никулец 10 најдобри CRM софтверски платформи (мај 2024) - Unite.AI
Поврзете се со нас

Најдоброто од

10 најдобри CRM софтверски платформи (мај 2024)

Ажурирани on

Unite.AI е посветена на ригорозни уредувачки стандарди. Може да добиеме компензација кога ќе кликнете на линковите до производите што ги прегледуваме. Ве молиме погледнете го нашиот придружно откривање.

Во динамичниот свет на бизнисот, софтверот за управување со односи со клиенти (CRM) стана неопходна алатка за компаниите кои имаат за цел да ги рационализираат нивните интеракции со клиентите, процесите на продажба и маркетинг стратегиите. Како што се движиме низ 2024 година, CRM пејзажот продолжува да се развива, нудејќи низа решенија приспособени да задоволат различни деловни потреби. Од мали стартапи до големи претпријатија, вистинската CRM платформа може да ја промени играта, обезбедувајќи увид, ефикасност и конкурентна предност.

Во овој водич, истражуваме во некои од најдобрите CRM софтверски платформи на пазарот. Без разлика дали сакате да го подобрите ангажманот на клиентите, да ги автоматизирате процесите на продажба или да стекнете функционални увиди од вашите податоци, нашата листа ќе ви помогне да ја пронајдете совршената CRM алатка која се усогласува со вашите деловни цели.

1. Капсула

Како да управувате со вашите проекти во Capsule

Capsule CRM се појавува како водечки избор за мали и средни бизниси, фокусирајќи се на обезбедување на поедноставено, но ефективно CRM искуство. Платформата е направена за да ги балансира суштинските функционалности на CRM со пријателството кон корисниците, што ја прави идеална за компаниите кои сакаат да го насочат својот ангажман на клиентите и процесите на продажба без да се заглават со премногу сложени системи.

Сржта на понудите на Capsule CRM е интуитивен систем за управување со контакти кој им овозможува на бизнисите прецизно да ги следат и организираат информациите за клиентите, потенцијалните клиенти, продавачите и клиентите. Овој систем е надополнет со функција за централизирано управување со документи, што го поедноставува ракувањето со договорите, предлозите и фактурите. Силата на капсулата лежи во нејзината способност да интегрира различни аспекти на CRM во кохезивен и лесен интерфејс.

Покрај тоа, Capsule CRM се истакнува во обезбедувањето визуелно претставување на продажната линија, овозможувајќи им на бизнисите ефективно да ги следат и управуваат продажните можности. Оваа визуелизација е критична за разбирање на различните фази од продажниот циклус, потенцијалната вредност на зделките и веројатноста за нивно затворање. Платформата нуди и робусно управување со задачи и интеграција на календарот, обезбедувајќи непречено распоредување и следење на задачите.

Главни карактеристики на Capsule CRM:

 • Контакт менаџмент: Сеопфатен систем за складирање и споделување детални информации за контакт.
 • Управување со документи: Централизирано ракување со клучните деловни документи.
 • Визуелизација на цевководи за продажба: Јасен поглед на циклусот на продажба за следење на напредокот и управување со можностите.
 • Интеграција на задачи и календар: Ефикасно управување и синхронизација на задачи и распореди.
 • Приспособување и интеграции: Прилагодување на CRM на специфични деловни потреби и интегрирање со над 50 надворешни алатки.

Capsule CRM не е познат само по своите сеопфатни карактеристики, туку и по неговата пристапност и леснотија на користење, што го прави врвен избор за бизниси кои се нови во CRM софтверот. Со бесплатен стартен план и низа платени опции, тој нуди флексибилност за различни големини и буџети на бизниси.

