Поврзете се со нас

Хостинг 101:

Преглед на Kinsta: Најлесен начин да се хостира веб-страница на WordPress?

mm
Ажурирани on

Unite.AI е посветена на ригорозни уредувачки стандарди. Може да добиеме компензација кога ќе кликнете на линковите до производите што ги прегледуваме. Ве молиме погледнете го нашиот придружно откривање.

Како консултант за веб-хостинг кој им помогна на стотици поединци и сопственици на бизниси да ги пронајдат најдобрите хостинг провајдери за нивните веб-локации, овие зборови прилично лесно течат од мојата уста - „Кинста можеби е она што вие го нарекувате совршенство во однос на WordPress-пријателски за корисникот хостинг“

Еднаш погледнете Kinstaпочетната страница и логото на, и јас ја добивав оваа вибрација во форма на Netflix, сепак, не требаше долго да видам колку се фокусирани на клиентите нивните карактеристики надвор од кутијата, и ќе ги видите наскоро.

Во остатокот од овој преглед на Kinsta, ќе ги разгледаме основните карактеристики на домаќинот што доаѓаат со неговите пакети за хостирање, како се цените, нивната посветеност на поддршката за корисници, колку сериозно ја сфаќаат безбедноста и други важни размислувања што треба да ги земете за да можете одлучете дали тие се најдобриот домаќин и за вас.

Преглед на Кинста

Kinsta е еден од најмладите домаќини на пазарот и е основан во 2013 година. Нивната мисија? Да се ​​создаде најдобрата хостинг платформа во светот. За нешто повеќе од една деценија Kinsta значително прерасна во реномирана име и моментално е домаќин на 120,000 домени ширум светот.

Како провајдер само за облак, Kinsta нуди управувано хостирање на WordPress, хостирање на веб-апликации, хостирање на бази на податоци и статичен хостирање на страници. Ми се допаѓа и тоа што Kinsta ви овозможува да креирате сопствени планови со приспособени ресурси за да одговараат на вашите потреби.

На сите планови за хостирање на Kinsta, добивате бесплатен CDN, бесплатен SSL сертификат, вградена алатка за следење апликации, функционалност за кеширање на работ и сопствен API на Kinsta. Добивате и бесплатни миграции на сите веб-локации на WordPress.

Секогаш е забавно да се види здраво ривалство помеѓу веб-домаќините и Kinsta има солидно говедско месо Облаци. Погоди што? Секој домаќин создаде посебна страница на својата веб-страница која покажува зошто тие се подобри од другите - комични!

Над 600 луѓе го прегледаа Kinsta на TrustPilot и тие постигнуваат импресивни 4.5 ѕвезди: 

Осврти на Kinsta на G2 просек до уште поимпресивни 4.8 ѕвезди:

Добрите и лошите страни

 • Плановите за веб-хостинг на Kinsta се директно на поентата
 • Непобедлива леснотија на користење
 • Вграден на Google Cloud за врвни перформанси
 • Kinsta има свој сопствен контролен панел
 • Исклучителна гаранција за поддршка на клиентите
 • Kinsta е малку поскап од слични конкуренти
 • Нуди помалку категории на веб-хостинг

Kinsta Rating – Мој личен став

Видовме колку корисници го оценија Kinsta и иако тие се одлични, целта на ова парче е да ги привлече стручните погледи за понудите на Kinsta, нивните перформанси во реалниот живот и другите квалитети и да видиме колку добро постигнува водителот.

Значи, со оглед на важните карактеристики што ги нуди Kinsta, еве како би го оценил веб-домаќинот на скала од 1.0-5.0. Имајте предвид дека овие резултати не се статични и може да се променат со идните надградби:

КвалитетМојот рејтингЗошто го дадов овој резултат
Карактеристики и спецификации4.9Директно хостирање, бесплатен SSL и CDN, широк спектар на управувани планови на WordPress, бесплатна миграција на WordPress и мониторинг на време на работа се некои од основните карактеристики што го прават Kinsta да се издвојува.
Цени4.8Почнувајќи од 30 долари/месечно, плановите за хостирање на Kinsta само за облак не се најприфатливи на пазарот. Сепак, ова не се заеднички планови и ви даваат одлична вредност за парите, па затоа е разбирливо.
Статистика за перформанси 5.0Тестирав веб-локација хостирана на Kinsta и добив рекордно време на одговор на серверот од 53 милисекунди за да добијат совршен резултат од 5.0 овде. Домаќинот, исто така, ветува гаранција за време на работа од 99.99%.
Леснотија на користење5.0Kinsta има неверојатно интуитивен кориснички интерфејс и исто така располага со сопствена матичен контролен панел MyKinsta што го поедноставува управувањето со веб-страницата на WordPress дури и за почетници. Овде добиваат совршена оценка 5.0.
Гаранција за поддршка на клиентите5.0Kinsta има повеќе портали за поддршка достапни и за посетителите и за постоечките клиенти од повеќето домаќини на пазарот - разговор во живо, база на знаење, билет за поддршка, блог, заедница, телефонска поддршка, WhatsApp и алатка за резервација на состаноци. Овде добиваат совршен резултат.

