никулец 9 „Најдобри“ правни асистенти со вештачка интелигенција (мај 2024) - Unite.AI
Поврзете се со нас

Најдоброто од

9 „Најдобри“ правни асистенти со вештачка интелигенција (мај 2024)

Ажурирани on

Unite.AI е посветена на ригорозни уредувачки стандарди. Може да добиеме компензација кога ќе кликнете на линковите до производите што ги прегледуваме. Ве молиме погледнете го нашиот придружно откривање.

Правен асистент со вештачка интелигенција

Во брзиот свет на правната практика, одржувањето во чекор со барањата за управување со случаи, истражување и комуникација со клиентите може да биде предизвик. Вештачката интелигенција се вклучи во ублажување на некои од овие предизвици со обезбедување на алатки за правен помошник напојуван со вештачка интелигенција. Овие алатки се дизајнирани да ги насочат процесите, да ја подобрат ефикасноста и да им помагаат на правните професионалци во различни задачи. Во овој блог пост, ќе ги истражиме најдобрите алатки за правен помошник за вештачка интелигенција, дискутирајќи за нивните карактеристики, придобивки и што ги прави уникатни.

1. Legal Robot

Legal Robot is an AI-driven platform that helps users understand and draft legal documents with ease. The platform offers document analysis, automated contract drafting, and the ability to customize legal documents to suit individual needs. One of the standout capabilities of LegalRobot is its advanced machine learning algorithms that understand legalese and provide clear explanations in plain language. This makes it easy for non-lawyers to comprehend complex legal documents and ensures the accuracy of the generated content.

Дополнително, LegalRobot е дизајниран да работи со широк спектар на правни документи, почнувајќи од договори и договори до политики за приватност и услови за користење. Платформата исто така нуди складиште на претходно изградени шаблони и можност за креирање сопствени шаблони, што ја прави разноврсна алатка и за правните професионалци и за бизнисите кои бараат правна помош.

Visit Legal Robot →

2. DoNotPay

DoNotPay е четбот со вештачка интелигенција кој го поедноставува процесот на справување со различни правни прашања, вклучувајќи ги правата на потрошувачите, билетите за паркирање и споровите за мали побарувања. Со својот лесен за користење интерфејс, DoNotPay нуди автоматизиран правен совет, помош при изготвување писма и чекор-по-чекор насоки за различни правни процеси. Пристапот за chatbot го прави DoNotPay прифатлива и достапна опција за луѓето кои бараат помош во навигацијата во секојдневните правни прашања.

Платформата, исто така, обезбедува широк спектар на ресурси и алатки, како што се водичи и листи за проверка, за да им помогне на корисниците подобро да ги разберат нивните права и одговорности. Постојано проширувачката библиотека со ресурси на DoNotPay и нејзината способност да се прилагоди на новите правни предизвици ја прават непроценлива алатка за поединци и за мали бизниси.

Visit DoNotPay →

3. Иво (Formerly Latch)

Ivo is an AI-powered legal practice management software designed to automate and streamline various aspects of law firm operations. The platform offers case management, document automation, time tracking, billing, and client communication tools. Latch's AI-driven automation tools help law firms save time and resources by automating repetitive tasks and providing smart suggestions for document drafting and case management.

Корисничкиот интерфејс на Latch и интеграциите со популарните услуги за складирање облак им олеснуваат на правните фирми да ги централизираат своите податоци и да соработуваат во случаите. Увидите и аналитичките податоци на платформата, исто така, им помагаат на фирмите да донесат поинформирани одлуки, подобрувајќи ја севкупната ефикасност и ефективност.

Visit Ivo →

4. Law.co

Law.co тврди дека е ултимативна платформа за вештачка интелигенција за адвокати и правни фирми, за дигитализирање и оптимизирање на правните операции со вештачка интелигенција. Тој нуди 3 основни функционалности.

Поставете истражувачко прашање со онолку детали што сакате за фактите на вашиот случај. Направете вештачка интелигенција да го подготви вашиот краток, клаузула или белешка за истражување.

Толкувајте и кондензирајте критични информации од секаков вид документ. Користете документи во базата на податоци Law.co или доставете свои. Најдете специфики од густи, сложени договори или долги мислења. Обезбедете писмено резиме на наодите без да пропуштите клучни детали.

Добијте одговори и комплетни списоци на релевантни клаузули од секој договор во комплет, врз основа на вашите специфични прашања. Најдете точни услови за зделки, износи во долари, датуми и специфични клаузули од документи во комплет Изворни детали за тоа дали случајот сè уште се применува, има позитивна историја, дали е поништен итн.

Visit Law.co →

5. Договорен рак

ContractCrab е револуционерно решение за управување со договори напојувано со напредна вештачка интелигенција, вклучувајќи алгоритми за обработка на природни јазици (NLP). Ја поедноставува задачата за кондензирање на долги правни документи преку идентификување и елиминирање на технолошки вишок, извлекување клучни клаузули и фокусирање на суштински информации. Овој процес резултира со концизни резимеа кои одржуваат правен интегритет и усогласеност, правејќи го прегледот на договорот поуправлив и помалку одзема време.

Платформата нуди безбеден, лесен интерфејс за прикачување документи (.docx, .txt, .pdf) или вметнување текст, што овозможува итно сумирање. Со различни модели на претплата, од платено до сеопфатни корпоративни решенија, ContractCrab обезбедува исплатлива алтернатива на традиционалните правни консултации.

