никулец 10 „Најдобри“ алатки за вештачка интелигенција за бизнис (мај 2024) - Unite.AI
Поврзете се со нас

Најдоброто од

10 „Најдобри“ алатки за вештачка интелигенција за бизнис (мај 2024 година)

Ажурирани on

Unite.AI е посветена на ригорозни уредувачки стандарди. Може да добиеме компензација кога ќе кликнете на линковите до производите што ги прегледуваме. Ве молиме погледнете го нашиот придружно откривање.

АИ бизнис алатки

Технологиите за вештачка интелигенција (ВИ) отворија безброј нови можности за бизнис со секоја големина ширум светот. Вештачката интелигенција обезбедува длабоки увиди како никогаш досега, и помага многу деловни процеси да станат поефикасни. Без разлика дали сте хонорарец со бизнис со едно лице или одговорен за повеќе вработени, постојат многу алатки кои можат да го подобрат вашето работење.

Ајде да ги погледнеме 12-те најдобри алатки за ВИ за бизнис: 

1. Сликарство

Целосно демо со слика

Pictory е генератор на видео со вештачка интелигенција што ви овозможува лесно да креирате и уредувате видеа со висок квалитет. Еден од најдобрите аспекти на алатката е тоа што не ви треба никакво искуство во уредување или дизајнирање видео. 

Започнувате со обезбедување на скрипта или статија, која ќе послужи како основа за вашата видео содржина. На пример, Pictory може да ја претвори вашата објава на блог во привлечно видео што ќе се користи за социјалните медиуми или за вашата веб-страница. Ова е одлична карактеристика за лични блогери и компании кои сакаат да го зголемат ангажманот и квалитетот. Бидејќи е базиран во облакот, работи на кој било компјутер. 

Pictory, исто така, ви овозможува лесно да уредувате видеа користејќи текст, што е совршено за уредување вебинари, подкасти, снимки од зумирање и многу повеќе. Едноставен е за користење и потребни се само неколку минути пред да се испорачаат професионални резултати кои ќе ви помогнат да ја зголемите вашата публика и да го изградите вашиот бренд. 

Друга одлична карактеристика на Pictory е тоа што можете да креирате споделени видеа за нагласување, што се покажува корисно за оние кои сакаат да креираат трејлери или да споделуваат кратки клипови на социјалните мрежи. Покрај овие одлични карактеристики, можете и автоматски да ги насловувате вашите видеа и автоматски да сумирате долги видеа. 

Еве некои од главните карактеристики на Pictory: 

 • Видео засновано на статии или скрипти
 • Уредувајте видеа користејќи текст
 • Создадете споделени ролки за нагласување на видеото
 • Автоматски титлувајте и сумирајте видеа

Прочитајте Преглед →

Посетете ја сликата →

2. Јаспис

Напишете привлечна е-пошта со Џаспер - Универзитетот Џаспер

Многумина го препознаваат Џаспер како најдобриот асистент за пишување со вештачка интелигенција, кој го води пазарот со своите импресивни карактеристики и квалитет. Најпрво му давате семенски зборови, кои Џаспер потоа ги анализира пред да создаде фрази, параграфи или документи врз основа на темата и тонот на гласот. Тој е способен да произведе статија од 1,500 зборови за помалку од 15 минути.

Платформата има повеќе од 50 шаблони за генерирање содржина со вештачка интелигенција, вклучувајќи објави на блогови, е-пошта, маркетиншка копија, генератор на реклами на Facebook, генератор на реклами на Google, мета наслов и опис, соопштение за печатот и многу повеќе.

Еве еден поглед на некои од најдобрите карактеристики на Џаспер:

 • Повеќе од 11,000 бесплатни фонтови и 2,500 категории на стилови на пишување
 • Поддржува над 25 јазици
 • Интуитивен интерфејс
 • Помошник за пишување со долга форма (1,000+ зборови)
 • Идентификувајте ги клучните елементи во текстот (заменки, глаголи, имиња, итн.)

Прочитајте Преглед →

Посетете го Џаспер →

3. Марф

Креирајте и приспособете го Voice Overs | Murf AI

На врвот на нашата листа на најдобри алатки за ВИ за бизнис е генератор на текстуален говор Murf, кој е еден од најпопуларните и најимпресивните генератори на глас со вештачка интелигенција на пазарот. Murf му овозможува на секого да конвертира текст во говор, гласовни говори и диктати и го користат широк спектар на професионалци како развивачи на производи, подкастери, едукатори и деловни лидери. 

