никулец 10 најдобри разговори со вештачка интелигенција за бизниси и веб-страници (мај 2024 година)
Поврзете се со нас
Низа ( [ID] => 1 [user_firstname] => Antoine [user_lastname] => Tardif [прекар] => Antoine Tardif [user_nicename] => админ [display_name] => Antoine Tardif [user_email] => [заштитена по е-пошта]
  [user_url] => [user_registered] => 2018-08-27 14:46:37 [user_description] => Основачки партнер на unite.AI и член на Технолошкиот совет на Форбс, Антоан е а футуристички кој е страстен за иднината на вештачката интелигенција и роботиката. Тој е и основач на Хартии од вредност.io, веб-страница која се фокусира на инвестирање во непушачка технологија. [user_avatar] => mm
)

Најдоброто од

10 најдобри четботови за приспособена вештачка интелигенција за деловни веб-страници (мај 2024 година)

Ажурирани on

Unite.AI е посветена на ригорозни уредувачки стандарди. Може да добиеме компензација кога ќе кликнете на линковите до производите што ги прегледуваме. Ве молиме погледнете го нашиот придружно откривање.

Вештачка интелигенција за разговори

Прилагодените чат-ботови со вештачка интелигенција, особено оние напојувани со GPT-4, го револуционизираат начинот на кој бизнисите се поврзуваат со својата публика. Ова не се ваши стандардни чат-ботови ограничени на крути скрипти. Благодарение на Најсовремена обработка на природен јазик на GPT-4, тие разговараат со ниво на флуентност и разбирање што тесно ја имитира човечката интеракција, поставувајќи нов стандард за искуствата на клиентите и вработените.

Вистинската магија на овие чат-ботови лежи во нивната способност да бидат обучени за конкретни деловни податоци, овозможувајќи им да даваат одговори кои не се само точни, туку и многу приспособени. Оваа способност гарантира дека секоја интеракција го одразува уникатниот глас, производите и услугите на компанијата. Без разлика дали станува збор за повлекување детални информации за производот, навигација во прашањата за услуги на клиентите или обезбедување персонализирани препораки, овие чат-ботови можат сето тоа да го направат со извонреден степен на прецизност.

Надвор од улогите со кои се соочуваат клиентите, овие подобрени чат-ботови GPT-4 служат за многу цели во една организација. Тие можат да ги автоматизираат рутинските задачи, да понудат поддршка за внатрешните тимови, па дури и да помогнат во анализата на податоците, ослободувајќи вредни човечки ресурси за да се фокусираат на повеќе стратешки иницијативи. Со беспрекорно интегрирање со постојните бази на податоци и системи на бизнисот, овие чет-ботови можат да пристапат до ризница на информации, што ги прави неопходна алатка за компаниите кои сакаат да ја подигнат својата дигитална стратегија и да поттикнат значајни, ефикасни интеракции меѓу сите допирни точки.

Еве еден поглед на 10 најдобри платформи за разговор со вештачка интелигенција на пазарот:

1. Algomo

AI Agents & Chatbot for Shopify

Algomo is an AI-powered platform that enhances customer service through automation and intelligent interaction. It features an AI chatbot capable of resolving up to 85% of repetitive customer queries instantly, significantly reducing the workload on human support teams. The platform operates in two modes: fully automated for routine inquiries and co-pilot mode, where it assists human agents by providing suggestions and drafting responses.

Algomo’s AI agents are designed with human-like understanding and decision-making capabilities, allowing them to handle complex customer interactions with high accuracy. These agents are adept at analyzing intentions and providing personalized solutions, mimicking human problem-solving behaviors.

The system integrates seamlessly with existing tools such as Shopify, HubSpot, Slack, and Google Analytics, facilitating a unified approach to customer service across various communication channels. Algomo supports over 100 languages, ensuring personalized interactions worldwide.

Furthermore, Algomo leverages real-time data from various sources to provide timely and relevant customer support, making it suitable for industries like travel, hospitality, e-commerce, and SaaS. The platform's efficiency is demonstrated by its adoption by significant organizations like NatWest and Innovate UK, reflecting its reliability and effectiveness in improving customer experience and operational productivity.

 • Algomo features an AI chatbot capable of automatically resolving 85% of routine customer queries, significantly easing the load on support teams.
 • Offers a co-pilot mode where AI assists human agents by suggesting and drafting responses to enhance interaction quality.
 • Employs AI agents with human-like reasoning and decision-making abilities for personalized and accurate customer service.
 • Integrates seamlessly with major platforms such as Shopify, HubSpot, Slack, and Google Analytics, supporting over 100 languages for global reach.
 • Utilized by prominent organizations like NatWest and Innovate UK, demonstrating its effectiveness in various industries including travel, hospitality, e-commerce, and SaaS.

