никулец 10 „најдобри“ ботови за тргување со крипто со вештачка интелигенција (мај 2024 година) - Unite.AI
Поврзете се со нас

Најдоброто од

10 „Најдобри“ ботови за тргување со крипто вештачка интелигенција (мај 2024 година)

Ажурирани on

Unite.AI е посветена на ригорозни уредувачки стандарди. Може да добиеме компензација кога ќе кликнете на линковите до производите што ги прегледуваме. Ве молиме погледнете го нашиот придружно откривање.

AI Crypto Bots

Две од клучните моќи дадени од вештачката интелигенција (АИ) се автоматизацијата и увидите, кои играат клучна улога во тргувањето со криптовалути со вештачка интелигенција. Трговските ботови сега ги користат крипто-инвеститорите за да го автоматизираат купувањето и продавањето на позициите врз основа на клучни технички показатели, исто како што тоа го прават со редовно тргување со акции со вештачка интелигенција

Постојат неколку клучни предизвици за тргување со крипто. Како прво, пазарите се отворени 24/7, што го прави неопходно трговците постојано да ги следат графиконите ако не сакаат да пропуштат трговија. Ова е една од клучните причини зошто ботови за трговија со крипто вештачка интелигенција станаа популарни со текот на годините. 

Ботови за тргување со вештачка интелигенција постигнуваат повисоко ниво на перформанси и не бараат од корисникот да поминува многу време за проучување на различни стратегии и параметри. И тие се одлична опција за оние кои сакаат да влезат во трговија со крипто, бидејќи им овозможуваат на непрофесионалните трговци да користат профитабилни стратегии. 

Поради нивната популарност, на пазарот има пораст на ботови за трговија со крипто со вештачка интелигенција. 

Еве еден поглед на некои од најдобрите ботови за тргување со крипто вештачка интелигенција: 

1. 3Commas

Вовед со ботови за тргување со запирки

3Commas е крипто-инвестициска платформа која нуди рачни и автоматизирани стратегии за тргување. Напредните алатки за тргување им овозможуваат на корисниците да управуваат со нивните средства на 16 главни крипто-размени од еден интерфејс. Најдобро од сè, 3Commas им помага на трговците да профитираат нудејќи им стратегии за тргување кои се погодни за мечки, бик и странични пазари.

Автоматски ботови за тргување:

 • Претходно поставените ботови им овозможуваат на почетниците да ги користат истите позиции како искусни трговци
 • Паметните терминали за тргување им овозможуваат на трговците однапред да поставуваат занаети
 • Ботови DCA, Grid и Futures извршуваат стратегии за тргување на размер, работејќи под речиси секоја непредвидена ситуација
 • Користете DCA Short ботови за да позајмувате и продавате токени по тековната цена и да ги купите назад по пониска цена
 • Користете DCA Long ботови за да купите природни падови и да ги продадете шила бидејќи цената расте со текот на времето, постигнувајќи подобра просечна влезна цена за вашите позиции
 • Користете ги грид ботови за да соберете поевтини токени кога ќе ги достигнат нивоата на поддршка и да ги продавате кога се блиску до нивоата на отпор
 • SmartTrade и Terminal ви овозможуваат да ги поставите вашите занаети напредно врз основа на предизвикувачите што ќе ги наведете.
 • Интегрирајте сигнали во вашиот бот и автоматски копирајте ги занаетите на професионалните трговци.

2. Пионекс

Пионекс, водечката светска размена на криптовалути со БЕСПЛАТНИ тргувачки ботови за тргување со вашиот биткоин.

Pionex е платформа за тргување која им овозможува на корисниците да користат повеќе видови ботови. Некои од овие ботови вклучуваат:

Мрежа за тргување Бот – Ова ви овозможува да тргувате со крипто во одреден опсег со помош на интегрираните ботови за автоматско тргување, кои ви помагаат автоматски да купувате ниска продажба високо 24/7. Сè што треба да направите е да го наведете опсегот на тргување.

DCA (просечен трошок за долар) Бот – Ова е познато и како Martingale Bot, тој е развиен и дизајниран со традиционалната основна идеја на стратегијата martingale, која е стратегија на скалило-купување, продавање одеднаш. И ќе користи повеќе средства за купување за секое потопување за значително да ги намали просечните трошоци за задржување.