Посетете ја капсулата →

2. Hubspot

Упатство за HubSpot CRM за почетници

Во сферата на управувањето со односите со клиентите, HubSpot се појавува како исклучителен избор за бизниси кои имаат намера да се размерат со агилност и прецизност. Познат по својот кориснички интерфејс, HubSpot има вешто избалансирана едноставност со сеопфатна низа функции. Ова го прави идеално решение за бизниси кои бараат интуитивна, но моќна CRM алатка. Со својата еволуција низ годините, HubSpot додаде плејада на продажни додатоци, интеграции и опционални хабови кои опфаќаат услуги, маркетинг и многу повеќе, што го прави разновидна и динамична платформа.

Дизајнерската филозофија на HubSpot се фокусира на леснотијата на користење, што е евидентно во неговиот постојано лесен интерфејс. Овој пристап се протега на секој аспект на CRM, од неговата едноставна навигација до ефикасно управување со контакти и активности. Дизајнот на платформата им овозможува на корисниците пристап до сè што им е потребно на прв поглед – без разлика дали се работи за контакт информации, зделки или закажани активности. Овој рационализиран интерфејс е особено корисен за бизнисите кои бараат CRM решение што може брзо да се усвои од членовите на тимот со различен степен на техничка експертиза.

Друг значаен аспект на HubSpot е неговата приспособливост на различни големини и типови бизниси. Бесплатната верзија е благодет за стартапи и мали бизниси, нудејќи поддршка за неограничени корисници и до еден милион контакти. За понапредни потреби, бизнисите можат да се одлучат за додатокот Sales Hub, кој отклучува пакет на софистицирани алатки за продажба. Оваа приспособливост е една од основните предности на HubSpot, што им овозможува на бизнисите да започнат со робусна опција без трошоци и да ги прошират можностите на платформата додека нивните потреби растат и еволуираат.

Главни карактеристики на HubSpot:

 • Централизирана база на податоци: Ја рационализира консолидацијата на информациите за клиентите, подобрувајќи ја соработката меѓу тимовите.
 • Управување со гасоводот на зделката: Нуди сеопфатно следење и управување со зделките во текот на циклусот на продажба.
 • Управување со задачи: Олеснува ефикасна организација и управување со задачите во продажба, маркетинг и услуги на клиентите.
 • Интеграција на е-пошта и повици: Го поедноставува процесот на пријавување е-пошта и повици, закажување на следење и следење на ангажираноста на клиентите.
 • Известување и аналитика: Обезбедува проникливи податоци преку приспособливи извештаи и контролни табли, помагајќи во донесувањето стратегиски одлуки.

HubSpot е моќен сојузник за бизнисите кои имаат за цел да го оптимизираат управувањето со односите со клиентите. Неговиот спој на едноставност, сеопфатни карактеристики и приспособливост го прави префериран избор за компаниите во различни фази на раст, барајќи да ја подобрат нивната CRM ефективност со минимална сложеност.

Посетете го HubSpot →

3. Pipedrive

Од 0 до 2.5 милиони долари - Тифани избегна комплицирана CRM драма со Pipedrive

Pipedrive се издвојува во CRM-просторот базиран на облак, со брзо привлекување од своето основање во 2010 година. Денес, може да се пофали со глобална корисничка база од над 100,000 бизниси, што е доказ за нејзината ефикасност и привлечност. Дизајниран „од продавачи, за продавачи“, Pipedrive е особено насочен кон тоа да го направи процесот на продажба што е можно поинтуитивен и ефикасен. Неговиот лесен дизајн и практичен пристап го прават омилен избор, особено за мали и средни бизниси.

Платформата се истакнува во креирањето и управувањето со продажни цевководи, критична компонента на секоја продажна стратегија. Со Pipedrive, поставувањето на приспособен цевковод за продажба е едноставно, без разлика дали се користи постоен шаблон или креирање од нула. Оваа флексибилност им овозможува на бизнисите да ги приспособат фазите на гасоводот на нивниот специфичен процес на продажба. Дополнително, можноста за увоз на зделки од табели или други CRM системи ја подобрува нејзината приспособливост и леснотијата на користење.

