никулец 7 „Најдобри“ курсеви и сертификати за Python (мај 2024 година)
Поврзете се со нас

Сертификати

7 „Најдобри“ курсеви и сертификати за Python (мај 2024 година)

Ажурирани on

Unite.AI е посветена на ригорозни уредувачки стандарди. Може да добиеме компензација кога ќе кликнете на линковите до производите што ги прегледуваме. Ве молиме погледнете го нашиот придружно откривање.

Бидејќи Python е еден од најпопуларните програмски јазици, постојат многу различни курсеви, сертификати и програми поврзани со него. Поединци кои сакаат да ги подобрат или зајакнат своите програмски способности со програмскиот јазик за општа намена можат да најдат многу вредност во нив.

Пред да започнете да ги подобрувате вашите способности на Python, важно е да ги споредите најдобрите сертификати.

Еве еден поглед на врвните Python сертификати кои се моментално на пазарот:

1. Google IT автоматизација со професионален сертификат Python од Google

 Ова е сеопфатен курс за основите на Python кој обезбедува увид во интеракцијата со вашиот оперативен систем, како да одржувате различни верзии на код во Git, како и вовед во GitHub. Тоа е особено корисно за оние во ИТ индустријата кои сакаат да ги подобрат своите вештини, што ќе доведе до повеќе можности за кариера.

Главните аспекти на оваа сертификација се:

 • Редовни изрази и баш скриптирање
 • Не е потребно претходно искуство во кодирање
 • Управување со конфигурација
 • Стекнување увид со разложување на проблемите на поизводливи делови
 • Capstone проект по завршувањето на сите потребни делови
 • Вкупно време: 8 месеци (4 часа неделно)

2. Обука за сертификација за програмирање во Python на Edureka

Оваа програма видела повеќе од 13000 регистрирани студенти и се смета за еден од најдобрите курсеви за Python достапни на интернет. Овој обемен онлајн курс за Python е создаден за да ви помогне да ги совладате важните концепти за програмирање на Python како што се Операции со податоци и операции со датотеки. Програмата трае 4 недели и нуди значителна количина на едукативни содржини.

Главните аспекти на оваа сертификација се:

 • Пајтон апликации во различни домени
 • Операнди и изрази
 • Демонстрирање на јамки
 • Вкупно време: 4 недели

Код за попуст до 35% попуст: EDUUNITAI 

3. Специјализација Python for Everybody од Универзитетот во Мичиген

Оваа програма од Универзитетот во Мичиген ве учи како да користите Python за програмирање и анализа на податоци. Тоа се предава преку Интернет од Чарлс Северенс, кој е вонреден професор на универзитетот, и опфаќа некои од основните програмски концепти како структури на податоци, мрежни апликативни програмски интерфејси и бази на податоци со Python. Курсот завршува со проект за највисок премин, што ќе ви овозможи да ги покажете научените вештини.

Главните аспекти на овој сертификат се:

 • Почетно ниво, не е потребно претходно искуство во програмирање
 • Пишување Python програма со различни техники
 • Серија од пет курсеви со секој од нив сè поголем предизвик
 • Вкупно време: 3 месеци

4. Обработка на природен јазик со Python

Овој сертификат ви помага да ја унапредите вашата кариера и е исклучително корисен ако сте вклучени во било кој тип на обработка на природни јазици (НЛП). Ќе научите различни концепти како што се токенизација, стемнување, лематизација, означување на POS, препознавање именуван ентитет, парсирање на синтаксно дрво и така натаму користејќи го најпознатиот NLTK пакет на Python.

Главните аспекти на овој сертификат се:

 • Одговорности за развој на софтвер
 • Апликации за рударство на текст
 • Поставување на НЛТК околина
 • Часови во живо од инструктор
 • Вкупно време: 18 час

Код за попуст до 35% попуст: EDUUNITAI 

5. Python за наука за податоци, вештачка интелигенција и развој од IBM

Оваа програма е корисна за оние кои сакаат да ги подобрат своите вештини за Python и наука за податоци. Ќе ги стекнете потребните вештини преку серија од девет курсеви, со предавања кои покриваат теми како што се визуелизација на податоци, анализа, библиотеки и алатки со отворен код.

Главните аспекти на овој сертификат се:

 • Импресивна разновидност на содржини и теми
 • Ве става на брз пат кон програмирање
 • Не е потребно претходно знаење за програмирање или компјутерски науки
 • Часови со совети, техники, проценки и проекти
 • Вкупно време: 3 до 5 недели по курс (2 до 7 часа неделно)

6. Обука за сертификација на Python за наука за податоци

Овој сертификат ви овозможува да ги разберете и конструирате проектите за наука за податоци од нула. Таа е наменета за лидери и менаџери кои сакаат да ги применат вештините во бизнисот, а програмата ви помага да ги совладате важните концепти за програмирање на Python, како што се операции со податоци, операции со датотеки, објектно-ориентирано програмирање и разни библиотеки на Python како што се Pandas, Numpy, Matplotlib кои се од суштинско значење за науката за податоци

Главните аспекти на овој сертификат се:

 • Различни апликации каде што се користи Python
 • Основни концепти на Python, како и панди, API и Web Scraping
 • Анализирање на податоци со Python
 • Организирање и толкување на податоци
 • Специфични студии на случај
 • Инструктори во живо
 • Вкупно време: 42 час

Код за попуст до 35% попуст: EDUUNITAI 

7. Професионална програма за сертификација на Python (Институт Python)

Оваа сеопфатна програма обезбедува професионални сертификати за програмирање на Python за развивачи на софтвер, специјалисти за програмирање, ИТ професионалци и сите други заинтересирани поединци. Постојат три нивоа за испитот за сертификација што можете да ги изберете - влезен, соработник и професионален. Тие се дизајнирани за почетници, средни и искусни поединци.

Главните аспекти на овој сертификат се:

 • Универзални концепти за програмирање како што се типови на податоци, контејнери, услови, циклуси и функции
 • Синтакса и семантика на програмскиот јазик на Python
 • Развивање вештини во области како Напредно OOP, програмирање GUI, PEP конвенции и обработка на датотеки
 • Стекнете разбирање за создавање и дистрибуција на пакети, модели на дизајн, IPC и мрежно програмирање
 • Вкупно време: самостојно темпо

Ако одлучувате да посетувате курс за сертификација на Python, тогаш ова се вашите најдобри избори за почеток. Секој од нив нуди свој уникатен пристап за развивање на вештини кои стануваат сè повеќе клучни. Со заработка на некој од овие врвни сертификати, ќе се истакнете и ќе ја покажете вашата способност да се прилагодите на новиот дигитален свет. Без разлика дали сте комплетен почетник или некој со експертиза во Python, постои курс за вас.

Алекс Мекфарланд е новинар и писател за вештачка интелигенција кој ги истражува најновите случувања во вештачката интелигенција. Соработувал со бројни стартапи и публикации за вештачка интелигенција ширум светот.