никулец 10 најдобри брзи инженерски курсеви (мај 2024) - Unite.AI
Поврзете се со нас

Сертификати

10 најдобри брзи инженерски курсеви (мај 2024)

Ажурирани on

Unite.AI е посветена на ригорозни уредувачки стандарди. Може да добиеме компензација кога ќе кликнете на линковите до производите што ги прегледуваме. Ве молиме погледнете го нашиот придружно откривање.

Во постојано еволуирачкиот пејзаж на вештачката интелигенција, уметноста на брзото инженерство се појави како клучна вештина за професионалците и за ентузијастите. Како што системите за вештачка интелигенција, особено јазичните модели како GPT, стануваат сè пософистицирани, способноста за ефективно комуницирање со овие модели доби огромно значење. Брзото инженерство, во суштина, е занает за дизајнирање на влезови кои ги водат овие системи за вештачка интелигенција да произведуваат најточни, релевантни и креативни резултати.

Но, што всушност е брзото инженерство, и зошто стана толку главна реклама во технолошката заедница?

Брзото инженерство е уметност и наука за изработка на влезови (или „поттикнати“) за ефективно водење и интеракција со генеративните модели на вештачка интелигенција, особено големите јазични модели (LLM) како ChatGPT. Вклучува формулирање прашања или изјави на начин што ги користи способностите на вештачката интелигенција за да произведе конкретни, релевантни и точни резултати.

Ова поле се наоѓа на пресекот на лингвистиката, компјутерската наука и креативното размислување. Потребно е разбирање за тоа како моделите со вештачка интелигенција ги обработуваат информациите и креативен допир за приспособување на инструкциите што се усогласуваат со посакуваниот исход. Целта е да се максимизира ефикасноста и применливоста на одговорите на вештачката интелигенција, без разлика дали се работи за генерирање текст, код, слики или дури и ангажирање во сложено решавање на проблеми.

Како признание за ова растечко поле, направивме листа на најдобри брзи инженерски курсеви. Без разлика дали сте искусен лекар со вештачка интелигенција или љубопитен новодојденец, овие курсеви нудат непроценливи увиди во нијансите на брзото инженерство. Од разбирање на основните принципи на јазичните модели до совладување напредни техники за специфични апликации, овие курсеви покриваат широк спектар на знаења и вештини.

1. Брза инженерска специјализација (Универзитет Вандербилт)

„Специјализација за брзо инженерство“ понудена од Универзитетот Вандербилт е исклучителна програма дизајнирана да ги трансформира учениците во експерти за брзо инженерство. Оваа сеопфатна серија од три курсеви ве води од основите до напредни техники, овозможувајќи ви да го искористите целосниот потенцијал на Генеративната вештачка интелигенција. Специјализацијата е фокусирана на практично, практично учење, осигурувајќи дека студентите не ги разбираат само теориите, туку можат ефективно да ги применат во различни контексти.

Специјализацијата започнува со курсот „Prompt Engineering for ChatGPT“, кој трае 18 часа и има импресивен рејтинг од 4.8 од над 2,000 учесници. Овде, учениците навлегуваат во уметноста на изработка на потсетници за големи јазични модели како ChatGPT, учејќи како да ги искористат своите способности за низа апликации. Вториот курс, „Напредна анализа на податоци ChatGPT“, се фокусира на автоматизирање на задачите со помош на преведувачот на код на ChatGPT. Овој 10-часовен курс, исто така високо оценет со 4.8, ги учи студентите да автоматизираат ракување со документи и екстракција на податоци, меѓу другите вештини. Последниот курс, „Доверлива генеративна вештачка интелигенција“, е 8-часовно патување за да се обезбеди сигурност и доверба во излезите на вештачката интелигенција.

Клучни карактеристики

 • Длабоко учење: Од основни концепти до напредни вештини во брзото инженерство.
 • Рачни проекти: Практични вежби за градење и усовршување на вашите брзи инженерски вештини.
 • Разновидни апликации: Научете да ги применувате овие вештини во различни контексти како автоматизација, анализа на податоци и решавање проблеми.
 • Проект за применето учење: Апликации од реалниот свет, од објави на социјалните мрежи до сложено решавање проблеми со помош на вештачка интелигенција.
 • Експертско упатство: Учете од универзитетски и индустриски експерти во областа.
 • сертификација: Заработете сертификат за подобрување на кариерата од Универзитетот Вандербилт.