Visit Algomo →

2. Разговор

Како да го изградите вашиот прв чет-бот со вештачка интелигенција за помалку од 10 минути

Chatling ги користи предностите на Генеративната вештачка интелигенција, за да понуди чет-ботови со вештачка интелигенција што може да се обучат за содржината на вашата веб-локација, документи, база на знаење и други ресурси (автоматски).

Процесот е точно како што замислувате дека треба да биде, внесете ги ресурсите на кои треба да се обучи четботот. Може да внесете URL-адреса на веб-локација или мапа на сајтот за четботот да ја индексира и внесува содржината или рачно да го внесува текстот, ЧПП и повеќе. Можете да додадете онолку извори на податоци колку што е потребно. Четботот ќе ги потроши сите ресурси и ќе се обучи самиот.

Откако ќе се внесат податоците, приспособете го секој аспект од четботот за да одговара на вашето брендирање и конфигурирајте го според вашите потреби.

Четботот ќе биде обучен и подготвен за разговор со клиентите за неколку минути. Додадете го на вашата веб-страница веднаш без никакво кодирање.

Најдобро од сè, прегледајте ги сите разговори што вашите клиенти ги водат со четботот и добијте увид за тоа што бараат вашите клиенти и како функционира четботот. Можете исто така да ги прилагодите одговорите на четботот за да ја подобрите неговата точност.

 • Chatling користи генеративна вештачка интелигенција за да обучи чет-ботови на вашата содржина за персонализирани интеракции.
 • Внесете кој било извор на содржина (URL-адреса, текстови) за четботот да учи.
 • Прилагодете го изгледот и функционалноста на четботот за да одговараат на вашиот бренд.
 • Брзо распоредување со чет-ботови подготвени за неколку минути, без потреба од кодирање.
 • Пристапете до увид во разговорите со клиентите и приспособете ја точноста на четботот.

Visit Chatling →

3. Четбаза

Демо за четбаза за лов на производи

Само поставете ги вашите документи или додајте врска до вашата веб-локација и добијте чет-бот сличен на ChatGPT за вашите податоци. Потоа додадете го како графичка контрола на вашата веб-страница или разговарајте со неа преку API.

Веб-страниците на WordPress ќе имаат исклучително лесно време, со интеграцијата на приклучокот што ви овозможува лесно да додадете чет-бот на базата за разговор на вашата веб-страница.

Платформата користи Generative AI и комбинација од обработка на природен јазик (NLP) и алгоритми за машинско учење. Овие технологии овозможуваат Chatbase да ги разбира и толкува корисничките барања, да дава точни одговори и континуирано да ги подобрува своите перформанси со текот на времето. Тоа е моќна алатка за градење интелигентни чет-ботови.

Chatbase е одлична опција поради неколку причини. Прво, ви овозможува да тренирате ChatGPT на вашите сопствени податоци, што значи дека имате контрола врз знаењето и одговорите на вашиот chatbot. Второ, Chatbase нуди кориснички интерфејс за креирање и управување со chatbots, што го прави достапен дури и за оние кои немаат големо техничко знаење.

Дополнително, Chatbase обезбедува опции за прилагодување и интеграција со други платформи како WordPress, Zapier и Slack. Севкупно, Chatbase нуди моќно и флексибилно решение за градење чет-ботови кои можат да го подобрат ангажманот на корисниците и да обезбедат автоматска поддршка.

 • Точна анализа на разговорот и разбирање на намерите на корисникот
 • Збирка на кориснички влезови и одговори за анализа на текот на разговорот
 • Можност за собирање и складирање на кориснички атрибути како што се адреси на е-пошта и телефонски броеви
 • Интеграции со Zapier, Slack и WordPress за беспрекорна интеграција во постоечките работни текови
 • Идни интеграции со WhatsApp, Messenger и Shopify за проширен дофат
 • Употреба на обработка на природен јазик (NLP) и алгоритми за машинско учење за интелигентни способности за четбот
 • Кориснички интерфејс за лесно креирање и управување со чет-ботови
 • Опции за приспособување за приспособување на четботот на специфични потреби
 • Континуирано подобрување преку машинско учење за подобри перформанси со текот на времето.

Visit Chatbase →

4. CustomGPT

Лесен начин да се трансформираат искуствата на клиентите со AI-CustomGPT

CustomGPT го револуционизира начинот на кој бизнисите се поврзуваат со клиентите и ја подобруваат продуктивноста на вработените преку својата најсовремена платформа напојувана со GPT-4. Нудејќи безбедно, прво за приватност и решение без код, CustomGPT им овозможува на бизнисите да создадат свој чет-бот со вештачка интелигенција наполнет со нивната специфична деловна содржина, обезбедувајќи точни и релевантни одговори без фабрикување факти.

