никулец 10 најдобри асистенти со вештачка интелигенција (мај 2024) - Unite.AI
Поврзете се со нас

Најдоброто од

10 најдобри асистенти со вештачка интелигенција (мај 2024)

Ажурирани on

Unite.AI е посветена на ригорозни уредувачки стандарди. Може да добиеме компензација кога ќе кликнете на линковите до производите што ги прегледуваме. Ве молиме погледнете го нашиот придружно откривање.

https://youtu.be/fmu2Ffir1F8Асистентите за вештачка интелигенција (ВИ) стануваат незаменливи во денешното општество. Ги гледате насекаде, од паметни телефони до медицински установи. Бројот на асистенти со вештачка интелигенција на пазарот само се зголемува и тие ќе станат уште повеќе интегрирани во нашите животи. 

Што го дефинира асистент за вештачка интелигенција?

Што е AI помошник?

Асистентот за вештачка интелигенција може да се дефинира како софтверска програма која се потпира на технологии како обработка на природен јазик (NLP) за следење гласовни и текстуални команди. Тие се способни да извршуваат многу исти задачи како човечките асистенти, како што се читање текст, преземање диктат, повикување и многу повеќе. 

Асистентите со вештачка интелигенција често се засноваат на облакот, што значи дека можете да им пристапите секаде додека има интернет врска. За да ги интегрирате уште повеќе во вашиот секојдневен живот, тие можат да се поврзат со паметни уреди. Најдобрите асистенти за вештачка интелигенција се потпираат на алгоритми за самоучење за да станат високо персонализирани. На пример, тие можат да ги научат вашите преференции или модели на говор. 

Пазарот за асистенти со вештачка интелигенција рапидно расте и станува поконкурентен. 

Ајде да ги погледнеме 10-те најдобри асистенти со вештачка интелигенција: 

1. Видра

OtterPilot™: Вашиот ВИ помошник за состаноци

Добијте помошник за состаноци со вештачка интелигенција што снима аудио, пишува белешки, автоматски снима слајдови и генерира резимеа.

Соработувајте со соиграчите во транскриптот во живо, со додавање коментари, истакнување на клучните точки и доделување ставки за акција.

Заштедете време со автоматизирани белешки за состаноци со поврзување на Otter со вашиот календар на Google или Microsoft и тој може автоматски да се придружува и да ги снима вашите состаноци на Zoom, Microsoft Teams и Google Meet. Следете во живо на веб или во апликацијата за iOS или Android.

Кога некој споделува слајдови за време на виртуелен состанок, Otter автоматски ги снима и ги вметнува во белешките на состанокот, обезбедувајќи целосен контекст на содржината за која се дискутираше.

По состанокот, Видра генерира и испраќа е-пошта резиме што ви овозможува лесно да се потсетите и да ги споделите клучните информации, заштедувајќи ви време од потребата повторно да го прегледате целиот препис.

 • Снимајте и транскрибирајте ги повиците веднаш.
 • Овозможува додавање коментари и истакнување клучни точки.
 • Се поврзува со Google и Microsoft Calendar.
 • Автоматски снима и вметнува слајдови во белешките за состаноци.
 • Автоматски генерира резимеа и им испраќа е-пошта.

Прочитајте ја нашата Преглед на видра или посетете Видра.

2. Свеќилки

Fireflies.ai Преглед на платформата Ново

Свеќилки е асистент за состаноци со вештачка интелигенција кој користи НЛП за да ја елиминира потребата за земање белешки за време на состанокот. Лесно снимајте, препишувајте и пребарувајте низ вашите гласовни разговори на интуитивна платформа за користење.

Веднаш снимајте состаноци на која било платформа за веб-конференции. Лесно е да ги поканите светулките на вашите состаноци за да снимаат и споделуваат разговори.

Светулките може да транскрибираат состаноци во живо или аудиодатотеки што ги прикачувате. Префрлете ги транскриптите додека го слушате аудиото потоа.

Работењето во тимови станува беспрекорен процес, додавајте коментари или означете одредени делови од повиците за брзо да соработувате со соиграчите во важни моменти од вашите разговори.

Најдобриот дел можеби е функционалноста за пребарување, таа ви овозможува да прегледате еден час долг повик за помалку од 5 минути. Пребарувајте низ акциони ставки и други важни моменти.