Murf нуди многу опции за прилагодување за да ви помогне да создадете најдобри гласови со природен звук. Има различни гласови и дијалекти од кои можете да изберете, како и интерфејс кој е лесен за употреба.

Генераторот од текст во говор им обезбедува на корисниците сеопфатно студио за гласовно пренесување со вештачка интелигенција, кое вклучува вграден видео едитор, кој ви овозможува да креирате видео со гласовност. Има над 100 гласови со вештачка интелигенција од 15 јазици и можете да изберете претпочитани опции како што се звучник, акценти/гласовни стилови и тон или цел. 

Друга врвна карактеристика што ја нуди Murf е менувачот на глас, кој ви овозможува да снимате без да го користите вашиот сопствен глас како глас. Гласовите што ги нуди Murf може да се приспособат и според висината, брзината и јачината на звукот. Можете да додавате паузи и акцент, или да го промените изговорот. 

Еве некои од главните карактеристики на Murf: 

 • Голема библиотека која нуди повеќе од 100 гласови со вештачка интелигенција на различни јазици
 • Експресивни емотивни стилови на зборување
 • Поддршка за внесување аудио и текст
 • AI Voice-Over Studio
 • Приспособливо преку тон, акценти и многу повеќе

Прочитајте Преглед →

Посетете Murf →

4. Синтези

Клиент за AI Видео - Synthesys AI Studio

На врвот на нашата листа на најдобри видео генератори со вештачка интелигенција е Synthesys, која е водечка компанија во развојот на алгоритми за текст во говор и видеа за комерцијална употреба. Synthesys има за цел да ви помогне да ја подобрите вашата видео содржина, како што се видеа со објаснување и упатства за производи, за само неколку минути. Компанијата се потпира на својата технологија Synthesys Text-to-Video (TTV) за да ги трансформира скриптите во динамични медиумски презентации. 

Креаторите и компаниите можат да го користат Synthesys за да создаваат видеа со видео технологија со вештачка интелигенција за синхронизирање усни. Нема потреба од камери или филмски екипи. Сè што треба да направите е да изберете аватар и да ја напишете вашата скрипта на еден од над 140 достапни јазици, а алатката ќе произведе висококвалитетно видео. 

Алатката нуди 69 вистински „Хуматари“ и банка со гласови од 254 уникатни стилови. Исто така, нуди целосно прилагодување, интерфејс лесен за користење за уредување и прикажување и излез со висока резолуција. 

Еве некои од главните карактеристики на Synthesys: 

 • 69 вистински Humatars
 • 140+ јазици и 254 уникатни стилови
 • Одлична алатка за објаснувачки видеа, е-учење, социјални медиуми и описи на производи
 • Лесен за користење интерфејс

Прочитајте Преглед →

Посетете го Synthesys →

5. Лово.ai

Се-во-едно платформа за содржини со вештачка интелигенција | Гени од LOVO

Lovo.ai е наградуван генератор на глас и платформа за текст во говор базиран на вештачка интелигенција. Таа е една од најцврстите и најлесните платформи за користење, која произведува гласови што личат на вистинскиот човечки глас.

Lovo.ai обезбеди широк спектар на гласови, опслужувајќи неколку индустрии, вклучувајќи забава, банкарство, образование, игри, документарни филмови, вести итн., со постојано усовршување на моделите за синтеза на глас. Поради ова, Lovo.ai привлече голем интерес од ценети организации на глобално ниво, што ги прави да се истакнат како иноватори во секторот за синтеза на глас.

LOVO неодамна го лансираше Genny, следната генерација на генератор на глас со вештачка интелигенција опремена со можности за текст-во-говор и уредување видео. Може да произведе гласови слични на луѓето со неверојатен квалитет, а креаторите на содржина можат истовремено да го уредуваат своето видео.

Genny ви овозможува да изберете од над 500 гласови со вештачка интелигенција во 20+ емоции и 150+ јазици. Гласовите се гласови од професионален степен што звучат како човечки и реалистично. Можете да го користите уредникот за изговор, акцентот, брзината и контролата на гласот за да го усовршите вашиот говор и да приспособите како сакате да звучи. 

карактеристики:

 • Најголемата светска библиотека со гласови со над 500+ гласови со вештачка интелигенција
 • Грануларна контрола за професионални продуценти кои користат уредник на изговор, акцент и контрола на тонот.
 • Способности за уредување видео што ви овозможуваат да уредувате видеа истовремено додека генерирате гласовни звучници.
 • Ресурсна база на податоци за невербални префрлувања, звучни ефекти, музика без авторски права, фотографии и видеа на акции

Со достапни над 150 јазици, содржината може да се локализира со кликнување на копче.

