никулец 8 најдобри БЕСПЛАТНИ алатки за промена на големината на слика со вештачка интелигенција (мај 2024 година) - Unite.AI
Поврзете се со нас

Најдоброто од

8 најдобри БЕСПЛАТНИ алатки за промена на големината на слика со вештачка интелигенција (мај 2024 година)

Ажурирани on

Unite.AI е посветена на ригорозни уредувачки стандарди. Може да добиеме компензација кога ќе кликнете на линковите до производите што ги прегледуваме. Ве молиме погледнете го нашиот придружно откривање.

Во денешното дигитално доба, важноста за усовршување на презентацијата на слики не може да се прецени. Алатките за промена на големината на сликата со вештачка интелигенција се појавија како менувачи на играта, нудејќи лесни решенија за рафинирање и прилагодување на сликите за да се исполнат различните барања. Без разлика дали се работи за веб дизајн, социјални медиуми или професионални портфолија, можноста за прецизно и ефикасно менување на големината на сликите е од клучно значење.

Овој блог навлегува во светот на бесплатните алатки за промена на големината на слики со вештачка интелигенција, истакнувајќи ги врвните платформи кои ја спојуваат прецизноста на вештачката интелигенција со интерфејси кои се прифатливи за корисниците. Овие алатки не само што ја поедноставуваат задачата за промена на големината на сликите, туку обезбедуваат и одржување на квалитетот и интегритетот на визуелните слики, без оглед на потребните димензии. Од креатори на содржини до професионалци за маркетинг, овие алатки управувани со вештачка интелигенција се грижат за широк спектар на корисници, демонстрирајќи ја моќта и разновидноста на вештачката интелигенција во подобрувањето на нашите дигитални искуства.

1. img2go

Img2Go стои како разноврсна онлајн платформа за уредување слики, која нуди сеопфатен опсег на функции, вклучително и промена на големината на сликата. Тој се истакнува во промената на големината на сликите без да се загрози нивниот квалитет, поддржувајќи различни вообичаени формати на растерски слики како што се BMP, GIF, JPG и PNG.

Img2Go ги проширува своите способности надвор од промената на големината, обезбедувајќи дополнителни функционалности како што се конверзија на слики, уредување фотографии, додавање водени жигови и намалување на големината на датотеката со слики. Ова го прави алатка погодна и за аматери и за професионалци. Неговата леснотија на користење, без потреба од преземање или инсталирање, и како бесплатна веб-услуга, го позиционира Img2Go како удобна и исплатлива опција за широк спектар на барања за уредување слики.

Главни карактеристики на Img2Go:

 • Промена на големината за зачувување на квалитетот: Ја менува големината на сликите без губење на квалитетот.
 • Поддржува различни формати: Компатибилен со BMP, GIF, JPG, PNG и повеќе.
 • Дополнителни функции за уредување: Вклучува конверзија на слики, уредување фотографии, воден печат и намалување на големината на датотеката.
 • Лесен за користење: Не е потребно преземање или инсталација, лесен за употреба.
 • Рентабилно: Бесплатна веб-услуга идеална за различни потреби за уредување слики.

Visit Img2Go →

2. Зголемување на резолуцијата.медиуми

Дел од семејството Pixelbin.io, Upscale се издвојува како разноврсна реклама за промена на големината на сликите. Достапно и како веб-базирана алатка и како мобилна апликација за уредите на Apple и Android, таа се грижи за широк опсег на корисници. Зголемувањето на резолуцијата е специјализирано за зголемување и подобрување на сликите во различни формати на датотеки, вклучувајќи PNG, JPEG, JPG и WEBP.

Неговата едноставност и ефективност го прават популарен избор за корисниците кои бараат квалитетни резултати. Покрај тоа, приклучувањето кон семејството Pixelbin.io отвора пристап до дополнителни алатки како Erase.bg, Watermarkremover.io и Shrink.media.

Главни карактеристики на Upscale:

 • Поддржува повеќе типови датотеки: Компатибилен со PNG, JPEG, JPG и WEBP.
 • Подобрување на квалитетот: Ги отстранува JPEG артефактите и го подобрува севкупниот квалитет на сликата.
 • Излез со висока резолуција: Автоматската обработка обезбедува слики до 4x повисока резолуција.
 • Брзо зголемување на резолуцијата: Брз и автоматизиран процес на зголемување на големината.

