никулец 5 „Најдобри“ курсеви и сертификати за RPA (мај 2024)
Поврзете се со нас

Сертификати

5 „Најдобри“ курсеви и сертификати за RPA (мај 2024)

Ажурирани on

Unite.AI е посветена на ригорозни уредувачки стандарди. Може да добиеме компензација кога ќе кликнете на линковите до производите што ги прегледуваме. Ве молиме погледнете го нашиот придружно откривање.

Како што се зголемува употребата на роботиката и автоматизацијата во многу индустрии, така се зголемува и важноста на автоматизацијата на роботските процеси (RPA). Технологијата во подем, RPA им овозможува на ИТ професионалците да конфигурираат компјутерски софтвер или роботи, кои потоа може да се користат за да се насочат деловните процеси.

Како што усвојувањето на RPA станува се поочигледно во компаниите, ефикасноста со алатките на RPA ќе станува се повеќе барана. Ова е особено точно кај развивачите на деловна интелигенција, деловни аналитичари и архитекти за податоци или решенија.

Еве еден поглед на најдобрите 5 RPA сертификати кои се достапни во моментов:

1. Спроведување на RPA со специјализација за когнитивна автоматизација и аналитика (Coursera)

Ова е специјализирана програма со четири курсеви наменета да ве запознае со RPA. Ќе стекнете фундаментално разбирање за животниот циклус на RPA, сè, од дизајн до распоредување на бот, и ќе научите како да го имплементирате RPA со когнитивна автоматизација и аналитика.

Програмата е наменета и за искусни и почетници корисници и развивачи на RPA, а особено е корисна за поединци кои сакаат да започнат кариера во автоматизација. 

Секој курс во програмата опфаќа различни проекти кои вклучуваат идентификување на деловни процеси за автоматизација и градење софтверски ботови. Ќе развиете вештини околу автоматизација на роботски процеси, когнитивна интелигенција и RPA аналитика.

Еве еден поглед на некои од главните аспекти на овој курс: 

 • Ниво на почетници
 • Вештини во RPA, когнитивна интелигенција и RPA аналитика 
 • Распоредување и закажување на извршување на бот
 • Дизајнирање на план за автоматизација
 • Автоматизација Насекаде за создавање RPA-ботови
 • Флексибилен распоред
 • Времетраење: 4 месеци, 2 часа/недела

2. Обука за автоматизација на роботски процеси користејќи UiPath (Edureka)

Оваа интерактивна онлајн RPA сертификација беше развиена од индустриски експерти. Таа е насочена кон подготовка на поединци за напреден испит за сертификација на RPA за развивачи на UiPath, кој помага во спроведувањето на иницијативите на RPA во вашата компанија. 

Курсот ги опфаќа клучните концепти и ви помага да развиете решение за RPA, како и да извршите автоматизација на слики и текст. 

Еве еден поглед на некои од главните аспекти на овој курс: 

 • Случаи за употреба во реалниот живот во индустријата
 • Раце на искуство
 • Теми како Појавување на RPA, Еволуција на RPA, Иднина на RPA, Разликување на RPA од автоматизација, Области на примена на RPA, Методологија за развој на RPA и многу повеќе.

Код за попуст до 35% попуст: EDUUNITAI 

3. RPA користи автоматизација насекаде (Едурека)

Обезбедена и од Edureka, која е акредитиран партнер за обука на Automation Anywhere, оваа програма ви помага да станете експерт со платформата Automation Anywhere Enterprise. Овој курс е специјално дизајниран за да ве подготви за испитот за професионален сертификација за сертификација за автоматизација насекаде.

Курсот ви помага да креирате и надгледувате интелигентни виртуелни ботови додека исто така развивате вештини за автоматизација на веб, управување со податоци користејќи команди, дефинирање на сопствени улоги и поставување привилегии, справување со исклучоци и вршење автоматизација на текст и слика. 

Еве еден поглед на некои од главните аспекти на овој курс: 

 • Студии на случај во реалниот живот
 • Теми како што е РПА?, Митови за РПА, Еволуција на РПА, Методологија за развој на РПА, Улоги и одговорности на работните места на РПА, Предности на РПА, Список на алатки на РПА и многу повеќе. 
 • Научете како да ги автоматизирате процесите како што се обработка на хипотеки, внесување нарачки во телеком и усогласување со банкомат.

Код за попуст до 35% попуст: EDUUNITAI 

4. Изработка на случај за автоматизација на роботски процеси (Coursera)

Овој курс е наменет за сметководствени и финансиски професионалци кои имаат основна писменост за RPA. Ќе научите како да ги идентификувате потенцијалните употреби и придобивки за RPA, како и како да ги процените барањата, да дефинирате доказ за вредност и да ја измерите и потврдите рентабилноста за автоматизација.

Еве еден поглед на некои од главните аспекти на овој курс:

 • Реален свет, релевантен случај за употреба
 • Теми како Изработка на случај за автоматизација на роботски процеси и градење деловен случај на RPA
 • Добро за почетници
 • Флексибилни
 • Времетраење: 5 часа

5. Животен циклус на RPA: Вовед, откривање и дизајн

Ова е првиот курс на Специјализацијата за спроведување на RPA со когнитивни решенија и аналитика. Тоа е вовед во RPA и ќе научите како да го комбинирате со когнитивни решенија и аналитика за да ја дигитализирате вашата работна сила. 

Курсот конкретно ги опфаќа првите две фази од животниот циклус на имплементација на RPA, кои се Дизајн и Откривање. Во првиот, ги идентификувате деловните процеси кои се соодветни и корисни за автоматизација. Во второто развиваш план за проект на РПА.

Еве еден поглед на некои од главните аспекти на овој курс:

 • Опис на концептот и водена практика
 • Фази на дизајн и откривање на животниот циклус на имплементација на RPA
 • Автоматизација Anywhere's RPA архитектура
 • Шаблон за проценка на процесот
 • Анализирање на техничките и финансиските можности
 • Времетраење: 5 часа

Алекс Мекфарланд е новинар и писател за вештачка интелигенција кој ги истражува најновите случувања во вештачката интелигенција. Соработувал со бројни стартапи и публикации за вештачка интелигенција ширум светот.