Поврзете се со нас

Интервјуа

Вилсон Крос, извршен директор и ко-основач на Borderless AI – серија на интервјуа

mm
Ажурирани on

Вилсон Крос е извршен директор и ко-основач на Вештачка интелигенција без граници, претпријатие во првите редови на пионерската примена на вештачката интелигенција во глобалните човечки ресурси.

Под негово водство, Borderless AI се развива како прва компанија во светот што воведува посветен агент за вештачка интелигенција за Global HR. Овој комерцијален агент за вештачка интелигенција, наречен Алберни, користи разговорна вештачка интелигенција за управување со широк спектар на задачи како што се генерирање меѓународни договори за вработување, автоматизирање на глобалните надоместоци на трошоците и следење на барањата за време меѓу другите функции за човечки ресурси.

Пред да работите во Borderless AI, се откажавте од Универзитетот во Њујорк за да основате компанија наречена GoFetch. Дали би можеле да разговарате за овие рани денови на лансирањето на вашата прва компанија и како на крајот излезете?

По мојата трета година на Универзитетот во Њујорк, се откажав за да започнам страствен проект кој брзо се претвори во професија - GoFetch. Компанијата е родена поради недостаток на технолошки напредок во индустријата за домашни миленици, слично на Borderless AI и HR. На пример, имаше Airbnb или Uber за речиси сè во тоа време, освен за домашни миленици. GoFetch беше како Uber за кучиња и подоцна стана многу повеќе. Размислете за тоа како онлајн пазар за луѓето да купуваат и продаваат услуги за нега на домашни миленичиња, вклучително и седење миленичиња, интернат со кучиња и шетање со кучиња. Собравме + 3.5 милиони долари и го зголемивме тимот на 45 вработени пред да го продадеме бизнисот во 2018 година.

Кои беа некои од вашите клучни резултати од ова претприемачко искуство?

Научив дека изборот на вистинскиот пазар е една од најкритичните работи што можете да ги имате како извршен директор и основач и дека мора да бидете подготвени да преземете големи облози.

Можете ли да ја споделите приказната за генезата зад вашиот најнов стартап Borderless AI?

Знаев дека на просторот за човечки ресурси му треба нешто иновативно и што ја менува играта, особено во услови на глобална пандемија кога локацијата не беше важна за работодавците или вработените. Но, тоа не може да биде нешто што, за пет години, нема да направи разлика за овие организации. По истражувањето, открив дека има приближно 1 милијарда долари дополнителен приход годишно во индустријата Employer of Record (EOR). Сепак, дури и со силната побарувачка на клиентите во оваа категорија, патувањето на клиентите не е допрено од вештачката интелигенција. Со оглед на фрустрациите што мојот ко-основач, Шон Агарвал, и јас ги имавме при градењето меѓународни тимови во текот на нашите кариери, сакавме да го промениме тоа со лансирањето на ВИ без граници.

Кои се проблемите со вклучувањето, управувањето и плаќањето на членовите на меѓународниот тим што ги решава Borderless AI?

Безграничната вештачка интелигенција овозможува раст на бизнисите - без разлика дали помага да се забрзаат процесите кои претходно траеле со денови или дури месеци или да ги реши секојдневните и полуавтоматизирани задачи што се однесуваат на вклучување и плаќање на меѓународните вработени. Како што повеќе компании ќе ја усвојат технологијата за вештачка интелигенција и ќе го реализираат потенцијалот на нивната организација преку глобална експанзија што претходно не беше возможно, ќе има поголем интерес за агентите со вештачка интелигенција, што ќе резултира со зголемени инвестиции во просторот и ќе овозможи континуиран раст и иновации. Донесуваме економско зајакнување на светот со отстранување на географските бариери и демократизирање на пристапот до најдобрите можности за работа за талентирани луѓе ширум светот со нашиот агент за вештачка интелигенција, Алберни.

Како Алберни, вашиот агент за вештачка интелигенција, го револуционизира начинот на кој традиционално се управуваат задачите со човечки ресурси?

Отстранувајќи ги стресните фактори како што се усогласеноста или даночните закони од минатото, вештачката интелигенција го револуционизира начинот на кој работиме - важна потреба за дистрибуираната глобална работна сила и работодавците кои сакаат брзо да се зголемуваат. Тоа го прави користејќи GenAI за да го насочи целото искуство за проверка на позадината за бизнисите и меѓународните вработени. Поконкретно, Borderless AI може да ги реши предизвиците со меѓународното право за вработување, истовремено забрзувајќи го географското проширување и обезбедувајќи усогласеност во процесите на вработување. На пример, Alberni може да решава сложени проблеми и да ги автоматизира процесите во која било земја во светот во рок од неколку минути (наспроти нормалната временска рамка од 7-10 работни дена), како што се генерирање договори за вработување за неколку минути, автоматизирање на задачите за влез на вработените, барања за време за одмор и вкрстени -ефикасност на граничниот платен список.