Значи, генерално, врз основа на моето лично мислење, ќе го оценам Kinsta со 4.9 ѕвезди!

Kinsta хостинг – планови и цени

За доброто на овој преглед, ние само ќе размислиме Kinstaхостирање на веб-страници и пакети за хостирање на веб-апликации бидејќи овие се најчести кај сопствениците на веб-страници и SaaS. Сепак, покрај тие, Kinsta нуди и хостирање на базата на податоци и статичко хостирање на страници.

И кога ќе бидете подготвени да се посветите на планот на Kinsta, можете да извршите плаќање преку картичка. Сите пакети на Kinsta се поддржани со 30-дневна гаранција без ризик.

Управуваните планови за хостирање на WordPress на Kinsta

Почетни планови

започнал:

Број на веб-страници - 1

Месечни посети - 25,000

Мебел за складирање - 10 GB

Период на резервна копија на веб-страница – се чува 14 дена

Цена – 30 долари месечно

Про:

Број на веб-страници - 2

Месечни посети - 50,000

Мебел за складирање - 20 GB

Период на резервна копија на веб-страница – се чува 14 дена

Цена – 59 долари месечно

 

Деловни планови

Бизнис 1 година:

Број на веб-страници - 5

Месечни посети - 100,000

Мебел за складирање - 30 GB

Период на резервна копија на веб-страница – се чува 14 дена

Цена – 95 долари месечно

Бизнис 2 година:

Број на веб-страници - 10

Месечни посети - 250,000

Мебел за складирање - 40 GB

Период на резервна копија на веб-страница – се чува 14 дена

Цена – 188 долари месечно

Бизнис 3 година:

Број на веб-страници - 20

Месечни посети - 400,000

Мебел за складирање - 50 GB

Период на резервна копија на веб-страница – се чува 20 дена

Цена – 284 долари месечно

Бизнис 4 година:

Број на веб-страници - 40

Месечни посети - 600,000

Мебел за складирање - 60 GB

Период на резервна копија на веб-страница – се чува 20 дена

Цена – 375 долари месечно

 

Планови на претпријатија

Претпријатие:

Број на веб-страници - 60+

Месечни посети – 1 милиони

Мебел за складирање – 100 GB+

Период на резервна копија на веб-страница – се чува 30 дена

Цена – 563 долари месечно

Прилагоден план:

Една одлична опција што ја нуди Kinsta е нејзиниот сопствен план. Со контактирање на нивниот тим за продажба, можете да го одредите бројот на инсталирани WordPress што сакате, очекуваните месечни посети, количината на складирање на SSD и бројот на PHP работници.

Управуваните планови за хостирање на WordPress на Kinsta се поделени на нивни Стартер, Бизнис, и Претпријатие планови. Добивате складирање на SSD, одреден број посети на веб-локации, фиксен број на веб-локации на WordPress што можете да ги хостирате, како и одреден број денови за кои се чуваат резервните копии на вашата веб-страница. 

За кого се овие планови?

Управуваните планови за хостирање на WordPress на Kinsta се за да погодите… Сопственици на WordPress! Техничките аспекти за поставување на вашите веб-страници на WordPress, изборот на соодветен оперативен систем и одржувањето на вашата безбедност и резервните копии се направени за вас од Kinsta.