Ребалансирање Бот – Ако сте оптимисти за повеќе монети во исто време и сте спремни да држите монети долго време за да стекнете благодарност на вредноста, можете да изберете да го користите ботот за ребалансирање.

Други карактеристики вклучуваат:

 • Pionex обезбедува 16 бесплатни ботови за тргување и овозможува до 100x потпора.
 • Провизијата за тргување е ниска во споредба со повеќето големи берзи. Провизијата за тргување е 0.05% за производителот и земачот.
 • Поврзете која било стратегија TradingView со Pionex Signal Bot.
 • Интегрирајте го ChatGPT во PionexGPT и помогнете им на инвеститорите на мало да ги програмираат своите стратегии без искуство со кодирање.

Најдобриот дел за Pionex е дека не треба да користите API за да се поврзете со размена на трета страна, целото тргување се врши во рамките на платформата. Исто така, постојат многу други видови на ботови од кои можете да изберете.

3. Алтради

Altrady Multi Exchange, Smart Trading и Bots Intro

Тргувајте со 17+ крипто-размени (вклучувајќи Binance, Kucoin, итн) од еден терминал. Понатаму, добивате пристап до напредните функции недостапни на централите.

Изберете од a опсег на ботови:

 • GRID бот со заостанувачки нагоре и надолу
 • Сигнал бот точка и фјучерси
 • Веб-куки за приказ на тргување

Поставување до Земете цели за профит со заостанување за последната цел за да добиете најмногу профит од вашите позиции.

Напредно Поставки за стопирање на загуба се исто така во понуда.

 • Изберете помеѓу пазарен и ограничен редослед и поставете „Стоп за губење на ладење“. Додајте заштита за да го поместите Stop Loss нагоре со цената.
 • Автоматски поставете ја големината на вашата позиција врз основа на посакуваниот процент на ризик и видете го соодносот ризик/награда на вашата позиција директно во формуларот.

Пресметката на големината заснована на ризик на Altrady може автоматски да ја постави големината на вашата позиција врз основа на саканиот процент на ризик.

Најдобриот дел е што алатките за автоматизација можат да помогнат да се зголеми вашата профитабилност со рационализирање на процесот на тргување и елиминирање на човечката грешка. Со функции како што се паметно тргување и напредни ботови за тргување, можете да правите повеќе занаети за помалку време и со поголема точност.

4. Октобот

Smart DCA со OctoBot

Лансиран во 2018 година со над 20,000 корисници, Octobot нуди автоматизирани стратегии за тргување за крипто инвеститорите. Платформата им овозможува на корисниците да развијат и тренираат сопствена вештачка интелигенција со скриптата Octobot.

Некои од постоечките ботови што можете да ги користите:

Smart DCA - Octobot, исто така, нуди низа ботови за тргување, вклучително и паметен бот DCA (Просек на трошоци за долар), добро позната инвестициска стратегија каде што купувате на редовна основа со цел да профитирате од дневните падови на цените. Тоа им овозможува на инвеститорите да ги намалат нивните вкупни трошоци за купување.

Прилагодени ботови – Се разбира, моќните корисници ќе сакаат да креираат свои прилагодени ботови и скриптата Octobot ја овозможува оваа функционалност.

ChatGPT Бот –  Платформата исто така нуди можност да се искористи интелигенцијата на ChatGPT за тргување.

 • Автоматски тргувајте само врз основа на предвидувањата на ChatGPT
 • Тргувајте комбинирајќи ги предвидувањата на ChatGPT со други оценувачи
 • Добијте го погледот на ChatGPT на пазарот во секое време од веб-интерфејсот и статусот на пазарот и добивајте известување за секоја промена

5. Арбитражен скенер

ArbitrageScanner.io им овозможува на трговците да профитираат од разликите во цените низ размената без потреба од претходно држење на токени. Добивајте 24/7 известувања за разликата во цената на крипто-размена

Тргувањето со арбитража, како што е познато оваа стратегија, се врти околу директен концепт: купување монета на една берза каде нејзината цена е пониска и навремено пренесување на друга берза каде што добива повисока стапка. По нејзиното пристигнување на втората берза, трговците можат да ја продадат монетата, обезбедувајќи профит што произлегува од несовпаѓањето на цената. Овој пристап ја користи неефикасноста на пазарот, обезбедувајќи им можности на трговците да остваруваат добивки без значителен ризик.

