никулец 10 „најдобри“ ботови за тргување со акции со вештачка интелигенција (мај 2024) - Unite.AI
Поврзете се со нас

Најдоброто од

10 „Најдобри“ ботови за тргување со акции со вештачка интелигенција (мај 2024 година)

Ажурирани on

Unite.AI е посветена на ригорозни уредувачки стандарди. Може да добиеме компензација кога ќе кликнете на линковите до производите што ги прегледуваме. Ве молиме погледнете го нашиот придружно откривање.

Вештачката интелигенција (АИ) го трансформира пејзажот на тргување со акции со користење на компјутерска моќ за извршување на задачи кои ја реплицираат човечката логика и експертиза на високо напредно ниво. Вештачката интелигенција и машинското учење (МЛ) водат до помалку грешки поради автоматизираните процеси и правила, кои ја елиминираат компјутерската човечка грешка додека ја намалуваат потребата луѓето да поминуваат часови за извршување на задачите. 

Многу технологии за вештачка интелигенција можат да обработат неверојатни количини на податоци и сетови на податоци кои се лесно достапни. Овие збирки на податоци потоа се применуваат во однос на податоците во реално време, што доведува до точна прогноза и трговија. 

Еден од главните начини на кои вештачката интелигенција го менува светот на тргување со акции е воведување ботови во него. Овие машини донесуваат одлуки побрзо и со многу помалку грешки, што значи дека водат до поголема профитабилност. 

Има многу одлични опции на пазарот, па ајде да ги погледнеме 10-те најдобри ботови за тргување со акции со вештачка интелигенција: 

1. Трговски идеи

На врвот на нашата листа на најдобри ботови за тргување со акции со вештачка интелигенција е Trade Ideas, кој е импресивен софтвер за тргување со акции поддржан од неверојатно талентиран тим кој вклучува претприемачи и развивачи на финансиска технологија. Технологијата е изградена од темел од страна на сопствениот тим на американски програмери на компанијата, а нивниот сервер директно се поврзува со Exchanges. Системот го следи секој штиклирање и го мери однесувањето во однос на минатото во реално време. Поставувањето бот за тргување со акции со вештачка интелигенција се состои од неколку десетици инвестициски алгоритми кои обезбедуваат корисниците да го подобрат своето тргување.

Трговските идеи беа дизајнирани за инвеститори на сите нивоа на искуство. Почетниците можат брзо да научат и да започнат со симулирани сесии за обука и вежбање, додека посредните трговци можат да го надоградат своето искуство со претходно изградени технологии за управување со тргување со вештачка интелигенција. Што се однесува до експертите, Trade Ideas им овозможуваат целосно да ги приспособат своите трговски стратегии и да ја искористат вештачката интелигенција за да ги подобрат. 

AI-Holly ботот на компанијата дава предложени сигнали за влез кои се статистички пондерирани, а има и предложени излезни сигнали базирани на различно управување со ризик за управување со трговијата во текот на денот. 

Trade Ideas го нуди и својот Windows Full Quote, што го олеснува разбирањето на цената на акциите со повлекување прозорец со сите основни податоци што придонесуваат за акциите, како и сопствени распореди, кои ви овозможуваат да ги приспособите вашите канали или да изберете претходно конфигуриран распоред. 

Еве некои од главните карактеристики на трговските идеи: 

 • Алгоритми за вештачка интелигенција 
 • Симулиран тренинг 
 • Предложени сигнали за влез и излез
 • Целосна понуда за Windows
 • Прилагодено распоредување 

2. TrendSpider

Системска обиколка со водич на TrendSpider

TrendSpider носи напредна автоматска техничка анализа со својот уникатен алгоритам за машинско учење и платформа на берзата. Софтверот за анализа на акции е наменет за сите, од дневни трговци до општи инвеститори. 

Комерцијалниот алгоритам на TrendSpider скенира низ историските пазарни податоци за да ги пронајде трендовите на девизниот пазар. Откако ќе ги идентификува овие трендови, ги испраќа до трговци со луѓе кои ги користат информациите за да направат ефективни и профитабилни занаети. 

Кога станува збор за ботови за тргување на TrendSpider, тие можат да ви помогнат да ја претворите вашата стратегија во целосно автоматизиран бот, свесен за позицијата, кој може да изврши практично секоја задача. Прво ја тонирате и усовршувате вашата стратегија со тестерот за стратегија на платформата пред да ја стартувате како тргување бот. 

