никулец 10 најдобри генератори на уметност со вештачка интелигенција (мај 2024) - Unite.AI
Поврзете се со нас
Низа ( [ID] => 1 [user_firstname] => Antoine [user_lastname] => Tardif [прекар] => Antoine Tardif [user_nicename] => админ [display_name] => Antoine Tardif [user_email] => [заштитена по е-пошта]
  [user_url] => [user_registered] => 2018-08-27 14:46:37 [user_description] => Основачки партнер на unite.AI и член на Технолошкиот совет на Форбс, Антоан е а футуристички кој е страстен за иднината на вештачката интелигенција и роботиката. Тој е и основач на Хартии од вредност.io, веб-страница која се фокусира на инвестирање во непушачка технологија. [user_avatar] => mm
)

Најдоброто од

10 најдобри генератори на уметност со вештачка интелигенција (мај 2024)

Ажурирани on

Unite.AI е посветена на ригорозни уредувачки стандарди. Може да добиеме компензација кога ќе кликнете на линковите до производите што ги прегледуваме. Ве молиме погледнете го нашиот придружно откривање.

Генератор на слики со вештачка интелигенција

Генератори на уметност со вештачка интелигенција од текст во слика се врвни алатки кои користат вештачка интелигенција (ВИ) за да ги претворат напишаните описи во визуелна уметност. Во срцето на овие генератори е сложен процес каде што вештачката интелигенција го анализира текстот, го разбира контекстот, предметите, атрибутите и пренесените емоции. Вештачката интелигенција потоа упатува на огромни бази на податоци со слики и уметнички стилови за да создаде уникатно уметничко дело што одговара на текстуалниот опис.

Најдобрите 10 генератори на уметност со вештачка интелигенција од текст во слика се разликуваат во нивните способности, почнувајќи од генерирање едноставни графики до сложени слики со висока резолуција што личат на уметност создадена од човекот. Тие се грижат за различни потреби, од помагање на дизајнерите со креативен блок до помагање на маркетерите во создавањето визуелна содржина, па дури и овозможување на хобистите да ги оживеат нивните имагинативни концепти.

Овие алатки не само што го трансформираат начинот на кој се создава визуелната содржина, туку и ги поместуваат границите на креативниот потенцијал на вештачката интелигенција, замаглувајќи ги границите помеѓу технологијата и уметноста. Тие се пример за извонредниот напредок во вештачката интелигенција и машинското учење, покажувајќи како овие технологии можат да се прошират во области каде традиционално доминира човечката креативност.

Ајде да ги погледнеме 10-те најдобри генератори на уметност со вештачка интелигенција:

1. GetIMG

Создавајте оригинални слики на скала со getimg.ai | Getimg.ai Демо

GetIMG нуди пакет алатки за вештачка интелигенција што го издвојува од повеќето генератори на слики. Генерирајте оригинални слики во обем, менувајте фотографии, проширувајте ги сликите надвор од нивните оригинални граници или креирајте сопствени модели со вештачка интелигенција.

Тие нудат над 20 модели со вештачка интелигенција, од стабилна дифузија до сопствени стилови на заедницата.

Со напредниот уредувач, можете да генерирате делови што недостасуваат од која било фотографија или да создавате неверојатни големи уметнички дела на платно со бесконечна големина. Буквално нема граници. Лесно менувајте мали детали или менувајте цели визуелни карактеристики на која било слика. Користете сликање со вештачка интелигенција за да ги отстраните несаканите предмети од сликите или да менувате други елементи. Само избришете дел од сликата и кажете ВИ што да прикажува на празен простор.

Добијте персонализиран модел со вештачка интелигенција. Лесно е како да прикачите 10 слики. Без разлика дали сакате да креирате аватари со вештачка интелигенција за себе или за вашиот тим, треба да прикажете прекрасни слики од вашиот производ во различни сценарија или едноставно сакате да имате сопствен модел на вештачка интелигенција за да генерирате идеи со вашиот стил. Ве опфатија. Секој модел е хостиран достапен за користење за неколку секунди.

 • Супер брз – до 10 слики во секунди
 • Над 20 модели со вештачка интелигенција
 • Креирајте прилагодени аватари со вештачка интелигенција
 • Персонализирајте ја сопствената вештачка интелигенција за да прикажувате слики во ваш стил
 • Лесно менувајте слики со текстуални инструкции
 • Супер прилагодлив

Прочитајте Преглед →

Посетете GetIMG →

2. ArtSmart

PoseCopycat со Artsmart во игралиштето

ArtSmart AI е полесна за користење од повеќето други платформи, вклучувајќи го Midjourney и овозможува поголема контрола врз резултатите. Платформата нуди голем број алатки кои им помагаат на корисниците да соберат подобри и понијансани потсетници. Ова вклучува барање за поставување камера, агли на камерата, време и време и стилови на сликање.

