никулец 10 „Најдобри“ алатки за регрутирање вештачка интелигенција (мај 2024) - Unite.AI
Поврзете се со нас
Низа ( [ID] => 1 [user_firstname] => Antoine [user_lastname] => Tardif [прекар] => Antoine Tardif [user_nicename] => админ [display_name] => Antoine Tardif [user_email] => [заштитена по е-пошта]
  [user_url] => [user_registered] => 2018-08-27 14:46:37 [user_description] => Основачки партнер на unite.AI и член на Технолошкиот совет на Форбс, Антоан е а футуристички кој е страстен за иднината на вештачката интелигенција и роботиката. Тој е и основач на Хартии од вредност.io, веб-страница која се фокусира на инвестирање во непушачка технологија. [user_avatar] => mm
)

Најдоброто од

10 најдобри алатки за регрутирање со вештачка интелигенција (мај 2024 година)

Ажурирани on

Unite.AI е посветена на ригорозни уредувачки стандарди. Може да добиеме компензација кога ќе кликнете на линковите до производите што ги прегледуваме. Ве молиме погледнете го нашиот придружно откривање.

Вештачката интелигенција (ВИ) се користи од компаниите на многу различни начини. Една од областите што е најмногу погодена во секојдневните операции е регрутирањето. Вештачката интелигенција му овозможува на раководството да ангажира и регрутира потенцијални вработени преку работи како што се разговори со говор, усогласување на моделите за машинско учење и аналитика на луѓе.

Еве ги 10-те најдобри алатки за регрутирање со вештачка интелигенција што компаниите можат да ги користат за да го најдат вистинскиот кандидат за работа:

1. BrainTrust 

Ви го претставуваме Braintrust AIR - првиот светски регрутатор за вештачка интелигенција

Braintrust се позиционираше како динамично и сеопфатно решение за вработување напојувано со вештачка интелигенција, насочено кон компаниите и талентите во ВИ и технолошкиот сектор. Тој нуди рационализиран процес за наоѓање, вработување и управување со глобална работна сила, значително ја зголемува ефикасноста и ги намалува трошоците поврзани со традиционалните методи за вработување. Платформата е забележлива по своите карактеристики управувани од вештачка интелигенција, вклучително и генератор за опис на работни места со вештачка интелигенција што создава привлечни огласи за работни места и мотор за совпаѓање со вештачка интелигенција што скенира над 800,000 членови на таленти за веднаш да ги пронајде првите пет кандидати. Понатаму, ги олеснува асинхроните интервјуа и оценување со вештачка интелигенција, обезбедувајќи детални картички за резултати за да им помогне на компаниите да донесуваат брзи и информирани одлуки за вработување.

Braintrust поддржува глобално вработување со усогласеност во над 150 земји преку своите EOR услуги, управувајќи со сè, од проверки на позадина до класификација на работници. Платформата, исто така, го поедноставува управувањето со работната сила дозволувајќи им на компаниите да ја организираат и управуваат својата надворешна работна сила со транспарентно известување и можност за плаќање на изведувачите во локални валути. Ова е надополнето со алатки за автоматизација за платен список, фактури и следење на трошоците.

Braintrust исто така се интегрира со над 25 различни платформи и алатки за управување со работна сила, обезбедувајќи беспрекорно искуство за сите корисници. Оваа комбинација на напредна технологија, сеопфатни услуги и уникатен модел на управување го прави Braintrust атрактивна опција за компаниите со вештачка интелигенција кои сакаат да ангажираат и да управуваат со врвни таленти ефикасно и економично.

 • Автоматизација на АИ: Ги автоматизира огласите за работни места и усогласувањето на кандидатите со вештачка интелигенција, забрзувајќи го процесот на регрутирање.
 • Глобална усогласеност: Управува со вработување во над 150 земји со услуги за целосна усогласеност.
 • Пониски такси: Нуди структура на надоместоци што е 80% пониска од традиционалните агенции за персонал.
 • Зајакнување на токени: Дозволува талентите да учествуваат во управувањето и да одржуваат целосна заработка преку BTRST токенот.
 • Интегриран менаџмент: Обезбедува алатки за непречено управување со работната сила и глобална обработка на плаќањата.

Visit BrainTrust →

2.  Изворни програмери со Toptal

Toptal Future of Work Summit: The Rise of the Blended Work Force

Еден од најдобрите начини да се осигурате дека ги регрутирате врвните инженери за вештачка интелигенција и машинско учење е да набавувате програмери со платформа како Toptal, која ги поврзува компаниите со врвните 3% од талентите за дизајн, развој, управување со проекти и финансии ширум светот. За компаниите кои сакаат да ангажираат инженери за вештачка интелигенција и машинско учење, ќе сакате да се фокусирате на развивачите на Toptal, кои нудат услуги за сеопфатен развој, машинско учење, вештачка интелигенција и блокчејн. 

Од своето основање во 2010 година, Топтал опслужува над 6,000 клиенти во различни индустрии. Некои од најголемите имиња што компанијата ги донесе како клиенти се AirBnB, Bridgestone, Walt Disney, HP Enterprise, JPMorgan Chase и Zendesk. 

