никулец 10 најдобри екстензии за AI Chrome (мај 2024)
Поврзете се со нас

Најдоброто од

10 најдобри екстензии за AI Chrome (мај 2024)

mm
Ажурирани on

Unite.AI е посветена на ригорозни уредувачки стандарди. Може да добиеме компензација кога ќе кликнете на линковите до производите што ги прегледуваме. Ве молиме погледнете го нашиот придружно откривање.

Наставката на Chrome е мал софтверски модул или додаток дизајниран да ја подобри функционалноста и корисничкото искуство на веб-прелистувачот Google Chrome. Ги прикажуваме најдобрите екстензии за AI Chrome кои се дизајнирани да ја подобрат ефикасноста, да ги автоматизираат повторливите задачи, да ги насочат работните текови и да обезбедат интелигентни решенија за бизнисите.

1. Јаспис

Запознајте го Џаспер, вашиот асистент со вештачка интелигенција 👋 Напишете неверојатна содржина 10 пати побрзо со #1 платформата за содржина со вештачка интелигенција

Многумина го препознаваат Џаспер како најдобриот асистент за пишување со вештачка интелигенција, кој го води пазарот со своите импресивни карактеристики и квалитет. Најпрво му давате семенски зборови, кои Џаспер потоа ги анализира пред да создаде фрази, параграфи или документи врз основа на темата и тонот на гласот. Тој е способен да произведе статија од 1,500 зборови за скоро нула време. 

Платформата има повеќе од 50 шаблони за генерирање содржини со вештачка интелигенција, вклучувајќи објави на блогови, е-пошта, маркетинг копија, генератор на реклами на Facebook, генератор на реклами на Google, мета наслов и опис на SEO, соопштение за печатот и многу повеќе. 

Еве еден поглед на некои од најдобрите карактеристики на Џаспер:

 • Повеќе од 11,000 бесплатни фонтови и 2,500 категории на стилови на пишување 
 • Поддржува над 25 јазици
 • Интуитивен интерфејс
 • Помошник за пишување со долга форма (1,000+ зборови)
 • Идентификувајте ги клучните елементи во текстот (заменки, глаголи, имиња, итн.)

Прочитајте Преглед →

Посетете го Џаспер →

2. Синтезија

Како се создаваат аватарите на Synthesia AI?

Друг одличен генератор на видео со вештачка интелигенција е Synthesia, платформа за генерирање видео со вештачка интелигенција која ви овозможува брзо да креирате видеа со аватари на вештачка интелигенција. Платформата вклучува над 60 јазици и различни шаблони, рекордер на екран, медиумска библиотека и многу повеќе. 

Synthesia се користи од некои од најголемите светски имиња како Google, Nike, Reuters и BBC. 

Со Synthesia, нема потреба од сложена видео опрема или локации за снимање. Можете да изберете од над 70 различни аватари со вештачка интелигенција, па дури и да добиете ексклузивен AI аватар за вашиот бренд. Покрај претходно поставените аватари, можете да креирате и свои. 

Платформата за генерирање глас со вештачка интелигенција го олеснува добивањето конзистентни и професионални гласови, кои лесно може да се уредуваат со кликнување на копче. Овие гласови вклучуваат и затворени натписи. Откако ќе имате аватар и глас, можете да произведувате квалитетни видеа за неколку минути со повеќе од 50 претходно дизајнирани шаблони. Можете да прикачувате сопствени средства за идентитетот на брендот и да добивате шаблони направени по мерка. 

Еве некои од главните карактеристики на Synthesia: 

 • 70+ аватари со вештачка интелигенција
 • 65+ јазици 
 • Широк спектар на видео шаблони
 • Бесплатна медиумска библиотека

Прочитајте Преглед →

Посетете го Synthesia →

3. Марф

Креирајте и приспособете го Voice Overs | Murf AI

На врвот на нашата листа за најдобри генератори на текст во говор е Murf, кој е еден од најпопуларните и најимпресивните генератори на глас со вештачка интелигенција на пазарот. Murf му овозможува на секого да конвертира текст во говор, гласовни говори и диктати и го користат широк спектар на професионалци како развивачи на производи, подкастери, едукатори и деловни лидери. 

Murf нуди многу опции за прилагодување за да ви помогне да создадете најдобри гласови со природен звук. Има различни гласови и дијалекти од кои можете да изберете, како и интерфејс кој е лесен за употреба.

Генераторот од текст во говор им обезбедува на корисниците сеопфатно студио за гласовно пренесување со вештачка интелигенција, кое вклучува вграден видео едитор, кој ви овозможува да креирате видео со гласовност. Има над 100 гласови со вештачка интелигенција од 15 јазици и можете да изберете претпочитани опции како што се звучник, акценти/гласовни стилови и тон или цел. 

Друга врвна карактеристика што ја нуди Murf е менувачот на глас, кој ви овозможува да снимате без да го користите вашиот сопствен глас како глас. Гласовите што ги нуди Murf може да се приспособат и според висината, брзината и јачината на звукот. Можете да додавате паузи и акцент, или да го промените изговорот. 