ArbitrageScanner ја осигурува безбедноста на средствата на корисниците. Тоа не е во интеракција со нивните пари, ниту се поврзува со размена на салда преку API. Дополнително, од корисниците не се бара да ги поврзат своите паричници. Алатката функционира рачно и работи безбедно во облакот. Предноста на ова е што корисниците не треба да се грижат дали нивната сметка ќе биде хакирана или дека платформата ќе им ги киднапира средствата.

Еве некои од главните придобивки на ArbitrageScanner: 

 • Поддржува над 75 DEX и CEX (меѓународни, локални во секоја земја)
 • Рачен бот без барање за API, така што целиот ваш капитал е безбеден
 • Бесплатна обука и десетици работни случаи вклучени кога ќе го купите ботот 
 • Пристап до затворена заедница каде што членовите споделуваат увиди на пазарот
 • Личен ментор кога плаќате за Експертскиот план, кој ќе го прилагоди ботот на клуч и ќе одговори на сите ваши прашања.

6. Крил

Крил објасни за 1 минута

Kryll е софтвер за автоматизација и бот за крипто тргување напојуван со вештачка интелигенција, дизајниран да им помогне на дневните трговци да го насочат управувањето со нивното крипто тргување. Еден од најдобрите аспекти на оваа платформа е создавачот на крипто, кој им помага на почетниците да креираат скрипти без потреба од претходно знаење за кодирање. Со системот за влечење и спуштање, корисниците можат да ги поврзат веќе постоечките функции во специјализирани ботови. 

Kryll го нуди и Marketplace, каде искусни трговци и други поединци ги споделуваат своите стратегии за плаќање. Оваа функција е корисна за почетници или за сите кои немаат искуство во трговија со крипто. 

Платформата нуди и други врвни функции како што е нејзиниот трговски терминал, кој ви овозможува да поставите стоп-загуби и повеќекратни профити за преземање, и нејзиниот уредник за стратегија, каде што можете да креирате автоматизиран алгоритам за тргување со интерфејс за влечење и спуштање.

Еве некои од главните придобивки на Kryll: 

 • Рационализирајте го тргувањето со крипто
 • Крипто Градител
 • Пазар
 • Трговски терминал 

7. КриптоХопер

Добредојдовте во Cryptohopper

Следен како еден од најдобрите ботови за тргување со вештачка интелигенција е Cryptohopper, кој е бот за крипто тргување со вештачка интелигенција кој ви помага да заштедите време со автоматизирање на вашето тргување. Повеќенаменската платформа ги комбинира функциите на центарот, услугата за копирање, социјалното тргување и услугата за управување со инвестициско портфолио за да понуди широк опсег на услуги. 

Терминалот тргува со врвни криптовалути како Bitcoin, Ethereum и Litecoin. Севкупно, тој е компатибилен со до 75 криптовалути и девет големи размени, како што се Binance, Coinbase Pro, Kraken, Bitfinex, Cryptopia, Huobi и Poloneix. Една од најголемите карактеристики на CryptoHopper е тоа што овозможува бесплатни ботови за тргување, што ви овозможува да креирате и тестирате свои ботови. 

Полуавтоматизираниот бот за тргување на платформата им овозможува на трговците да се ослободат од човечките тенденции и емоции, што го подобрува процесот на тргување. Наместо тоа, се потпира на техничко-базирани алгоритми за тргување и програмирани пристапи за тргување. 

CryptoHopper обезбедува широк опсег на алатки за тргување кои имаат карактеристики како што се тестирање на бот, шаблони што може да се зачуваат, заостанувања и приспособливи индикатори. Платформата е веб-базирано решение кое има интуитивен и лесен за користење интерфејс. Можете да го конфигурирате ботот за тргување автоматски да тргува 24/7, како и да користите алгоритамско и социјално тргување. 

Платформата нуди и одлична поддршка за клиентите, со тим за поддршка кој може да помогне со какви било проблеми што може да се појават. Добрата поддршка на клиентите е еден од најважните аспекти на кој било бот за трговија со крипто. 