Visit Upscale →

3. Промена на големина

Уредникот за промена на големината на сликите е бесплатна, брза алатка која поддржува уредување PNG, JPG, WebP и GIF слики. Со само неколку кликања, корисниците можат да ја менуваат големината, компресираат, конвертираат и уредуваат слики.

Опциите за промена на големината вклучуваат прилагодувања по пиксели, процент или користење на претходно поставените поставки прилагодени за различни платформи за социјални медиуми. Дополнително, уредникот овозможува додавање текст, отстранување на воден печат, претворање на слики во црно-бело и пресликување или превртување на сликите вертикално или хоризонтално.

Главни карактеристики на промена на големината:

 • Поддржува повеќе типови датотеки: Компатибилен со PNG, JPEG, GIF и WEBP.
 • Отстранете ги водените жигови: Ги отстранува водените жигови на сите типови слики.
 • Опции за црно-бело: Брза и едноставна опција за претворање на вашите слики во црно-бели..
 • Брзо зголемување на резолуцијата: Брз и автоматизиран процес на зголемување на големината.

Visit Resize →

4. Icons8 Smart Upscaler

Icons8 нуди Smart Upscaler, алатка напојувана со вештачка интелигенција која се истакнува во зголемувањето на резолуцијата на сликата додека го зачувува квалитетот. Оваа онлајн алатка лесно се справува со различни формати на датотеки, овозможувајќи им на корисниците да ги подобрат и менуваат големината на малите слики без напор.

Нејзината интеграција со вештачка интелигенција вклучува острење, намалување на шумот и зголемување на резолуцијата во целосно автоматизиран процес. Smart Upscaler е особено познат по неговата функција за сериско поставување, што овозможува зголемување на сликите до 7680x7680px. Позната по својата едноставност и функционалност со влечење и спуштање, алатката гарантира сигурно и практично искуство за корисниците кои имаат за цел да го подобрат квалитетот и резолуцијата на сликата користејќи вештачка интелигенција.

Главни карактеристики на Icons8 Smart Upscaler:

 • Интегрирано зголемување и рескалирање со вештачка интелигенција: Автоматски изострува, го намалува шумот и ги зголемува сликите.
 • Сериски прикачувања: Поддржува зголемување на повеќе слики истовремено.
 • Капацитет со висока резолуција: Може да ги зголеми сликите до 7680x7680px.
 • Интерфејс лесен за корисници: Едноставна функционалност за влечење и спуштање.

Visit Icons8 →

5. Бигпг

Bigjpg е иновативна онлајн услуга за зголемување на резолуцијата на слики која ја користи технологијата за вештачка интелигенција за да ја подобри резолуцијата на сликата без значително губење на квалитетот. Дизајниран да се грижи за различни апликации како печатење, дигитална уметност и фотографија, Bigjpg има за цел да обезбеди супериорно решение за подобрување и на квалитетот и на резолуцијата.

Неговите техники за промена на големината и зголемувањето на големината на вештачката интелигенција се особено вешти во намалувањето на шумот и назабеноста на дигиталните слики, што овозможува зголемување на сликите додека се зачувуваат нивната јасност и детали. Како веб-базирана алатка, Bigjpg нуди практичност и ефективност за оние кои сакаат да ја надградат дигиталната уметност и анимациите.

Главни карактеристики на Bigjpg:

 • Техники за зголемување на големината на вештачката интелигенција: Го намалува шумот и го подобрува квалитетот на сликата.
 • Поддршка за големи датотеки: Овозможува прикачување слики до 50 MB со неговата платена верзија.
 • Зголемување на историјата: Обезбедува пристап до претходната работа за лесно упатување.

Visit Bigjpg →

6. MindOnMap

MindOnMap е корисничка алатка за менување и зголемување на големината на сликите преку Интернет, која обезбедува низа опции за подобрување на сликата. Се издвојува по леснотијата на ракување и брзите резултати, овозможувајќи им на корисниците да ги подобрат сликите бесплатно на интернет до импресивни 800%.

