никулец 10 најдобри генератори на презентации за вештачка интелигенција (мај 2024) - Unite.AI
Поврзете се со нас

Најдоброто од

10 најдобри генератори на презентации за вештачка интелигенција (мај 2024)

Ажурирани on

Unite.AI е посветена на ригорозни уредувачки стандарди. Може да добиеме компензација кога ќе кликнете на линковите до производите што ги прегледуваме. Ве молиме погледнете го нашиот придружно откривање.

Во дигиталната ера, генераторите на презентации напојувани со вештачка интелигенција го револуционизираат начинот на кој креираме и доставуваме презентации. Овие алатки ја користат вештачката интелигенција за да го насочат процесот на создавање, да ја подобрат визуелната привлечност и да го зајакнат ангажманот на публиката. Овде, разговараме за најдобрите 10 генератори на презентации за вештачка интелигенција кои можат да ви помогнат да ја подигнете вашата следна презентација.

1. Плус вештачка интелигенција

Создавајте презентации користејќи вештачка интелигенција со Plus AI за Google Slides

Оваа алатка им овозможува на корисниците да креираат презентации и да уредуваат слајдови користејќи Generative AI во Google Slides.

Предлозите напојувани со вештачка интелигенција ја менуваат играта. Тоа е како да имате личен асистент за презентација. Процесот е исклучително едноставен, стартирајте со барање да генерирате приспособлив преглед, а потоа гледајте како вештачката интелигенција ја претвора во слајдови за само неколку минути.

Откако ова ќе заврши, имате повеќе опции, вклучително и препишување на содржината за да го промените тонот или ремиксирање на слајдот за да ја трансформирате содржината во специфичен распоред.

Најдобро од сè, Плус AI ќе генерира преглед, кој можете да го приспособите пред да ја генерирате самата презентација. За да понудите дополнителна флексибилност, кога ги генерирате вашите слајдови, можете да изберете визуелна тема. Откако ќе се генерираат слајдовите, можете да ги уредувате исто како и секоја друга презентација во Google Slides, да ги извезувате за PowerPoint и да продолжите да ги уредувате со Plus AI.

Врвни карактеристики на Plus AI

 • Овозможено од најновото во Generative AI
 • Интеграцијата помеѓу Google Slides и Powerpoint е беспрекорна
 • Создава презентација на која треба само мало уредување кога се користи со детални инструкции
 • Способноста да се препишува содржина на слајдови ја менува играта

Користете го кодот за попуст: UNITEAI10 да бара 10% попуст.

Прочитајте Преглед →

Посетете Plus AI →

2. Слајдови AI

SlidesAI - Текст до презентација напојувана со вештачка интелигенција

Слајд AI го поедноставува процесот на правење презентации. Корисниците започнуваат со додавање на саканиот текст во системот. Овој текст ја формира основата на презентацијата, со интелигентните алгоритми на Slide AI кои ја анализираат и структурираат содржината во визуелно привлечен формат. Овој иновативен пристап не само што ја подобрува ефикасноста, туку и ги демократизира дизајнерските вештини, овозможувајќи им на корисниците да се фокусираат на квалитетот на содржината без да се грижат за комплексноста на дизајнот.

Разбирање на значењето на персонализацијата, Slide AI нуди широки опции за прилагодување. Корисниците можат да изберат од низа претходно дизајнирани шеми на бои и претходно поставени фонтови за да ја усогласат естетиката на презентацијата со нивната порака или идентитет на бренд. За оние кои бараат уникатен допир, платформата обезбедува алатки за креирање сопствени дизајни, нудејќи неспоредлива флексибилност во приспособувањето на изгледот и чувството на презентациите.

Врвни карактеристики на Slides AI

 • Slide AI без напор го трансформира текстот во полирани презентации.
 • Работи со сите главни јазици, вклучувајќи англиски, шпански, француски, италијански и јапонски
 • Изберете од претходно дизајнираните претходно поставени поставки или креирајте го вашиот уникатен стил за совршен изглед и чувство.

