никулец 10 најдобри алатки за вештачка интелигенција за образование (мај 2024) (2024) - Unite.AI
Поврзете се со нас

Најдоброто од

10 најдобри алатки за ВИ за образование (мај 2024)

Ажурирани on

Unite.AI е посветена на ригорозни уредувачки стандарди. Може да добиеме компензација кога ќе кликнете на линковите до производите што ги прегледуваме. Ве молиме погледнете го нашиот придружно откривање.

Образовни алатки за вештачка интелигенција

Поголемиот дел од разговорот околу алатките за вештачка интелигенција (ВИ) често е насочен кон бизнисот, но има огромен потенцијал за вештачката интелигенција драстично да ги подобри нашите образовни системи. Тоа е една од најефективните алатки што наставниците може да ги имаат на располагање и честопати ги ослободува од административните оптоварувања. Овие технологии нема да ги заменат наставниците, туку ќе им овозможат да потрошат повеќе време на образованието на учениците.

ВИ рапидно расте во образовниот сектор и станува глобален пазар од повеќе милијарди долари. Овој брз раст се должи на неговата способност да трансформира многу аспекти од процесите на настава и учење. Вештачката интелигенција може да создаде извонредни виртуелни средини за учење, да произведе „паметна содржина“, да ги олесни јазичните бариери, да ги пополни празнините помеѓу учењето и наставата, да создаде специјализирани планови за секој ученик и многу повеќе. 

Многу иновативни компании создаваат алатки за вештачка интелигенција за да ги постигнат овие резултати. Ајде да ги погледнеме 10-те најдобри алатки за ВИ за образование: 

1. Се разбира херој

Производно место 45-ти - октомври 2023 година

Course Hero се појави како лидер во пејзажот на образовната технологија, првенствено преку неговата иновативна употреба на вештачка интелигенција за подобрување на академското учење и ефикасност. Основана во 2006 година, платформата обезбедува помош за домашни задачи напојувана со вештачка интелигенција која драматично го забрзува процесот на наоѓање инстант одговори и детални објаснувања за широк спектар на студиски материјали. Оваа услуга поддржува различни типови документи, вклучувајќи прашања со повеќекратен избор, пополнување на празно и отворени прашања и е способна да дава резултати за дури 30 секунди.

Централно место во понудите на Course Hero е помошникот за курсеви за вештачка интелигенција, кој ја користи обемната библиотека на Course Hero за да ги курира и презентира најрелевантните информации директно во документите на студентите. Оваа функција не само што обезбедува инстант одговори на предизвикувачки прашања напојувани со вештачка интелигенција, туку и го олеснува подлабокото разбирање преку истакнување и дефинирање на клучните концепти во рамките на студискиот материјал. Дополнително, платформата се совпаѓа со практични проблеми и сродни материјали за да се обезбеди сеопфатно владеење на темата.

Интеграцијата на вештачката интелигенција е надополнета со пристапот на Course Hero до проверени стручни тутори, со што се подобрува способноста на платформата да нуди персонализирана поддршка 24/7. Овие тутори, дел од глобалната мрежа од преку 2,600 експерти по предметот, поминуваат низ темелен процес на проверка за да се осигураат дека можат да дадат прецизни и сеопфатни одговори.

Решенијата управувани од вештачката интелигенција на Course Hero претставуваат значителен скок напред во начинот на персонализирање и испорачување на образовните содржини, што го прави вреден ресурс за студентите кои сакаат да го збогатат своето учење со најновата технологија за вештачка интелигенција.

 • Помош за домашни задачи напојуван со вештачка интелигенција за моментални одговори и објаснувања.
 • Асистентот за вештачка интелигенција курира релевантни информации за студискиот материјал.
 • Брзи решенија и истакнување концепт преку вештачка интелигенција.
 • 24/7 експертска поддршка од тутор за персонализирана помош.
 • Глобална мрежа на проверени експерти за предметот.

2. Градескоп

Што е Gradescope?

Алатката Gradescope AI им овозможува на учениците да се оценуваат меѓусебно додека даваат повратни информации, кои честопати се задачи одземаат многу време без технологијата за вештачка интелигенција. Gradescope се потпира на комбинација на машинско учење (ML) и AI за да го олесни оценувањето, што заштедува време и енергија. 