Оваа иновативна алатка може да се вгради директно на веб-страницата на бизнисот, поттикнувајќи зголемен ангажман и продажба на клиентите или да се користи внатрешно за да се насочат задачите на вработените, значително заштедувајќи време и подобрување на ефикасноста.

Со флексибилноста на CustomGPT.ai, бизнисите имаат можност да внесат широк спектар на типови содржини, од материјали со кои се соочува јавноста, како содржина на веб-локација и информации за Helpdesk до приватни документи и податоци за клиентите, сето тоа во безбедна и приватна рамка која гарантира дека нема вештачка интелигенција моделите се обучуваат за податоците на корисникот.

Платформата е дизајнирана за лесна интеграција, не бара знаење за кодирање за да започнете благодарение на неговиот визуелен градител без код. Ова им овозможува на бизнисите брзо да го распоредат својот прилагоден GPT chatbot, без разлика дали преку додатоци за вградување веб-локации, LiveChat или интеграција на API.

 • Овозможува чат-ботови напојувани со GPT-4 приспособени со деловна содржина.
 • Безбедна платформа без код за лесна интеграција и точни одговори.
 • Широка интеграција на содржини за персонализирани интеракции.
 • Нема обука за вештачка интелигенција за кориснички податоци, обезбедувајќи приватност и точност во одговорите.
 • Го поедноставува вградувањето чет-ботови со вештачка интелигенција за зголемен ангажман на клиенти и вработени.

Visit CustomGPT →

5. Lyro од Тидио

Зошто да користите Tidio? Ги претворам посетителите на вашата веб-страница во клиенти

Tidio нуди поедноставено решение за бизнисите да додадат chatbot на нивната веб-страница. Веднаш, можете да разговарате со клиентите и да ги решавате нивните проблеми во реално време. Исто така, го олеснува нудењето поволности како што се сопствени попусти врз основа на историјата на прелистување. Вештачката интелигенција исто така може да дава препораки за производи врз основа на нивното однесување.

 • Користете Lyro – разговорна вештачка интелигенција – за да понудите персонализирана помош
 • Lyro учи од вашите ЧПП за неколку секунди и формулира сложени одговори за да ги реши проблемите на вашите клиенти
 • ВИ останува во границите на вашата база на знаење и можете да ги ажурирате нејзините информации во секое време
 • Lyro е лесен за имплементација и не бара обука
 • Користете средина за игралиште за да можете да видите како Lyro ќе одговори на прашањата на клиентите и соодветно да ги прилагоди вашите ЧПП
 • Можете да ја активирате вештачката интелигенција за помалку од 3 минути и таа ги поддржува вашите клиенти 24/7
 • You and your audience can try this out with 50 free AI-driven conversations

Visit Tidio →

6. Ботосоничен

Создадете го вашиот прилагоден четбот обучен со податоци ChatGPT AI со Botsonic

Botsonic е врвно решение дизајнирано да ја трансформира поддршката на клиентите преку искористување на моќта на моделите со генеративна вештачка интелигенција како GPT-4. Тој им нуди на бизнисите можност да распоредат чет-ботови напојувани со вештачка интелигенција, обучени на нивните сопствени податоци, осигурувајќи дека одговорите се безбедни, прецизни и приспособени на нивните специфични потреби. Чет-ботови на Botsonic се способни веднаш да решат 80% од барањата за поддршка, значително намалувајќи го обемот на билети за кои е потребна човечка интервенција.

За платформите за е-трговија, Botsonic нуди персонализирани препораки за производи, го намалува напуштањето на количката, го олеснува лесното плаќање и следењето на пратките и обезбедува персонализирани понуди и промоции. Исто така, ефикасно ги адресира барањата за залихи.

Во генерирањето на потенцијални клиенти, Botsonic се истакнува со собирање информации за контакт, ангажирање потенцијални клиенти, олеснување на лесното препродавање и вкрстено продавање и негување на потенцијални клиенти со итно следење.

Botsonic обезбедува непречена услуга за клиенти на повеќе платформи, вклучувајќи ги и Embeddable Widgets, WhatsApp, Slack, Telegram и многу повеќе.

 • Вработува GPT-4 AI за да реши 80% од барањата за поддршка веднаш, преку повеќе платформи.
 • Се интегрира со различни извори на содржина за точни, безбедни интеракции со клиентите.
 • Ја подобрува е-трговијата со персонализирани препораки и рационализирани наплати.
 • Спроведува строги заштитни мерки за доверлива, фокусирана поддршка на клиентите.
 • Во согласност со GDPR и SOC 2 Type II за стабилна заштита и управување со податоците.

Visit Botsonic →

7. Botsify

Една од најдобрите целосно управувани платформи за разговор со вештачка интелигенција на пазарот, Botsify им овозможува на компаниите да го зајакнат своето присуство на повеќе канали. Можете да ја користите платформата за да креирате четбот за WordPress, WhatsApp, Telegram и разни други платформи.