 • Снимајте и транскрибирајте ги повиците веднаш.
 • Екстензија на Chrome за снимање состаноци и повици директно од прелистувачот.
 • Едноставното пребарување овозможува лесно прегледување на повиците.
 • Лесен за користење бот за состаноци, поканете го ботот Fireflies на состанок или нека ви се придружува автоматски на повиците во вашиот календар.
 • Транскрибирајте сè - Транскрибирајте ги постоечките аудио датотеки веднаш во контролната табла.
 • Нуди мајчин интеграции на бирачите, Zapier или API за обработка на аудио и повици.
 • Елиминирајте го земањето белешки.

Прочитајте ја нашата Преглед на светулките или посетете Свеќилки.

3. Марф

Креирајте и приспособете го Voice Overs | Murf AI

На врвот на нашата листа на најдобри алатки за вештачка интелигенција за бизнис е генератор на текстуален говор Murf, кој е еден од најпопуларните и најимпресивните генератори на глас со вештачка интелигенција на пазарот и често се користи за изградба на асистенти со вештачка интелигенција. Murf му овозможува на секого да конвертира текст во говор, гласовни говори и диктати, а го користат широк спектар на професионалци како развивачи на производи, подкастери, едукатори и деловни лидери.

Murf нуди многу опции за прилагодување за да ви помогне да создадете најдобри гласови со природен звук. Има различни гласови и дијалекти од кои можете да изберете, како и интерфејс кој е лесен за употреба.

Генераторот од текст во говор им обезбедува на корисниците сеопфатно студио за гласовно пренесување со вештачка интелигенција, кое вклучува вграден видео едитор, кој ви овозможува да креирате видео со гласовност. Има над 100 гласови со вештачка интелигенција од 15 јазици и можете да изберете претпочитани опции како што се звучник, акценти/гласовни стилови и тон или цел.

Друга врвна карактеристика што ја нуди Murf е менувачот на глас, кој ви овозможува да снимате без да го користите вашиот сопствен глас како глас. Гласовите што ги нуди Murf може да се приспособат и според висината, брзината и јачината на звукот. Можете да додавате паузи и акцент, или да го промените изговорот.

Еве некои од главните карактеристики на Murf:

Голема библиотека која нуди повеќе од 100 гласови со вештачка интелигенција на различни јазици:

 • Експресивни емотивни стилови на зборување
 • Поддршка за внесување аудио и текст
 • AI Voice-Over Studio
 • Приспособливо преку тон, акценти и многу повеќе

Прочитајте ја нашата Марф Преглед или посетете Марф.

4. Siri

Како што веројатно можевте да претпоставите, на врвот на листата е Siri на Apple. Овој асистент за вештачка интелигенција го знаат скоро сите и привлече повеќе внимание од кој било друг. Siri се потпира на корисничкиот интерфејс (UI) на природен јазик и гласовните барања, што му овозможува да извршува многу корисни функции. 

Siri е достапен на главните платформи на Apple како IOS, macOS и iPadOS. Тој е многу персонализиран, се прилагодува на јазиците на корисниците, пребарувањата, преференциите и многу повеќе. 

Еве некои од главните функции на Siri: 

 • Одговори на прашања
 • Дајте препораки
 • Остварете телефонски повици и праќајте текстуални пораки
 • Диктирајте локација
 • Се однесува на интернет услуги

5. Cortana

Најголемиот конкурент на Siri на пазарот е Cortana на Microsoft, кој е уште еден од најдобрите асистенти за вештачка интелигенција. Cortana се потпира на NLP, пребарувачот Bing и различни форми на податоци за да дојде до своите персонализирани препораки. Тоа е работа на API со Windows и други апликации од трети страни. 

Cortana е исто така компатибилна со многу платформи како Windows 10, Windows Mobile, Android, Alexa и Mixed Reality (MR). 

Асистентот за вештачка интелигенција учи од податоците на уредот за да ги извршува неговите различни функции. Неговата интеграција со Alexa му помага да ги контролира паметните уреди на Amazon. Тој е фокусиран и на приватноста, што значи дека можете да ги гледате и уредувате деталите складирани од помошникот. 

Еве некои од главните функции на Cortana:

 • Одговара на прашања
 • Обезбедува потсетници
 • Запишува белешки
 • Помага во управувањето со вашите календари
 • Врши различни задачи

6. Alexa

Патувањето е едноставно со Amazon Alexa | Совети и трикови | Амазон ехо

Алекса на Амазон е уште еден врвен виртуелен асистент со вештачка интелигенција, кој се зголеми на популарност со текот на годините. Достапно е на многу уреди, каде што користи гласовна интеракција, NLP, гласовни барања и многу повеќе за извршување на задачите. Исто така, може да креира списоци со задачи, да поставува аларми, да репродуцира аудиокниги и да проследува подкасти. Некои од неговите други врвни карактеристики вклучуваат информации во реално време за сообраќајот, вестите, времето, спортот и многу повеќе. 

