенција на пазарот кои помагаат во управувањето со социјалните медиуми, креирањето содржина, анализата, рекламите и многу повеќе. 

ВИ може да преземе многу од задачите на социјалните мрежи кои одземаат многу време и монотони, ослободувајќи ги тимовите да се фокусираат на друго место. Овој пат потоа може да се искористи за органска интеракција со клиентите, планирање мултимедијални кампањи или работа на поголеми проекти. 

Ајде да ги погледнеме 10-те најдобри алатки за вештачка интелигенција за социјалните медиуми: 

1. Порасни

UpGrow – Врвната услуга за раст на Инстаграм со вештачка интелигенција во 2024 година (10 пати ваши следбеници)

UpGrow е целосно усогласен со Instagram. Од 2016 година, тие им помагаат на корисниците органски да добијат милиони следбеници. UpGrow го заменува целосниот тим за маркетинг на социјалните медиуми и користи вештачка интелигенција за да привлече повеќе следбеници врз основа на вашите филтри: локација, возраст, пол, јазик, интереси, хаштагови.

UpGrow привлекува само активни и ангажирани следбеници кои се желни да комуницираат со вашите објави и приказни на Инстаграм. За разлика од сличните услуги кои генерираат лажни следбеници, тие гарантираат дека сите ваши нови следбеници се автентични, ангажирани и вистински заинтересирани за вашата содржина.

Некои од понудените филтри за таргетирање вклучуваат:

Локација – Ви помогне да го развиете вашето локално таргетирање.

Возраст и пол  – Филтрирајте ги вашите следбеници по возраст и пол, со што ќе добиете поголема контрола врз вашата целна публика.

Оптимизација на профилот на вештачка интелигенција – Оптимизирајте го вашиот профил на Instagram за максимално влијание со AI Инстаграм оптимизација на профилот, прилагодена на вашите уникатни потреби.

Прочитајте Преглед →

Посетете UpGrow →

2. Кружница

Што е Circleboom Publish!

Circleboom Publish го рационализира управувањето со социјалните медиуми преку различни платформи и сметки, сите од една контролна табла. Оваа алатка се интегрира со OpenAI, нудејќи разновиден генератор на постови за социјални медиуми со вештачка интелигенција. Го поедноставува создавањето содржина со обезбедување на слики и текст генерирани со вештачка интелигенција што може да се објавуваат на различни канали и сметки на социјалните медиуми без напор.

Со Circleboom Publish, објавите на социјалните мрежи се подобруваат со автоматски генерирани натписи, емотикони и хаштагови, што ги прави попривлечни. Способностите за вештачка интелигенција на алатката се прошируваат на нудење преводи, хумор и граматички проверки, осигурувајќи дека вашите објави се привлечни и точни. За дополнителна погодност, можете и однапред да ги закажете вашите објави направени со вештачка интелигенција.

Алатката за управување со социјални медиуми Circleboom е дизајнирана за ефикасно планирање, дизајнирање и закажување на објави, овозможувајќи им на корисниците беспрекорно да ракуваат со повеќе сметки на социјалните медиуми од една централизирана локација.

Идеален за бизниси, инфлуенсери, дигитални маркетери, креатори на содржини и редовни корисници на социјални медиуми, Circleboom Publish се издвојува како сеопфатно решение за генерирање и усовршување на содржината на социјалните медиуми. Тоа ви овозможува да креирате и дизајнирате слики, текстови и натписи и да ги подобрите вашите објави со трендовски и релевантни хаштагови за максимално влијание.

Еве некои од главните карактеристики на Circleboom: 

 • Користете вештачка интелигенција за да генерирате објави и ознаки на социјалните мрежи
 • Флексибилно закажување на објави на социјалните мрежи
 • Лесен за користење

Користете го кодот за попуст: welcome10 да бара 10% попуст.

Прочитајте Преглед →

Посетете Circleboom →

3. Водач на приказни

Управувајте со вашиот маркетинг на содржина со StoryChief

StoryChief е водечка алатка за вештачка интелигенција за управување со социјалните медиуми, која нуди беспрекорна интеграција со над 100 платформи и заштедува до 4 часа работа неделно. Го олеснува директното објавување на CMS, социјалните мрежи, RSS и билтените, додека управува со 50+ социјални канали. Платформата го поедноставува планирањето на социјалните медиуми, нудејќи автоматизација, закажување и дејствија сознанија за оптимизација на содржината низ главните мрежи како LinkedIn, Facebook, Instagram, TikTok, Pinterest, Google My Business и X.

