никулец 5 најдобри алатки за вештачка интелигенција за јавно говорење (мај 2024 година) Unite.AI
Поврзете се со нас

Најдоброто од

5 најдобри алатки за вештачка интелигенција за јавно говорење (мај 2024 година)

Ажурирани on

Unite.AI е посветена на ригорозни уредувачки стандарди. Може да добиеме компензација кога ќе кликнете на линковите до производите што ги прегледуваме. Ве молиме погледнете го нашиот придружно откривање.

Во областа на вештачката интелигенција, примената на алатките за вештачка интелигенција во јавното говорење означува значителен напредок. Овие алатки нудат практични решенија за подобрување на вештините за говорење, адресирање на заедничките предизвици со кои се соочуваат говорниците на сите нивоа. Со искористување на технологијата за вештачка интелигенција, овие алатки обезбедуваат вредни сознанија за испораката на говор, организацијата на содржината и ангажирањето на публиката.

Нашето истражување на некои од најдобрите алатки за јавно говорење со вештачка интелигенција ќе воведе низа иновативни платформи дизајнирани да ги подобрат различните аспекти на јавното говорење.

1. Јодли

Подобрете го вашето јавно говорење со Yoodli - тренер за говор за вештачка интелигенција

Јодли се позиционира како пионерски тренер за јавно говорење управуван од вештачка интелигенција, редефинувајќи како поединците ги подобруваат своите комуникациски вештини. Оваа алатка е дизајнирана да обезбеди приватно тренирање и повратни информации во реално време, создавајќи средина каде што корисниците можат да ги развиваат своите способности за зборување без притисок на публиката во живо. Собирајќи ја довербата на преку 100,000 професионалци и вработени од различни компании, Yoodli стои како доказ за неговата ефикасност и доверливост.

Главната привлечност на платформата е нејзината персонализирана аналитика, која ги сецира визуелните, вербалните и гласните елементи на испораката на корисникот, нудејќи јасни, активни повратни информации. Yoodli се покажува како разноврсна, одговарајќи на различни сценарија како што се онлајн состаноци, интервјуа за работа, презентации и продажни повици, што го прави алатка за различни комуникациски потреби.

Главни карактеристики на Yoodli:

 • Напредна анализа Yoodli обезбедува длабинска анализа на стилот на зборување на корисникот, покривајќи аспекти како што се темпото на говор и употребата на зборови за пополнување, кои се клучни за полирана комуникација.
 • Тренирање во реално време: Уникатно за Yoodli е неговата способност да нуди приватен говор за време на онлајн состаноци, овозможувајќи им на корисниците да добиваат повратни информации и насоки додека зборуваат.
 • Приспособени поставки за публика: Алатката има поставки за публиката управувани од вештачка интелигенција и дополнителни прашања, симулирајќи голем број средини за зборување за вежбање и подготовка.
 • Следење на напредок: Со Yoodli, корисниците можат да го квантифицираат нивниот стил на зборување и да го следат нивниот развој со текот на времето, поттикнувајќи континуирано подобрување на вештините за јавно говорење.
 • Леснотија на пристап: Достапна како бесплатна десктоп апликација, Yoodli е лесно достапен, што го прави популарен избор спореден со „Грамарика за говор“.

Yoodli се појавува како сеопфатно решение за секој кој сака да ги подигне своите вештини за јавно говорење, вешто комбинирајќи ја моќта на вештачката интелигенција со финесите на персонализираниот тренинг.

2. Глагол

Вербл се издвојува како асистент за пишување говор со вештачка интелигенција, создаден да им помогне на корисниците да го совладаат вербалното убедување и раскажувањето приказни. Оваа алатка се одликува со кориснички интерфејс базиран на разговор, овозможувајќи им на корисниците да се вклучат во разговор со помошникот за вештачка интелигенција. Оваа интеракција е првиот чекор во рационализираниот процес на подготовка на говор.

Асистентот ги поттикнува корисниците со насочени прашања, охрабрувајќи ги да ги артикулираат своите мисли, да ја разберат својата публика и да ја разјаснат својата порака. Овие влезови потоа генијално се трансформираат во кохерентен и структуриран нацрт на говорот. Она што го издвојува Verble е неговото инкорпорирање на увиди од тренери за говор кои ги проучувале некои од најуспешните светски говорници.