Една од најпознатите карактеристики на Alexa е нејзиниот збор за будење, кој им овозможува на корисниците да го активираат со еден збор. Ова ја разликува Alexa од другите уреди кои бараат притискање на копче. Асистентот за вештачка интелигенција сега се користи на повеќе од 100 милиони уреди. 

Еве некои од главните функции на Alexa:

 • Репродукција на музика и аудио книги 
 • Списоци со задачи
 • Стриминг на поткаст
 • Новости и спортски ажурирања
 • Податоци за времето и сообраќајот во реално време

7. Помошник на Google

Режим на преведувач на „Помошник на Google“.

Од неговото лансирање во 2016 година, Google Assistant се издигна како врвен виртуелен асистент со овозможена вештачка интелигенција и гласовно напојуван од една од водечките компании во светот. Од сите асистенти со вештачка интелигенција на пазарот, Google Assistant се смета за еден од најнапредните. 

Благодарение на различните партнерства со неколку компании, асистентот за вештачка интелигенција сега е достапен на многу уреди како паметни телефони, слушалки, домашни апарати и автомобили. 

Google Assistant има широк досег, работи со 10,000 уреди од 1,000 брендови. 

Еве некои од врвните карактеристики на Google Assistant:

 • Внесување на глас и текст
 • Достапно на многу уреди
 • Контрола која се активира со глас
 • Завршување на задачата
 • Потсетници и состаноци
 • Превод во реално време

8. Зборувај ЕЛСА

Целосен водич: Како да се користи Elsa Speak

Оддалечувајќи се од некои од главните асистенти со вештачка интелигенција, друга врвна опција е ELSA Speak. Апликација со вештачка интелигенција која им помага на корисниците да научат да зборуваат англиски, таа е одличен пример за тоа како овие асистенти може да се користат за едукативни цели. 

Со користење на апликацијата, учениците можат да го подобрат изговорот на англискиот јазик преку интеракција со кратки дијалози. Технологиите за вештачка интелигенција обезбедуваат инстант повратни информации за да им помогнат на корисниците да постигнат брз напредок. 

Според компанијата, имало над 4.4 милиони преземања на апликацијата и добила повеќе од 3.6 милиони корисници во 101 различна земја. 

Еве некои од главните карактеристики на ELSA Speak:

 • Кратки дијалози
 • Инстант повратни информации
 • Технологија за препознавање говор
 • Пробен период
 • Достапно на Android и iOS. 

9. Сократичко

Сократиќ: Домашната задача е завршена набргу

Уште еден од најдобрите образовни асистенти за вештачка интелигенција, Socratic е апликација со ВИ дизајнирана да им помогне на учениците со математика и домашни задачи. Апликацијата им овозможува на учениците да фотографираат со камерата на телефонот пред да користат вештачка интелигенција за да дадат визуелни објаснувања за концептите.

Сократик се потпира на препознавање текст и говор и може да се користи за различни дисциплини како наука, математика, литература и општествени студии. Достапен е и на iOS и на Android и е компатибилен со iPad. 

Еве некои од главните карактеристики на Сократик:

 • Им помага на учениците во учењето и домашните задачи
 • Визуелни објаснувања на концепти
 • Препознавање текст и говор
 • Компатибилен со различни предмети

10. Ти си

Youper AI Терапија

Youper е една од најдобрите апликации за помошни емоционални здравствени со ВИ, кои стануваат се попопуларни на пазарот. Достапно и на iOS и на Android, им помага на корисниците да се справат со нивното емоционално здравје преку одржување брзи разговори со нив. Youper ги води корисниците низ персонализирани медитации за да ги постигнат посакуваните резултати. 

Со користење на Youper, корисниците можат да го следат нивното расположение и да станат подобри во склад со нивните чувства. Се потпира на вештачката интелигенција за персонализирање на техниките за секој човек и постојано е рангирана на една од најдобрите апликации за ментално здравје. 

Еве некои од главните карактеристики на Youper: 

 • iOS и Android
 • Брзи разговори
 • Персонализирани медитации
 • Рангирана како врвна апликација за ментално здравје

Алекс Мекфарланд е новинар и писател за вештачка интелигенција кој ги истражува најновите случувања во вештачката интелигенција. Соработувал со бројни стартапи и публикации за вештачка интелигенција ширум светот.