Главните карактеристики вклучуваат масовно распоредување, автоматско објавување, уредување содржина специфична за платформа и генерирање содржини со ВИ. StoryChief, исто така, обезбедува централизиран центар за увид на публиката, зголемувајќи ја продуктивноста и ангажманот преку застапување на вработените. Со алатки за сеопфатно планирање и извршување, како што е календарот на социјалните медиуми и управувањето со кампањи со содржини, StoryChief ја подобрува ефикасноста во креирањето и дистрибуцијата на содржина низ повеќе канали.

 • Се интегрира со над 100 платформи за беспрекорно објавување содржини.
 • Го автоматизира распоредот и оптимизацијата на содржината на социјалните медиуми.
 • Обезбедува аналитика за ангажман на публиката и увид во растот.
 • Вклучува алатки за уредување за прилагодување на содржина специфични за платформата.
 • Го олеснува застапувањето на вработените за да се зголеми досегот на брендот.

Прочитајте Преглед →

Посетете го StoryChief →

4. Genius.AI

Ви го претставуваме Genius.AI - Врвниот асистент за продажба и маркетинг

Genius.AI is an advanced AI platform designed to enhance sales and marketing efforts by leveraging the power of Facebook and Instagram. It helps businesses grow their audience, promote products, and convert interest into sales with a comprehensive suite of tools that simplify and automate marketing tasks.

The platform integrates seamlessly with Facebook and Instagram, enabling users to manage communications and convert prospects into customers directly through these social media channels. By leveraging AI, Genius.AI can create unlimited marketing materials, handle objections, and guide sales conversations, all while maintaining the user’s unique tone and style.

Genius.AI starts by training on the user's products and brand personality to ensure that all generated content aligns with their voice. The AI-enhanced CRM organizes tasks and conversations, making follow-ups and note-taking effortless, further streamlining the sales process.

Designed to be user-friendly and mobile-accessible, Genius.AI allows users to efficiently manage their marketing activities from anywhere. It supports multiple languages, ensuring global reach and adaptability. Its LLM-agnostic approach uses the best language models available for any task, guaranteeing high-quality outputs.

Overall, Genius.AI is tailored for direct sales and network marketing, with specialized features that differentiate it from general AI tools. It supports users in building their brand, generating leads, and increasing sales, minimizing the need for extensive marketing knowledge or experience, and making the most of social media platforms like Facebook and Instagram.

 • Ја подобрува продажбата и маркетингот со приспособени алатки за вештачка интелигенција.
 • Едноставен, мобилен дизајн за лесно управување.
 • Се интегрира со Facebook и Instagram за конверзии.
 • CRM подобрен со вештачка интелигенција за организирање задачи и следење.
 • Ги користи најдобрите јазични модели за висококвалитетни резултати.

Посетете го Genius.AI →

5. Креирај

Creatify AI - Креирајте кратки видео реклами за неколку секунди, само со URL на производот

Creatify нуди робустен пакет алатки за вештачка интелигенција приспособени да го револуционизираат дигиталниот маркетинг и рекламирањето за е-трговија. Платформата го поедноставува создавањето на видео реклами дозволувајќи им на корисниците директно да ги трансформираат URL-адресите на производите во привлечни видеа, надополнети со хиперреалистични гласовни преноси за да го насочат производството на содржина и да ги подигнат резултатите од кампањата. Главните карактеристики го вклучуваат конверторот од URL-во-видео, кој беспрекорно генерира приспособена видео содржина со анализа на деталите за производот и медиумите директно од URL-адреси.

Додавањето личен допир на рекламите е олеснето со преку 70 реалистична вештачка интелигенција аватари. Корисниците исто така можат да одлучат да создадат сопствен дигитален близнак од нивното видео, што помага да се одржи постојано дигитално присуство без потреба од континуирано снимање. Писателот на AI Script на Creatify помага во создавање на привлечни наративи кои ја воодушевуваат и претвораат публиката, обучени на илјадници успешни реклами на социјалните мрежи.

За подобрување на слухот, функцијата AI Voice-Over овозможува избор на еден од 40-те уникатни гласовни знаци за да се пренесе пораката на брендот со јасност и реализам. Дополнително, платформата поддржува 29 јазици, овозможувајќи им на брендовите ефективно да ги приспособат своите пораки за разновидна глобална публика.

 • URL-до-видео: Автоматски ги трансформира URL-адресите на производите во сопствени видео реклами.
 • Аватари на вештачка интелигенција: Обезбедува над 70 реални аватари и прилагодено создавање дигитални близнаци.
 • Пишување сценарија: AI генерира привлечни маркетинг скрипти од успешни податоци за реклами.
 • Глас преку: Нуди 40 уникатни гласови генерирани од вештачка интелигенција за реалистична нарација.
 • Повеќејазичен: Поддржува 29 јазици за да се грижи за глобалната публика.