Овој курс е идеален за поединци кои сакаат длабоко да разберат и ефикасно да го применат брзото инженерство во нивните професионални, академски или лични потфати.

2. Генеративна вештачка интелигенција: промптни инженерски основи (IBM)

„Генеративна вештачка интелигенција: брзи инженерски основи“ понудени од IBM е суштински курс за почетници кои сакаат да воспостават силна основа во областа на брзото инженерство. Овој 7-часовен курс е прилагоден да обезбеди флексибилно искуство за учење, совршено за професионалци, студенти и ентузијасти кои се желни да го истражуваат светот на генеративната вештачка интелигенција. Курсот е структуриран да даде сеопфатно разбирање на брзите инженерски концепти, најдобри практики и практични техники.

Курсот е поделен на три добро структурирани модули, од кои секој се фокусира на различни аспекти на брзото инженерство. Модулот 1 го воведува концептот на брзо инженерство во генеративната вештачка интелигенција, нагласувајќи ги најдобрите практики за пишување ефективни потсетници. Модулот 2 навлегува подлабоко во специфичните техники и пристапи за подобрување на прецизноста и релевантноста на одговорите на генеративните модели на вештачка интелигенција. Последниот модул вклучува оценуван квиз, практичен проект и опционална содржина што се проширува во поттикнувањата за генерирање слики и употребата на алатката Prompt Lab на IBM.

Клучни карактеристики

 • Пријателски за почетници: Дизајниран за широка публика, вклучувајќи професионалци и ентузијасти без претходно искуство.
 • Флексибилно учење: Учете со ваше темпо со структура на курсеви која располага со различни распореди.
 • Сеопфатни модули: Покривање на основните концепти, техники и практична пракса во брзото инженерство.
 • Разновидни техники: Истражете ги техниките нула-снимки, неколку снимки, Шема за интервју, синџир на мисли и техники на дрво на мислите.
 • Индустриски алатки: Вовед во алатки како IBM Watsonx Prompt Lab, Spellbook и Dust за практично брзо инженерство.
 • Практично искуство: Вклучете се во лаборатории и финален проект за примена на научените концепти во сценарија од реалниот свет.
 • Експертски увид во индустријата: Добијте увид од практичарите за ефективно брзо изработка и користење на алатки.
 • Сертификат за кариера: заработете сертификат што може да се сподели по завршувањето, додавајќи вредност на вашиот професионален профил.

Овој курс е одличен избор за оние кои го започнуваат своето патување во брзо инженерство, нудејќи цврста основа на терен и опремување на учениците со вештини за ефективно да ги водат моделите со вештачка интелигенција кон посакуваните резултати.

3. Брзо инженерство со генеративна вештачка интелигенција (едурека)

Курсот „Промптно инженерство со генеративна вештачка интелигенција“ на Едурека е стручно изработена програма од водечки индустриски професионалци, дизајнирана за поединци кои сакаат да истражуваат во креативноста управувана од вештачката интелигенција и практичните апликации на брзото инженерство. Овој сеопфатен курс е прилагоден да ги поттикне учениците со вештини за ефективно користење на инструкциите за генерирање на прилагоден текст, код и повеќе, трансформирајќи го пејзажот на решавање проблеми. Тоа е идеална платформа за секој што има за цел да биде пионер во областа на иновациите на вештачката интелигенција.

Курсот се одвива низ пет длабински модули, од кои секој се фокусира на посебен аспект на брзото инженерство и генеративната вештачка интелигенција. Започнува со „Генеративна вештачка интелигенција и нејзините индустриски апликации“, воведувајќи ги принципите на генеративната вештачка интелигенција, различните генеративни модели, нивните апликации и етичките размислувања. Патувањето продолжува со „НЛП и длабоко учење“, нурнувајќи во суштинските работи на обработката на природниот јазик, улогата на длабокото учење во НЛП и основните концепти на невронските мрежи. Третиот модул, „Автоенкодери и GAN“, се впушта во сферата на авто-кодерите и генеративните противнички мрежи, истражувајќи ја нивната архитектура, обука и различни апликации.