Прочитајте Преглед →

Посетете го Лово →

6. Арагон

Со тоа што дигиталниот свет станува сè повеќе визуелно-центричен, Арагон се појавува како светилник за оние кои бараат беспрекорна претстава за себе. Со користење на вештачката интелигенција, оваа алатка може да ги претвори секојдневните снимки во снимки од професионално ниво на глава за само триесет минути. Процесот е интуитивен: со анализа на збир од 14 слики, вештачката интелигенција на Арагон се запознава со карактеристиките на лицето на корисникот. Наоружан со овие информации, тој прави снимки од глава кои не само што ја доловуваат, туку и ја истакнуваат суштината на поединецот.

Во денешниот конкурентен пејзаж, каде што платформите како LinkedIn можат да создаваат или да ги скршат можностите, беспрекорната слика на профилот игра клучна улога. Арагон осигурува дека корисниците го ставаат своето најдобро дигитално стапало, елиминирајќи ја секоја шанса за отфрлање врз основа на слики со подеднаква вредност. Понатаму, со непоколеблива посветеност на безбедноста на корисниците, Арагон користи шифрирање AES256 и се усогласува со врвните стандарди за сертификација, гарантирајќи дека личните податоци остануваат бескомпромисни.

карактеристики:

 • Брзо ретуширање за 30 минути.
 • Се препорачуваат 14 слики за прецизно вежбање со вештачка интелигенција.
 • Шифрирање AES256 за безбедност на податоците.
 • Посветеност на приватноста на корисниците со политика на податоци за забрана за продажба.

Прочитајте Преглед →

Посетете го Арагон →

7. Плус вештачка интелигенција

Создавајте презентации користејќи вештачка интелигенција со Plus AI за Google Slides

Оваа алатка им овозможува на корисниците да креираат презентации и да уредуваат слајдови користејќи Generative AI во Google Slides.

Предлозите напојувани со вештачка интелигенција ја менуваат играта. Тоа е како да имате личен асистент за презентација. Процесот е исклучително едноставен, стартирајте со барање да генерирате приспособлив преглед, а потоа гледајте како вештачката интелигенција ја претвора во слајдови за само неколку минути.

Откако ова ќе заврши, имате повеќе опции, вклучително и препишување на содржината за да го промените тонот или ремиксирање на слајдот за да ја трансформирате содржината во специфичен распоред.

Најдобро од сè, Плус AI ќе генерира преглед, кој можете да го приспособите пред да ја генерирате самата презентација. За да понудите дополнителна флексибилност, кога ги генерирате вашите слајдови, можете да изберете визуелна тема. Откако ќе се генерираат слајдовите, можете да ги уредувате исто како и секоја друга презентација во Google Slides, да ги извезувате за PowerPoint и да продолжите да ги уредувате со Plus AI.

Врвни карактеристики на Plus AI

 • Овозможено од најновото во Generative AI
 • Интеграцијата помеѓу Google Slides и Powerpoint е беспрекорна
 • Создава презентација на која треба само мало уредување кога се користи со детални инструкции
 • Способноста да се препишува содржина на слајдови ја менува играта

Користете го кодот за попуст: UNITEAI10 да бара 10% попуст.

Прочитајте Преглед →

Посетете Plus AI →

8. Четбаза

Демо за четбаза за лов на производи

Само поставете ги вашите документи или додајте врска до вашата веб-локација и добијте чет-бот сличен на ChatGPT за вашите податоци. Потоа додадете го како графичка контрола на вашата веб-страница или разговарајте со неа преку API.

Веб-страниците на WordPress ќе имаат исклучително лесно време, со интеграцијата на приклучокот што ви овозможува лесно да додадете чет-бот на базата за разговор на вашата веб-страница.

Платформата користи Generative AI и комбинација од обработка на природен јазик (НЛП) и машинско учење алгоритми. Овие технологии овозможуваат Chatbase да ги разбира и толкува корисничките барања, да дава точни одговори и континуирано да ги подобрува своите перформанси со текот на времето. Тоа е моќна алатка за градење интелигентни чет-ботови.

Chatbase е одлична опција поради неколку причини. Прво, ви овозможува да тренирате ChatGPT на вашите сопствени податоци, што значи дека имате контрола врз знаењето и одговорите на вашиот chatbot. Второ, Chatbase нуди кориснички интерфејс за креирање и управување со chatbots, што го прави достапен дури и за оние кои немаат големо техничко знаење.

Дополнително, Chatbase обезбедува опции за прилагодување и интеграција со други платформи како WordPress, Zapier и Slack. Севкупно, Chatbase нуди моќно и флексибилно решение за градење чет-ботови кои можат да го подобрат ангажманот на корисниците и да обезбедат автоматска поддршка.