Трговските ботови ви овозможуваат автоматски да активирате настан кога се исполнети одредени услови од вашата стратегија. Ова значи дека тргување бот може да биде изграден за објавување на приватен Discord сервер или може да активира систем за рутирање на нарачки за да се пласираат занаети во брокерска или берзанска сметка. 

Трговските ботови се многу приспособливи и флексибилни, што значи дека можат да одговараат на вашата точна стратегија. Тие работат на која било временска рамка од 15 минути па нагоре, никогаш не истекуваат и се напојуваат со систем базиран на облак. 

Покрај тргување ботови, платформата сè-во-едно на TrendSpider нуди и скенирање и проверка за подобри поставки за трговија, паметни графикони што заштедуваат време, динамични предупредувања за цени што го подобруваат времето на трговијата и многу повеќе. 

Еве некои од главните карактеристики на TrendSpider:

 • Трговија со ботки
 • Динамични известувања за цени
 • Увид на средства
 • Забавување 
 • Табели за капки дожд

3. Signm

Signm нуди брза анализа на трендовите на пазарот, користејќи алатки напојувани со вештачка интелигенција за да им даде предност на инвеститорите преку финансиски вести и социјални анализи. Континуирано следи над 2 милиони мислења дневно за берзата, осигурувајќи дека корисниците се секогаш информирани за преовладувачките дискусии.

Платформата секојдневно анализира над 1,500 вести написи од 50 водечки извори на финансиски вести, инкорпорирајќи различни перспективи од големите медиуми како што се CNN, Forbes и The Motley Fool. Истовремено, испитува над 2 милиони објави на социјалните мрежи секој ден од платформи како Твитер и Редит, обезбедувајќи функционални увиди со фаќање на пулсот на пазарот.

Понатаму, услугата ги идентификува промените на чувствата, откривајќи го јавното мислење за различни компании. Им помага на корисниците да ги забележат раните трендови во пазарните разговори, искористувајќи ја децениската експертиза во вештачката интелигенција, машинското учење и квантитативните финансии. Ова го олеснува информираното донесување одлуки, слично на стратегиите што ги користат инвеститорите од Вол Стрит.

Со користење на вештачката интелигенција, услугата открива скриени можности за инвестирање, ги предвидува движењата на пазарот и им помага на корисниците да донесат подобри одлуки за конкурентна предност. Тоа го мери чувството, кое се движи од мечешки до нахакан, обезбедувајќи увид во перцепциите на пазарот. Написите и објавите на социјалните мрежи се анализираат и се бодуваат за релевантност, осигурувајќи дека се истакнуваат само релевантните информации.

Платформата користи напредни алгоритми за машинско учење обучени за содржината на финансиските пазари за да ги пресмета резултатите на расположението. Овие резултати, кои се движат од -3 до 3, се засноваат на идентификување на позитивни и негативни зборови и фрази.

Еве некои од главните карактеристики на Signm:

 • Секојдневно анализира над 1,500 вести од врвни финансиски извори
 • Испитува над 2 милиони дневни објави на социјалните мрежи од платформи како Твитер и Редит
 • Ги идентификува промените на чувствата и јавното мислење за компаниите
 • Ги детектира раните трендови во пазарните разговори
 • Користи вештачка интелигенција, машинско учење и квантитативни финансии за информирано донесување одлуки
 • Открива скриени можности за инвестирање и предвидува движења на пазарот
 • Резултатите за чувството пресметани со помош на алгоритми за машинско учење обучени за финансиска содржина
 • Агрегираните податоци со вештачка интелигенција прегледани од човечки експерти за точност
 • Вклучува скринувач и листа за следење за следење инвестиции
 • Нуди сеопфатна анализа и истражување на над 1,000+ компании

4. Стак на сигнали

SignalStack е брз, лесен и едноставен начин за претворање на секое предупредување од која било платформа за тргување во извршена нарачка во која било брокерска сметка. Автоматски.

SignalStack го израмнува полето за игра дозволувајќи ви да ги автоматизирате вашите нарачки на ист начин како што тоа го прават хеџ фондовите.

Ова е платформа за претпријатие дизајнирана да биде многу достапна и доверлива. Тој е дизајниран да ги обработува дојдовните сигнали од кој било надворешен систем и да ги претвори во нарачки во живо во рамките на брокерска сметка. Ова е технологија која претходно не беше достапна за трговците на мало.