Плановите за хостирање на веб-апликации на Kinsta

хоби

Хоби 1:

Број на процесори – 0.3 процесор

Меморија - 0.3 GB RAM меморија

Цена – 7 долари месечно

стандард

Стандард 1:

Број на процесори – 0.5 процесор

Меморија - 1 GB RAM меморија

Цена – 20 долари месечно

Стандард 2:

Број на процесори – 1 процесор

Меморија - 2 GB RAM меморија

Цена – 40 долари месечно

Стандард 3:

Број на процесори – 2 процесор

Меморија - 4 GB RAM меморија

Цена – 80 долари месечно

Стандард 4:

Број на процесори – 4 процесор

Меморија - 8 GB RAM меморија

Цена – 160 долари месечно

Стандард 5:

Број на процесори – 8 процесор

Меморија - 16 GB RAM меморија

Цена – 320 долари месечно

 

Меморијата е оптимизирана

Оптимизирана меморија 1:

Број на процесори – 0.5 процесор

Меморија - 2 GB RAM меморија

Цена – 35 долари месечно

Оптимизирана меморија 2:

Број на процесори – 1 процесор

Меморија - 4 GB RAM меморија

Цена – 70 долари месечно

Оптимизирана меморија 3:

Број на процесори – 2 процесор

Меморија - 8 GB RAM меморија

Цена – 135 долари месечно

Оптимизирана меморија 4:

Број на процесори – 4 процесор

Меморија - 16 GB RAM меморија

Цена – 250 долари месечно

Оптимизирана меморија 5:

Број на процесори – 8 процесор

Меморија - 32 GB RAM меморија

Цена – 480 долари месечно

 

Процесорот е оптимизиран

Процесорот е оптимизиран 1

Број на процесори – 1 процесор

Меморија - 1 GB RAM меморија

Цена – 36 долари месечно

Процесорот е оптимизиран 2

Број на процесори – 2 процесор

Меморија - 2 GB RAM меморија

Цена – 68 долари месечно

Процесорот е оптимизиран 3

Број на процесори – 4 процесор

Меморија - 4 GB RAM меморија

Цена – 135 долари месечно

Процесорот е оптимизиран 4

Број на процесори – 8 процесор

Меморија - 8 GB RAM меморија

Цена – 270 долари месечно

Kinsta нуди хостирање на веб апликации во четири категории – Хоби, стандард, оптимизирана меморија, Процесорот е оптимизиран. Различните планови се оптимизирани за мали веб-апликации до апликации на ниво на претпријатие. 

За кого е ова

Плановите за хостирање на веб-апликации на Kinsta се за бизниси кои сакаат да обезбедат веб-апликации и софтвер како услуга на клиентите. Хостирањето на веб-апликациите на Kinsta ви овозможува без напор да ја зголемите побарувачката за ресурси - меморија, складирање и број на процесори.

Карактеристики на Kinsta

Ајде да погледнеме во некои од карактеристиките што ги нуди Kinsta низ неговите планови за веб-хостинг:

 • CloudFlare бесплатно CDN
 • Бесплатно SSL сертификат
 • Вградена алатка за следење на апликации
 • Кеширање на рабовите
 • Бесплатна миграција на WordPress
 • SSD складирање
 • Автоматски дневни бекап
 • Слободни средини за инсценирање

Kinsta има низа функции што го ставаат во првите редови на давателите на веб-хостинг, но една работа особено што ги прави да се истакнат е прилагодената контролна табла MyKinsta оптимизирана за да го направи управувањето со заднината на веб-страниците исто толку лесно како ABC.

Kinsta, исто така, ги хостира сите нејзини веб-локации за клиенти низ мрежата на облак сервери на Google - исто како Siteground. Ова ги прави еден од најбрзите веб-домаќини на пазарот.

Kinsta Тестови за изведба

Лесно е да се каже добри работи за Kinsta, благодарение на нивното беспрекорно дизајнирано корисничко искуство, но како точно функционираат во реалниот живот. Направив неколку истражувања за да најдам неколку веб-локации хостирани на Kinsta и сам извршив тестови на нив.

Исто како и јас, секогаш кога гледате нов домаќин, некои од важните размислувања што треба да ги земете се брзината на домаќинот и uptime. Брзините на серверот-домаќин се колку брзо тие ја испраќаат содржината на вашата веб-локација назад до уредот на посетителот на вашата веб-локација откако ќе го притиснат 'enter'.

Времето на работа мери колку сигурно домаќинот ја одржува вашата веб-страница онлајн и обично се мери како процент - 99.9% е стандард за давателите на веб-хостинг.

Ова беа резултатите од тестовите што ги направив:

Серверите на Kinsta одговорија за неверојатни 53 милисекунди, додека веб-страницата што ја тестирав целосно се вчита за 0.5 секунди. Неверојатно.

И за времето на работа:

Веб-страницата хостирана на Kinsta беше онлајн 100% од времето во последните 30 дена, па дури и да имаше некои прекини на услугата, тие ќе беа за неверојатно кратки временски периоди.