Интеграцијата на вештачката интелигенција на Pipedrive го издвојува на пазарот CRM. Асистентот за продажба напојуван со вештачка интелигенција е врвен момент, обезбедува активни предлози и автоматизирање на рутинските задачи. Оваа функција ги анализира активностите за продажба и нуди увид за оптимизирање на работниот тек на продажбата, како што е следење на отварањата на е-пошта и управување со дискусии во заедницата. Ова не само што помага во поефикасно затворање зделки, туку и гарантира дека тимовите за продажба остануваат фокусирани и проактивни.

Главни карактеристики на Pipedrive:

 • Управување со цевководи за продажба: Овозможува ефективно следење на зделките, следење на напредокот и прецизирање на потенцијалните тесни грла.
 • Контакт менаџмент: Складира детални информации за клиенти, потенцијални клиенти, продавачи и клиенти, олеснувајќи подобро управување со односите.
 • Управување со задачи: Го насочува доделувањето и следењето на задачите преку продажба, маркетинг и услуги на клиентите.
 • Интеграција на е-пошта: Овозможува беспрекорно евидентирање на е-пошта, закажување на следење и следење на ангажманот.
 • Известување и аналитика: Обезбедува вредни увиди преку детални контролни табли и сопствени извештаи.

Привлечноста на Pipedrive лежи во комбинацијата на корисник, моќни алатки за управување со продажбата и иновативната употреба на вештачката интелигенција. Неговата способност да се приспособи на различни деловни потреби, во комбинација со сеопфатен сет на функции, го прави привлечен избор за бизнисите кои сакаат да ги оптимизираат своите продажни процеси и да ја подобрат севкупната CRM ефикасност.

Посетете го Pipedrive →

4. Затвори

Затворете го демо CRM

Close CRM го револуционизира процесот на продажба со консолидирање на достапноста, ангажираноста и автоматизацијата во интуитивна и приспособлива платформа. Со спојување на критичните алатки за продажба, како што се е-пошта, повици и директни пораки во еден единствен, рационализиран интерфејс, ова се-во-едно CRM решение ги овластува тимовите да продаваат поефикасно и поефективно.

Неговиот флексибилен дизајн се прилагодува на уникатните барања на секој тим, од агилни стартапи до етаблирани претпријатија, овозможувајќи подинамична интеракција со потенцијалните клиенти и клиентите. Close CRM ги подобрува севкупните продажни операции со намалување на сложеноста, овозможување побрзи комуникациски циклуси и автоматизирање на повторувачките задачи, што ги ослободува продажните претставници да се фокусираат на затворање зделки и негување значајни односи. Оваа моќна алатка е дизајнирана не само да ја подобри ефикасноста на продажбата, туку и да доведе до значителни подобрувања во перформансите на продажбата и управувањето со клиентите во различни индустрии.

Клучни карактеристики и придобивки:

 • Брзо поставување: Корисниците можат брзо да увезуваат води и контакти или да мигрираат од други CRM со едноставна алатка за увоз на CSV и бесплатна опција за миграција со еден клик.
 • Интегрирани алатки за продажба: Затвори CRM беспрекорно се интегрира со е-пошта, календари и вклучува вградени повици, СМС и интеграција со зумирање, овозможувајќи им на тимовите да даваат приоритет и да се поврзат со потенцијални клиенти без напор.
 • Автоматизација на достапноста: Преку работни текови и автоматизирани потсетници за следење, Close CRM значително ги зголемува стапките на одговор, честопати покажувајќи поврат на инвестицијата во рок од само неколку недели.

Усвојување и учење: Close CRM е дизајниран за брзо вклучување, дозволувајќи им на сопствениците на бизниси и на тимовите за продажба да ги анализираат работните текови и клучните индикатори за перформанси за да поттикнат брз раст на приходите.

На Close CRM му веруваат тимовите со најбрзо размер во светот и е приспособен да ги поддржува сопствениците на бизниси, лидерите на продажба, претставниците на продажба и тимовите за продажни операции за побрзо затворање на повеќе зделки.