Алатката гарантира дека излезните слики одржуваат чист и професионален изглед. Поддржувајќи различни формати на датотеки со слики како JPG, PNG и BMP, MindOnMap нуди и можности за сериска обработка, што го прави разноврсен избор за корисниците кои имаат потреба да обработуваат повеќе слики во еден момент.

Главни карактеристики на MindOnMap:

 • Висок процент на зголемување на резолуцијата: Ги зголемува сликите до 800%.
 • Нема излез на воден печат: Испорачува слики без воден печат.
 • Поддршка за сериска обработка: Овозможува обработка на повеќе слики истовремено.

Visit MindOnMap →

7. Clipdrop

Clipdrop се издвојува како разноврсна алатка напојувана со вештачка интелигенција за уредување и промена на големината на сликите. Нуди пакет на функции кои вклучуваат отстранување на позадината, промена на големината и зголемување на големината на сликата, чистење на сликата и повторно осветлување на фотографиите.

Платформата ја користи технологијата за вештачка интелигенција за да им овозможи на корисниците да отстрануваат предмети или луѓе од слики, да ги подобрат сликите, па дури и да конвертираат дудлови во реални слики. Понатаму, Clipdrop ги проширува своите способности на програмерите нудејќи API за интегрирање на неговите алатки за вештачка интелигенција во други апликации. Иако некои од неговите функции се достапни бесплатно, важно е да се забележи дека одредени услуги може да бидат дел од платена претплата или да имаат ограничувања во бесплатната верзија.

Главни карактеристики на Clipdrop:

 • Разновидно уредување на слики: Обезбедува отстранување на позадина, зголемување на резолуцијата, чистење и многу повеќе.
 • Способности со вештачка интелигенција: Напредна AI технологија за отстранување на предмети и трансформација на слики.
 • API погодно за програмери: Нуди API за интеграција во други апликации.
 • Флексибилна употреба: Некои функции се достапни бесплатно, со дополнителни премиум опции.

Visit Clipdrop →

8. Aiseesoft

Aiseesoft е моќна алатка базирана на вештачка интелигенција посветена на подобрување на сликите. Се истакнува во поправањето заматени слики, со лесно враќање на изгубените пиксели, бои, текстури и детали. Оваа алатка е особено корисна и за печатење и за веб-употреба, нудејќи низа опции за промена на големината и зголемување на големината за да се исполнат различните барања. Aiseesoft поддржува различни формати на датотеки со слики, вклучувајќи JPG, PNG, BMP, итн., што го прави флексибилен избор за различни видови задачи за подобрување на сликата.

Главните карактеристики на Aiseesoft:

 • Повеќе опции за зголемување на резолуцијата: Унапредување на сликите до 200%, 400%, 600% или 800%.
 • Поддржува различни формати: Компатибилен со JPG, PNG, BMP и многу повеќе.
 • Подобрување на квалитетот на сликата: Ефикасно при поправање заматени слики и враќање на деталите.

Visit Aiseesoft →

ВИ за супериорна промена на големината на сликата

Секоја алатка за промена на големината на вештачката интелигенција за која разговаравме ги носи своите уникатни способности на масата, кои се движат од основна промена на големината до напредно зголемување на резолуцијата и подобрување на сликата. Овие платформи, опремени со врвна технологија за вештачка интелигенција, нудат решенија кои задоволуваат широк спектар на потреби, од професионални графички дизајнери до ентузијасти на социјалните мрежи.

Конвергенцијата на технологијата за вештачка интелигенција со алатките за уредување слики означува нова ера во дигиталните слики. Овие алатки не само што го поедноставуваат процесот на промена и подобрување на големината на сликата, туку и отвораат нови можности за креативно изразување и професионална оптимизација на сликата. Како што вештачката интелигенција продолжува да се развива, можеме да очекуваме овие алатки да станат уште пософистицирани, што дополнително ќе го револуционизира начинот на кој ракуваме и ги подобруваме нашите дигитални слики.

Алекс Мекфарланд е новинар и писател за вештачка интелигенција кој ги истражува најновите случувања во вештачката интелигенција. Соработувал со бројни стартапи и публикации за вештачка интелигенција ширум светот.