Како што напредува курсот, „Јазични модели и генеративни модели базирани на трансформатори“ заземаат централно место, фрлајќи светлина на различни јазични модели, архитектурата на Transformer и напредните модели како GPT и BERT. Кулминативниот модул, „Prompt Engineering“ е целосно посветен на принципите и практиките на брзото инженерство, опфаќајќи брзи стратегии за дизајн, типови на поттикнувања и уметност на изработка на ефективни инструкции.

Клучни карактеристики

 • Стручно курирана содржина: Развиено од лидери во индустријата за да се обезбеди релевантност и практичност.
 • Наставна програма со широк опсег: Опфаќа сè, од основите на ВИ до софистицирани брзи инженерски техники.
 • Фокусирајте се на практични апликации: Силен акцент на користење на инструкции за реалниот свет на решавање на проблеми во различни домени.
 • Детален модуларен пристап: Секој модул обезбедува темелни увиди во одредени области на генеративната вештачка интелигенција и брзото инженерство.
 • Ажурирани теми од индустријата: Ги вклучува најновите случувања во моделите со вештачка интелигенција и нивните апликации.
 • Рачно учење: Можности за практична примена и експериментирање со различни алатки и модели на вештачка интелигенција.
 • Напредок во кариерата: Идеален за професионалци кои сакаат да интегрираат напредни вештини за вештачка интелигенција во нивниот сет на вештини.

Овој курс е идеален за оние кои бараат сеопфатно разбирање на генеративната вештачка интелигенција и нејзините практични апликации во брзото инженерство, нудејќи вредни знаења и вештини за секој професионалец или ентузијаст за вештачка интелигенција.

4. ChatGPT Целосен курс: од почетници до напредни (edureka)

„Целосен курс ChatGPT: од почетници до напредни“ е сеопфатна програма наменета за оние кои сакаат да совладаат генеративна вештачка интелигенција со фокус на ChatGPT. Овој курс опфаќа брзо инженерство, интеграција на приклучоци и употреба на ChatGPT API, и нуди увид во најновите случувања како GPT-4 и ChatGPT Plus. Тој е прилагоден за ученици кои имаат за цел да напредуваат во постојано развивачкиот дигитален технолошки простор.

Курсот е структуриран во пет клучни модули, од кои секој нуди единствена перспектива за ChatGPT и неговите апликации:

 1. Откривање на ChatGPT ги опфаќа основите на Generative AI и ChatGPT, вклучувајќи ги и неговите апликации и иднината на соработката меѓу човекот и AI.
 2. Приклучоци за брзо инженерство и ChatGPT навлегува во брзите инженерски основи, неговите апликации и подобрување на одговорите на ChatGPT.
 3. ChatGPT за продуктивност ја прикажува употребата на ChatGPT во различни области како што се наука за податоци, маркетинг и управување со проекти.
 4. ChatGPT за програмери се фокусира на програмирање, дебагирање и интеграции на API со ChatGPT.
 5. Модели GPT и фино подесување ChatGPT ја истражува архитектурата и дотерувањето на GPT моделите, вклучително и процесите на подготовка на податоци и обука.

Оваа структура на курсот обезбедува холистичко искуство за учење, комбинирајќи теоретско знаење со практични апликации.

Клучни карактеристики

 • Сеопфатна програма: Покривање на ChatGPT од основи до напредни апликации.
 • Практични проекти: Студии на случај од реален живот за практично учење.
 • Акцент на брзо инженерство: Фокусиран на брзо инженерство и интеграции на ChatGPT API.
 • Најнови достигнувања со вештачка интелигенција: Увид во случувањата како GPT-4 и ChatGPT Plus.
 • Разноврсна изложеност на комплет алатки: Вклучувајќи ги Python, Java, TensorFlow и Keras.
 • Подобрување на кариерата: Идеален за поединци кои имаат за цел да ги подобрат своите вештини во вештачката интелигенција и дигиталната технологија.

