никулец 8 „Најдобри“ курсеви и сертификати за блокчејн (мај 2024 година)
Поврзете се со нас
Низа ( [ID] => 1 [user_firstname] => Antoine [user_lastname] => Tardif [прекар] => Antoine Tardif [user_nicename] => админ [display_name] => Antoine Tardif [user_email] => [заштитена по е-пошта]
  [user_url] => [user_registered] => 2018-08-27 14:46:37 [user_description] => Основачки партнер на unite.AI и член на Технолошкиот совет на Форбс, Антоан е а футуристички кој е страстен за иднината на вештачката интелигенција и роботиката. Тој е и основач на Хартии од вредност.io, веб-страница која се фокусира на инвестирање во непушачка технологија. [user_avatar] => mm
)

Сертификати

8 „Најдобри“ курсеви и сертификати за блокчејн (мај 2024 година)

Ажурирани on

Unite.AI е посветена на ригорозни уредувачки стандарди. Може да добиеме компензација кога ќе кликнете на линковите до производите што ги прегледуваме. Ве молиме погледнете го нашиот придружно откривање.

Усвојувањето на блокчејн технологијата се зголемува во многу индустрии како што се финансиите, здравството, образованието и многу повеќе. Имплементацијата на истиот ќе продолжи да расте, носејќи сосема нови можности за кариера. Блокчејн технологијата може да се користи во различни области, а со добивање на еден од врвните сертификати за блокчејн, ќе се поставите да обезбедите место во оваа нова средина.

Еве еден поглед на најдобрите 8 сертификати за блокчејн:

1. MIT Sloan Blockchain Technologies: Business Innovation and Application

MIT Sloan Blockchain Technologies: Business Innovation and Application | Трејлер за курсеви

Ова е бизнис курс што го води никој друг туку Кристијан Каталини, Главните области на интерес на Каталини се економијата на дигитализацијата, претприемништвото и науката. Неговото истражување се фокусира на технологијата на блокчејн и криптовалутите, како и на економијата на групно финансирање на капитал и раст на старт-ап. Каталини е еден од главните истражувачи на Истражувачката студија за дигитални валути на МИТ, која им овозможи на студентите на МИТ пристап до Биткоин во есента 2014 година.

Со овој курс ќе ги разберете следниве важни принципи:

 • Подлабоко разбирање на способности и ограничувања на блокчејн технологијата, овозможувајќи ви да процените кои деловни проблеми може да ги реши.
 • Рамка за а стратегија заснована на блокчејн што се однесува на предизвик во вашиот сопствен бизнис контекст.
 • Знаење од како блокчејн ги напојува апликациите како биткоин и други иницијативи базирани на токени, водени од експертот за криптоекономија Кристијан Каталини.Добијте признание за вашето знаење кога ќе заработите дигитален сертификат за завршување од MIT Sloan School of Management, едно од водечките светски бизнис школи.

Добијте признание за вашето знаење кога ќе заработите дигитален сертификат за завршување од MIT Sloan School of Management, едно од водечките светски бизнис школи.

2. MIT Sloan blockchain и крипто-апликации: од децентрализирани финансии до веб 3 онлајн програма

MIT Sloan Blockchain и Crypto-апликации: од децентрализирани финансии до веб 3 онлајн програма

Ова е уште еден деловен курс што го води никој друг освен Кристијан Каталини, овој курс е многу повеќе хипер фокусиран на криптовалутите и новиот бран на дигитални апликации кои се поставени на врвот на овој технолошки куп, како што се DeFi, NFT и Web3.

Откријте ги можностите и регулаторните предизвици на децентрализираните финансии (DeFi). Истражете ја економијата на Web 3, дигиталната сопственост и токените, како и поврзаните трошоци и многу повеќе.

Со овој курс ќе ги совладате концептите за криптовалути како што се:

 • Вештините за капитализирање на секој бран на крипто-технологии, со алатки за навигација во регулативата и политиката.
 • Увид во децентрализираните финансии (DeFi), неговите потенцијални случаи на употреба и прашањата кои стојат на патот на широко распространето усвојување.
 • Разбирање на предизвиците, можностите и трошоците на Web 3, неговото управување и DAOs.
 • Знаење за создавање на идеја за проект за крипто или блокчејн во рана фаза, прилагодена на вашиот деловен контекст.

3. ECON Fintech и иднината на финансиите: блокчејн, криптовалути, Govcoins и револуцијата на плаќањата

Economist Education Fintech и иднината на финансиите онлајн краток курс | Трејлер

Овој курс ја пополнува празнината што недостасува што е грешка кај повеќето директори и претприемачи во светот на блокчејн и крипто, а тоа е економијата зад оваа технологија.

Овој курс го води никој друг туку Матие Фавас, тој е Економистфинансиски дописник на. Тој ги покрива финансиите со глобална задача, особено финтех, банкарство, крипто средства, приватни пазари, стоки и пазарна инфраструктура. Пред да се придружите Економист во 2018 година беше уредник на Агри инвеститор, публикација која ги следи тековите на капиталот во земјоделските средства ширум светот. Претходно беше известувач и уредник во Private Equity International и Инвеститор во инфраструктура.

Дознајте како големите технолошки фирми и пргавите стартапи користат податоци и мрежни ефекти за да ги предизвикаат гигантите од финансиите. Истражете го чудниот и прекрасен свет на DeFi и погледнете во иднината на финансиите и многу повеќе.