Еве некои од главните карактеристики на Murf: 

 • Голема библиотека која нуди повеќе од 100 гласови со вештачка интелигенција на различни јазици
 • Експресивни емотивни стилови на зборување
 • Поддршка за внесување аудио и текст
 • AI Voice-Over Studio
 • Приспособливо преку тон, акценти и многу повеќе

Прочитајте Преглед →

Посетете Murf →

4. светулки.ai 

Fireflies.ai Преглед на платформата Ново

Уште еден врвен избор за софтвер за транскрипција со вештачка интелигенција е Fireflies, кој е гласовен асистент со вештачка интелигенција кој помага да се транскрибира, да се запишуваат белешки и да се завршат активностите за време на состаноците. Алатката ви овозможува веднаш да снимате состаноци на која било платформа за веб-конференции и лесно можете да поканите други на вашите состаноци да снимаат и споделуваат разговори. 

За да препишете состаноци во живо или аудиодатотеки, само треба да ги прикачите. Потоа можете да ги прелистувате транскриптите додека го слушате аудиото. 

Еден од најдобрите аспекти на Fireflies е тоа што ја олеснува соработката со тоа што ви дозволува да додавате коментари или да означувате одредени делови од повиците за соиграчите. Кога ги прегледувате транскриптите, можете да прегледате едночасовен повик за само пет минути. Алатката ви овозможува да пребарувате низ ставки и други важни моменти. 

Fireflies нуди и интеграции и API, екстензија на Chrome и интуитивна контролна табла. 

Некои од главните карактеристики на светулките вклучуваат: 

 • Бот за состаноци што може автоматски да се придружува на повици
 • Хром продолжување
 • Транскрипирајте ги постоечките аудио датотеки во контролната табла
 • Веднаш снимајте состаноци
 • Преземете ги транскриптите додека слушате аудио

Прочитајте Преглед →

Посетете ги светулките →

5. Зборувајте вештачка интелигенција

Одлична опција за услугата за транскрипција со вештачка интелигенција е Speak, која ви обезбедува повеќе начини за собирање важни аудио или видео податоци. Можете да го користите Speak за да создадете прилагодени вградени аудио и видео рекордери, да снимате директно во апликацијата и лесно да поставувате локално складирани датотеки. 

Speak, исто така, ви овозможува да генерирате извештаи од контролната табла и да снимате аудио, видео и текстуални податоци во обем. Алатката гарантира дека нема да изгубите важни информации што се скриени во вашите повици, интервјуа, снимки и видеа. Моторот за вештачка интелигенција автоматски транскрибира и идентификува важни клучни зборови, теми и трендови на чувствата. 

Друга придобивка на Speak е тоа што ви помага лесно да ги споделувате наодите и да ги разложувате силосите на податоци. Можете да изградите обемни складишта за податоци и да креирате сопствени складишта за медиуми што може да се споделуваат со вашите транскрипти, анализа на вештачката интелигенција и визуелизации, кои се споени на едно место. 

Еве некои од главните карактеристики на Speak AI: 

 • Препознавање на именуван ентитет
 • Длабоко пребарување
 • API и интеграции
 • Менаџмент на медиуми 
 • Извештаи од контролната табла и аудио снимање

Visit Speak AI →

6. Видра

Видрата е една од најдобрите услуги за транскрипција со вештачка интелигенција на пазарот. Со алатката, која е достапна на десктоп, Android и iOS уреди, можете да транскрибирате гласовни разговори. Компанијата нуди неколку различни планови, секој со свој уникатен сет на функции. 

Една од овие функции им овозможува на корисниците да снимаат и автоматски да препишуваат разговори со нивниот телефон или компјутер. Друга обезбедува можност за препознавање и разликување помеѓу различни звучници. 

Со Видра, можете да уредувате и управувате со транскрипциите директно во апликацијата, а аудио записите може да се репродуцираат со различна брзина. Сликите и разни други содржини, исто така, може да се имплементираат директно во транскрипциите, а можете да увезете аудио и видео датотеки кои потоа може да се транскрибираат. 

Интерфејсот на платформата е интуитивен и добро дизајниран, вклучувајќи важни алатки како копче за снимање, копче за увоз и неодамнешен запис за активност. Исто така, обезбедува корисен туторијал за да им помогне на корисниците да ги водат. 

Некои од главните карактеристики на Видра вклучуваат: 

 • Интуитивен и добро дизајниран
 • Достапно на десктоп и мобилен телефон
 • Управувајте директно во апликацијата
 • Аудио репродукција со различни брзини
 • Автоматски транскрибирајте разговори

Visit Otter →

7. Гизмо

Оваа алатка е наменета за филијали кои треба брзо да генерираат содржини околу производите што се продаваат во Амазон и да го зголемат создавањето на оваа содржина.

Gizzmo crafts нуди прецизно истражена, волшебна содржина дизајнирана специјално за издавачи и блогери, зголемувајќи го искуството на читателот и вредноста на страницата.

Приклучокот создава содржина со наслови, наслови, описи и автоматски внатрешни врски погодни за оптимизација, дизајнирани да го подобрат вашето рангирање на Google.