Користејќи ја функцијата Tune, можете да го обучите моделот на ArtSmart AI на која било фотографија што ја сакате и да ја натерате да генерира варијации за вас.

Една значајна карактеристика е секцијата Истражувај и заедница која нуди библиотека што може да се пребарува и ти овозможува да се инспирираш од креации на различни корисници.

Различни алатки што се нудат вклучуваат:

 • Отстранувач на позадина
 • Внесување и лакирање
 • Слика во слика и слика до барање
 • Подобрувач на лице
 • Складирање на слики

Прочитајте Преглед →

Посетете го ArtSmart →

3. Ноќно кафе

Започнување со NightCafe - Студио интерфејс

Ноќно кафе е едно од најголемите имиња во светот на генераторите на уметност со вештачка интелигенција. Познато е по тоа што има повеќе алгоритми и опции од другите генератори, но исто така е исклучително лесно за почетниците да се снајдат. Ноќно кафе се заснова на кредитен систем, но има дарежлив слободен степен и многу опции за „заработка“ на кредити со учество во заедницата. Можете исто така да купите кредити и да го користите кодот UNITEAI за попуст од 15%.

Еве некои од главните карактеристики на Ноќно кафе:

 • Вие ги поседувате вашите креации
 • Повеќе алгоритми од другите генератори
 • Многу контрола за напредните корисници
 • Заработете кредити со учество во заедницата
 • Многу социјални карактеристики и енергична, корисна заедница
 • Организирајте ги вашите креации во колекции
 • Масовно преземете ги сите ваши слики
 • Креирајте видеа
 • Купете отпечаток од вашето уметничко дело

Додека основните алгоритми секогаш се менуваат кај сите генератори на уметност со вештачка интелигенција наведени овде, Ноќно кафеСписокот на други карактеристики е она што го издвојува.

Користете го кодот UNITEAI за 15% попуст на вашата прва исплата.

Прочитајте Преглед →

Посетете Ноќно Кафе →

4. Варовна жица

LIMEWIRE Преглед и упатство, текст во слика со вештачка интелигенција, уредување слика со вештачка интелигенција

Варовна жица, претходно популарна платформа за споделување датотеки, повторно се лансираше како платформа за објавување содржини и заедница фокусирана на вештачка интелигенција.

Во моментов во живо е LimeWire AI Studio, користи различни модели за генерирање слики со отворен код, вклучувајќи SDXL, SD 2.1, DALL-E2 и тие работат на сопствен модел.

Варовна жица има и токен за помош за крипто наречен LMWR, кој може да се користи за плаќање за потсетници, заработување удел на приходи од реклами за содржината на вештачка интелигенција и многу повеќе. LMWR може да се купи и тргува на многу големи берзи, вклучувајќи Kraken.

LimeWire на крајот ќе лансира генеративна музика и видео со вештачка интелигенција. Крајната цел е да се изгради студио за вештачка интелигенција со повеќе содржини што ќе им овозможи на корисниците да креираат целосни музички нумери и софистицирана видео содржина користејќи вештачка интелигенција.

Варовна жица им овозможува на корисниците автоматски да создаваат содржина генерирана со вештачка интелигенција како NFT на блокчејнот Polygon и Algorand.

Посетете LimeWire →

5. Shutterstock

Generative AI Creative Pros 15s 16x9 | Shutterstock

Shutterstock е основана компанија која тргува на Њујоршката берза (NYSE). Тие обезбедуваат фотографирање, снимки, залихи музика, алатки за уредување и од 2023 година ги обезбедуваат најдобрите алатки за генерирање на сопствени слики и уметност. Ова беше постигнато со интегрирање на системот за вештачка интелигенција на OpenAI DALL-E 2 за генерирање слики.

DALL-E беше менувач на игри, а верзијата 2 е уште подобра. DALL-E 2 е наследник дизајниран да генерира пореални слики со повисоки резолуции кои можат да комбинираат концепти, атрибути и стилови.

Понатаму, она што го издвојува решението на Shutterstock е комбинирањето на овој најсовремен систем за генерирање на вештачка интелигенција со леснотијата на користење на платформата Shutterstock. Тие го совладале UX (кориснички интерфејс) и го прават брзо и едноставно да започнете.