Во автоматизирањето на глобалниот оџак за човечки ресурси, како безграничната вештачка интелигенција осигурува дека технологијата останува точна и без грешки, како што се „халуцинации“ често поврзани со вештачката интелигенција?

Соработувавме со Cohere за да обезбедиме технологијата да остане точна. Успеавме да ја искористиме моќта на RAG со зголемување на големите јазични модели на Cohere со сопствените податоци на Borderless AI, како што се знаењето за човечки ресурси и законот за вработување, за извршување на специфични задачи и обезбедување знаење на клиентите брзо, ефикасно и усогласено.

Безграничната вештачка интелигенција ја користи разговорната вештачка интелигенција за да ги насочи сложените задачи за човечки ресурси. Дали би можеле да ни дадете практичен пример за тоа како Алберни го поедноставува процесот на човечки ресурси кој традиционално одзема многу време?

Ние користиме вештачка интелигенција за автоматизирање на многу аспекти, како што се вклучување меѓународни вработени, автоматизирање на создавањето на нивните договори и забрзување на времето на плаќање и надоместоци на трошоци. Генеративната вештачка интелигенција може да ги намали задачите што сега траат неколку дена до минути. На пример, ангажирањето вработен во Шведска обично бара да се најде локален адвокат за да се создаде договор за вработување, кој трае пет до десет работни дена и чини до 8,000 долари.

Подемот на вертикално-специфични решенија за вештачка интелигенција станува се поприсутен. Како се споредува пристапот на Borderless AI кон човечките ресурси со слични иновации во други индустрии, како што се правните и услугите на клиентите?

Преземајќи вертикализиран пристап за вештачка интелигенција, Borderless го прави за индустријата за човечки ресурси она што Харви го прави во правниот простор, а Сиера го прави во доменот на услуги на клиентите - ние помагаме да се привлече вниманието на критичната потреба од агенти за вештачка интелигенција низ вертикалите. Со зголемената побарувачка за технологии кои им помагаат на компаниите да се насочат кон сложените прашања што произлегуваат од ангажирањето членови на меѓународниот тим, како што се договорите за вработување и даночните формулари за вработените, технологијата на Borderless AI е клучна разлика на пазарот EOR, забрзувајќи ја иднината на работата и дозволувајќи им на компаниите да да разберете сложени прашања за кои претходно биле потребни денови или недели за да се движите.

Управувањето со трошоците и транспарентноста се клучни за бизнисите. Како моделот на Borderless AI обезбедува рентабилно решение за меѓународно вработување?

Моделот на безгранична вештачка интелигенција помага да заштедите пари и време на долг рок. На пример, професионалците за човечки ресурси обично треба да одат во адвокатска фирма или во нивниот правен оддел и да чекаат денови, за возврат да потрошат илјадници долари во буџетот за добивање договор за вработување за вработен во нова земја. Наместо тоа, со користење на разговорна вештачка интелигенција, истиот професионалец за човечки ресурси сега може да генерира усогласен договор за вработување во рок од неколку минути преку интерфејс со агент за вештачка интелигенција. Наместо да чека 5-10 дена и да потроши над 10,000 долари за меѓународен адвокат за труд да подготви договор за вработување, Алберни ќе го стори тоа за неколку минути.

Дополнително, нашата цена е поставена на 579 долари по вработен месечно и е во согласност со пазарните стандарди. Исто така, бесплатно подаруваме многу функции на Алберни.

Нудењето локализирани поволности е значаен аспект на услугата на Borderless AI. Како ги приспособувате пакетите за бенефиции за вработените во различни земји?

На меѓународните вработени им нудиме здравствени придобивки користејќи глобален давател на здравствени придобивки. Имаме три нивоа на понуди: сребро, злато и платина. Тимот без граници нуди насоки за нашите клиенти при изборот на пакетот врз основа на уникатните потреби на нивниот тим. За да се осигураме дека нашите клиенти ќе можат да му понудат пакет прилагоден на нивниот тим, во зависност од земјата, нудиме и дополнителни поволности преку нашите партнерства со локални даватели на поволности.

Ви благодариме за одличното интервју, читателите кои сакаат да дознаат повеќе треба да го посетат Вештачка интелигенција без граници.

Основачки партнер на unite.AI и член на Технолошкиот совет на Форбс, Антоан е а футуристички кој е страстен за иднината на вештачката интелигенција и роботиката.

Тој е и основач на Хартии од вредност.io, веб-страница која се фокусира на инвестирање во непушачка технологија.