Посетете Затвори →

5. Formaloo CRM

Како да изградите сопствен CRM

Formaloo го револуционизира CRM пејзажот со својата платформа за соработка без код, специјално дизајнирана за не-технички тимови. Овој иновативен пристап кон софтверот за ангажман на клиенти ги овластува бизнисите од сите големини да креираат сопствени апликации како формулари, анкети, портали за клиенти и CRM без потреба од какви било програмски вештини. Неговата функционалност за влечење и спуштање се издвојува како клучна карактеристика, што ја прави достапна и прифатлива за широк опсег на корисници.

Платформата нуди богата низа градежни блокови, вклучувајќи обрасци, табели, списоци, графикони и извештаи. Овие елементи може беспрекорно да се комбинираат за да се конструираат робусни апликации прилагодени на специфичните деловни потреби. Овие сопствени апликации потоа може да се споделат во организацијата или да се објавуваат надворешно на веб-локации и платформи за социјални медиуми. Оваа разновидност го прави Formaloo идеален избор за бизниси кои сакаат да го подобрат својот ангажман на клиентите и да ги насочат нивните внатрешни процеси.

Пристапот на Formaloo кон CRM е единствен во неговите можности за прилагодување. Платформата им овозможува на тимовите да дизајнираат уникатни интерфејси за нивните деловни податоци, поттикнувајќи поперсонализирано и поефикасно искуство за управување со клиенти. Таа, исто така ја олеснува тимската соработка, со работни простори кои можат да се организираат во тимови, одделенија, клиенти и проекти, зголемувајќи ги заедничките напори на различни членови на тимот.

Главни карактеристики на Formaloo CRM:

 • Повлечете и спуштете ги градежни блокови: Лесен за користење интерфејс со различни компоненти за изградба на сложени апликации.
 • Релациони бази на податоци: Овозможува создавање на софистицирани бази на податоци за ефикасно складирање и манипулација со податоци.
 • Приспособување на апликацијата: Прилагодете ги интерфејсите за деловни податоци без потреба од кодирање.
 • Тимска соработка: Организирајте работни простори за ефективна соработка низ различни тимови и одделенија.
 • Безбеден пристап до податоци: Обезбедува контролиран пристап до податоците, одржувајќи ја приватноста и доверливоста.

Едноставноста и пристапноста на Formaloo го прават исклучителен избор, особено за тимови со ограничена техничка експертиза. Го користат над 25,000 бизниси на глобално ниво, што е доказ за неговата ефикасност и привлечност во различни индустрии. Со својот акцент на прилагодувањето и леснотијата на користење, Formaloo го редефинира начинот на кој бизнисите пристапуваат кон CRM и развој на софтвер за ангажирање на клиентите.

Посетете го Formaloo CRM →

6. народната

Научете како да користите и да користите збогатување со 1 клик - Совети 1: Како да најдете е-пошта на вашите контакти

Folk CRM се појавува како се-во-едно решение, редефинирање на управувањето со односите со клиентите за бизнисите кои бараат сеопфатен и интегриран пристап. Платформата е дизајнирана да ги рационализира интеракциите и операциите, нудејќи низа функции кои опфаќаат управување со контакти, управување со гасоводот, кампањи за е-пошта и аналитика.

Централно место во функционалноста на Folk е неговата функција за синхронизација на контакти, која ја поедноставува задачата за централизација на контактите од повеќе извори во една кохезивна платформа. Овој ефикасен процес на синхронизација гарантира дека контактите и интеракциите од различни канали се лесно достапни и управувани. Во тандем со ова е алатката за управување со цевководи, која го подобрува процесот на затворање зделки преку олеснување на соработката и обезбедување структуриран пристап за управување со продажните цевководи.