 • Точна анализа на разговорот и разбирање на намерите на корисникот
 • Збирка на кориснички влезови и одговори за анализа на текот на разговорот
 • Можност за собирање и складирање на кориснички атрибути како што се адреси на е-пошта и телефонски броеви
 • Интеграции со Zapier, Slack и WordPress за беспрекорна интеграција во постоечките работни текови
 • Идни интеграции со WhatsApp, Messenger и Shopify за проширен дофат
 • Употреба на обработка на природен јазик (NLP) и алгоритми за машинско учење за интелигентни способности за четбот
 • Кориснички интерфејс за лесно креирање и управување со чет-ботови
 • Опции за приспособување за приспособување на четботот на специфични потреби
 • Континуирано подобрување преку машинско учење за подобри перформанси со текот на времето.

Посетете ја базата за разговор →

9. Свеќилки

Fireflies.ai Преглед на платформата Ново

Свеќилки е асистент за состаноци со вештачка интелигенција кој користи НЛП за да ја елиминира потребата за земање белешки за време на состанокот. Лесно снимајте, препишувајте и пребарувајте низ вашите гласовни разговори на интуитивна платформа за користење.

Веднаш снимајте состаноци на која било платформа за веб-конференции. Лесно е да ги поканите светулките на вашите состаноци за да снимаат и споделуваат разговори.

Светулките може да транскрибираат состаноци во живо или аудиодатотеки што ги прикачувате. Префрлете ги транскриптите додека го слушате аудиото потоа.

Работењето во тимови станува беспрекорен процес, додавајте коментари или означете одредени делови од повиците за брзо да соработувате со соиграчите во важни моменти од вашите разговори.

Најдобриот дел можеби е функционалноста за пребарување, таа ви овозможува да прегледате еден час долг повик за помалку од 5 минути. Пребарувајте низ акциони ставки и други важни моменти.

 • Снимајте и транскрибирајте ги повиците веднаш.
 • Екстензија на Chrome за снимање состаноци и повици директно од прелистувачот.
 • Едноставното пребарување овозможува лесно прегледување на повиците.
 • Лесен за користење бот за состаноци, поканете го ботот Fireflies на состанок или нека ви се придружува автоматски на повиците во вашиот календар.
 • Транскрибирајте сè - Транскрибирајте ги постоечките аудио датотеки веднаш во контролната табла.
 • Нуди мајчин интеграции на бирачите, Zapier или API за обработка на аудио и повици.
 • Елиминирајте го земањето белешки.

Прочитајте Преглед →

Visit Fireflies →

10. говорат

Speechify's Voice Over Studio!

Speechify може да го претвори текстот во кој било формат во говор со природен звук. Врз основа на веб, платформата може да зема PDF-датотеки, е-пошта, документи или написи и да ги претвори во аудио што може да се слуша наместо да се чита. Алатката исто така ви овозможува да ја прилагодите брзината на читање и има над 30 гласови со природен звук од кои можете да изберете. 

Софтверот е интелигентен и може да идентификува повеќе од 15 различни јазици при обработка на текст и може беспрекорно да го конвертира скенираниот печатен текст во јасно звучен звук. 

Еве некои од главните карактеристики на Speechify:

 • Веб-базиран со екстензии на Chrome и Safari
 • Повеќе од 15 јазици
 • Над 30 гласови за избор
 • Скенирајте и конвертирате отпечатен текст во говор

Шифра за попуст од 30%: SPEECHIFYPARTNER30

Прочитајте Преглед →

Посетете Speechify →

Бонус # 1. Одговори.io

Персонализација на вештачката интелигенција во одговор

„Reply“ е вашата „сè-во-едно“ платформа за ангажман во продажбата за да создадете нови можности во обем, а притоа да ја одржувате секоја допирна точка лична,

Џејсон вештачката интелигенција е личен асистент напојуван од ChatGPT за да поставува секвенци за пристап, да се справува со потенцијалните одговори и да резервира состаноци за вас. Платформата овозможува лесна примена на филтри за да се насочат кон потенцијалните клиенти кои најверојатно ќе го купат вашиот производ или услуги.

Џејсон вештачка интелигенција создава секвенци со почетната е-пошта, следењето и социјалните допири додека предлага други канали да допрат до потенцијалните клиенти во ваше име.