Топтал се потпира на интензивен процес на скрининг за да добие талент, а целиот процес обично трае 0-3 недели. Нејзината глобална мрежа за таленти се состои од далечински хонорарци кои минуваат низ овој процес на скрининг. Топтал потоа избира од оваа мрежа на таленти врз основа на вашите потреби пред да ја пренесе на вашата компанија. Вашата компанија потоа може да го интервјуира избраниот талент и да одлучи дали вреди да се оди напред. 

За да бидете сигурни дека Топтал ќе го извлече најдобриот талент за потребите на вашата компанија, ќе ви бидат поставени серија прашања за откривање:

 • Што ве тера да ангажирате таленти?
 • За каков тип на сетови на вештини треба да ангажирате?
 • Дали сте заинтересирани за програмери, дизајнери, експерти за финансии или сите?
 • Колку брзо треба да вработите и кога би биле подготвени да го вклучите талентот?
 • Колкав е вашиот буџет?

Best of all, Toptal enables you to hire teams on a hourly, part-time, or full-time contract basis.

Visit Toptal →

3. Тјуринг 

Тјуринг - ангажирајте ги најдобрите софтверски инженери за далечина

Друга одлична опција за компанија што регрутира таленти за вештачка интелигенција е Туринг, која го обезбедува нивниот интелигентен облак за таленти поддржан од вештачка интелигенција за да им помогне на изворот, ветеринарот, усогласувањето и управувањето со најдобрите развивачи на софтвер од далечина ширум светот. Користена од некои од врвните светски компании како Pepsi, Dell и Coinbase, платформата користи глобални извори, интелигентно проверување, опширно усогласување, усогласеност со човечки ресурси/плаќања и автоматска контрола на квалитетот на работното место.

Туринг прави одлична работа за да го олесни процесот на далечинско вработување и за компаниите и за програмерите. Компаниите можат да ангажираат претходно проверен, висококвалификуван талент за далечински софтвер кој опфаќа повеќе од 100 вештини. Процесот трае само 3-5 дена.

Интелигентниот облак за таленти се потпира на вештачката интелигенција за проверка, усогласување и управување со над 1.5 милиони програмери ширум светот, заштедувајќи им на компаниите еден тон време и ресурси додека конструираат инженерски тим за неколку дена.

Еве некои од врвните карактеристики понудени од Туринг:

 • Интелигентен облак за таленти поддржан со вештачка интелигенција

 • Повеќе од 1.5 милиони програмери ширум светот

 • Помага да се изгради инженерски тим за неколку дена

 • Претходно проверен, висококвалификуван талент

 • 100+ вештини меѓу талентите

Visit Turing →

4. Upwork

The Developer: The Perfect Fit | Работа

Едно од најпознатите имиња во работата на далечина, Upwork е уште една одлична опција. Платформата за хонорарци значително порасна со текот на годините и сега вклучува таленти во широк опсег на категории и индустрии, како што се технологија, правни, развој на софтвер, пишување, развој на мобилни апликации, дизајн и многу повеќе.

Upwork помага да се поврзат бизнисите со најдобро оценети таленти ширум светот. За компанијата, тоа е лесно како да се регистрирате, да креирате предлог за работа и да ги проверите потенцијалните кандидати пред да ги вработите. За хонорарците, тие бараат потенцијални работни места и ги поставуваат своите профили за да одговараат на нивните вештини.

Платформата стана лидер во индустријата со добра причина. Тој нуди различни безбедносни мерки, како што се следење на времето и проверени начини на плаќање. Исто така, има своја платформа за комуникација која помага лесно да се поврзат бизнисите и хонорарците.

Еве некои од врвните функции понудени од Upwork:

 • Широк спектар на категории и индустрии

 • Заштити за бизниси и хонорарци

 • Комуникациска платформа

 • Вграден систем за плаќање

Visit Upwork →

5. Регрутиран

Recruitee е софтвер за соработка за вработување што го автоматизира вашето вработување и ефективно ги оценува кандидатите.

Брендирањето на работодавачот е поедноставено, eExplore лесен-за-користлив уредувач на сајтови за кариера и лесно изградете сајт за кариера и следете ги податоците за вработување самостојно, без помош од развивач или продавач.

Она што блеска „Регрутира“ е тоа што заштедува многу време во управувањето со инка за вработување. Корисниците можат лесно да доделат и прилагодат улоги за вработување за различни членови на тимот. Користете тимски белешки, ознаки и спомнувања за да ангажирате заеднички.

Друга опција е да ги користите понудените API и Webhooks за да креирате сопствени врски помеѓу Recruitee и вашиот постоечки технолошки стек.

Visit Recruitee →

6. Манатал

Платформата Manatal го поедноставува целиот процес на вработување со предлагање на најдобрите кандидати за дадена работа, истовремено автоматизирајќи ги непотребните задачи.

Софтверот за регрутирање со вештачка интелигенција е дизајниран за побрзо обезбедување и ангажирање кандидати. Скроен за тимови за човечки ресурси, агенции за регрутирање и ловци на глави, едноставен е за користење, но моќен.