Со аутсорсинг на овие задачи, наставниците можат да се фокусираат на поважните. Gradescope може да го користи наставникот за оценување на хартиени испити и онлајн домашни задачи, како и за подготовка на проекти на едно место. 

Еве некои од главните карактеристики на Gradescope: 

 • Групирање прашања со помош на вештачка интелигенција и рачно 
 • Продолжување на времето специфични за ученикот
 • Оценување со помош на вештачка интелигенција
 • Зголемена ефикасност и правичност

3. Добиено

Fetchy - Алатки за предавање јазични уметности и повеќе!

Fetchy е генеративна платформа напојувана со вештачка интелигенција дизајнирана специјално за едукатори. Тоа им овозможува на воспитувачите да го ослободат својот целосен наставен потенцијал. Тие имаат за цел да го постигнат ова со поедноставување и рационализирање на огромен број задачи со кои се соочуваат едукаторите, вклучително и создавање интересни лекции, генерирање билтени, изработка на професионални е-пошта и многу повеќе. Со искористување на моќта на вештачката интелигенција, Fetchy им дава овластување на едукаторите да ги подобрат своите методи на настава, да го оптимизираат управувањето со времето и да донесуваат сигурни и информирани одлуки.

Fetchy е специјализиран за прилагодување на генерираниот јазик за да ги задоволи барањата на воспитувачите. Со тоа што не мора да формулира комплицирани упатства, Fetchy е лесно корисен за воспитувачите. Кога ги користат решенијата создадени по мерка на Fetchy, едукаторите може да очекуваат релевантни резултати прилагодени на нивните специфични образовни барања.

 • Создадете планови за часови
 • Погледнете ја историјата од повеќе леќи/гледни точки
 • Најдете математички или научни експерименти

4. MathGPTPro

Пробајте го #MathGPTPro бесплатно без потреба од кредитна картичка! Проверете не на info.mathgptpro.com

MathGPTPro е тутор по математика управуван со вештачка интелигенција, кој им овозможува на корисниците да поставуваат математички проблеми преку фотографии или текст за инстант решенија. Лансиран во 2023 година, тој брзо стана вирален во 100+ земји, истакнувајќи се со стапка на точност од 90% на математичките проблеми на АП, надминувајќи ги 60-те на ChatGPT.

Со цел да го демократизира образованието, MathGPTPro обезбедува достапни, интерактивни и персонализирани алатки за учење. Платформата го нагласува надминувањето на образовните бариери и поттикнувањето на инклузивно учење во реално време.

Клучните карактеристики вклучуваат:

 • Нуди 90% точност во решавањето математички проблеми, надминувајќи ги стандардните LLM
 • Интерактивно туторство
 • Прилагодено учење за персонализирано образование

5. Препознавање на говорот на змејот на Nuance

Подобрување на животот на учениците со софтверот за препознавање говор Nuance Dragon

Сместено во Бурлингтон, Масачусетс, Nuance обезбедува софтвер за препознавање говор што може да го користат и студентите и факултетот. Производот на компанијата Dragon Speech Recognition може да транскрибира до 160 зборови во минута, помагајќи им на студентите на кои им е тешко да пишуваат или пишуваат. Алатката поддржува и вербални команди за навигација низ документите, што е од суштинско значење за учениците со барања за пристапност. 

Dragon нуди многу повеќе функции, вклучително и способност да се диктираат планови за часови, наставни планови, работни листови, списоци за читање и повеќе со три пати побрзо темпо од пишувањето. Тоа го прави додека постигнува 99% точност. 

Еве некои од главните карактеристики на Nuance's Dragon: 

 • Карактеристики за пристапност кои поддржуваат вербални команди
 • Глас за оценување на работата на учениците
 • Диктирајте ја работата на час со 99% точност 

6. Cognii

Cognii - EdTech Innovation - AI за образование

Cognii е уште една компанија со седиште во Бостон која развива производи базирани на вештачка интелигенција за К-12 и високообразовните институции. Тоа е исто така распоредено во корпоративни средини за обука. 

Една од главните алатки за вештачка интелигенција на Cognii е нејзиниот виртуелен асистент за учење, кој се потпира на технологија за разговор за да им помогне на учениците да формираат одговори со отворен формат и да ги подобрат вештините за критичко размислување. Покрај ова, виртуелниот асистент, исто така, обезбедува туторство еден-на-еден и повратни информации во реално време приспособени за секој студент. 