Кампањите за е-пошта се значително поедноставени со Folk. Платформата им овозможува на корисниците да испраќаат персонализирани е-пошта во голем обем, поддржани од содржина генерирана од вештачка интелигенција и робусни функции за следење и следење. Исклучителна компонента на Folk е екстензијата folkX Chrome, која овозможува непречено увоз на профили за контакт од веб, рационализирајќи го процесот на градење и одржување на бази на податоци за контакти.

Разновидноста на Folk е дополнително зајакната со неговата способност да се интегрира со различни платформи, вклучувајќи социјални медиуми, алатки за комуникација и софтвер за автоматизација. Ова го прави флексибилна алатка која може да се прилагоди на различни CRM барања. Интуитивниот дизајн на платформата и леснотијата на користење се забележливи, што им овозможува на корисниците брзо да се запознаат со нејзините различни карактеристики и функционалности.

Главни карактеристики на Folk CRM:

 • Синхронизација на контакти: Ги централизира контактите од повеќе извори за рационализирано управување.
 • Управување со гасоводот: Олеснува ефикасна соработка и управување со продажните цевководи.
 • Кампањи за е-пошта: Овозможува испраќање на персонализирани е-пошта со помош на вештачка интелигенција во размер со можности за следење.
 • folkX наставка за Chrome: Го поедноставува увозот на профили за контакти од веб.
 • Претстојни аналитики и извештаи: Ветува сеопфатни увиди за донесување одлуки поддржани со податоци.

Фолк CRM добива привлечност и признание меѓу современите компании поради својот холистички пристап кон CRM. Неговиот фокус на леснотијата на користење, заедно со напредните функции за е-пошта кампањи и управување со контакти, го позиционира како вредна алатка за бизнисите кои имаат за цел да ги подобрат своите CRM стратегии.

Посетете го Фолк →

7. Кип

Што е Keap? Лесен софтвер за автоматизација на продажба и маркетинг + CRM

Keap, платформа базирана на облак дизајнирана за мали бизниси, интегрира CRM и маркетинг автоматизација за да ги насочи операциите и да го поттикне растот. Неговиот кориснички интерфејс, комбиниран со пакет функции, вклучувајќи CRM, маркетинг автоматизација, автоматизација на продажба и аналитика, го позиционира Keap како вредна алатка за создавање предвидлив раст во малите бизниси.

Платформата го поедноставува управувањето со нови потенцијални клиенти и евиденција на клиенти, истовремено автоматизирајќи ги клучните продажни процеси. Силата на Keap лежи во нејзината персонализирана автоматизација и приспособливи кампањи, приспособени да одговараат на уникатните потреби на малите бизниси. Маркетингот со е-пошта и текстуални пораки се ефикасни со курираните шаблони на Keap, а функцијата Business Line на платформата помага да се одржуваат одделни работните и личните комуникации на истиот уред.

Главните карактеристики на Keap:

 • CRM за мал бизнис: Го насочува собирањето на води и управувањето со евиденцијата на клиентите.
 • Автоматизација на мали бизниси: Нуди персонализирана автоматизација за да заштеди време без да се жртвува гласот на брендот.
 • Маркетинг преку е-пошта и текст: Користи шаблони за ефективни сегментирани маркетинг кампањи.
 • Бизнис линија: Управува со повици и пораки поврзани со работата одделно на паметни телефони.
 • Известување и аналитика: Обезбедува увид преку контролните табли и сопствените извештаи.

Со својот фокус на едноставноста и леснотијата на користење, Keap е популарен избор меѓу малите бизниси. Платформата нуди обемни интеграции со над 2,500 други алатки, подобрувајќи ја нејзината функционалност.

Посетете го Keap →

8. Salesflare

Како да започнете со користење на Salesflare - Прилагодени контролни табли и извештаи

Salesflare CRM е идеален за мали и средни B2B бизниси, автоматизирајќи ги процесите на продажба за да го намали рачниот внес. Тој автоматски го ажурира вашиот адресар и ја следи секоја интеракција со контактите, користејќи податоци од е-пошта, социјални медиуми и календари за да создаде сеопфатни временски рокови за клиентите. Потсетниците и увидите на Salesflare помагаат да се одржуваат зделките на вистинскиот пат, сето тоа во интерфејс што е лесен за корисникот.