Еве неколку карактеристики:

 • Ставете пазар и ограничувајте нарачки автоматски со прилагодување на товарот испратен до SignalStack.
 • Води детални дневници за сите интеракции со надворешни брокери и е способен да ви испраќа автоматски предупредувања по секој исклучок.
 • Не е потребно кодирање
 • Претворете ги сигналите во нарачки во милисекунди за да го минимизирате лизгањето

5. Херој на акции

Близу на врвот на листата е Stock Hero повеќеслојна платформа која нуди симулирана размена на хартија за да ви овозможи да ја тестирате вашата стратегија на начин без ризик. Откако ќе бидете задоволни со резултатите, можете лесно да го распоредите вашиот бот во реалниот свет.

Без потреба од кодирање, можете лесно да креирате, тестирате и распоредите ботови за неколку минути. Понудените опции вклучуваат:

 • Поврзете ги клучевите на API за да тргувате со повеќе размени.
 • Достапно со веб-интерфејс или апликација за iOS или Android.
 • Заднинското тестирање е достапно обично може да се направи во 6 различни временски рамки, 1 ден, 1 недела, 1 месец, 3 месеци, 6 месеци, 1 година.
 • StockHero користи податоци за свеќници извадени од нивните соодветни брокерски куќи. Трговските сигнали се оценуваат со отворената вредност на секој свеќник, одредена од фреквенцијата.

Бидејќи платформата користи бот-платформа за тргување со акции базирана на облак, ова ја зголемува брзината и го намалува потенцијалното заостанување со занаети кои се временски чувствителни.

Најважно е StockHero's Bots Marketplace, револуционерен пазар кој има за цел да им олесни на корисниците кои се нови во светот на автоматското тргување и/или StockHero веднаш да ги искористат предностите на ботови за тргување со акции со добри перформанси. Овие ботови се создадени од искусни трговци.

6. Тикерон

Слика: Тикерон

Друга врвна опција за бот за тргување со акции со вештачка интелигенција е Tickeron, која е напредна платформа која нуди широк спектар на опции за тргување со вештачка интелигенција. Роботите со вештачка интелигенција на платформата ви овозможуваат да гледате купени и продадени занаети со потенцијален профит и стопирање на загуба во реално време. 

AI Robots скенира акции и ETF секоја минута и ги прикажува во приспособливо поле. Можете да го прилагодите изборот од дадената листа, а роботот со вештачка интелигенција ги скенира ознаките од списокот за да најде можности за тргување врз основа на шаблони во реално време. Роботите со вештачка интелигенција, исто така, работат со автоматизирани трговски соби каде што вештачката интелигенција прави занаети врз основа на неколку невронски мрежи. 

Tickeron нуди многу одлични карактеристики, како што е прогнозирање на трендови со вештачка интелигенција. Моторот за предвидување трендови со вештачка интелигенција на платформата се потпира на историските податоци за цените за да ги предвиди променливите трендови на пазарот и вклучува ниво на доверба за да можете да ги видите шансите за успех за секој предвиден тренд. 

Платформата исто така им овозможува на корисниците да ги прилагодат нивоата на доверба. Секој корисник може да постави минимално ниво на доверба за трендовите и шемите препознаени со вештачка интелигенција, што им овозможува на поединците кои се повеќе склони кон ризик да користат попроверени техники. 

Еве некои од главните карактеристики на Tickeron: 

 • Вештачка интелигенција за прогнозирање на трендови
 • Активни портфолија со вештачка интелигенција
 • Критериуми за приспособени шаблони за пребарување
 • Роботи со вештачка интелигенција 
 • Прилагодливи нивоа на доверба

7. Скенирање

Scanz е „сите во едно“ платформа за скенирање на пазарот направена за дневни трговци и трговци со свинг. Тоа е моќна платформа која им овозможува на корисниците да ја скенираат целата берза за неколку секунди.

Целта на платформата е да испрати постојан проток со бескрајни трговски можности во реално време.

Корисниците можат лесно да скенираат комбинација од над 100 цена, волумен, технички и основни променливи или за пооддалечен пристап, едноставно можете да изберете претходно изградено скенирање дизајнирано од тимот за тргување на Scanz.

Софтверот е дизајниран да идентификува и да се нафрли на активните акции правејќи потези во пред-пазарот од 5:00 часот наутро до 8:00 часот по EST.

Создаден за трговци со вести со прстот подготвен да го повлече чкрапалото, скенерот за вести го обезбедува најбрзиот, најнапредниот довод на вести што постои со ултрамоќна функционалност за филтрирање и сортирање.