Овој курс е вреден ресурс за секој од почетници до напредни ученици кои сакаат да истражуваат во светот на ChatGPT и неговите различни апликации.

5. Брзо инженерство за ChatGPT (Универзитет Вандербилт)

„Prompt Engineering for ChatGPT“ од Универзитетот Вандербилт е курс кој ги опремува учениците со експертиза за ефективно да работат со големи јазични модели како ChatGPT. Дел од програмата Prompt Engineering Specialization, таа е дизајнирана да ја демонстрира трансформативната моќ на брзото инженерство во различни аспекти на животот и бизнисот; овој курс е совршен за сите кои се стремат да ја совладаат употребата на генеративни алатки за вештачка интелигенција.

Курсот е структуриран во шест модули, фокусирајќи се на значењето на ChatGPT и слични големи јазични модели во низа апликации. Започнува со нагласување на важноста да се разбере како овие модели реагираат на инструкциите на природниот јазик. Наставната програма напредува од основно брзо изработка до софистицирани техники, насочени кон решавање на сложени проблеми во различни домени.

Учениците ќе го истражат огромниот потенцијал на ChatGPT во задачи како пишување, сумирање, играње игри, планирање, симулација и програмирање. Курсот е дизајниран да изгради силни брзи инженерски вештини, правејќи ги студентите умешни во користењето големи јазични модели за различни задачи во нивните работни места, бизниси и лични животи.

Клучни карактеристики

 • Сеопфатна програма: Фокусиран на ефективно брзо инженерство за големи јазични модели.
 • Практична примена: Прикажува различни употреби на ChatGPT во лични и професионални контексти.
 • Развој на вештини: Нагласува градење силни вештини за брзо пишување за зголемена продуктивност.
 • Апел за широка публика: Погоден за секој со основни вештини за користење компјутер.
 • Фокус на решавање проблеми: Ги опремува учениците да се справат со сложени проблеми користејќи брзо инженерство.

Овој курс е идеален за поединци кои сакаат да навлезат длабоко во светот на генеративната вештачка интелигенција, нудејќи порта за да станат вешти во полето на брзото инженерство кое брзо се развива.

6. ChatGPT Prompt Engineering за програмери (DeepLearning.AI/OpenAI)

„ChatGPT Prompt Engineering for Developers“, курс понуден од DeepLearning.AI, е дизајниран да ги потопува амбициозните брзи инженери во уметноста на генерирање прецизни и привлечни одговори со вештачка интелигенција. Создаден од Иса Фулфорд од OpenAI и Ендрју Нг од DeepLearning.AI, овој курс ги надминува основите на брзо креирање за веб-интерфејси, фокусирајќи се на искористување на LLM преку API повици за градење генеративни апликации за вештачка интелигенција.

Овој курс се издвојува по својот практичен пристап, инкорпорирајќи примери од реалниот свет за да обезбеди темелно разбирање на брзото инженерство. Започнува со најдобрите практики за поттикнување развој на софтвер, покривајќи суштински области како што се сумирање сложени информации, заклучување од нецелосни податоци, трансформирање на стилови на текст и проширување на идеите во детални наративи користејќи напредни техники за машинско учење.

Дополнително, курсот навлегува во ефикасно управување со брзи библиотеки, клучна вештина за брзи инженерски улоги. Се грижи за широк опсег на ученици, од почетници со основно разбирање на Python до напредни инженери за машинско учење кои сакаат да ги истражат првите редови на брзото инженерство и употребата на LLM.

Клучни карактеристики

 • Длабоко учење: Нуди сеопфатен водич за брзо инженерство за програмери.
 • Практичен пристап: Ги нагласува апликациите од реалниот свет и практични примери.
 • Развој на различни вештини: Опфаќа сумирање, заклучување, трансформирање и проширување на текст користејќи вештачка интелигенција.
 • Брзо управување со библиотеката: Подучува ефикасна организација и користење на брзи библиотеки.
 • Апел за широка публика: Погоден за почетници со основно знаење за Python и напредни инженери.
 • Стручни креатори: Развиено од реномирани професионалци од OpenAI и DeepLearning.AI.