Има 3 едноставни чекори:

 1. Замислете било што! Потоа напишете го во лентата за пребарување. Кликнете Генерирај.
 2. Shutterstock генерира неколку верзии од кои можете да изберете.
 3. Уредете ја сликата во Креирај, ако сакате. Или само лиценцирајте и преземете.

Можете бесплатно да лиценцирате до 10 слики генерирани со вештачка интелигенција со бесплатната пробна понуда на Shutterstock.

Посетете го Shutterstock →

6. Средно патување

Како да се користи Midjourney - Ai Text to Image Generator - Водич за почетници

На Midjourney не му треба вовед, тој нуди неверојатни способности за генерирање уметност, единствениот проблем е што треба да ја користите апликацијата за инстант месинџер Discord, која за многу корисници е неуспешна зделка. Корисниците можат да комуницираат со ботот MidJourney со испраќање директна порака или со поканување на друг сервер на нивниот официјален Discord сервер.

Midjourney е генеративна платформа и услуга за вештачка интелигенција развиена и одржувана од независната истражувачка лабораторија со седиште во Сан Франциско, Midjourney, Inc. Стабилна дифузија.

Платформата е најпозната по создавање фотореалистични слики, но бара совладување на брзиот инженеринг и за жал е достапна само за корисниците на апликацијата Discord.

Посетете Midjourney →

7. кирпич светулка

Научете како да користите Adobe Firefly | Упатство за 5 минути | Креативен облак

Adobe Firefly е сеопфатен пакет за генерирачка вештачка интелигенција од Adobe што им овозможува на корисниците без напор да создаваат волшебни слики и разновидни средства преку магијата на текстуалните инструкции. Она што го издвојува Firefly е тоа што е прецизно обучен исклучиво за лиценцирани слики и содржини од јавен домен. Овој пристап безбеден за брендот го прави идеален избор за комерцијални потфати за дизајн, влевајќи доверба во неговиот интегритет.

Со Adobe Firefly, корисниците можат беспрекорно да генерираат широк спектар на визуелни елементи, вклучувајќи слики, вектори и текстуални ефекти. Интуитивниот интерфејс на алатката се грижи и за почетниците ентузијасти и за искусни професионалци во дизајнерската индустрија, обезбедувајќи корисничко искуство за сите. Интеграцијата на Firefly со други програми на Adobe, како што е функцијата Generative Fill на Photoshop и компатибилноста со Illustrator и Adobe Express, дополнително ја подобрува неговата разновидност и го рационализира креативниот процес.

Еве некои од главните карактеристики на Adobe Firefly:

 • Обучени исклучиво за лиценцирани слики и содржини од јавен домен.
 • Разноврсна генерација на средства
 • Интеграција со Adobe Ecosystem
 • Интерфејс лесен за корисници
 • Одговорност и транспарентност

Посетете го Adobe Firefly →

8. ДАЛ-Е3

Ви го претставуваме DALL·E 3

DALL-E 3 е генератор на слики со вештачка интелигенција развиен од OpenAI. За само неколку минути, можете да креирате многу реални слики со вештачката интелигенција. 

DALL-E 3 покажува неверојатен потенцијал. Според OpenAI, алатката може да се користи за создавање илустрации, дизајнирање производи и генерирање нови идеи за бизнис. 

Лесниот интерфејс на DALL-E 3 му овозможува на секој да создава висококвалитетни слики со вештачка интелигенција. Ова значи дека не само професионалните уметници ќе најдат вредност во DALL-E 3, туку и уметниците аматери можат да ја користат алатката. 

Една од најдобрите алатки што ги нуди DALL-E 3 е нејзината четка за сликање, која ви овозможува да додавате детали како сенки, нагласувања и повеќе на вашата слика. Алатките како четката за сликање ви дозволуваат да креирате сложени слики со повеќе слоеви, секој приспособен со свои својства. 

Еве некои од главните карактеристики на DALL-E 3: 

 • Високо реални слики за неколку минути
 • Создадете илустрации
 • Дизајн производи
 • Лесен за користење интерфејс
 • Прилагодете повеќе слоеви на сликата

Посетете го DALL-E-3 →

9. Генератор на длабоки соништа

Како да се користи Deep Dream Generator AI

Друг еден од најдобрите генератори на уметност со вештачка интелигенција е Deep Dream Generator од Aifnet. Еден од најпопуларните генератори на уметност со вештачка интелигенција на пазарот, Deep Dream е онлајн алатка која ви овозможува да креирате реални слики со вештачка интелигенција. 

Deep Dream се потпира на невронска мрежа која е обучена со милиони слики. Лесно е за употреба, само бара од вас да поставите слика пред алатката да генерира нова слика врз основа на оригиналот. 