Овозможени од преку 100 извори на вести, жици за соопштенија за печатот, финансиски блогови и комплетни поднесоци од ДИК, тие се погрижуваат никогаш да не пропуштите настан во реално време, кој го движи пазарот.

Некои од известувањата за акции што можете да ги добивате:

 • Акциите прават нови издигнувања или падови
 • Излегување од опсегот на цена или волумен
 • Еден од типот блок трговски сигнали
 • Ликвидност или технички филтри

Информативниот прозорец ги нуди сите информации што ви се потребни, графикони, ниво 2, време и продажба, основи, вести и повеќе.

Најдобро од сè, лесно се интегрира со повеќе брокери, вклучително и Интерактивни брокери или TD Ameritrade.

8. Императив извршување

Слика: Императивно извршување

Imperative Execution ги обединува информациите за финансиските размени, особено оние што се однесуваат на американските акции. Организацијата е матична компанија на Intelligent Cross US Equities ATS, која беше првата локација што користеше вештачка интелигенција за да ги оптимизира перформансите на тргувањето. 

Платформата го оптимизира откривањето на цените и го минимизира влијанието на пазарот за да ја подобри ефикасноста на пазарот. Алатката IntelligenceCross ги совпаѓа нарачките во дискретни времиња и во микросекунди од пристигнувањето, што помага да се максимизира откривањето на цената. 

Imperative Execution го има и системот ASPEN (Adverse Selection Protection Engine), кој делува како книга на понуди/понуди. Исто така, постои извор на податоци за IQX, кој ви дава длабински преглед на сите егзекуции на Аспен. 

Еве некои од главните карактеристики на Imperative Execution:

 • IntelligenceCross 
 • ASPEN систем
 • Автоматско управување со нарачките
 • Речиси континуирано совпаѓање на нарачката

9. Алгориз

Слика: Алгориз

При крајот на нашата листа е Algoriz, кој е софтвер за вештачка интелигенција кој ви овозможува брзо да изградите, тестирате и автоматизирате стратегии за тргување со акции и криптовалути. Интуитивниот интерфејс ве поврзува со различни продавачи на податоци и поддржува Bitcoin, Ethereum, XRP и многу други монети. 

Можете исто така безбедно да ја поврзете вашата брокерска сметка со Algoriz за да ги автоматизирате вашите алгоритми за тргување, како и да изградите стратегии само со податоците на брокерот или со податоците на продавачот на Algoriz. 

Платформата е одлична опција за оние со ограничено знаење во програмирањето бидејќи им обезбедува на корисниците симулиран мотор за совпаѓање за тестирање на различни алгоритми. Поддржува над 10,000 различни стратегии кои се направени и тестирани на Algoriz. 

Еве некои од главните карактеристики на Алгориз:

 • Интуитивен интерфејс
 • Ве поврзува со различни продавачи на податоци
 • Поддржува БТК, ЕТХ и многу повеќе
 • Поврзете ја сметката на брокерот 

10. Кавут

Слика: Кавут

Затворајќи ја нашата листа на најдобри ботови за тргување со берза со вештачка интелигенција е Kavout, која е иновативна платформа за инвестирање во вештачка интелигенција. Во сржта на платформата е „Каи“, која е машина за вештачка интелигенција која анализира милиони точки на податоци и поднесоци и понуди за акции. Вештачката интелигенција, исто така, анализира вести, блогови и канали за социјални медиуми за да обезбеди најточен приказ. 

Софтверот ги извршува податоците преку различни финансиски и инженерски модели кои вклучуваат класификација, регресија и многу повеќе. Софтверот ги собира резултатите во предвидливо рангирање за акции и разни други средства. 

Некои од дополнителните функции на Kavout вклучуваат портфолио за тргување со хартија што ви овозможува да ги тестирате стратегиите за инвестирање пред да користите вистински пари. Алатката за анализа на пазарот на платформата ги филтрира најдобрите акции и обезбедува календар за следење на перформансите на акциите. 

Еве некои од главните карактеристики на Kavout: 

 • Процес на машинско учење „Каи“.
 • Анализира милиони точки на податоци
 • Портфолио за тргување со хартија
 • Алатка за анализа на пазарот

Алекс Мекфарланд е новинар и писател за вештачка интелигенција кој ги истражува најновите случувања во вештачката интелигенција. Соработувал со бројни стартапи и публикации за вештачка интелигенција ширум светот.