Овој курс е идеален за сите кои имаат за цел да го совладаат брзото инженерство, без разлика дали започнуваат или сакаат да напредуваат во областа, обезбедувајќи основни вештини за искористување на вештачката интелигенција во развојот на софтвер.

7. Воведен курс за брзо инженерство (LearnPrompting)

„Воведниот курс за брзо инженерство“ на LearnPrompting нуди идеална влезна точка во светот на брзото инженерство со вештачка интелигенција. Овој бесплатен курс е прилагоден и за почетници и за напредни ученици, обезбедувајќи сеопфатен преглед на концептите на вештачката интелигенција и сложените брзи инженерски техники. Познат по својата висококвалитетна содржина и ефективност, курсот е основен водич за комплексноста на генеративната вештачка интелигенција, клучна во современиот пејзаж на компјутерската наука.

Курсот е смислено структуриран, почнувајќи со вовед во системите за вештачка интелигенција и нивните апликации, пред да се навлезе во основите на брзото инженерство. Се осврнува на тоа како функционираат потсетниците за внесување во јазичните модели како ChatGPT. Модулите за длабинско учење дополнително ги истражуваат темите како што се невронските мрежи и техниките за машинско учење, правејќи сложени предмети достапни и разбирливи.

Исклучителна карактеристика на овој курс е неговиот практичен пристап, нудејќи им на студентите практично искуство со генеративни апликации за вештачка интелигенција од реалниот свет. Ова не само што го подобрува теоретското знаење, туку и ги опремува учениците со практични вештини применливи за брзи инженерски улоги или слични позиции кои вклучуваат модели на вештачка интелигенција.

Курсот опфаќа низа теми, вклучувајќи поттикнување, поттикнување улоги, поттикнување за неколку снимки, техники за комбинирање, формализирање на инструкции, основи на четботот, поставки за LLM и замки на LLM. Визуелните помагала и примерите го придружуваат секој концепт, обезбедувајќи привлечно и контекстуално искуство за учење.

Клучни карактеристики

 • Сеопфатно покривање: Од основни концепти за вештачка интелигенција до напредни брзи инженерски техники.
 • Достапно учење: Разложува сложени теми на лесно разбирливи модули.
 • Практично искуство: Рачна работа со апликации за вештачка интелигенција од реалниот свет.
 • Разновидни теми: длабинско истражување на различни аспекти на брзото инженерство.
 • Ангажирање на наставни методи: Употреба на визуелни помагала и примери за подобрување на разбирањето.
 • Слободен пристап: Да се ​​направи квалитетно образование за вештачка интелигенција достапно за секого.

Овој воведен курс од LearnPrompting е совршен за секој што сака да влезе во светот на брзото инженерство со вештачка интелигенција, нудејќи цврста основа и практични вештини кои се клучни за успех на ова поле.

8. Градење системи со ChatGPT API (DeepLearning.AI)

„Градење системи со ChatGPT API“ е специјализиран курс дизајниран да научи ефикасно градење системи со повеќе чекори користејќи големи јазични модели. Овој курс е идеален за ученици кои сакаат да ги автоматизираат сложените работни текови и да отклучат нови развојни способности. Подучено од Иса Фулфорд од OpenAI и Ендрју Нг од DeepLearning.AI, се надоврзува на нивното популарно „ChatGPT Prompt Engineering за програмери“ и дава увид во создавањето софистицирани системи кои динамично комуницираат со моделите со вештачка интелигенција.

Курсот е концизен, но сепак полн со практично знаење. Тој се фокусира на концептот за користење на повеќестепени поттикнувања за да се подели сложените задачи во линија на подзадачи, зголемувајќи ја ефикасноста и функционалноста на LLM. Клучните точки за учење вклучуваат:

 • Развивање на синџири на инструкции кои се надоврзуваат на завршувањето на претходните инструкции.
 • Создавање системи каде кодот на Пајтон е во интеракција и со завршувањето на вештачката интелигенција и со новите потсетници.
 • Изградба на четбот за услуги на клиентите користејќи ги сите техники опфатени во курсот.

