никулец 6 „Најдобри“ курсеви за четбот и сертификати (мај 2024 година)
Поврзете се со нас

Сертификати

6 „Најдобри“ курсеви за четбот и сертификати (мај 2024)

Ажурирани on

Unite.AI е посветена на ригорозни уредувачки стандарди. Може да добиеме компензација кога ќе кликнете на линковите до производите што ги прегледуваме. Ве молиме погледнете го нашиот придружно откривање.

Четботите се основен дел од денешните технологии за вештачка интелигенција (ВИ). Ако имате каква било поврзаност со модерната технологија, во одреден момент сте наишле на чет-ботови. Тие се користат за широк спектар на апликации низ индустрии, вклучувајќи онлајн банкарство, трговија на мало и е-трговија, патување и угостителство, здравство, медиуми, образование и многу повеќе. 

Најголемите светски технолошки компании, како што се Амазон и Епл, вложуваат милиони долари за развој на четбот со вештачка интелигенција со технологии како Сири и Алекса. Додека овие чат-ботови се напојувани со глас, постојат многу различни типови. 

Но, што всушност е четбот? 

Четбот е компјутерска програма која се потпира на вештачката интелигенција за да одговори на прашањата на клиентите. Тоа го постигнува со поседување масивни бази на податоци за проблеми и решенија, кои тие ги користат за постојано подобрување на нивното учење. 

Секој бизнис кој сака да обезбеди место во иднината управувана од вештачката интелигенција мора да размисли за чет-ботови. Тие им овозможуваат на компаниите да обезбедат 24/7, персонализирана услуга за клиентите, а истовремено да бидат и скалабилни. Размислете колку е различно ова во споредба со претставниците на човечки услуги за клиенти. Еден chatbot може да ја изврши работата на многу поединечни луѓе, заштедувајќи време и за компанијата и за клиентот. 

Иако има многу чет-ботови на пазарот, исто така е исклучително вредно да се создаде свој. Со развивање на свој чет-бот, можете да го прилагодите на потребите на вашата компанија, создавајќи посилни и поперсонализирани интеракции со вашите клиенти. 

Благодарение на експлозијата на онлајн образованието и неговата пристапност, има многу достапни курсеви за четботи кои можат да ви помогнат да развиете сопствен чет-бот. 

Еве ги 7-те најдобри курсеви за четбот: 

1. Институт за дизајн на разговори (пристап до сите курсеви)

На врвот на нашата листа е Институтот за дизајн на разговори, кој нуди импресивен опсег на курсеви за дизајн на разговор преку Интернет, чија цел е да ве научи како да развиете природен дијалог за чет-ботови и гласовни асистенти. Пристапот до сите курсеви обезбедува целосен пристап до сите материјали за курсеви за CDI. 

Овој курс за чет-бот е особено корисен ако сакате да поседувате библиотека со ресурси што може да се референцира кога градите сопствени чет-ботови или гласовни асистенти. Можете исто така да го користите за да изградите виртуелни суштества и други видови асистенти со вештачка интелигенција. Во исто време, исто така е одлична опција ако сакате да станете добро заоблени во различни групи вештини во областа на разговорната вештачка интелигенција. Ова исто така им помага на поединците да одлучат која улога е најдобра за нив во областа. 

Со пристапот до сите курсеви, добивате пристап до сите курсеви за CDI сертификација и материјали за учење, кои вклучуваат над 130 видео предавања. Овие предавања постојано се ажурираат со нови кои редовно се додаваат. Исто така, ќе добиете практични совети, квизови, шаблони за преземање, пристап до часови во живо ексклузивни за CDI со експерти од индустријата, прием со попуст на настани на CDI, пристап до мрежата на алумни на CDI и многу повеќе. 

Еве некои од главните моменти на овој курс: 

 • Широк спектар на курсеви
 • Целосен пристап до материјалите од курсот CDI
 • Библиотека со ресурси што може да се упатува кога се развиваат чат-ботови
 • 130+ видео предавања
 • Практичен совет

Пристапот за сите курсеви на Институтот за дизајн на разговори е најдобрата опција за секој што сака да се вклучи во развојот на чет-ботови. 

Можете исто така да добиете попуст од 25% користејќи го нашиот код за попуст: Обединете се.AI 

2. Како да изградите четбот без кодирање

Друг еден од најдобрите курсеви за четбот е „Како да се изгради четбот без кодирање“. Овој курс понуден од Coursera има за цел да ве научи како да развивате чат-ботови без да пишувате никаков код. 

По завршувањето на курсот, ќе знаете како да планирате, имплементирате, тестирате и распоредите чет-ботови. Исто така, ќе научите како да го користите Watson Assistant за визуелно креирање чат-ботови, како и како да ги распоредите на вашата веб-страница со најавување на WordPress. Уште еден одличен дел од курсот? Ако немате веб-локација, таа ќе ви обезбеди. 

