никулец Нашата повелба - Unite.AI
Поврзете се со нас

Нашата повелба

Unite.АИ Повелба

Сакаме да ги прикажеме и заканите и придобивките што технологијата на вештачката интелигенција може да ги има врз човештвото.

Закани за човештвото

  1. Да се ​​извади на виделина секоја злоупотреба на надзор од страна на Владата.
  2. За да се осигура дека компјутерската пристрасност е пријавена.
  3. Да пријавите за злоупотреба на приватноста и анонимноста на корисниците.
  4. За да се спречи вештачката општа интелигенција (AGI) да стане егзистенцијална закана.

Придобивки за човештвото

  1. Да се ​​промовира како вештачката интелигенција може да ја револуционизира здравствената заштита.
  2. Да нагласиме како вештачката интелигенција може да ја подобри нашата колективна интелигенција.
  3. Да известуваме за тоа како вештачката интелигенција се бори против климатските промени, сиромаштијата, пандемиите и другите егзистенцијални закани.
  4. Да се ​​создаде вештачка општа интелигенција (AGI) која може да помогне да се спаси човештвото.