никулец За нас - Unite.AI
Поврзете се со нас

нашата визија

За нас

mm
Ажурирани on

Unite.ai е целосно децентрализирана организација со а тим што во моментов нуди вести, интервјуа и пристап до најдобрите алатки за вештачка интелигенција - Но, ова е само почеток на повеќеслоен мастерплан.

Нашите цели се да ја информираме пошироката јавност за напредокот на вештачката интелигенција, да ја обединиме заедницата за вештачка интелигенција, да ја поттикнеме демократизацијата на вештачката интелигенција, да ја следиме Нашата повелба за одговорна вештачка интелигенција и да помогне во развојот на корисни AGI (вештачка општа интелигенција).

нашата визија

 1. Продлабочено покривање на вештачката интелигенција и ML: На Unite.AI, нашата примарна цел е да го покриеме секој аспект на AI и ML. Од најновите откритија во истражувањето и алгоритамските достигнувања до практичните апликации, ние се стремиме да бидеме главен извор за сите нешта AI и ML. Разбираме дека овие технологии брзо се развиваат и нашата заложба е да ги одржуваме нашите читатели информирани и пред кривата.
 2. Истражување на непушачите технологии: AI и ML се основата на многубројните непушачки технологии. Нашата визија опфаќа сеопфатно истражување за тоа како овие интелигентни технологии ги револуционизираат секторите како што се здравството, финансиите, автомобилската индустрија, роботиката и многу повеќе. Ние веруваме во обезбедување на сеопфатен поглед за тоа како ВИ не е само изолирана технологија, туку клучен двигател во пошироката технолошка еволуција.
 3. Апликации во реалниот свет и студии на случај: Надвор од теоретското разбирање, ние се фокусираме на реалните апликации на AI и ML. Преку детални студии на случај, интервјуа со лидерите во индустријата и извештаите на терен, имаме за цел да покажеме како вештачката интелигенција и ML решаваат сложени проблеми, ефикасноста на возењето и отвораат нови можности.
 4. Етички и општествени импликации: Нашата покриеност се протега на етичките и општествените импликации на вештачката интелигенција и ML. Како што овие технологии стануваат се повеќе интегрирани во нашиот секојдневен живот, од клучно значење е да се одговори на предизвиците што тие ги поставуваат, вклучително и загриженоста за приватноста, етичката употреба и влијанието врз вработувањето. Посветени сме на поттикнување балансиран дискурс околу овие критични прашања.
 5. Соработка со експерти и академија: За да обезбеди точност и длабочина во нашето известување, Unite.AI соработува со мрежа на експерти, истражувачи и академски институции. Оваа синергија ни овозможува да презентираме добро истражена содржина поддржана од експерти, која додава вредност и кредибилитет на нашите дискусии.
 6. Образовни содржини за сите нивоа: Препознавајќи ги различните нивоа на разбирање и интерес за нашата публика, нашата содржина е наменета за сите, од почетници со вештачка интелигенција до експерти во областа. Преку упатства, објаснувања и длабински анализи, имаме за цел да ги едуцираме и ангажираме нашите читатели, давајќи им овластување со знаење за овие трансформативни технологии.

Нашата визија во Unite.AI не е само за известување за вештачка интелигенција и ML; се работи за создавање платформа која обединува различни засегнати страни во оваа област – од ентузијасти и професионалци до креатори на политики и пошироката јавност. Посветени сме на демистификација на вештачката интелигенција и ML, расветлување на нивните влијателни апликации и поттикнување разговори за нивната идна улога во непушачите технологии. Придружете ни се на ова патување додека се нурнуваме во светот на вештачката интелигенција и ML.

Конференции

Во моментов добиваме над 500 посетители дневно кои бараат конференции за вештачка интелигенција, додека нудиме бесплатна листа на врвни конференции во светот, исто така истражуваме опции за лансирање на нашата сопствена мрежа на конференции Unite.ai. Целта би била мрежа на конференции во следните градови:

 • Лондон
 • Њујорк
 • Торонто
 • Сан Франциско
 • Остин
 • Лас Вегас

Доколку имате искуство во конференциското коло ве молиме контактирајте не.

Основачки партнер на unite.AI и член на Технолошкиот совет на Форбс, Антоан е а футуристички кој е страстен за иднината на вештачката интелигенција и роботиката.

Тој е и основач на Хартии од вредност.io, веб-страница која се фокусира на инвестирање во непушачка технологија.