Посетете Creatify →

6. Тик

Започнување со Flick 2024

Flick е алатка која ви овозможува да креирате содржина на социјалните медиуми побрзо и во обем. Корисниците можат да создаваат многу лични и натписи на брендот 10 пати побрзо од претходно.

Не дозволувајте маката за пишување титлови да ве попречи во креирањето на вашата содржина. Добијте уникатно изработени титлови, како да имате личен автор за пишување на услуга.

Асистентот за социјални медиуми на AI на Flick е маркетинг алатка која ви помага да го забрзате процесот на бура на идеи, пишување и планирање за социјалните медиуми. Наместо да поминувате часови за да смислувате идеи за содржина, „Помошникот“ може да ви помогне да генерирате оригинални и привлечни идеи за содржина врз основа на темите што ги внесувате за неколку секунди.

Тоа ќе ви помогне да станете експерт за пишување копии без години на обука. Изработката на титлови за убијци може да биде предизвик, но „Помошникот“ ви помага да направите повеќе за помалку време, во рамките на вашиот сопствен уникатен глас.

Алатките се завиткани во „Планерот на содржина“, посветен простор за вашите идеи, без разлика дали се целосно обработени или само работен наслов. Ова може да ви помогне подобро да ги организирате вашите мисли и да создадете покохезивна содржина.

Некои од дополнителните функционалности кои се нудат вклучуваат:

Распоред – Вашето време и простор се драгоцени. Направете го планирањето, креирањето и објавувањето на вашата содржина помалку стресно, со сигурен и лесен за користење Распоредувач.

Hashtags – Нема повеќе пукање во темница. Започнете да допирате повеќе луѓе кога објавувате и приспособете ги вашите хаштагови за да ги подобрите вашите перформанси.

анализатор – Лесно е да се изгуби трагата за тоа што работи на Social. Добијте јасност и самодоверба што ви се потребни за да донесете правилни одлуки.

Прочитајте Преглед →

Посетете го Flick →

7. HootSuite

Како да користите Hootsuite за 15 минути

Hootsuite се претставува како суштинска алатка за подобрување на управувањето и ефективноста на социјалните медиуми. Тој е дизајниран да рационализира различни процеси, заштедувајќи време на корисниците и зголемувајќи ја нивната продуктивност. Со автоматизирање на задачите како што се објавување, одговарање и создавање содржина.

Hootsuite им овозможува на корисниците да се фокусираат на стратегија и раст наместо на рутински задачи. Обезбедува детална аналитика за да им помогне на корисниците да го разберат нивниот поврат на инвестицијата (ROI), да ги оптимизираат нивните стратегии за социјалните медиуми и да донесат одлуки засновани на податоци. Со функции како масовно распоредување, универзално сандаче за социјални медиуми и уникатни алатки за креирање содржина интегрирани со Canva, Hootsuite има за цел значително да го намали стресот и обемот на работа за професионалците во социјалните медиуми.

Дополнително, неговиот капацитет за тројно досег, зајакнување на ангажманот и растење на следбеници може да ги трансформира напорите на социјалните мрежи во попрофитабилни и понаградни искуства. Hootsuite се позиционира не само како алатка, туку и како партнер во успехот на социјалните мрежи, промовирајќи ја и ефикасноста и растот.

 • Ги автоматизира задачите на социјалните мрежи, зголемувајќи ја продуктивноста.
 • Обезбедува сеопфатна аналитика за стратешко префинетост.
 • Вклучува масовно распоредување и универзално сандаче за ефикасност.
 • Нуди интегрирани алатки за креирање содржина со карактеристики на Canva и AI.
 • Го зголемува досегот, ангажманот и растот на следбениците за профитабилност.

Посетете Hootsuite →

8. Студио за содржини

АИ натписи и генератор на слики за најдобри објави на социјалните медиуми

Content Studio нуди едноставна, но моќна сè-во-едно алатка за социјални медиуми за агенции, брендови, пазарот. Веднаш креирајте титли на Инстаграм, идеи за твит, инспиративни цитати, препишувајте содржина и никогаш не останувајте без идеи за содржина.

Заштедете време и надминете го блокот на писателот преку натписи и слики генерирани од вештачка интелигенција за вашите социјални објави. Користете претходно направени шаблони за да креирате квалитетна содржина за твитови, натписи на Инстаграм итн.

Зголемете ја видливоста на вашата објава така што вештачката интелигенција ќе предложи релевантни и трендовски хаштагови за вашата содржина. Некои корисници може да ја ценат и функцијата емотикони, каде што вештачката интелигенција создава визуелно привлечни објави со анализа на тонот на текстот и додавање соодветни емотикони.

Една од карактеристиките што ќе им биде од помош на повеќето корисници е тоа што можете веднаш да креирате неверојатни слики за вашата социјална објава со едноставно давање текстуални описи на ботот со вештачка интелигенција.