Дизајниран да одговара на различни сценарија за говорење, Verble е вешт да помага со деловни говори, главни обраќања, свадбени говори, па дури и специјализирани презентации како оние во медицинското поле. Неговата леснотија на користење и иновативниот пристап го прават вредна алатка за оние кои сакаат брзо и ефикасно да подготват влијателни говори.

Главните карактеристики на Verble:

 • Интерфејс за разговор со AI: Нуди разговорен пристап за подготовка на говор, правејќи го процесот привлечен и интуитивен.
 • Прилагодено изработка на говор: Асистентот за вештачка интелигенција поставува релевантни прашања за да им помогне на корисниците да ги усовршат своите мисли, давајќи им го говорот и на публиката и на приликата.
 • Експертски увид: Вклучува техники и стратегии од реномирани тренери за говор, обезбедувајќи квалитет и ефективност на говорната содржина.
 • Разновидност во случаи на употреба: Погоден за разновиден опсег на говорни ангажмани, од формални деловни презентации до лични прилики како свадби.
 • Пристапност и практичност: Онлајн платформата на Verble овозможува пристап во секое време, секаде, обезбедувајќи значителна предност во однос на традиционалното тренирање лично.

Verble се појавува како иновативно решение за подготовка на говор, комбинирајќи ја практичноста на вештачката интелигенција со уметноста на ефективна комуникација.

3. Габл

Габл се појавува како моќен комуникациски тренер со ВИ, фокусирајќи се на подобрување на вештините за зборување и слушање за поединци во безбеден и приватен амбиент. Апликацијата се истакнува во тоа што нуди персонализирани повратни информации и насоки, со цел да ги направи корисниците поартикулирани и поефективни во испораката на пораките. Се издвојува како идеална алатка за обука за оние кои сакаат да ги подобрат критичките меки вештини, да ја ублажат анксиозноста за јавно говорење и да станат повлијателни говорници.

Дизајнот на Gabble е фокусиран на растот и довербата на корисниците, нудејќи зона без проценка каде што поединците можат да вежбаат и да ги развиваат своите комуникациски способности. Апликацијата собра позитивни критики од широка база на корисници, вклучувајќи студенти и професионалци, кои забележаа значителни подобрувања во нивните говорни вештини и целокупната самодоверба.

Главните карактеристики на Gabble:

 • Персонализирани повратни информации: Габл обезбедува приспособени совети и повратни информации, фокусирајќи се на индивидуалните потреби и областите за подобрување на секој корисник.
 • Разговори со вештачка интелигенција во реално време: Алатката ги олеснува разговорите во реално време користејќи вештачка интелигенција, овозможувајќи практична и интерактивна практика на зборување.
 • Подобрување на вокабуларот: Посебна карактеристика на Габл е неговиот акцент на подготовката на вокабуларот, помагајќи им на корисниците да го усовршат нивниот избор на зборови и изразување.
 • Простор за вежбање без судење: Апликацијата нуди безбедно и охрабрувачко опкружување за корисниците да ги вежбаат и подобрат своите комуникациски вештини.
 • Широка употреба: Докажано дека е вреден ресурс, Габл го користат илјадници поединци, вклучително студенти и професионалци, за да ги подобрат своите комуникациски вештини.

Габл е доказ за моќта на вештачката интелигенција во личниот развој, нудејќи сеопфатен пристап за подобрување на комуникациските вештини во формат лесен за корисниците.

4. Виртуелен говорник

Слика: Виртуелен оратор

Virtual Orator се појавува како врвен симулатор за виртуелна реалност (VR), специјално дизајниран да ги подигне вештините за јавно говорење преку реплицирање на реални сценарија за говорење. Оваа иновативна алатка ја користи VR технологијата за да создаде извонредни искуства, овозможувајќи им на корисниците да ги практикуваат своите говори пред виртуелната публика. Со обезбедување на приспособливи поставки, вклучително и менување на местото на одржување, големината на публиката и однесувањето, Virtual Orator го приспособува искуството на специфичните потреби за обука на секој корисник.

Една од најистакнатите карактеристики на Virtual Orator е неговата интегрирана способност за снимање, која може да ги сними и виртуелната средина и корисникот преку веб камера. Оваа функција е непроценлива за корисниците кои сакаат критички да ги прегледаат нивните перформанси или да ги споделат за повратни информации. Со достапност на VR платформи како SideQuest и Steam, Virtual Orator е достапен за широк опсег на корисници со VR слушалки.