Се интегрира со преку 5000 алатки за продуктивност како Google Workspace и Slack, обезбедувајќи беспрекорно да се вклопи во секој работен тек, без разлика дали е на десктоп или на мобилен телефон. Со автоматизирање на рутинските задачи и збогатување на податоците за контакт, Salesflare им овозможува на продажните тимови да се фокусираат на ангажирање со клиентите, поедноставување на процесот на продажба и подобрување на ефикасноста и резултатите.

Главните карактеристики на Salesflare:

 • Автоматски CRM: Ги ажурира адресарите и автоматски ги следи сите интеракции.
 • Управување со зделки: Испраќа потсетници и дава увид за да спречи изгубени зделки.
 • Широка интеграција: Работи со над 5000 алатки како Google Workspace и Slack.
 • Интуитивна употреба: Лесен за навигација интерфејс за ефикасно управување со продажната инка.
 • Фокус на ангажманот: Ослободува време за значајно ангажирање на клиентите и водечките луѓе.

Посетете Salesflare →

9. Облак на продажба на продажба на сила

Salesforce Sales Cloud објаснет за 100 секунди

Salesforce Sales Cloud е врвен избор за бизниси кои бараат широко прилагодување во нивните CRM апликации. Познат по својата флексибилност, Salesforce нуди низа опции за прилагодување и огромен екосистем од внатрешни и од трети апликации преку AppExchange, овозможувајќи создавање на високо приспособено CRM искуство.

Flow Builder на платформата е посебна карактеристика, која им овозможува на корисниците да креираат сопствени автоматизации за управување со процеси. Оваа алатка овозможува дизајнирање на специфични дејства предизвикани од различни записи, како што се контакти, и може добро да се подеси со услови, како што е испраќање последователни е-пораки врз основа на одредени критериуми. Дополнително, Salesforce обезбедува грануларна контрола на пристапот до страницата и уредувањето на теренот, задоволувајќи ги различните улоги на вработени и одржување на интегритетот и безбедноста на податоците. Ова ниво на детали се протега на создавање текст за помош прилагодено за полиња, зајакнување на деловните практики и обезбедување насоки, особено за поновите членови на тимот.

Прилагодувањето на Salesforce се проширува на распоредот на страниците, каде што корисниците можат да уредуваат детали како полиња и нивниот распоред. Платформата нуди и алатки како Schema Builder за визуелно претставување на тековите на податоци и односите помеѓу различни објекти, како што се контакти и води. AppExchange дополнително ги подобрува можностите на Salesforce, нудејќи широк спектар на опции за интеграција и со бесплатни и со платени апликации, приспособени на различни изданија на Salesforce.

Главни карактеристики на Salesforce Sales Cloud:

 • Приспособливо управување со процесите: Создадете приспособени автоматизации со Flow Builder.
 • Грануларна контрола на пристап: Управувајте кој може да прегледува и уредува одредени полиња и страници.
 • Широки опции за приспособување: Приспособете ги распоредот на страниците, полињата и повеќе за нарачано CRM искуство.
 • Интеграции на AppExchange: Пристапете до широк опсег на апликации од трети страни за проширена функционалност.
 • Сеопфатно известување: Создавајте детални извештаи за различни аспекти на продажбата и податоците за клиентите.

Акцентот на Salesforce Sales Cloud на можностите за прилагодување и интеграција го прави моќна алатка за бизниси кои бараат CRM решение приспособено на нивните специфични потреби. Неговите напредни карактеристики и способноста да се интегрира со мноштво апликации од трети страни го позиционираат како високо приспособлива и скалабилна CRM платформа.