Една од главните апликации на Deep Dream е да се користи за создавање уметнички дела, бидејќи користи различни стилови на сликање за да генерира слики што изгледаат како да се од различни места или временски периоди. 

Алатката ви овозможува да изберете категорија како што се животни или пејзажи пред да создаде реална слика врз основа на неа. Згора на сето ова, Deep Dream ви овозможува да изберете three стилови: длабок стил, тенок стил или длабок сон. Откако ќе изберете стил, можете да ја прегледате сликата.

Тие, исто така, објавија свој текст во софтверот Image што го нарекоа Text 2 Dream.

Еве некои од главните карактеристики на Deep Dream: 

 • Создава реални слики со вештачка интелигенција
 • Невронска мрежа обучена на милиони слики
 • Различни стилови на сликање
 • Категории на слики
 • Три одделни стилови
 • Текст до слика

Посетете го Deep Dream Generator →

10. уметнички одгледувач

Вовед во Artbreeder

Едно од најпознатите имиња меѓу генераторите на уметност со вештачка интелигенција е Artbreeder, кој е подобрувач на квалитетот на сликата. Алатката ви овозможува да произведувате различни варијации на слика преку употреба на машинско учење. 

Можете да креирате пејзажи, аниме фигури, портрети и разни други уметнички дела на една платформа. Некои од другите алатки вклучуваат можност за промена на карактеристиките на лицето како бојата на кожата, косата и очите. Можете исто така да ги претворите фотографиите во анимирани фигури. 

Друга врвна карактеристика на Artbreeder е тоа што нуди илјадници илустрации и ви овозможува да управувате со нив во папки. Резултатите потоа може да се преземат во JPG или PNG формат. 

Еве некои од главните карактеристики на Artbreeder:

 • Подобрувач на квалитетот на сликата
 • Направете различни варијации на сликата
 • Пејзажи, аниме фигури, портрети
 • Управувајте со илустрациите во папки
 • JPG и PNG формати

Посетете го Artbreeder →

Значајни спомнувања:

Стабилно грчевито

Овој генератор на слики со вештачка интелигенција со отворен код имаше преку 3000 луѓе кои го користеа првиот месец, тој создава реални слики од нула. Како и некои други генератори на уметност со вештачка интелигенција, секој е лесен за употреба. Потребни се само неколку чекори за да се создаде една од реалните слики. 

Stablecog користи Стабилна дифузија, беше направен со SvelteKit, и користи База на податоци за снимање на метаподатоци и за управување со стандардниот кластер за запчаници.

Еве некои од главните карактеристики на Big Sleep:

 • Реални слики од нула
 • Лесен за користење
 • слободен
 • Користи GAN 

Длабока вештачка интелигенција

Основана во 2016 година, DeepAI е создадена со цел да се демократизира вештачката интелигенција преку софтвер со отворен код. Тој нуди различни алатки кои може да се користат за создавање реални слики. 

DeepAI ви овозможува да креирате онолку слики колку што сакате, а секоја од нив е уникатна. Тој е многу приспособлив, овозможувајќи ви да ја промените количината на детали, бои, текстури и многу повеќе. Ако напишете илустрација, DeepAI може веднаш да генерира векторска слика независна од резолуција. 

Некои од другите алатки понудени од DeepAI вклучуваат StyleGAN и BigGAN, кои исто така можат да создадат реални слики. Алатката CartoonGAN ви овозможува да ги претворите сликите во цртани. 

Еве некои од главните карактеристики на DeepAI:

 • Софтвер со отворен извор
 • Различни алатки за создавање реални слики
 • Променете различни детали за секоја слика
 • Креирајте цртани филмови со CartoonGAN

starryai

Како да креирате уметност користејќи вештачка интелигенција - starryai

StarryAI е генератор на уметност со вештачка интелигенција што ви овозможува да ја претворите уметноста во NFT. Не бара никаков влез од корисникот. Може да обработува слики со алгоритам за машинско учење. 

Еден од најдобрите делови за StarryAI е тоа што ви дава целосна сопственост на креираните слики што ќе се користат лично или комерцијално. Дејствува како бесплатен NFT генератор, што е неговата главна продажна точка. Технологијата постојано се подобрува, но веќе има неверојатни примери на уметност создадени со апликацијата. 