 

Поддршка за корисници на Kinsta

За разлика од многу веб-домаќини, Kinsta не ве привлекува да ги купувате вашите услуги и потоа ве остава сами да ги разберете работите откако ќе платите. Тие имаат просперитетен центар за поддршка со повеќе портали за поддршка од повеќето други домаќини. Може да добиете поддршка на Kinsta 24/7 преку:

Kinsta Docs

Документите на Kinsta се нејзиниот супер сеопфатен портал за документација кој одговара на секое прашање за која било карактеристика што ја имаат. Особено ми се допаѓа дизајнот на документите на Kinsta и менито лево. Доаѓа и со вграден пребарувач за да можете да најдете релевантна документација користејќи клучни зборови.

Телефон

Телефонскиот број за меѓународна продажба на Kinsta ви овозможува да разговарате со агент во реално време.

WhatsApp

Не сум видел друг веб-домаќин што нуди поддршка за WhatsApp. Просто неверојатно.

Разговор во живо

Тие нудат стручна поддршка 24/7/365, вклучувајќи празници и викенди. Поддршката е достапна во контролната табла на MyKinsta откако ќе креирате сметка.

База

Kinsta, исто така, има добро снабдена база на знаење со одговори на прашања на вашата сметка, наплата, CDN, WordPress. Сепак, базите на знаење секогаш треба да имаат пребарувачи, но оние на Kinsta не.

заедница

Друг уникатен портал за поддршка на Kinsta е просперитетна заедница каде што веб-администраторите можат да поставуваат прашања и да споделуваат идеи со експерти за веб-хостинг. Одлично е да се види дека овој пат, страницата на заедницата има пребарувач.

Блог

Блогот Kinsta е преполн со статии за WordPress, веб развој и технолошки алатки за веб-администратори кои сакаат да ги следат трендовите во индустријата и да научат како ефикасно да управуваат со нивните веб-локации.

Резервирање демо

И, конечно, на Kinsta, можете да разговарате со нивните продажби и да резервирате демо каде што Kinsta ќе го препорача најдобриот пакет за хостирање заснован на потребите на вашата веб-страница. 

Сè, од миграција, WordPress и тимска соработка во контролната табла на Kinsta, до функции и надградба и деградирање на вашата претплата како што се менува побарувачката за ресурси, резервирањето демо ќе одговори на сите овие прашања за вас.

Безбедносни карактеристики на Kinsta

Kinsta може да се пофали со неверојатна одбранбена сила за веб-страниците хостирани на нивната платформа. Во сржта на секој план, добивате CloudFlare CDN интеграција со вграден заштитен ѕид за заштита на вашата веб-страница од DDoS напади. 

Следно, имајќи еден SSL сертификат на вашата веб-страница сега е фактор за рангирање. Kinsta ви дава бесплатен Wildcard SSL сертификат кој ви овозможува да го обезбедите сообраќајот на вашиот главен домен и секој поддомен под него.

Kinsta не прецизира која од различните фреквенции за резервни копии на податоци на веб-локации - часовни, 6-часовни и надворешни резервни копии - се достапни како додатоци, но одлично е да се знае дека е таму. 

Kinsta Градител на веб-страници

Kinsta не прецизира дали тие ви даваат градител на веб-страници надвор од кутијата. Веројатно ќе треба да инсталирате алатка или приклучок од трета страна како Elementor или Drupal. Можете исто така да размислите за еден Градител на веб-страници со вештачка интелигенција.

Корисничко на Kinsta: Лесно користење

И самиот квалитет што го прави Kinsta да се издвојува - неговата пријатност за користење. Ајде да видиме неколку моменти за тоа колку е лесно да се користи Kinsta за основни задачи за управување со веб-локации:

Како да креирате сметка на Kinsta

Создавањето сметка на Kinsta е едноставно како купување на еден од нивните планови. 

Чекор 1

Изберете го планот што го сакате и кликнете „регистрирај се“.

Чекор 2

Пополнете ги вашите податоци – име и е-пошта – и изберете сигурна лозинка.

Чекор 3

Согласете се со условите на договорот и кликнете „Продолжи“.

Чекор 4

Сега изберете дали сте поединец или компанија, пополнете ја вашата адреса, а потоа деталите за вашата картичка. 

Продолжете на страницата за наплата:

Кликнете на „плати“ и Voila, вашата сметка е креирана. Ќе добиете порака за потврда, како и линк за најава до вашата е-пошта. Следете го тоа и ќе можете да пристапите до контролната табла на kinsta.

