никулец 6 „Најдобри“ курсеви и сертификати за TensorFlow (мај 2024 година)
Поврзете се со нас

Сертификати

6 „Најдобри“ курсеви и сертификати за TensorFlow (мај 2024 година)

Ажурирани on

Unite.AI е посветена на ригорозни уредувачки стандарди. Може да добиеме компензација кога ќе кликнете на линковите до производите што ги прегледуваме. Ве молиме погледнете го нашиот придружно откривање.

TensorFlow е популарна рамка за машинско учење со отворен код што се користи за обука на невронски мрежи за низа задачи. Таа е една од најбараните достапни рамки и е од клучно значење за учење како да се применуваат вештините за машинско учење за да се градат и обучуваат модели.

Еве еден поглед на врвните TensorFlow сертификати на пазарот:

1. Професионален сертификат за програмер DeepLearning.AI TensorFlow

Ова е еден од најдобрите достапни сертификати TensorFlow, корисен за оние кои сакаат да ги научат вештините потребни за развој на моќни модели. Оваа практична програма за професионален сертификат се состои од четири курсеви кои ве учат како да изградите скалабилни апликации напојувани со вештачка интелигенција. По завршувањето на програмата, ќе знаете како да ги подобрите перформансите на мрежата користејќи конволуции, да ја обучите да идентификува слики од реалниот свет и да ги научите машините како да разбираат, анализираат и реагираат на човечкиот говор.

Еве некои од клучните аспекти на оваа сертификација:

 • Ракувајте со податоци за слики од реалниот свет
 • Спречете преоптоварување, вклучително и зголемување и напуштање
 • Користете го TensorFlow за да развиете системи за обработка на природен јазик
 • Применете RNN, GRU и LSTM додека користите складишта за текст за да ги обучувате
 • 16 програмски задачи за Python
 • Времетраење: 4 месеци до завршување, 5 часа/недела

2. TensorFlow за вештачка интелигенција, машинско учење и длабоко учење 

Оваа програма е наменета за развивачи на софтвер со одредено претходно искуство во кодирање кои сакаат да ги надоградат тие вештини. Курсевите ги прикажуваат техниките за имплементација на основните принципи на машинско учење и длабоко учење со TensorFlow. Програмата е исто така корисна за учење како да се изградат скалабилни модели кои можат да се користат за справување со проблеми од реалниот свет.

Еве некои од клучните аспекти на оваа сертификација:

 • Наменето за оние со претходно искуство во Python
 • Инструкторите добро опремени со примери
 • Совети, техники и проценки
 • Флексибилни рокови
 • Изградба на основна невронска мрежа за апликација за компјутерска визија
 • Времетраење: 4 недели, 4 до 5 часа/недела
 • Научете ги најдобрите практики за TensorFlow
 • Обработка на текст, претставување реченици како вектори, внесување податоци во невронска мрежа и обука на вештачка интелигенција
 • Научете ги машините како да разберат, анализираат и реагираат на човечкиот говор
 • Времетраење: 1 месец

3. Специјализација за податоци и распоредување на TensorFlow (Coursera)

Оваа програма за специјализација е наменета за оние кои сакаат да научат нови начини за ефективно користење на податоците додека тренираат модел, и ве подготвува за различни сценарија за дистрибуција. Програмата има четири различни курсеви и ќе научите како да обучувате и да управувате со модели за машинско учење во прелистувачи и мобилни апликации пред да се справите со понапредните концепти.

Еве некои од клучните аспекти на оваа сертификација:

 • Видео предавања, квизови, оценети задачи и практични проекти
 • Искористување на вградените збирки на податоци со неколку линии код
 • TensorFlow Serving, Hub, Tensor Board и други карактеристики TensorFlow
 • Стекнете вештини за машинско учење, TensorFlow, напредно распоредување, откривање објекти и JavaScript
 • Извршување на модели во вашиот прелистувач со TensorFlow.js
 • Времетраење: 1 месец

4. Длабоко учење со сертификација TensorFlow 2.0

Оваа програма ги учи основните техники на машинско учење со TensorFlow. Опфаќа концепти како манипулација со податоци и надгледувани алгоритми и обезбедува практично искуство со секој алгоритам во TensorFlow. Инструкторите се директно достапни преку сесии во живо.

Еве некои од клучните аспекти на оваа сертификација:

 • Надзорно учење
 • Основи на дизајни на невронски мрежи
 • Спроведување методи на учење без надзор
 • Предавања во живо
 • Времетраење: 5 недели, вкупно 30 часа

Код за попуст до 35% попуст: EDUUNITAI 

5. Машинско учење со TensorFlow на Google Cloud Platform

Оваа програма за специјализација за машинско учење е развиена од Google Cloud и користи предавања за градење ML модели. Постојат воведни лекции кои ги опфаќаат употребата на машинското учење и зошто тоа е важно, како и лекции за TensorFlow. Таа е насочена кон создавање, обука и имплементирање на ML модели.

Еве некои од клучните аспекти на оваа сертификација:

 • Корисно за почетници научници за податоци за машинско учење
 • Структурирана и специјализирана наставна програма со 5 предмети
 • Практично искуство
 • Времетраење: 1 месец, 14 часа/недела 

6. Длабоко учење со TensorFlow

Овој курс е наменет за оние со основно разбирање за машинско учење, Python и длабоко учење. Тоа ви помага да ги искористите и подобрите тие вештини со покривање на основните концепти, главните функции, операциите и цевководот за извршување. Оваа програма ќе ви помогне да ги мерите тежините и предрасудите додека се обучуваат невронските мрежи и ќе опфати различни типови длабоки архитектури.

Еве некои од клучните аспекти на оваа сертификација:

 • Рамка за фитинг на крива, регресија, класификација и минимизирање на функцијата за грешка
 • Длабоки архитектури како што се рекурентни мрежи, автоенкодер и конволуциони мрежи
 • Структуриран курс
 • Бесплатни материјали за учење и видеа
 • Интерактивни упатства
 • Времетраење: 5 недели, 2 до 4 часа/недела

Ако сакате да ги развиете вашите вештини на TensorFlow за да станете повредни во денешната средина за машинско учење, овие сертификати се од витално значење. Со тоа што секој нуди свои уникатни карактеристики и нивоа на искуство, може да учествуваат и почетници и експерти.

Алекс Мекфарланд е новинар и писател за вештачка интелигенција кој ги истражува најновите случувања во вештачката интелигенција. Соработувал со бројни стартапи и публикации за вештачка интелигенција ширум светот.