Еве некои од главните карактеристики на StarryAI:

 • Автоматски генератор на слики
 • Нема кориснички внес
 • Текст-слика
 • Дејствува како бесплатен NFT генератор

CF Spark

CF Spark, генератор на слики со вештачка интелигенција понуден од Creative Fabrica, дигитален пазар за средства за печатење по барање, фонтови и графика, генерира милиони барања. Една уникатна карактеристика на оваа платформа е што корисниците можат да ги монетизираат своите генеративни датотеки со вештачка интелигенција нудејќи ги на продажба на други членови, што ја прави прва од ваков вид што нуди таква можност на креаторите.

За да користат CF Spark, креаторите внесуваат известување што генерира четири слики што можат да изберат да ги објават на нивната страница. Другите корисници на платформата можат повторно да ги поттикнат сликите со вештачка интелигенција да добиваат различни резултати и да поставуваат слики од нивните креации со уметност генерирана од вештачка интелигенција, како што е дизајн на маица.

Вообичаено, на модерните генератори на уметност со вештачка интелигенција им требаат неколку минути за да создадат слики врз основа на инструкциите на корисниците. Иако за големата уметност е потребно време, претплатата на CF Spark може да помогне да се забрза процесот на создавање. Претплатниците добиваат 1000 кредити за брзина што им овозможуваат да ја заобиколат редицата и многу побрзо да создаваат уметност со вештачка интелигенција.

Еве некои од главните карактеристики на CF Spark:

 • Монетизирајте уметнички креации
 • Повторно побарајте други слики со вештачка интелигенција
 • Кредити за брзина за побрзо генерирање слики
 • Лесен за користење

Писта ML

Како да користите олеснување за анимација на текст и видео | Писта

Runway ML ви овозможува да генерирате слики со обука и користење на модели за машинско учење. Со алатката создавате модели кои генерираат реални стилови на слики на различни начини. Згора на тоа, можете да го користите Runway ML за да креирате анимации и 3D модели. 

Ако сакате да креирате видео проекти, Runway ML вклучува алатка за уредување видео што ви овозможува да ги замените сликите во позадина на видеата. 

Некои од алатките што ги користи Runway ML вклучуваат релативна анализа на движење, што му овозможува да анализира што се обидувате да направите. Исто така, има препознавање на предмети надвор од кутијата, што ви помага лесно да ги идентификувате објектите на сликите или видеата. 

Еве некои од главните карактеристики на Runway ML:

 • Соработувајте на проекти
 • Создавајте реални слики
 • Креирајте анимации и 3D модели
 • Алатка за уредување видео
 • Анализа на релативно движење

WOMBO Сон

Завршувањето на нашата листа на 10 најдобри генератори на уметност со вештачка интелигенција е WOMBO Dream, која е апликација за креатор на AI NFT развиена од канадскиот стартап WOMBO. Многумина ја сметаат за најдобрата сеопфатна апликација за создавање NFT. 

Сонот може да ги трансформира постоечките фотографии во цртани или лажни слики, како и да користи сложен алгоритам за да ги претвори зборовите и фразите во уникатни уметнички дела. Алатката ви овозможува да изберете од различни стилови на уметност или можете да се одлучите за футуристички пејзажи.

Еве некои од главните карактеристики на WOMBO Dream:

 • Надреални дизајни
 • Бесплатно за употреба
 • Креатор на NFT
 • Трансформирајте фотографии во цртани
 • Различни уметнички стилови

Замислете со Meta AI

Meta AI е виртуелен асистент кој е дизајниран да генерира фотореалистични слики и многу повеќе.

Функцијата за генерирање текст во слика на Meta AI е дизајнирана да создава забавна и креативна содржина во разговорите. Тие, исто така, го проширија пристапот до замислување надвор од разговорите, правејќи го достапен во САД за почеток замисли.meta.com. Ова самостојно искуство за креативни хобисти ви овозможува да креирате слики со технологија од Emu, моделот за основање слика на Мета. Иако искуството за испраќање пораки е дизајнирано за повеќе разиграни интеракции напред-назад, сега можете да креирате бесплатни слики и на интернет.

Еве некои од главните карактеристики на Imagine with Meta AI: 

 • Не е потребна регистрација
 • Лесен за користење
 • Брзо вчитување
 • Не е потребно брзо инженерско учење

Алекс Мекфарланд е новинар и писател за вештачка интелигенција кој ги истражува најновите случувања во вештачката интелигенција. Соработувал со бројни стартапи и публикации за вештачка интелигенција ширум светот.

Основачки партнер на unite.AI и член на Технолошкиот совет на Форбс, Антоан е а футуристички кој е страстен за иднината на вештачката интелигенција и роботиката.

Тој е и основач на Хартии од вредност.io, веб-страница која се фокусира на инвестирање во непушачка технологија.

Последни пораки