Клучни карактеристики на договорниот рак

  • Користи напредни AI и NLP алгоритми за ефикасно сумирање на договорите.
  • Нуди безбедна, корисничка платформа за брзо поставување документи и лепење текст.
  • Обезбедува економични модели на претплата за различни потреби на корисниците.
  • Обезбедува доверливост со интеракции меѓу врсници и без логирање.
  • Ги надминува традиционалните скратувачи на договори со брзи, јасни резултати.

Посетете Договорен рак →

6. Текст текст

Casetext е правна истражувачка платформа управувана од вештачка интелигенција која комбинира напредни можности за пребарување со обемна правна база на податоци. Платформата нуди пристап до судска пракса, статути, регулативи и секундарни извори, заедно со моќниот пребарувач за вештачка интелигенција наречена CARA. Можностите за пребарување на CARA за кои е свесен контекстот гарантираат дека корисниците ги добиваат најрелевантните резултати, заштедувајќи време и подобрувајќи ја точноста на правните истражувања.

Casetext, исто така, им овозможува на корисниците напредни алатки за истражување, како што е способноста да креираат и организираат сопствени папки за истражување, да ставаат прибелешки за документи и да соработуваат со колегите. Дополнително, платформата нуди интеграции со популарните алатки за управување со правни практики и автоматизација на документи, што ја прави сеопфатно решение за правните професионалци кои сакаат да го оптимизираат нивниот истражувачки процес.

Visit Casetext →

7. Енидија АИ

Enidia AI е правен асистент со вештачка интелигенција, дизајниран да им помогне на правните професионалци да ја автоматизираат и управуваат со нивната правна работа. Платформата нуди автоматизација на документи, управување со случаи, следење задачи и алатки за комуникација со клиентите. Алгоритмите на Enidia AI ги анализираат претходните случаи и правни документи за да генерираат релевантни предлози, помагајќи им на корисниците да креираат приспособени документи и ефикасно да управуваат со нивниот обем на работа.

Покрај своите можности за автоматизација, Enidia AI им обезбедува на корисниците и напредни функции за аналитика и известување. Ова им овозможува на правните фирми да ги следат нивните перформанси и да ги идентификуваат областите за подобрување, што резултира со подобра распределба на ресурсите и зголемена продуктивност. Со својот кориснички интерфејс и приспособливи карактеристики, Enidia AI е одлична алатка за правни фирми кои сакаат да го подобрат управувањето со практиката и да ги насочат своите операции.

Visit Enidia AI →

8. PatentPal

PatentPal е платформа управувана од вештачка интелигенција која го поедноставува процесот на пребарување и анализа на патенти за пронаоѓачи, правни фирми и компании. Платформата нуди алатки за пребарување, анализа и следење патенти, како и можност за генерирање извештаи и споредба на патенти. Напредните алгоритми за вештачка интелигенција на PatentPal им помагаат на корисниците да ги идентификуваат релевантните патенти и да ги анализираат нивните силни и слаби страни, правејќи го процесот на пребарување на патенти поефикасен и попрецизен.

Покрај неговите моќни можности за пребарување, PatentPal им обезбедува на корисниците проникливи визуелизации и аналитика за да им помогне подобро да ги разберат патентните пејзажи и трендови. Ова им олеснува на пронаоѓачите и правните професионалци да донесуваат информирани одлуки за нивната стратегија за интелектуална сопственост. Со своите сеопфатни карактеристики и кориснички интерфејс, PatentPal е непроценлив ресурс за сите вклучени во процесот на патентирање.

Visit PatentPal →

9. LawGeex

LawGeex е платформа за прегледување договори напојувана со вештачка интелигенција, дизајнирана да им помогне на правните професионалци и бизнисите да го насочат својот процес на преглед на договори. Платформата го автоматизира прегледот на различни видови договори, идентификувајќи потенцијални проблеми и обезбедува усогласеност со внатрешните и надворешните упатства. Со искористување на алгоритмите за машинско учење, LawGeex може брзо да ги анализира договорите, споредувајќи ги со однапред дефинирани критериуми и обезбедувајќи активни увиди и препораки.

Покрај неговите автоматизирани можности за преглед на договори, LawGeex нуди алатки за соработка кои им овозможуваат на правните тимови ефикасно да работат заедно на преговорите за договор. Корисниците можат да ги следат промените, да додаваат коментари и да доделуваат задачи, сето тоа во рамките на платформата. LawGeex исто така се интегрира со популарните системи за управување со договори и управување со односи со клиенти (CRM), обезбедувајќи беспрекорен проток на податоци низ различни алатки што ги користат правните професионалци.

Комбинацијата на анализа на договори управувана од вештачка интелигенција и робусни карактеристики за соработка го прави LawGeex непроценлива алатка за правните тимови кои сакаат да заштедат време и да ги намалат грешките во процесот на прегледување на нивните договори. Со автоматизирање на досадните и повторливи аспекти на прегледот на договорот, LawGeex им дозволува на правните професионалци да се фокусираат на задачи со поголема вредност и да обезбедат подобра услуга за своите клиенти.

Visit LawGeex →

Резиме

Како што правната индустрија продолжува да се развива, вештачката интелигенција игра значајна улога во преобликувањето на начинот на кој работат правните професионалци. Алатките за кои разговаравме во овој блог пост нудат различни способности и карактеристики кои можат да им помогнат на правните фирми и индивидуалните практичари да заштедат време, да ги намалат грешките и да ја подобрат севкупната ефикасност. Како што овие алатки продолжуваат да се подобруваат, тие најверојатно ќе станат незаменливи ресурси за правните професионалци во наредните години.

Алекс Мекфарланд е новинар и писател за вештачка интелигенција кој ги истражува најновите случувања во вештачката интелигенција. Соработувал со бројни стартапи и публикации за вештачка интелигенција ширум светот.