Контролна табла на Kinsta – MyKinsta

Kinsta, како и многу малку домаќини на пазарот, ги спојува корисничката табла и контролната табла во еден привлечен интерфејс - MyKinsta. Оттука, можете да пристапите до вашиот хостинг и поставки за вашите веб-локации, апликации, бази на податоци и статични страници на WordPress.

За вашите веб-локации на WordPress, MyKinsta ви овозможува да креирате нова страница на WordPress или да мигрирате од тековниот хостинг провајдер во четири чекори:

 • Изберете дали сакате да креирате нова, мигрирате или клонирате постоечка инсталација на WordPress
 • Изберете центар за податоци ако таргетирате одреден регион
 • Конфигурирајте наслов, администратор и лозинка на страницата
 • Распоредете ја новата страница на WordPress

MyKinsta е преполна со поставки за управување со веб-локации на WordPress кои ви дозволуваат да го прилагодите вашиот кеширање на работ, CDN, фреквенција на резервна копија, теми и приклучоци, одбивање на IP, активност на корисникот итн.

Друга функција што ја прави MyKinsta уникатна е преку контролната табла можете да соработувате со другите членови на тимот и да ги следите промените и активностите на страницата.

Како да инсталирате WordPress на Kinsta

И како точно креирате веб-страница на WordPress на Kinsta во детали?

Чекор 1

Во MyKinsta, кликнете на „WordPress Sites“ горе лево:

Сега, кликнете на „Додај локација“ во горниот десен агол.

Чекор 2

Од списокот со опции, кликнете на „Инсталирај WordPress“ и потоа „Продолжи“

Чекор 3

Сега изберете:

 • Името на страницата
 • Локација на центарот за податоци
 • Корисничко име и лозинка за администратор на WordPress
 • Е-пошта за администратор на WordPress

Следно, изберете го јазикот на вашата веб-страница. 

И конечно, време е да ги изберете додатоците што ги сакате:

Проверете го полето „Инсталирај повеќестрана на WordPress“ ако сакате веб-локација со поддомени и поддиректориуми. 

Проверете го полето „Инсталирај WooCommerce“ ако сакате да креирате веб-локација за е-трговија.

Проверете ја „Инсталирај Yoast SEO“ за да ја додадете во алатката за оптимизација. 

Чекор 4

Кликнете на „Продолжи“. Почекајте да се инсталира и тоа е се.

Чекор 5 – промена на локацијата на центарот за податоци

Kinsta ви овозможува да ја измените локацијата на центарот за податоци на вашата веб-страница. Одете во „ВордПрес сајтови“, потоа „Додај локација“ и под „Опции за локација“ одете до „Локација на центарот за податоци“:

Фху! Какво возење!

Отпечатокот на серверот на Kinsta

И конечно, отпечатокот на серверот на Kinsta. Колку повеќе центри за податоци и сервери има веб-домаќин, толку подобро ќе имаат веб-страниците хостирани на нив пред глобалната публика. 

Серверите на Kinsta се распространети низ 37 центри за податоци во Азија, Африка, Северна Америка и Европа. Нивниот бесплатен CDN потоа го проширува отпечатокот за кеширање на вашата веб-страница на 250+ локации низ светот.

Што повеќе? Kinsta препорачува користење gcping и VPN за тестирање на центрите за податоци од локацијата на вашата целна публика. Ова ќе ви помогне да ги одредите најдобрите центри за податоци со најниска латентност на податоци за различни локации на публика кои потоа можете да ги конфигурирате во MyKinsta.

Заклучок – Дали ја препорачуваме Kinsta?

Кинста е апсолутен победник во моите книги. Има навистина многу малку домаќини на пазарот кои обезбедуваат искуство на клиентите исто толку добро. Тие ви ги даваат повеќето функции што ви се потребни за да поставите веб-страница на WordPress надвор од кутијата.

Што повеќе? MyKinsta е толку неверојатно лесен за користење и е одлична алтернатива за cPanel. И конечно, тие не се само за формата, туку и за функцијата. Времето на одговор на нивниот сервер е едно од најбрзите што некогаш сум ги снимил. Така да, дефинитивно ја препорачувам Kinsta ако барате да биде домаќин на веб-страница на WordPress!

Посетете Kinsta →

Fifun е експерт за хостирање веб-страници со долгогодишно тестирање и прегледување на над 400 провајдери. Неговите сознанија им помагаат на читателите да донесуваат информирани одлуки при изборот на услуги за веб-хостинг.