никулец Уредувачка политика - Unite.AI
Поврзете се со нас

Уредувачка политика

обедини.ai Мисијата

Да се ​​биде авторитетен снабдувач на најновите вести, настани и информации за вештачката интелигенција. Нашата работа е да ја информираме и едуцираме јавноста за сите форми на вештачка интелигенција, вклучително ANI (Вештачка тесна интелигенција) и AGI (Вештачка општа интелигенција). Ние сме во првите редови на хрониката на доаѓањето на најмоќниот технолошки пробив од електричната енергија.

Сопственост и независност

unite.ai е во независна сопственост и не се тргува јавно.

Членовите на персоналот на unite.ai не поседуваат не-јавно знаење за која било приватна или која било јавно тргувана компанија со вештачка интелигенција. Ние не даваме совети или однапред информации на која било компанија во врска со нашата уредувачка содржина.

Сегашните сопственици и персоналот се наведени на нашата тим страница.

Новинарски стандарди 

Наша цел е да бидеме точни, објективни и одговорни во нашето известување. Ова е без разлика дали веста е заснована на оригинално известување или прегледување и поткрепување со други извори.

Нашиот тим се обидува секогаш да покрива вести со интегритет и непристрасност без надворешно влијание од сопствениците или инвеститорите. Можеби поредовно објавуваме вести од компании кои соработуваат со нашата публикација. Со партнерството со нас, тие ни испраќаат соопштенија за печатот за да можеме точно да известуваме за вестите вредни содржини.

Вработените во unite.ai не се ограничени да поседуваат капитал во компаниите што се профилирани. Сепак, тие се ограничени да даваат повластен третман на која било компанија во која имаат капитал.

Овие упатства се прегледуваат и ажурираат редовно.

Приватност 

Ние веруваме во чувањето на корисничките податоци безбедни, за повеќе информации посетете ја нашата Приватност страница.

Модел на приходи 

unite.ai заработува преку настани, тоа може да биде во форма на провизија за продажба на билети за конференции.

unite.ai исто така може да објавува реклами низ веб-локацијата кои може да бидат во форма на банери или слики.

Политика за различност 

Сметаме дека на сите треба да им се дадат еднакви можности без разлика на пол, сексуална ориентација, религија или раса. Вработуваме персонал врз основа на повеќе фактори кои вклучуваат квалитет на пишување, точност, искреност и интегритет. Ние не засноваме ниту една од нашите одлуки за вработување врз основа на раса, пол, религија или сексуална ориентација.

Анонимност и доверливи извори 

Ние веруваме дека на јавноста најдобро и се служи кога ќе ги идентификуваме изворите на вести со нивните целосни имиња. Наша цел е да ги притиснеме изворите за да стават информации на записот и да бараме независно да ја потврдиме секоја информација што се смета за невидена.

Веруваме дека има моменти кога е потребна анонимност за да се заштити изворот и под овие околности, може да прифатиме информации од анонимни извори доколку можеме да ги потврдиме овие информации.

Вести и мислења

Повлекуваме јасна линија помеѓу она што се смета за вест и ставовите на мислењето. Секој напис кој се смета за мислење јасно ќе го означиме со текстот „Мислење“ во насловот.

Политика за точност и корекции

Човечки е да се прават грешки, но ние секогаш се обидуваме да објавиме точни информации врз основа на податоците што ги имаме на располагање. Кога ќе се случат грешки или пропусти, ќе се стремиме да ја исправиме грешката или пропустот што е можно поскоро. Ако треба да не известите за грешка, слободно контактирајте не.

Контактирајте нѐ

Секогаш сме достапни за контакт со пополнување на нашите Контакт форма или може директно да дојдете до независен новинар со тоа што ќе го најдете на нашата тим страница.