Посетете Salesforce →

10. Онтапорт

Што е Онтрапорт? Разгледајте ја платформата за да видите како функционира.

Онтрапорт е сеопфатна платформа заснована на облак која го спојува управувањето со односите со клиентите и маркетинг автоматизацијата. Со цел да се олесни растот на бизнисот, Онтрапорт е познат по својата способност да управува со интеракциите со клиентите и ефективно да ги насочува продажните процеси. Комбинира CRM, маркетинг автоматизација, автоматизација на продажба, плаќања и аналитика во кохезивен пакет, познат по своите приспособливи кампањи, персонализирани автоматизации и кориснички интерфејс.

Платформата се истакнува во CRM за мали бизниси со ефикасно собирање на нови потенцијални клиенти и организирање записи на клиентите. Го олеснува непреченото напредување на клиентите низ продажната линија. Маркетиншката автоматизација на Ontraport заштедува време на рутински задачи, истовремено обезбедувајќи комуникациите да задржат персонализиран и автентичен тон. Неговите алатки за маркетинг на е-пошта и текст, со курирани шаблони и способности за сегментација, им овозможуваат на бизнисите да спроведуваат влијателни кампањи за информирање.

Ontraport ја проширува својата функционалност на е-трговија, дозволувајќи им на бизнисите да продаваат и дигитални и физички производи преку интуитивен систем за формулари за нарачки. Известувањето и аналитиката на платформата обезбедуваат проникливи податоци, помагајќи во стратешкото одлучување. Приспособувањето е клучен аспект, со можност за приспособување на системот на специфични деловни потреби со менување на полињата со податоци, додавање ознаки и креирање сопствени продажни процеси.

Главни карактеристики на Ontraport:

 • CRM за мал бизнис: Го насочува собирањето на води и управувањето со евиденцијата на клиентите.
 • Маркетинг автоматизација: Нуди персонализирани работни процеси за автоматизација кои заштедуваат време.
 • Маркетинг преку е-пошта и текст: Обезбедува алатки за креирање и испраќање насочени кампањи за е-пошта и СМС.
 • Можности за е-трговија: Олеснува онлајн продажба на дигитални и физички производи.
 • Известување и аналитика: Обезбедува функционални увиди преку детални извештаи и контролни табли.

Онтрапорт се издвојува по својата едноставност и опсег на карактеристики, што го прави атрактивен избор за малите бизниси. Разновидноста на платформата е дополнително подобрена со преку 2,500 претходно вградени интеграции.

Посетете го Онтрапорт →

Навигација на најдобрите CRM платформи за развој на бизнисот

Во постојано развивање на пејзажот на управување со односите со клиентите, изборот на вистинската CRM платформа може да биде клучна одлука за бизнисите кои имаат за цел да ја подобрат ефикасноста и да го поттикнат растот. Од корисничкиот интерфејс на Capsule и екстензивното прилагодување на HubSpot до напредните можности за интеграција на Salesforce и пристапот фокусиран на продажбата на Nutshell, секоја платформа што ја истражувавме нуди уникатни предности.

Без разлика дали се работи за увиди на Pipedrive управувани од вештачка интелигенција, флексибилноста без код на Formaloo, сеопфатниот пристап на Keap, функционалноста се-во-едно на Ontraport, карактеристиките на Nutshell насочени кон продажбата или разновидните деловни решенија на Apptivo, овие CRM алатки се грижат за широк спектар на деловни потреби и големини.

Клучот лежи во идентификувањето на специфичните барања на вашиот бизнис и изборот на CRM што се усогласува со вашите цели и процеси. Со вистинскиот CRM, бизнисите можат да ги насочат операциите, да ги подобрат интеракциите со клиентите и на крајот да го отворат патот за одржлив раст и успех.

Алекс Мекфарланд е новинар и писател за вештачка интелигенција кој ги истражува најновите случувања во вештачката интелигенција. Соработувал со бројни стартапи и публикации за вештачка интелигенција ширум светот.