Прочитајте Преглед →

Посетете Slides AI →

3. Убава.ai

Како да креирате презентација во Beautiful.ai

Beautiful.ai е повеќе од само алатка за презентација; тоа е паметен асистент кој ви помага да креирате привлечни наративи. Како што почнувате да ја персонализирате вашата презентација, Beautiful.ai почнува да ги разбира вашите потреби, нудејќи предлози за дополнителни подобрувања. Оваа предиктивна карактеристика ја менува играта, што го прави процесот на дизајнирање поинтуитивен и помалку одзема време.

Но, иновацијата не застанува тука. Функцијата за гласовно раскажување на Beautiful.ai додава дополнителен слој на комуникација, што ја прави вашата содржина попривлечна. Замислете да можете да ги раскажувате вашите слајдови, додавајќи личен допир на вашата презентација. Оваа функција може да биде особено корисна за далечински презентации, каде личната врска понекогаш може да се изгуби.

Врвни карактеристики на Beautiful.ai

 • Ги предвидува потребите на корисниците и нуди предлози
 • Го олеснува создавањето јасни, концизни презентации
 • Функција за раскажување глас за подобрена комуникација

Посетете го Beautiful.ai →

4. Slidebean

Slidebean е алатка за презентација базирана на веб која го револуционизира начинот на кој се прават презентациите. Со само неколку кликања, корисниците можат да креираат моќни презентации кои оставаат траен впечаток. Убавината на Slidebean лежи во неговата способност да го оддели создавањето содржина од дизајнот на слајдови. Ова значи дека можете да се фокусирате на она што е најважно - вашата порака - додека Slidebean се грижи за дизајнот.

Slidebean е особено погоден за мали и средни бизниси кои можеби немаат посветен тим за дизајн. Дури и корисниците со нула дизајнерски вештини можат да креираат слајдови со професионален изглед, благодарение на колекцијата шаблони за дизајн, врвни фонтови и врвни палети на бои. Slidebean не е само алтернатива на PowerPoint и Keynote; тоа е чекор погоре.

Врвни карактеристики на Slidebean:

 • Го одвојува создавањето содржина од дизајнот на слајдови
 • Им овозможува на корисниците без дизајнерски вештини да создаваат слајдови со професионален изглед
 • Нуди колекција на шаблони за дизајн, врвни фонтови и врвни палети на бои

Посетете го Slidebean →

5. Земете

Томе е креатор на презентации со вештачка интелигенција кој оди подалеку од само дизајнирање слајдови. Служи како колаборативен асистент за вештачка интелигенција, помагајќи им на корисниците да дизајнираат привлечни презентации од нула. Користејќи ги ChatGPT и DALL-E 2 технологијата на OpenAI, Tome може да ги разбере вашите потреби и да генерира содржина што ќе резонира со вашата публика.

Tome нуди готови шаблони и теми, текст и слики генерирани со вештачка интелигенција и алатки за додавање анимации, видеа, графикони и друго. Но, она што го издвојува е неговата способност да ги разбере вашите упатства. Сè што треба да направите е да му кажете на помошникот за вештачка интелигенција што сакате, а тој ќе го направи останатото. Ова го прави процесот на дизајнирање не само полесен, туку и позабавен.

Врвни карактеристики на Томе:

 • Користи ChatGPT и DALL-E 2 технологијата на OpenAI
 • Нуди готови шаблони и теми, текст и слики генерирани со вештачка интелигенција
 • Обезбедува алатки за додавање анимации, видеа, графикони и многу повеќе

Посетете го Томе →

6. Синтезија

Synthesia е робустен произведувач на презентации со вештачка интелигенција кој се издвојува по својот кориснички интерфејс и уникатните карактеристики. Една од неговите истакнати карактеристики е можноста да креирате сопствен аватар со вештачка интелигенција. Ова значи дека можете да додадете личен допир на вашата презентација, правејќи ја попривлечна и незаборавна.

Со Synthesia, не треба да бидете експерт за да креирате висококвалитетни презентации. Алатката нуди широк спектар на професионално дизајнирани видео шаблони кои можете да ги користите како почетна точка. Оттаму, можете да ја прилагодите вашата презентација за да одговара на вашите потреби. Без разлика дали се претставувате пред мал тим или голема публика, Synthesia ве покрива.