Една од главните карактеристики на Botsify е тоа што ви овозможува да пренесувате прашања помеѓу ботови и претставници на човечки услуги за клиенти, што помага да се гарантира подобро искуство.

Botsify веќе се користи од многу големи имиња како Spotify, Toyota и Светската здравствена организација.

Еве некои од главните карактеристики на Botsify:

 • Достапни се над 190 јазици
 • Дозволува чат-ботови на повеќе канали
 • Може да складира кориснички податоци
 • Анализа и способности за известување
 • 100+ интеграции

Visit Botsify →

8. EBI.AI 

EBI.AI разви напредна платформа за разговорна вештачка интелигенција каде што асистентите со вештачка интелигенција можат да извршуваат широк спектар на задачи. Платформата ви обезбедува сè што е потребно за поставување на разговорна вештачка интелигенција, како што се разговор во живо и интеграција со други системи.

Платформата, исто така, обезбедува тим од специјалисти во областите на дизајнот на разговори, лингвистиката и психологијата и тие можат да го прегледаат секој разговор што Асистентот за вештачка интелигенција го има со клиентите.

Еве некои од главните карактеристики на EBI.AI:

 • Разговор во живо
 • Мулти-системска интеграција
 • Високо искусен тим од специјалисти
 • Банкарска безбедност

EBI.AI е одличен избор за оние кои сакаат да развијат асистенти за вештачка интелигенција за широк опсег на задачи.

Visit EBI.AI →

9. Гиосг

Giosg е уште една врвна опција насочена кон конвертирање на поголем сообраќај со ботови за генерирање водечки. Таа е 4 пати поефикасна од која било форма на статичко генерирање на олово, и ја користат повеќе од 1,200 компании. Се ангажира со највредните потенцијални клиенти на интернет преку употреба на разговорен маркетинг, продажба и решенија за поддршка.

Платформата нуди и софтверска програма за разговор во живо која ви овозможува лесно да креирате и управувате со база на знаење на одговори. На пример, можете да ги користите податоците за вашите клиенти и минатите интеракции за да додадете нови фрази.

Еве некои од главните карактеристики на Giosg:

 • Детални визуелни извештаи
 • Интеграции со CRM и софтвер за маркетинг автоматизација
 • Слики, видеа, GIF и емотикони за чат-ботови со вештачка интелигенција
 • Форми за снимање и скокачки прозорци

Исто така, вреди да се напомене дека платформата е лесна за употреба и не бара никакво искуство со кодирање, па затоа е особено корисна за оние кои бараат непречена имплементација.

Visit Giosg →

10. ПроПроф разговор

Уште една опција која не бара никакви вештини за кодирање, ProProfs Chat обезбедува софтвер за разговор во живо за автоматизација 24/7. Беше специјално дизајниран за бизниси на кои им е потребна продажба во реално време и решенија за поддршка за нивните веб-локации. Со ProProfs Chat, можете да изградите сопствени чет-ботови што конвертираат потенцијални клиенти, да ја зголемуваат продажбата и да ја автоматизираат продажбата.

Еве некои од главните карактеристики на ProProfs Chat:

 • Не е потребно кодирање
 • Скокачки прозорци, приспособени честитки и тури со производи
 • Предвидува прашања на клиентите и дава одговори
 • Лесна интеграција со други апликации
 • Способности за анализа на податоци

ProProfs им обезбедува на бизнисите сеопфатно решение за поддршка на клиентите и е исплатлива опција.

Visit Proprofs Chat →

Резиме

Custom AI chatbots, powered by advancements like GPT-4, are setting a new benchmark in digital interactions by offering a degree of fluency and contextual understanding that mirrors human communication. These chatbots excel in personalizing customer interactions by being trained on specific business data, enabling them to reflect a company's unique voice and accurately handle detailed inquiries.

Beyond customer service, these AI tools are instrumental in automating routine tasks, aiding internal teams, and enhancing анализа на податоци efforts. They seamlessly integrate into existing business systems, accessing a wealth of data to become a core component of a company's digital strategy. This strategic implementation not only optimizes customer interactions across various touchpoints but also significantly boosts overall business efficiency and productivity.

Алекс Мекфарланд е новинар и писател за вештачка интелигенција кој ги истражува најновите случувања во вештачката интелигенција. Соработувал со бројни стартапи и публикации за вештачка интелигенција ширум светот.

Основачки партнер на unite.AI и член на Технолошкиот совет на Форбс, Антоан е а футуристички кој е страстен за иднината на вештачката интелигенција и роботиката.

Тој е и основач на Хартии од вредност.io, веб-страница која се фокусира на инвестирање во непушачка технологија.