Еве некои од главните придобивки на CryptoHopper: 

 • Широк опсег на алатки
 • Интуитивен интерфејс
 • Компатибилност со голема размена/крипто
 • поддршка на корисниците на

8. Битсгап

Како да започнете автоматизиран бот за тргување со крипто? [Упатство за Bitsgap]

Друга одлична опција за бот за тргување со крипто вештачка интелигенција е Bitsgap, кој нуди ботови за крипто тргување, алгоритамски нарачки, управување со портфолио и бесплатен демо-режим на едно место. Една од најпродаваните точки на Bitsgap е тоа што овозможува поврзување на сите ваши размени на едно место. Ова има многу големи придобивки, како што ви овозможува лесно извршување на стратегии и распоредување напредни ботови истовремено низ платформи. 

Со спојување на сè на едно место, можете да споредувате стапки од различни пазари на дигитални валути, да тргувате и да се префрлате помеѓу размена, да ги следите вашите инвестиции и да тестирате стратегии преку демо сметка. 

Bitsgap е интегриран со 30 различни размени, вклучувајќи ги и врвните како Binance, Kraken и Bitfinex. Згора на тоа, нуди пристап до над 10,000 парови за тргување со криптовалути и разни технички индикатори за да помогне во воспоставувањето на вашите стратегии. Интуитивниот интерфејс овозможува автоматско тргување и за почетници и за професионалци. 

Една од уникатните карактеристики на ботот за тргување Bitsgap е тоа што гарантира дека вашите инвестиции се распределуваат пропорционално во избраниот опсег, што ви овозможува да остварувате мали, чести профити на секој потег на пазарот. Нарачките се извршуваат и се прават нови нарачки кога цената ќе го достигне саканиот опсег. 

Еве некои од главните придобивки на Bitsgap: 

 • Демо сметка на Bitsgap
 • Интеграција со 30 различни размени
 • 10,000+ парови за тргување со криптовалути
 • Пропорционална распределба на инвестициите

9. ТрговијаСанта

Објаснување на TradeSanta

Уште една одлична платформа за тргување со крипто вештачка интелигенција е TradeSanta, која е софтвер и бот за тргување со криптовалути што им помага на корисниците да се движат на крипто-пазарот и да ги искористат флуктуациите во вредноста. 

Како и другите врвни платформи, TradeSanta ви овозможува да тргувате 24/7, а поставувањето е брзо и лесно. Сè што треба да направите е да креирате сметка, да ги изберете вашите трговски парови и да го поставите ботот за тргување за неколку минути. 

TradeSanta е особено корисен за почетници и обични трговци. Не бара никакви комплицирани активности за да успее со механиката на ботот. Ботови се потпираат и на долги и на кратки стратегии и се водени од сложени алгоритми. 

Една од другите предности на TradeSanta е тоа што нема големи ограничувања на обемот на тргување, што значи дека можете да купувате и продавате големи количини крипто без големи скокови или падови на цените. 

Еве некои од главните придобивки на TradeSanta: 

 • Трговија 24/7
 • Брзо и лесно поставување
 • Корисно за почетници/случајни трговци
 • Нема тешки ограничувања на јачината на звукот 

10. CryptoHero

Како да го креирате вашиот прв бот за тргување со крипто на CryptoHero

Крипто бот со повеќе платформи, напојуван со вештачка интелигенција, CryptoHero е создаден од искусни менаџери на фондови кои со децении се занимаваат со тргување со крипто и други пазари. Платформата нуди пристап до стотици криптовалути, кои продолжуваат да се прошируваат додека соработува со повеќе компании и е интегрирана со врвни крипто-размени како Binance и Kraken. 

Започнувате со поставување на вашите параметри за тргување, а штом ќе завршите, ботови оптимизирани со вештачка интелигенција извршуваат симулации и обезбедуваат информации за најдобрите можности на пазарот. Ви овозможува да поставите услови за влез и излез, како и различни типови на индикатори за да ги проверувате трендовите и да бидете во тек. 

Една од другите врвни карактеристики понудени од платформата е backtesting, каде што можете да тестирате стратегија за тргување за која не сте 100% сигурни. Ќе ја користи вашата стратегија во различни пазарни услови за да ги подобри вашите одлуки. 

Еве некои од главните придобивки на CryptoHero: 

 • Создаден од искусни менаџери на фондови
 • Стотици криптовалути
 • Услови за влез и излез
 • Забавување 

Алекс Мекфарланд е новинар и писател за вештачка интелигенција кој ги истражува најновите случувања во вештачката интелигенција. Соработувал со бројни стартапи и публикации за вештачка интелигенција ширум светот.