По завршувањето на овој курс треба да заминете со овие концепти:

 • Увид во најновите случувања во fintech - особено блокчејн, криптовалути, стабилни коини, govcoins, супер-апликации и децентрализирани финансии - и нивните импликации
 • Холистички преглед и на сегашните и на идните состојби на индустријата за финална технологија.
 • Разбирање на финансискиот систем и како финтехничките фирми, актуелните компании, големите технолошки компании и регулаторите се натпреваруваат во овој оспоруван простор.
 • Способност да се идентификуваат и управуваат со какви било потенцијални закани, предизвици и можности претставени од иновациите на Финтех

4. Сертифициран блокчејн архитект (Блокчејн совет)

Обуката за сертифициран блокчејн архитект, или CBA, е една од најдобрите сертификати за блокчејн на пазарот. Таа има за цел да ви ги обезбеди алатките и разбирањето потребни за донесување експертски одлуки поврзани со блокчејн. Сертификацијата вклучува вовед и пет одделни модули кои вклучуваат теми како основите на архитектурата на блокчејн, алатките потребни за архитектурата на блокчејн и развојот на сопствени мрежни јазли.

Еве неколку главни аспекти на оваа сертификација:

 • Развијте разбирање за блокчејн архитектурата
 • Искористете ги научените вештини во блокчејн апликациите
 • Сертификација на Советот на блокчејн
 • 24 / 7 поддршка
 • Времетраење: 6 часа

Код за попуст од 20%: КАРИЕРА20

5. Сертифициран DAO експерт (Blockchain Советот)

Уште еден од врвните блокчејн сертификати, Certified DAO Expert Training има за цел да обезбеди длабоко разбирање на децентрализираните автономни организации. Развиена од експерти, оваа сертификација ви ги обезбедува потребните алатки за да работите како развивач на DAO.

Еве неколку главни аспекти на оваа сертификација:

 • Вовед
 • Теми како: Сфатете длабинско разбирање на DAO, истражете различни технологии вклучени во DAO, научете како можете да започнете со DAO, истражете различни случаи на употреба на Metaverse
 • Сертификација на Советот на блокчејн
 • Поддршка 24 / 7
 • Практични проекти
 • Времетраење: 6 часа

Код за попуст од 20%: КАРИЕРА20

6. Сертифициран развивач на блокчејн (Blockchain Советот)

Сертифицираниот развивач на блокчејн има за цел да обезбеди подлабоко разбирање на блокчејн со поголем увид во клучните концепти на блокчејн. Сертификацијата ги опфаќа различните аспекти на блокчејнот и покрива неколку теми, вклучувајќи Ethereum, IPFS, Hyperledger и R3 Corda. Научете и како да го распоредите паметниот договор на Ethereum на Hyperledger Fabric.

Еве еден поглед на некои главни аспекти на оваа сертификација: 

 • Вовед 
 • Развијте длабинско разбирање за блокчејн технологијата
 • Сертификација на Советот на блокчејн
 • Поддршка 24 / 7
 • Практични проекти
 • Времетраење: 15 часа

Код за попуст од 20%: КАРИЕРА20

7. Сертифициран развивач на паметни договори (Blockchain Советот)

Оваа сертификација ви овозможува да станете сертифициран развивач на паметни договори со обезбедување увид во паметните договори и како да ги креирате преку која било блокчејн платформа. Не ви треба никакво искуство во Ethereum Blockchain за да ја добиете оваа сертификација.

Тоа е програма за обука и испити која ги покрива развојните фази на создавањето паметен договор. Опфаќа теми како основите на Blockchain, Вовед во Ethereum, Разбирање на основите на паметните договори и Сертифициран испит за развивач на паметни договори. 

Еве еден поглед на некои главни аспекти на оваа сертификација: 

 • Вовед + 4 модули
 • Развијте вештини во Ethereum и развој на паметни договори
 • Креирајте паметни договори преку Solidity
 • Времетраење: 4 часа

Код за попуст од 20%: КАРИЕРА20

8. Специјализација за блокчејн (Курсера)

Овој сертификат за специјализација е воведен во блокчејн. Таа има за цел да ве подготви со знаењето потребно за програмирање на блокчејнот Ethereum. Сертификацијата опфаќа суштински теми кои вклучуваат блокчејн технологија и децентрализирани апликации на приватна блокчејн платформа Ethereum. Специфично е наменето за програмери и дизајнери кои сакаат да развијат и имплементираат блокчејн апликации. Потребно е познавање на најмалку еден програмски јазик на високо ниво.

Еве еден поглед на некои главни аспекти на оваа сертификација:

 • Четири курсеви-сертификација
 • Средно ниво
 • Практични проекти
 • Вештини во: Паметен контакт, Ethereum, Blockchains, Solidity, Cryptography, Bitcoin, Cryptocurrency, Blockchain и децентрализирани апликации. 

Алекс Мекфарланд е новинар и писател за вештачка интелигенција кој ги истражува најновите случувања во вештачката интелигенција. Соработувал со бројни стартапи и публикации за вештачка интелигенција ширум светот.

Основачки партнер на unite.AI и член на Технолошкиот совет на Форбс, Антоан е а футуристички кој е страстен за иднината на вештачката интелигенција и роботиката.

Тој е и основач на Хартии од вредност.io, веб-страница која се фокусира на инвестирање во непушачка технологија.