Учениците, исто така, ќе се стекнат со вештини за класификација на корисничките прашања, оценување на барањата за безбедност и обработка на задачи за резонирање со синџир на мисли и повеќе чекори. И покрај тоа што е едночасовен курс, тој обезбедува сеопфатно разбирање на практичните апликации, вклучувајќи практични примери и вградени тетратки Jupyter за експериментирање со концептите што се предаваат.

Клучни карактеристики

 • Ефикасно градење на системот: Научете да конструирате системи со повеќе чекори користејќи LLM.
 • Практичен пристап на учење: Практични примери за лесно разбирање на концептите.
 • Експертско упатство: Подучени од индустриските експерти Иса Фулфорд и Ендру Нг.
 • Интерактивни алатки за учење: Вградени Jupyter тетратки за практично експериментирање.
 • Напредни техники: Фокусирајте се на повеќестепени потсетници и интеракции со кодови на Пајтон.
 • Апликации од реалниот свет: Вештини применливи за чет-ботови за услуги на клиентите и безбедносни проценки.

Овој курс е совршен за поединци кои имаат блискост со вештачката интелигенција и сакаат да ги подобрат своите вештини во градењето напредни системи управувани од ВИ. Без разлика дали сте го завршиле курсот „ChatGPT Prompt Engineering for Developers“ или штотуку почнувате, овој курс нуди вредни сознанија за практичните апликации на ChatGPT API.

9. Генеративна специјализација за основите на вештачката интелигенција (IBM)

„Генеративната специјализација за основите на вештачката интелигенција“ од IBM е сеопфатна програма дизајнирана да даде длабоко разбирање на основните концепти, модели, алатки и апликации на генеративната вештачка интелигенција. Оваа специјализација е идеална за секој што сака да го искористи потенцијалот на генеративната вештачка интелигенција за подобрување на нивното работно место, кариера и целокупниот живот. Погоден е за професионалци од сите области и не бара претходно техничко знаење или искуство во вештачка интелигенција.

Специјализацијата се состои од пет кратки курсеви со самостојно темпо, на кои им се потребни приближно 3-5 часа за да се завршат. Овие курсеви покриваат низа теми, вклучувајќи:

 1. Основни концепти и способности на генеративните модели на основа за вештачка интелигенција.
 2. Моќни брзи инженерски техники за пишување ефективни барања за посакуваните резултати со вештачка интелигенција.
 3. Основни блокови и модели на основа на генеративната вештачка интелигенција, како што се GPT, DALL-E и IBM Granite.
 4. Етички импликации и размислувања на генеративната вештачка интелигенција.
 5. Практични апликации на генеративна вештачка интелигенција за зајакнување на кариерата и продуктивноста.

Специјализацијата вклучува и практични лаборатории и проекти, овозможувајќи им на учениците да вежбаат со користење на популарни алатки и платформи како што се IBM watsonx.ai, OpenAI ChatGPT, Stable Diffusion и Hugging Face. Овие лаборатории обезбедуваат практично искуство со генерирање текст, слика и код, брзи инженерски алатки и модели на темели.

Клучни карактеристики

 • Сеопфатно разбирање: Добијте темелен увид во генеративните концепти, алатки и апликации за вештачка интелигенција.
 • Практично брзо инженерство: Научете да пишувате ефективни предупредувања за генеративни модели со вештачка интелигенција.
 • Етичка свест: Дискутирајте за ограничувањата и етичките размислувања на генеративната вештачка интелигенција.
 • Подобрување на кариерата: Препознајте го потенцијалот на генеративната вештачка интелигенција за подобрување на професионалните вештини и ефикасноста на работното место.
 • Рачно учење: Вклучете се во лаборатории и проекти користејќи популарни алатки и платформи за вештачка интелигенција.
 • Пристапност: Погоден за ученици без претходно искуство со вештачка интелигенција, од кои корист имаат професионалци од различни области.