Соработниците ќе бидат ослободени кога ќе видат колку заштедува време оваа алатка, ќе ја засилат вашата содржина со вградени придружни врски и автоматска интеграција на придружни ознаки. Ослободете го вашиот потенцијал за заработка со генерирање провизија без напор.

Магијата на оваа алатка е што користи екстензија на Chrome за да им овозможи на корисниците да го изберат типот на содржина што ќе се генерира, а потоа користи додаток за WordPress за да ја интегрира таа генерирана содржина во веб-локација.

Направете волшебни статии збогатени со неверојатни слики на Амазон за неколку секунди.

Побарајте попуст од 30% од првата месечна претплата. Код за попуст: UNITEAI

Прочитајте Преглед →

Посетете го Gizzmo →

8. Скаленут

Отклучете го вашиот потенцијал за оптимизација со Scalenut

Scalenut во суштина е маркетиншка алатка сè во едно и е дизајнирана да се размери. Тоа ви овозможува брзо и да го добиете целиот план за клучни зборови за вашата ниша и да генерирате стратегија за управување со содржина за да доминирате со овие услови. Софтверот е поделен на 4 дела:

истражувања – Откријте сознанија и изградете стратегија што функционира така што ќе ги добиете сите увиди и семантички клучни термини што ви се потребни за да ја надминете вашата конкуренција.

Креирај – Напишете содржина за оптимизација која се рангира со користење на најнапредните верзии на NLP и NLU (Natural Language Processing & Natural Language Understanding). Нуди оптимизација во реално време заснована на SERP статистика и нуди содржина што може да испорача.

Оптимизирате – Добијте повратни информации во реално време за тоа каде стои вашата содржина со динамичен резултат за оптимизација. Подобрете се во движење, нема повеќе ревизии!

Маркетинг копија – Напишете убедлива копија што носи конверзии со 40+ шаблони за пишување копирање со вештачка интелигенција. Ова го вклучува следново:

 • Описи на производи
 • Копија од веб-страница
 • Рамки за пишување копии
 • Авторско право на е-пошта

Побарајте попуст од 20% од месечната претплата. Код за попуст: ЗАСЕКОГАШ20 

Прочитајте Преглед →

Посетете го Scalenut →

9. INK

INK комбинира AI ко-пишување и асистент за оптимизација за да ви помогне да развиете содржина. Аспектот SEO Assistant на алатката ви овозможува да креирате содржина што ќе се рангира високо на пребарувачите и ќе го поттикне органскиот сообраќај. Тоа го постигнува преку патентиран систем за вештачка интелигенција кој ја анализира содржината во реално време, истовремено давајќи предлози за подобрување на резултатите на оптимизација. 

Другата главна карактеристика, AI Co-Writing, помага да се генерира копирање со високи перформанси. Вештачката интелигенција им помага на корисниците во пишување, препишување и поедноставување реченици. 

Еве еден поглед на некои од главните карактеристики на INK Editor:

 • Мета оптимизација
 • Оптимизација на сликата преку компресија и промена на големината
 • Правопис и граматичка корекција
 • Функции за пишување со вештачка интелигенција, за поедноставување и проширување на вештачката интелигенција
 • Се интегрира во WordPress

Visit INK →

10. ХАРПА

HARPA.AI е брзо растечка екстензија на Chrome со повеќе од 150,000 корисници. Ги интегрира Claude и ChatGPT во Google Search, трансформирајќи го начинот на кој корисниците комуницираат со веб преку пребарување со помош на вештачка интелигенција, следење на падот на цените и многу повеќе.

Некои од карактеристиките:

 • Веб автоматизација со помош на вештачка интелигенција: HARPA AI го редефинира концептот на разговор со вештачка интелигенција со својот врвен пристап кон веб-автоматизацијата.
 • Генератор на текст без ограничувања на зборови: со HARPA AI, корисниците можат без напор да генерираат написи долги до 30,000 зборови. Оваа невидена карактеристика го разликува од традиционалните платформи за разговор со вештачка интелигенција, овозможувајќи создавање содржина со долга форма и автоматска интеграција на клучни зборови оптимизирани за оптимизација.
 • Бесплатно и флексибилно поврзување: HARPA AI нуди целосна слобода, поврзување со ChatGPT преку веб-сесии или API и поддржувајќи други даватели на вештачка интелигенција како Claude AI и Bard. Корисниците можат да ги изберат алатките кои најдобро одговараат на нивните преференции и потреби, сето тоа без трошоци.

Visit HARPA →

Резиме

In conclusion, AI Chrome extensions offer powerful tools to enhance productivity, streamline workflows, and provide intelligent solutions for various tasks. Whether it's writing assistance, video creation, transcription, or SEO optimization, these extensions bring advanced AI capabilities directly to your browser.

As AI technology continues to evolve, these tools will become even more integral to both personal and professional activities, offering innovative ways to improve efficiency and achieve better results. Stay updated with the latest AI advancements to make the most of these cutting-edge tools.

Даниел е голем поборник за тоа како вештачката интелигенција на крајот ќе наруши сè. Тој дише технологија и живее за да проба нови гаџети.