Главните карактеристики на Синтеза:

 • Интерфејс што е лесен за корисниците
 • Овозможува креирање на персонализиран AI аватар
 • Нуди широк спектар на професионално дизајнирани видео шаблони

Прочитајте Преглед →

Посетете го Synthesia →

7. поедноставен

Simplified е изработувач на презентации со вештачка интелигенција, дизајниран имајќи ја предвид соработката. Тоа им овозможува на тимовите да работат заедно беспрекорно, создавајќи презентации со помош на вештачка интелигенција. Ова значи дека можете да соработувате со вашиот тим во реално време, правејќи промени и гледајќи ажурирања веднаш.

Откако вештачката интелигенција ќе генерира презентација, можете да ги приспособите фонтовите, боите и текстурите за да ја направите вашата презентација повлијателна. Можете исто така да ги конвертирате вашите слајдови во видео презентација со додавање на транзиции. Оваа функција може да биде особено корисна за далечински презентации, каде визуелното ангажирање е клучно.

Врвни карактеристики на поедноставен:

 • Дизајниран за тимска соработка
 • Овозможува прилагодување на фонтови, бои и текстури
 • Може да конвертира слајдови во видео презентации

Посетете го поедноставено →

8. Испрати чекори

Sendsteps е креатор на презентации со вештачка интелигенција со влечење и спуштање што го поедноставува процесот на креирање. Не се работи само за создавање слајдови; се работи за создавање интерактивно искуство за вашата публика. Со Sendsteps, можете да додадете интерактивни елементи како што се анкети, гласање преку СМС, квизови итн., на вашата презентација, правејќи ја попривлечна и интерактивна.

Една од истакнатите карактеристики на Sendsteps е неговата повеќејазична поддршка. Можете да креирате презентации на повеќе од 11 јазици, вклучувајќи шпански, италијански, португалски, француски и холандски. Ова го прави одлична алатка за меѓународни тимови или за презентации пред глобалната публика.

Врвни карактеристики на Sendsteps:

 • Интерфејс за влечење и спуштање
 • Нуди интерактивни елементи како анкети, СМС гласање, квизови
 • Поддржува креирање презентации на повеќе од 11 јазици

Посетете Sendsteps →

9. Prezi

Prezi е моќен создавач на презентации со вештачка интелигенција што може да ги трансформира вашите обични слајдови во влијателни презентации. Не се работи само за додавање слајдови и текст; се работи за создавање наратив што ја плени вашата публика. Со Prezi, можете да додадете динамичен тек на вашата презентација, правејќи ја попривлечна и незаборавна.

Сепак, Prezi нуди ограничени опции за прилагодување откако ќе изберете шаблон. Ова значи дека иако можете брзо да креирате неверојатна презентација, можеби немате толку голема контрола врз конечниот изглед и чувство. И покрај ова, Prezi е одлична алатка за оние кои сакаат брзо и лесно да креираат професионална презентација.

Врвни карактеристики на Prezi:

 • Ги трансформира обичните слајдови во влијателни презентации
 • Нуди ограничени опции за прилагодување по изборот на шаблон

Посетете го Прези →

10. Крома

Kroma е популарна алатка за презентација на вештачка интелигенција што ја користат големите организации како Apple и eBay. Ви дава пристап до повеќе од милион креативни средства и бројни елементи за визуелизација на податоци, овозможувајќи ви да креирате визуелно неверојатна презентација. Без разлика дали презентирате податоци, споделувате ажурирање на проектот или ставате нова идеја, Kroma може да ви помогне да го направите тоа.

Една од истакнатите карактеристики на Kroma е нејзината интеграција со MS PowerPoint и Keynote на Apple. Ова значи дека можете лесно да ги увезете вашите постоечки презентации и да ги подобрите со моќните функции на Kroma.

Врвни карактеристики на Kroma:

 • Се користи од големи организации како Apple и eBay
 • Обезбедува пристап до над милион креативни средства и елементи за визуелизација на податоци
 • Може лесно да се интегрира со MS PowerPoint и Keynote на Apple

Посетете го Крома →

Алекс Мекфарланд е новинар и писател за вештачка интелигенција кој ги истражува најновите случувања во вештачката интелигенција. Соработувал со бројни стартапи и публикации за вештачка интелигенција ширум светот.