 • Им помага на учениците да формираат отворени одговори
 • Обезбедува туторство еден-на-еден
 • Адаптивна персонализација за секој ученик.

7. Century Tech

Како функционира CENTURY

Компанијата со седиште во Лондон Century Tech нуди платформа за вештачка интелигенција која користи когнитивна невронаука и аналитика на податоци за да изгради персонализирани планови за учење за студентите. За возврат, овие персонализирани планови ја намалуваат работата за инструкторите, ослободувајќи ги да се фокусираат на други области. 

Платформата за вештачка интелигенција, исто така, го следи напредокот на учениците и истовремено укажува на празнините во знаењето во учењето. Потоа дава препораки за лични студии и повратни информации за секој корисник. Што се однесува до наставниците, Century им помага да пристапат до нови ресурси кои го намалуваат времето потребно за монотони задачи како планирање и оценување. 

Еве некои од главните карактеристики на Century:

 • Го забрзува учењето и го подобрува ангажманот на учениците
 • Го намалува обемот на работа на наставниците
 • Активни сознанија за податоци

8. Платформи на Carnegie Learning

Carnegie Learning: Inside MATHia, најдобрата платформа за учење математика во светот

Carnegie Learning, иновативна технологија за образование и давател на решенија за наставни програми, се потпира на вештачката интелигенција и машинското учење во своите платформи за учење за средношколци и студенти на ниво на колеџ. Овие платформи нудат многу уникатни решенија за областите математика, писменост или светски јазици. 

Давателот има освоено повеќе образовни награди, вклучително и „Најдобра апликација за вештачка интелигенција/машинско учење“ во Tech Edvocate наградите. Еден од неговите производи, софтверот MATHia, беше создаден од истражувачи од Универзитетот Карнеги Мелон. Исто така, нуди Fast ForWord, кој е софтвер за читање и јазик кој им помага на учениците да развијат когнитивни вештини. 

Еве некои од главните карактеристики на платформите на Carnegie Learning: 

 • Имитира човечки тутори
 • Персонализирано искуство за учење еден-на-еден за секој ученик
 • Активни податоци за управување со студенти 

9. Ајви Четбот

Ivy е збир на алатки за вештачка интелигенција за четботи кои се специјално дизајнирани за универзитети и колеџи. Тие помагаат во многу делови од универзитетскиот процес, како што се формулари за апликација, упис, трошоци за школарина, рокови и многу повеќе. Друга уникатна карактеристика на Ајви е неговата способност да планира кампањи за регрутирање преку собрани податоци. 

Алатката за вештачка интелигенција може да ги обезбеди многу потребните информации за студентите, како што се важни детали за заеми, стипендии, грантови, плаќања за школарина и многу повеќе. Може да се примени низ одделенијата благодарение на неговата способност да развива специјализирани чет-ботови за секој од нив. 

Еве некои од главните карактеристики на Ајви: 

 • Разговор во живо и поттикнување СМС
 • Интеграции за Facebook, ERP, CRM и SIS
 • Станете попаметни со текот на времето преку интеракција со корисниците

10. Knowji

Друга една од врвните образовни алатки за вештачка интелигенција на пазарот е Knowji, која е аудио-визуелна апликација за вокабулар што ги користи тековните образовни истражувања. Knowji е дизајниран за ученици кои учат јазици и користи различни методи и концепти за да им помогне на учениците да учат побрзо. 

Алатката за образование за вештачка интелигенција го следи напредокот на секој збор и може да предвиди кога корисниците најверојатно ќе заборават. Тој ги постигнува овие способности со користење на алгоритам за повторување на растојание, кој им овозможува на учениците да учат подобро со текот на времето. 

Еве некои од главните карактеристики на Knowji: 

 • Заедничко основно порамнување 
 • Повеќе начини на учење
 • Приспособливи и прилагодливи
 • Слики и пример реченици

Алекс Мекфарланд е новинар и писател за вештачка интелигенција кој ги истражува најновите случувања во вештачката интелигенција. Соработувал со бројни стартапи и публикации за вештачка интелигенција ширум светот.