Едноставноста значи дека нема стрмна крива на учење, лесно е да се приспособи нафтоводот за регрутирање врз основа на вашиот процес со мазен интерфејс за влечење и спуштање. Можете исто така лесно да го прегледате напредокот во регрутирањето во еден приказ на една табла.

Брзо зголемете ги напорите за регрутирање, некои од карактеристиките вклучуваат:

 • Споделете ги вашите работни места на над 2,500 бесплатни и премиум канали, вклучувајќи локални, глобални и специјализирани платформи за работа како што се Indeed, LinkedIn, Monster, CareerJet, JobStreet и многу повеќе.
 • Управувајте со сите ваши спонзорирани рекламни кампањи за работа од една платформа.
 • Соодветни препораки: Оценете ги профилите на кандидатите врз основа на барањата за работа за да го олесните вашиот процес на проверка.
 • Збогатување на профилите на кандидатите: Збогатете ги профилите на кандидатите со LinkedIn и други податоци за социјалните медиуми за подобро усогласување на препораките.
 • Соберете увид надвор од резимето. Manatal AI Engine прелистува на интернет во потрага по податоци на 20+ социјални медиуми и јавни платформи за автоматско збогатување на профилите на кандидатите.

Visit Manatal →

7. Skillate

Skillate е една од најдобрите алатки на пазарот за вработување со вештачка интелигенција. Тоа е напреден мотор за донесување одлуки што може драматично да го подобри процесот на вработување, нудејќи интелигентни услуги за вработување со погон на вештачка интелигенција, аналитика на луѓе и подобрени искуства за кандидатите. Со способноста на алатката да означува лични информации за потенцијалните вработувања, компаниите можат да се фокусираат на донесување непристрасни одлуки.

Главни карактеристики на Skillate:

 • Длабоко учење за извлекување информации од резимеа
 • Помошник базиран на вештачка интелигенција за пишување описи на работни места
 • Распоред на автоматско интервју
 • Увиди и аналитика поддржани со податоци

Visit Skillate →

8. TurboHire

TurboHire е интелигентна платформа за регрутирање управувана од податоци. Тој е структуриран и дава многу можности за вредна соработка. Со комбинирање на човечката и машинската интелигенција, TurboHire може да обезбеди длабоки сознанија за потенцијалните кандидати. Платформата е исто така исклучително безбедна кога станува збор за податоците за клиентите и ја шифрира комуникацијата помеѓу клиентите и облакот.

 • Главни карактеристики на TurboHire:
 • Продолжи со парсирање
 • Рангирање на кандидатите
 • Проценки на четбот
 • Автоматски препораки за работа
 • Гасовод за таленти за отворени позиции
 • Персонализирани интервјуа

Visit TurboHire →

9. Талентура

Talenture е платформа за вработување со вештачка интелигенција која користи увид во моторот со вештачка интелигенција и ML. Има виртуелен експерт за регрутирање кој им помага на компаниите постојано да ја следат обработката на работните места и ги рангира кандидатите врз основа на различни параметри како што се вработливост и достапност. Talenture има мобилна апликација и обезбедува услуги за извори на кандидати од социјални страници, табли за работа, сајтови за кариера и многу повеќе.

Главните карактеристики на Talenture:

 • Интервју и управување со работниот тек
 • Објавување на работна табла
 • Закажување интервју
 • Следење на кандидати
 • Продолжи со пребарување

Visit Talenture →

10. Фечер

Платформа за автоматизација за регрутирање вештачка интелигенција, Fetcher ја комбинира вештачката интелигенција со следење на луѓето за да постигне инклузивен процес на вработување. Внатрешен тим ги следи податоците за континуирано собирање разновиден сет на квалификувани кандидати. Алатката, исто така, обезбедува длабоки увиди и извештаи, така што тимовите за вработување можат да донесат најфер одлуки.

Главни карактеристики на Fetcher:

 • Алатки за извори на ВИ
 • Разновидни цевководи за таленти
 • Автоматски распоред
 • Прилагодени шаблони за работни места
 • Следење на целите

Visit Fetcher →

Резиме

In conclusion, artificial intelligence (AI) is revolutionizing the recruitment process by automating various stages of hiring, from job postings to candidate matching and interviews. The introduction of AI-powered tools has significantly improved the efficiency and effectiveness of recruiting, helping companies find the best candidates quickly and with fewer resources.

These tools offer a range of features such as automated job descriptions, candidate ranking, interview scheduling, and comprehensive analytics, making the hiring process more streamlined and data-driven. By leveraging AI in recruitment, businesses can enhance their ability to identify and attract top talent, ultimately contributing to their overall success and growth in a competitive market.

Алекс Мекфарланд е новинар и писател за вештачка интелигенција кој ги истражува најновите случувања во вештачката интелигенција. Соработувал со бројни стартапи и публикации за вештачка интелигенција ширум светот.

Основачки партнер на unite.AI и член на Технолошкиот совет на Форбс, Антоан е а футуристички кој е страстен за иднината на вештачката интелигенција и роботиката.

Тој е и основач на Хартии од вредност.io, веб-страница која се фокусира на инвестирање во непушачка технологија.