Прочитајте Преглед →

Посетете го Content Studio →

9. Во последно време

Започнување со во последно време

За оние кои сакаат да имплементираат вештачка интелигенција во нивната стратегија за социјални медиуми, една од најдобрите опции е во последно време. Оваа алатка за вештачка интелигенција ви овозможува да препознаете контекст од поголема колекција на содржини, кои потоа може да се користат за креирање објави на социјалните мрежи кои го промовираат. 

Во последно време нуди и контролна табла со алатки за социјални медиуми што може да се користат за задачи како што се закажување и управување со проекти за социјални медиуми. Покрај овие, можете да го користите Lately за да ги анализирате метриките на социјалните страници, што ви помага да ги одредите најдобрите времиња на објавување за да постигнете поширока и поангажирана публика. 

Еве некои од главните карактеристики на во последно време: 

 • Контролна табла на алатки за социјални медиуми со вештачка интелигенција
 • Генерирајте повеќе твитови одеднаш поврзани со URL, документи или информации
 • Закажете објави на социјалните мрежи
 • Анализирајте ги метриките низ каналите 

Посетете во последно време →

10. Јаспис

Запознајте го Џаспер, вашиот асистент со вештачка интелигенција 👋 Напишете неверојатна содржина 10 пати побрзо со #1 платформата за содржина со вештачка интелигенција

Jasper AI стои како револуционерна алатка во маркетингот на социјалните медиуми, дизајнирана да го надополни создавањето содржина преку моќта на вештачката интелигенција. Го поедноставува создавањето на привлечни натписи на социјалните медиуми и овозможува пренамена на содржината низ различни платформи во импресивно размер. Со карактеристики кои овозможуваат создавање на сеопфатни средства за маркетинг кампања од брифовите и ремиксирање на постоечка содржина, Jasper AI го рационализира процесот на создавање содржина на социјалните медиуми. Платформата може да се пофали со огромна библиотека од над 50 шаблони напојувани со вештачка интелигенција, кои задоволуваат широк спектар на потреби, од пишување волшебни наслови до брзо производство на блог постови оптимизирани за оптимизација.

Уникатен аспект на Jasper AI е неговата екстензија на прелистувачот, која беспрекорно се интегрира со Chrome или Edge, дозволувајќи им на продавачите да користат алатки за вештачка интелигенција директно во нивните постоечки работни текови. Оваа карактеристика ја нагласува посветеноста на Џаспер за подобрување на продуктивноста и креативноста во маркетингот на социјалните медиуми. Ефективноста на алатката е дополнително потврдена со нејзиното усвојување од над 100,000 водечки компании ширум светот, заработувајќи поддршка од експерти за маркетинг. Jasper AI не само што го олеснува поефикасниот пристап кон маркетингот на социјалните медиуми, туку и ги овластува тимовите да испорачуваат висококвалитетна содржина што резонира со нивната публика.

Еве еден поглед на некои од најдобрите карактеристики на Џаспер:

 • Генерирање на титлови за социјални медиуми управувано од вештачка интелигенција и пренамена на содржина.
 • Способности за создавање средства за кампања и ремиксирање на содржина.
 • Над 50 специјализирани шаблони за содржина со вештачка интелигенција.
 • Екстензијата на прелистувачот за Chrome и Edge ја подобрува интеграцијата на работниот тек.
 • Доверливи од 100,000+ компании за ефикасност на маркетингот на социјалните медиуми.

Прочитајте Преглед →

Посетете го Џаспер →

Резиме

Како заклучок, денешните врвни алатки за социјални медиуми со вештачка интелигенција нудат низа моќни функции дизајнирани да го подобрат и рационализираат управувањето со социјалните медиуми и создавањето содржина. Овие алатки користат напредни алгоритми за автоматизирање на процесите како што се генерирање содржина, ангажирање на публиката и анализа на податоци, значително намалувајќи го времето и напорот што ги бараат тимовите на социјалните медиуми. Со способности како што се предвидувачка аналитика, насочени препораки за содржина и системи за автоматска реакција, овие алатки за вештачка интелигенција им помагаат на брендовите да одржат динамично присуство на различни платформи, обезбедувајќи тие да останат релевантни во дигиталниот пејзаж кој брзо се развива.

Без разлика дали се работи за создавање совршена објава, анализа на интеракциите на корисниците или управување со повеќе сметки, алатките за социјалните медиуми со вештачка интелигенција се неопходни за секој што сака да ја оптимизира својата стратегија за социјалните медиуми и да постигне мерливи резултати.

Алекс Мекфарланд е новинар и писател за вештачка интелигенција кој ги истражува најновите случувања во вештачката интелигенција. Соработувал со бројни стартапи и публикации за вештачка интелигенција ширум светот.