Главни карактеристики на виртуелниот оратор:

 • Симулација на VR публика: Нуди реална симулација на поставките за јавно говорење, помагајќи им на корисниците да вежбаат во различни виртуелни средини.
 • Опции за прилагодување: Корисниците можат да ги приспособат своите сесии за вежбање со прилагодување на виртуелното место, големината на публиката и однесувањето на публиката за да одговараат на нивните цели за обука.
 • Способност за снимање: Алатката овозможува снимање и на околината за зборување и на звучникот, овозможувајќи детален преглед на перформансите и споделување повратни информации.
 • Широка пристапност: Достапен на популарните VR платформи како SideQuest и Steam, Virtual Orator се грижи за корисници со различни поставувања за VR.
 • Надминување на анксиозноста од зборување: Алатката е особено корисна за поединци кои имаат за цел да ги победат стравовите од јавно говорење или да ги усовршат клучните презентации.

Виртуелниот оратор се издвојува како уникатна и извонредна алатка во областа на обуката за јавно говорење, нудејќи безбедна и приспособлива средина за корисниците да ја усовршат својата способност за говорење.

5. Ораи

Orai се издвојува како апликација напојувана со вештачка интелигенција посветена на подобрување на вештините за јавно говорење и комуникација. Тој нуди уникатен спој на интерактивни лекции и софистицирана анализа на говорот, обезбедувајќи им на корисниците инстант повратни информации за нивните перформанси. Оваа алатка е дизајнирана да се грижи за различни нивоа на вештини, приспособувајќи го својот пристап со персонализирани лекции кои се фокусираат на подобрување на самодовербата, јасноста, темпото, гласовната модулација и намалувањето на пополнителните зборови.

Апликацијата е широко користена и од поединци и од организации кои сакаат да ги зајакнат своите говорни способности, да ја надминат анксиозноста за јавно говорење и да ги зајакнат основните техники за комуникација. Разновидноста на Orai му овозможува да биде драгоцено богатство и за личен и за професионален развој, заработувајќи признанија за неговата улога во помагањето на корисниците да станат посигурни и артикулирани звучници.

Главни карактеристики на Orai:

 • Интерактивни лекции: Orai обезбедува ангажирани и динамични лекции, правејќи го процесот на учење интерактивен и пријатен.
 • Детална анализа на говорот: Апликацијата нуди длабинска анализа на снимените говори, давајќи инстант и конкретни повратни информации за подобрување.
 • Персонализирана патека за учење: Приспособувајќи се на моменталното ниво на вештина на корисникот, Orai предлага приспособени лекции за да се обезбеди стабилен и релевантен напредок.
 • Сеопфатен развој на вештини: Се фокусира на клучните аспекти на јавното говорење, вклучувајќи доверба, јасност, темпо, квалитет на гласот и минимизирање на зборовите за пополнување.
 • Широка примена: Се користи од различен опсег на корисници, од поединци до големи организации, и за личен и за професионален раст.
 • Докажана ефективност: Orai е пофален за неговото значително влијание врз подобрувањето на говорните вештини на своите корисници, поттикнувајќи поголема доверба и артикулација.

Orai се појавува како сеопфатна и адаптивна алатка за подобрување на јавното говорење, користејќи вештачка интелигенција за да обезбеди персонализирано и ефективно искуство за учење.

Искористување на вештачката интелигенција за јавно говорење

Јасно е дека вештачката интелигенција ја трансформира областа на комуникацијата. Овие алатки, почнувајќи од говорот на Јодли до асистентот за пишување говор со вештачка интелигенција на Вербл, нудат уникатни решенија за подобрување на вештините за јавно говорење. Тие се однесуваат на различни аспекти на јавното говорење, вклучувајќи намалување на анксиозноста, подобрување на јазикот и повратни информации за перформансите во реално време.

Унапредувањето на овие алатки за вештачка интелигенција означува значаен чекор во правењето квалитетно обучување за зборување подостапно и приспособено. Како што технологијата за вештачка интелигенција продолжува да се развива, таа ветува дополнително збогатување на искуството за јавно говорење, охрабрувајќи ги корисниците да комуницираат поефективно и посигурно во различни поставки.

 

Алекс Мекфарланд е новинар и писател за вештачка интелигенција кој ги истражува најновите случувања во вештачката интелигенција. Соработувал со бројни стартапи и публикации за вештачка интелигенција ширум светот.