Оваа специјализација е вреден ресурс за секој кој е страстен за отклучување на можностите на генеративната вештачка интелигенција и нивна примена во професионален контекст. Тој нуди практични знаења и вештини, што го прави идеален пат за учење за оние кои се нови во областа или сакаат да го подобрат нивното разбирање за генеративните технологии за вештачка интелигенција.

10. Генеративна вештачка интелигенција за сите (DeepLearning.AI)

„Генеративна вештачка интелигенција за секого“ од DeepLearning.AI, поучена од пионерот на вештачката интелигенција Ендрју Нг, нуди уникатен и достапен пристап за разбирање на генеративната вештачка интелигенција. Овој курс е прилагоден за оние кои бараат основно разбирање за тоа што е генеративна вештачка интелигенција, како функционира, неговиот потенцијал и неговите ограничувања. Тој е дизајниран да ги поттикне поединците и професионалците ефективно да вградат генеративна вештачка интелигенција во нивната работа.

Курсот е структуриран во три проникливи модули:

 1. Вовед во генеративна вештачка интелигенција: Овој модул ги воведува основите на генеративната вештачка интелигенција, вклучувајќи ги случаите за вообичаена употреба и технолошките способности.
 2. Генеративни проекти за вештачка интелигенција: Овде, учениците се вклучуваат во практични вежби, применувајќи генеративна вештачка интелигенција во практични сценарија и учат ефективно брзо инженерство.
 3. Генеративна вештачка интелигенција во бизнисот и општеството: Овој модул го истражува поширокото влијание на генеративната вештачка интелигенција врз бизнисите и општеството, истражувајќи ги нејзините можности и ризици.

Во текот на курсот, Andrew Ng ги води учениците низ нијансите на генеративната вештачка интелигенција, нудејќи увид во апликациите од реалниот свет и случаите за вообичаена употреба. Курсот го нагласува практичното искуство, со вежби дизајнирани да го применат знаењето во секојдневни работни ситуации и да истражуваат напредни употреби на вештачката интелигенција.

Клучни карактеристики

 • Основно разбирање: Научете ги основните работи на генеративната вештачка интелигенција, неговите функции и нејзините граници.
 • Практични проекти: Практични вежби за примена на генеративна вештачка интелигенција во различни контексти.
 • Експертско упатство: Упатство од познатиот експерт за вештачка интелигенција Ендрју Нг.
 • Бизнис и општествено влијание: Увид во импликациите на генеративната вештачка интелигенција за бизнисот и општеството.
 • Достапно за сите: Дизајниран да го направи знаењето за вештачката интелигенција достапно за секого, без оглед на претходното искуство.
 • Пристап за зајакнување: Ги опремува учениците да учествуваат активно во иднината напојувана со вештачка интелигенција.

Генеративната вештачка интелигенција за секого е идеален курс за секој кој сака да ја разбере и примени генеративната вештачка интелигенција во својата работа и живот. Тој нуди сеопфатна, но достапна влезна точка во светот на вештачката интелигенција, што го прави одличен избор за почетници и за оние кои сакаат да го прошират своето знаење во оваа област.

Навигација низ пејзажот со вештачка интелигенција преку брзо инженерство

Овие врвни курсеви за инженерство за вештачка интелигенција нудат сеопфатен водич за светот на вештачката интелигенција што се развива, опслужувајќи се за широк опсег на ученици од почетници до напредни практичари. Овие курсеви не само што ги опремуваат поединците со техничко знаење за брзо инженерство, туку и ги отвораат вратите за иновативни апликации во различни области. Како што вештачката интелигенција продолжува да го обликува нашиот дигитален пејзаж, совладувањето на брзото инженерство станува клучно, охрабрувајќи ги корисниците ефективно да комуницираат и да ги користат технологиите на вештачката интелигенција. Без разлика дали станува збор за напредување во кариерата, личен раст или академски определби, овие курсеви ги обезбедуваат основните вештини потребни за навигација и ексел во динамичната сфера на вештачката интелигенција.

Алекс Мекфарланд е новинар и писател за вештачка интелигенција кој ги истражува најновите случувања во вештачката интелигенција. Соработувал со бројни стартапи и публикации за вештачка интелигенција ширум светот.