Овој курс е креиран од Антонио Канџано, развивач на софтвер во IBM Developer Skills Network. 

Еве некои од главните моменти на курсот: 

 • Не е потребно кодирање
 • Дознајте за ентитетите и нивните карактеристики
 • Создадете чет-ботови прифатливи за корисниците
 • Не е потребно искуство или стручност

3. Направете го вашиот прв четбот со Rasa и Python

Друг врвен избор за почетници е „Креирај го твојот прв четбот со Rasa и Python“. Овој 2-часовен курс заснован на проекти ве учи како да креирате чет-ботови со Rasa и Python. Првото е рамка за создавање чет-ботови од индустриска класа, напојувани со вештачка интелигенција. Се користи од многу програмери за создавање чет-ботови и контекстуални асистенти. 

Курсот ги опфаќа најфундаменталните основни аспекти на Раса рамката и развојот на четбот, овозможувајќи ви да креирате едноставни чет-ботови со вештачка интелигенција. Курсот е специјално наменет за програмери кои сакаат да започнат со развој на чет-бот, што значи дека не ви треба искуство за машинско учење и развој на чет-бот. Со тоа, се препорачува да сте запознаени со Python. 

Еве некои од главните моменти на овој курс: 

 • Ниво на почетници
 • 2-часовен курс заснован на проекти
 • Научените вештини вклучуваат контекстуални асистенти, Python, развој на chatbot и Rasa
 • Креирајте едноставни чат-ботови со вештачка интелигенција

4. Користете SharePoint и Power Virtual Agent за да креирате Smart Chatbot 

Ако сте на средно ниво во развојот на chatbot, добра опција е „Користете SharePoint и Power Virtual Agent за да креирате паметен Chatbot“. Овој проект кој трае 1.25 часа ве учи како да креирате локација и листа на SharePoint, да креирате проток на Power Automate и да креирате чет-бот за Power Virtual Agent. 

Започнувате со креирање на страницата и списокот на SharePoint пред да додадете податоци за да креирате чет-бот за Power Virtual Agent. Овој шабот потоа може да го автоматизира протокот на информации од вашата компанија до вработените. Ова им овозможува на вашите вработени да имаат лесни разговори со четботот наместо со другите вработени. 

Проектот се потпира на услугите на Office 360, па затоа е важно да имате пристап до сметка на Microsoft и претплата на програмата за програмери на Microsoft 365. 

Еве некои од главните моменти на овој курс: 

 • Сајт и листа на SharePoint
 • Моќ Автоматизира проток
 • Моќен виртуелен агент за разговор
 • Услуги на Microsoft Office 365

5. Создадете четбот за чет-бот за месинџер од водечката генерација користејќи Chatfuel

Уште еден курс за почетници, „Креирај четбот за гласник од водечките генерации користејќи Chatfuel“ е бесплатен проект со водич кој трае 1.5 часа. Ве учи како да креирате чет-бот за Messenger што може да прима резервации од клиенти, да добива барања за билети за настани и да прима пораки од клиенти. 

Со овој курс ќе научите и како да го автоматизирате четботот преку автоматизација на е-пошта и интеграција на Google Sheets. По завршувањето на курсот, ќе имате развиено целосно функционален четбот кој може да се распореди на вашата страница на Фејсбук за да комуницирате со клиентите преку Messenger во реално време. 

Еве некои од главните моменти на овој курс: 

 • Не е потребно програмско знаење
 • Интерактивен интерфејс за градење проток од Chatfuel
 • Практично искуство
 • Создадете четбот за генерација на потенцијални клиенти

6. Изградете неверојатни четботи

Последниот курс за чет-бот на нашата листа е „Изградете неверојатни ботови за разговор“, кој е сеопфатен курс наменет за развивачите на чет-ботови. Курсот ќе ве научи како да изградите и распоредите чет-ботови за повеќе платформи како WhatsApp, Facebook Messenger, Slack и Skype преку употреба на Wit и DialogFlow. 

По завршувањето на курсот, ќе ги поседувате сите знаења, концепти и техники неопходни за развој на целосно функционален чет-бот за бизнис. Започнувате со чет-бот платформи за кои не е потребен код пред да преминете на чет-бот со интензивен код кој е корисен за специјализирани сценарија. 

Еве некои од главните моменти на овој курс: 

 • Високо сеопфатен курс
 • Изградете чат-ботови за повеќе платформи
 • Започнете без код пред да преминете на интензивно кодирање
 • Чет-ботови за специјализирани сценарија 

Алекс Мекфарланд е новинар и писател за вештачка интелигенција кој ги истражува најновите случувања во вештачката интелигенција. Соработувал со бројни стартапи и публикации за вештачка интелигенција ширум светот.