Друга алатка е дека API-то за помошник за вештачка интелигенција е целосно компатибилно со други API-и за одговор. го нуди следново:

 • API за испраќање е-пошта што им овозможува на вашите корисници да испраќаат лични или деловни е-пораки во обем
 • API за загревање на е-пошта што им помага на корисниците да градат репутација на домен и да подготват сметки за е-пошта за пристап

Visit Reply →

Бонус # 2. Пердувести

Преглед на пердувести платформа за лов на производи

Feathery е уникатен што им овозможува на корисниците да градат високо приспособливи форми без да се бара кодирање.

Најсовремениот конструктор на форми е дизајниран да се грижи за понапредните случаи за употреба според квалитетот на производот. Таа има за цел да им обезбеди на тимовите за производи, професионалците и претпријатијата моќна и флексибилна алатка за создавање на нарачани текови на форми, како што се пријавување, вклучување и многу повеќе.

Feathery ја користи моќта на напредните правила и дејства, комплетите за развој на софтвер со отворен код (SDK) и грануларни опции за прилагодување на CSS. Овие алатки ја обезбедуваат потребната флексибилност за градење професионални, приспособени обрасци кои можат да бидат целосно брендирани и самодомаќини.

Резултантните форми се појавуваат како интегрален дел од вашиот дигитален производ или веб-локација, нудејќи беспрекорно корисничко искуство кое им се спротивставува на конкурентските опции.

Покрај тоа, обемните интеграции на Feathery од трети страни ги прават можностите за подобрување на вашите форми и работни текови практично неограничени.

Истакната карактеристика што вреди да се спомене е нејзиниот целосно флексибилен 2D визуелен уредник. Овој создавач на форми за влечење и спуштање им овозможува на корисниците да креираат прилагодени распореди и содржини. Оваа флексибилност не се протега само на дизајнот на формата, туку и на неговата логика, со поддршка за условно разгранување, јамки, повеќе влезни и излезни точки и многу повеќе.

Visit Feathery →

Бонус # 3. Lyro од Тидио

Tidio нуди поедноставено решение за бизнисите да додадат chatbot на нивната веб-страница. Веднаш, можете да разговарате со клиентите и да ги решавате нивните проблеми во реално време. Исто така, го олеснува нудењето поволности како што се сопствени попусти врз основа на историјата на прелистување. Вештачката интелигенција исто така може да дава препораки за производи врз основа на нивното однесување.

 • Користете Lyro – разговорна вештачка интелигенција – за да понудите персонализирана помош
 • Lyro учи од вашите ЧПП за неколку секунди и формулира сложени одговори за да ги реши проблемите на вашите клиенти
 • ВИ останува во границите на вашата база на знаење и можете да ги ажурирате нејзините информации во секое време
 • Lyro е лесен за имплементација и не бара обука
 • Користете средина за игралиште за да можете да видите како Lyro ќе одговори на прашањата на клиентите и соодветно да ги прилагоди вашите ЧПП
 • Можете да ја активирате вештачката интелигенција за помалку од 3 минути и таа ги поддржува вашите клиенти 24/7
 • Вие и вашата публика можете да го испробате ова со 50 бесплатни разговори управувани од вештачка интелигенција

Посетете го Тидио →

Бонус # 4. Било кој збор

Користете вештачка интелигенција за да направите повеќе. Обидете се со Wordtune

Anyword е алатка за пишување копии управувана од податоци која е наменета за маркетери. Овозможува генерирање ефективни копии за реклами, е-пошта, целни страници и содржина за различни платформи.

Кога станува збор за креирање реклами, лесно е да се направи тоа за реклами на Facebook, Google Adwords, реклами на LinkedIn и реклами на Твитер.

Се разбира, за содржини со подолги форми, тие исто така го олеснуваат генерирањето на објави на блогови, описи на производи, описи на YouTube и многу повеќе.

Разликата е што Anyword им дава овластување на креативните маркетери да додаваат податоци во нивната кутија со алатки преку обезбедување предвидливи метрики и увиди за тоа кој дел од пораката работи и за кого.

Прочитајте Преглед →

Visit Anyword →

Резиме

In conclusion, AI is unlocking vast opportunities for businesses of all sizes by providing deep insights and enhancing operational efficiency. From automating video creation generating high-quality written content до improving voiceovers и развој intelligent chatbots, AI tools are transforming various business processes. These technologies allow for more efficient task management, better customer engagement, and personalized user experiences, ultimately leading to increased productivity and innovation. As AI continues to evolve, its integration into business operations will become increasingly indispensable, offering even more advanced solutions and capabilities.

Алекс Мекфарланд е новинар и писател за вештачка интелигенција кој ги истражува најновите случувања во вештачката интелигенција. Соработувал со бројни стартапи и публикации за вештачка интелигенција ширум светот.